Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#661 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 05 October 2009 - 11:11 AM

още Буров го е казал за такива като Вас, скъпа: " България ще се оправи едва тогава, когато българинът проумее и се научи, че за всичко хубаво в този живот се плаща..."

Явно Буров е бил по-багат от Крес,за да си позволи хубавите неща в живота!
Кой смее да определя цена?!Кой смее да казва колко струва любовта???
Кой смее да казва как се определят правилата?Какво са парите тук ще ме контрира сигурно някой,пред две очи който те молят за обич и нежност?Какво са парите пред драскането пред вратата,което те вбесява,но после осъзнаваш,че ти липсва толкова много...Нека да не се заблуждаваме-1500евро ще даде някоя фолк певица или дебеловрат борец,който иска да подари куче на кльощавата си приятелка без да го е грижа,дали то ще бъде гледано!!!Казвате ние преценяваме хората и тогава избираме на кой да го дадем и на каква цена!!!Сигурна съм,че ако съштия този "батко" ви предложи цена от 3000 евро кучето ще е за него независимо дали аз съм по-добрата стопанка от двамата и независимо дали той ще го подхвърли като поредното "подаръче" на своята приятелка,която няма и да се сети когато кучето започне да страда,че му има нещо!!!!Защото УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ-ВСИЧКО ХУБАВО НА ТОЗИ СВЯТ -СТРУВА ПАРИ!!!КОЛКО ЖАЛКО!!!!

#662 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 11:23 AM

Ако ти действително оценяваш това, което описваш ще си вземеш куче без порода и пак ще имаш всичко, което изброи. Кучето си е куче със или без порода. Пак ти казах - сметни всичко, което съм ти описала и пак говори кой с какво се мъчи да забогатява!
User's Signature

Качена снимка

#663 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 12:36 PM

Цитат(Mrun @ Oct 5 2009, 01:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
А за лагерите...имам друго мнение,с др впечатление съм останала.За мен дразнещо е това че толкова "черни" се изкарват кученцата без родословие и то от тези стопани със родословни кученца.

Извинявай , Mrun, но искам да изясня този въпрос .Покажи кьде и кога някой от тук е изкарвал "черни" , кученцата без родословие?Къде някой от нас си е позволил да коментира някое от тези кученца ?Ако някой ден случайно чуеш наш разговор , може би ще се учудиш , че си говорим за недостатъците на нашите кучета , а те имат такива и за нас е важно да ги знаем.
User's Signature

Качена снимка

#664 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 October 2009 - 01:06 PM

Готови са тениските който се правят отново с благотворителна цел
ТУК
може да видите
за кого отидаха парите от предишните тениски

Кучето от буквата О е Зендара - в темата има линк към нейната история

Нека помогнем на приятел в беда

#665 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 01:53 PM

И аз като собственик на неродословно кученце искам да кажа, че никой в този форум не ми е размахал пръст "Засрами се ти с твоето неродословно булдоче" Никога никой не ме е накарал да се защитавам, или да се почувствам виновна или засрамена от моето куче. Имах проблеми с него и ми бяха дадени съвети и отнушение така както от тези с неродословните кученца така и от тези с родословните. Аз като една доверчива "много знаеща, и много чела" с големите изисквания кученцето ми е доста далече от стандарта на породата. Сега като погледна назад изобщо не съм била подготвена, но това не ми пречи да го обичам по малко.
Дано не се сблъскам с повече здравословни проблеми и въпреки че моето куче е без родословие, както вече казах, за мен той е най-хубавото куче, заслужава всички награди, и е най-висок клас в моето сърце. Сигурна съм че всички усещат така своите кученца.
И когато пак тръгна да си купувам куче, никога няма да си взема пак без родословие. Абсолютно съм съгласна, че това е скъпо начинание, но условията са такива, не само в България и не само за кучетата. А колко и дали ги обичаш и как се грижиш за тях е съвсем друга тема на разговор, и няма нищо общо с родословието или цената. Мисля че вече става досадно да се спори във всяка тема и във всеки подфорум и се дъвчат едни и същи неща. Всеки има право на избор и сам си прави сметката. Ако искаш инфо има супер супер супер много на точно тази тема, ако имаш нужда от съвет, на никой не е отказан.В целия форум има премного компетентни хора, който винаги са готови да помогнат, за което благодаря аз лично на всеки един от тях rc_036.gif .
Не е тук мястото според мен, да правим на който и да е било сметката колко пари е дал и колко пари иска, но като си направи човек една съвсем проста сметка като Lonesome, ще види че има защо. Преди няколко седмици имах удоволствието да се срещна с Chiita, Фифа и две от малките. Първо се извинявам, че си позволявам да давам каквото и да е непрофесионално мнение като абсолютен любител, но това са страхотни кучета. Направо се влюбих в тях, и Фифа и малките са абсолютни бинбони. Не мисля че ще има човек който да не ги хареса. Всички който минаха покрай нас се обърнаха да ги погледат, даже едни хора се поспряха. И Спарки беше там ( както вече казах за мен той е номер едно) , но Фифа и компания бяха център на внимание.
Delakavita успех, дано намериш точно твоето куче, и дано то намери място в сърцето ти! И хайде всички сега да си купим по една фанелка за благотворителност от любов към животните. ae_085.gif

П.С. Дано не съм прекалено досадна с прекалено дългият си пост и не обидя никого! Всеки има право на мнение и глас!

#666 Потребителят е офлайн   Tara_RZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 03:38 PM

Напълно подкрепям казаното от Sparky_TabY , това е и моето мнение по въпроса! ba_025.gif
User's Signature

Life isn't about waiting for the storm to pass... It's about learning to dance in the rain.

#667 Потребителят е офлайн   Djudjka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 06:01 PM

Цитат(Chiita @ Oct 5 2009, 01:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А за лагерите...имам друго мнение,с др впечатление съм останала.За мен дразнещо е това че толкова "черни" се изкарват кученцата без родословие и то от тези стопани със родословни кученца.

Извинявай , Mrun, но искам да изясня този въпрос .Покажи кьде и кога някой от тук е изкарвал "черни" , кученцата без родословие?Къде някой от нас си е позволил да коментира някое от тези кученца ?Ако някой ден случайно чуеш наш разговор , може би ще се учудиш , че си говорим за недостатъците на нашите кучета , а те имат такива и за нас е важно да ги знаем.

Да важно е да знаем какви са недостатъците нна кученцата си.Може и да съм си иградила грешна представа но съм останала с такова впечатление.Навсякъде казвате че е риска от заболявания и др е мн мн мн по голям ако си вземеш куче без родословие , и по тази начин изкарвате всяко едно друго кученце болно от какви ли не болести.Точно това отношение не ми се нрави.Знам и със съгласна със всичко което казваш относно произхода на кучо но...Нека не "обричаме" всички неродословни кученца на болести.Незнам , не те познавам от снимките който съм виждала тук на малките и Фифа, нямам какво да кажа освен че те са прекрасни - да са ти живи и здрави ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#668 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 06:31 PM

Mrun, никой не казва, че моето, твоето или на някой друг кучето задължително е болно щом като не е от развъдник. И все пак то може да не е болно, но да е обременено с някаква болест и да я предаде на поколението си. И не ми казвай, че купуването на неродословно куче не те задължава да развъждаш. Всички знаем и виждаме как всеки влиза, хвали си бебето от еди-кой-си магазин/борса, прави сметки за кастрации и... след година го познаваш това куче в обява за продажба на "елитни" бебета французи. 'Щото на теория всички сме съгласни пък накрая всеки си знае интереса, 'дето имаше една приказка. И точно в този случай хората се мъчат да забогатяват на гърба на другите. Ок, казвате, че услугите при ветеринаря струват еднакво за родословни и неродословни - така е! Но колко от кучетата във фермите (а ние много пъти сме виждали снимки, на които си личат условията там) се водят на ветеринар според вас? Мислете ги тези неща... Никой с нищо не ви задължава. Кой, как и откъде ще си вземе кучето си е за него. Просто ви се дава една елементарна насока с всичко това...
User's Signature

Качена снимка

#669 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 07:28 PM

Цитат(delakavlita @ Oct 4 2009, 08:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
chiita,твоите специални кучета с родословие струват колкото всички такива в развъдниците във всички европейски държави,но разликата е в стандарта...нали се сещаш че България може де е в Европа но не и по стандарт!интересното е че твоите такива кученца всички са show class или по скоро по цени :) за това "специалното" ти кученце още не може да си намери стопани...или по скоро "платежноспособни"!Клубовете и развъдниците се създават за запазване и подобряване на породата....а не за правене на парички.. вие осъждате всички тези хора които си купуват кученца от къде ли не,а в същото време не се замисляте защо е така!И ДА,мога да си намеря кученце с родословие от тук..на същата цена и със всички документи и родители шампиони...така че ако исках да дам 1500 еуро щях да ги дам тук а не на теб :) замислете се какъв е стандарта на живот в България и тогава си направи "ценоразписа"!И не ми излизай с номера че фр.булдог е скъпа порода кучета.... :)

Тя темата много интерсна станала ud_009.gif " говорят за НАШИТЕ любими французи" wb_052.gif
Ако може и аз да напиша нещичко за НАШИТЕ французи ,Че да не остане "някой" с грешно впечатление!
delakavlita
Първо кученцата са наистина СПЕЦИАЛНИ и не защото имат родословие ,а защото ще отидат при специални хора в числото на които ти и други като теб не влизат,и не защото нямате пари, а защото само високата цена може да накара хора като теб да обърнат достатъчно специално внимание на тези кученца. Второ разликата в стандарта е последното нещо което ни води вземайки решения как да развъждаме ( чистопородното развъждане е привилегия на заможни хора, а притежаването на висококачествен породен екземпляр е привилегия за ценители) до тук нито в една от двете категории не влизаш. Трето кученцето дори и да не намери стопани (в което дълбоко се съмнявам), би било по добре от това да попадне в човек като теб , който иска " да го сложи на дивана" и в същото време се опитва да обяснява за какво се създавали клубовете и развъдниците!!! И НЕ!! не можеш да си вземеш куче с родословие от родители шампиони, защото ако толкова много го искаше ,до сега да го беше направила.
Аааа и последно ,хич не ги слушай тия дето ти разправят ,че френския булдог е скъпа порода,лъжат да си вдигат цената, има ги на път и под път, срамно евтини от родители шампиони и всички за стопани като тебе питат
( тва историйката с ам. стафа визирам)
User's Signature

Качена снимка

#670 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 08:45 PM

Форумът е за да споделяме хубавите моменти с любимците си....а не да влизаме в някакви ,,спорове'' и ,,обиждания'' ... ae_085.gif
3 думи-Всеи според възможностите си... wb_052.gif

#671 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 10:25 AM

Цитат(Mrun @ Oct 5 2009, 07:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Chiita @ Oct 5 2009, 01:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Да важно е да знаем какви са недостатъците нна кученцата си.Може и да съм си иградила грешна представа но съм останала с такова впечатление.Навсякъде казвате че е риска от заболявания и др е мн мн мн по голям ако си вземеш куче без родословие , и по тази начин изкарвате всяко едно друго кученце болно от какви ли не болести.Точно това отношение не ми се нрави.Знам и със съгласна със всичко което казваш относно произхода на кучо но...Нека не "обричаме" всички неродословни кученца на болести.Незнам , не те познавам от снимките който съм виждала тук на малките и Фифа, нямам какво да кажа освен че те са прекрасни - да са ти живи и здрави ae_085.gif

Това е нещо съвсем друго , от предишния ти пост!
И пак казвам , никой тук не си е позволил да коментира(екстериорно), някое от неродословните булдочета или да ги изкарва "черни".А и между тях се срещат добри представители!

Относно болестите(щом прехвърли разговора към тях) ,нито едните ,нито другите са 100% предпазени от всичко.Но на едните им е даден добър старт , докато на другите се гледа като на стока(поне в 80% от случаите).Какво правят агенциите , прекупвачите,фермите и зоомагазините (?)-аз сьм срещу тях, не срещу теб или твоето кученце .Не са малко примерите за това , едва ли трябва да се повтарям-продавани на възраст на която трябва още да сучат , без ваксини , несоциализирани,затваряни в аквариуми и клетки ,обездвижени,не са малко случаите и гледане на родителите в отвратителни условия, а за да се захрани пазара кучката ражда на 6 месеца докато може.
Срещу теб мога да съм ,когато ти , която си си взела кученце за домашен любимец , решиш да го развъждаш.Тогава бих те попитала "Защо?"
От няколко години чета и пиша в този форум,наблюдава се , една тенденция,която и други могат да потвърдят.Лятото започват да се появяват новите потребители ,които са си купили малки кученца за домашни любимци-общо взето 7-8 месеца се въртят тук , влизат в спорове за родоловия и защо трябвало или не трябвало и после изчезват , като след още няколко месеца виждаме тези кучета по обявите вече с поколение.Някой си го казват още в началото , но аз се питам ,като искат да развъждат ,защо по-дяволите не направят малко повече усилия и да го направят както трябва?Не е чак толкова трудно!Ето за това няма да има порода "френски булдог".
Такива теми ме натъжават:
http://forum.dog.bg/-t3343.html
Историята е подобна , имат женска , ражда , оставят си за тях едно кученце , което обаче се оказва болно...
Зашо е станало това?Генетично е , унаследяемо-може майката и бащата въобще да не са имали проблеми...
Едва ли някой може да каже!Но ако тези кучета имаха родословие , и кучетата в техните родословия се знаеха кои са и се знаеше техния произход и тяхното сьстояние ,тогава можеше да се търси къде е проблема и да се избягват тези линии или тези производители.
А сега , от сьщото това кучило има още 2-3 пораснали кучета , които сьщо най-вероятно вече са оставили поколение и някаьде там в гените им е заболяването.
Представи си ,колко години трябва да минат , за да може тук в България ние да имаме някакво поголовие и да имаме поглед върхо него до 3-4 коляно.Сега си играем на руска рулетка въпреки , че се стремим максимално да извлечем нужната ни информация за родословието на кучетата ни(и хоризонтално и вертикално) от контакти с други развъдчици или това което намираме в нета.
До вчера на гости ми беше развъдчик на френски булдог с над 35 години работа с породата. За тези години тя е изкарала не повече от 10-15 кучила!при нея замина една от девойките.
Когато е тръгнала да си търси мьжко куче , го е търсила 2 години.Когато го е намерила ,го е капарирала и е отишла на място да го види(в друга дьржава) с пълното сьзнание , че ако не и хареса , ще си изгуби капарото , но няма да го вземе!Защо ли?
Взела го е , отгледала го , станал е прекрасно куче и тя пак при първото кучило ,което е очаквала от него се е вълнувала и си е мислила -"Имам хубаво куче , развито добре , здраво,с добро родословие ,без пороци , но дали той ще е добър производител???"
Хммм, защо ли си задава такива въпроси?И тя ми каза ,"Просто имах кьсмет с него,вложих всичките си усилия и знания ,да го избера , да го отгледам правилно ,но все пак всичко си е до кьсмет,че той даже се оказа и добър производител"
Но , нали се сещаш , че този късмет е подплатен с много знания и опит!
А тук , мьжки стане ли на година и половина, започва да му се търси женска , защото той искал да става баща!А какво разбират от породата всички тези ферми ,в които се отглеждат безброй породи кучета и заливат пазара палета от всякакви породи?Каква е целта им?
Затова после се ширят приказки , че всички булдоци страдат от алергии , имат проблеми с дишането , краката им били по принцип криви(такава си им била породата) и куп други подобни...Не че при родословните не се срещат тези проблеми, но за това е селекцията , да се стреми да ги изчисти.
Разбира се човешкия фактор е най-важното нещо в този процес,защото всяко стадо си има мърша!
Знаех си , че ще стане дълго , а има и още много ...
User's Signature

Качена снимка

#672 Потребителят е офлайн   leonardo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 09:30 PM

малеее пак станала голяма каша ab_041.gif
Чита браво! това ми хареса
Развъждането не е за всеки поради многооо причини като финансовата част е
най малката грижа
и държа да спомена че аз съм горда стопанка ab_041.gif на Плевенски Французин

User's Signature

Качена снимка

#673 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 02:25 PM

Чийта запази си поста ,ще ти трябва скоро пак ab_041.gif ...Май винаги ще ти трябва де ab_041.gif smile.gif

#674 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 04:49 PM

Що така?
Някоя клюка ли ? ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

#675 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip