Силно ми прилича на хламиден конюнктивит. Лекувахме едни котета на улицата, майката е заразена с хламиди и заразява коетата като ги ражда. Заболяването е отвратително , лекува се с тетрациклинови антибиотици , не се слага каквото и да е в окото , може да му навредиш повече от колкто да му помогнеш. Какъв е този доктор който не иска да му ги водиш да ги види и не може да постави диагноза, аз лично бих сменила доктора. На снимката майкта ми прилича да е изкарала същото заболяване, ако не започнеш да ги лекуваш веднага адекватно може и котенцата да ослепеят. Давам ти линк за заболяването да се ориентираш за какво става въпрос, но не те съветвам да започваш каквото и да е било лечение , без поставена точна диагноза от компетентен доктор .
http://www.bgvet.org.../chlamydiae.php
Ако имат малките това заболяване, майката трябва да се третира също за да се изчисти заболяването и , другите котета които роди да са здрави , но не може да се третира докато е кърми или е бременна , най добре я кастрирай.
m1ma , питай ги дали не е конюнктивит, маже се угвент , гентамицин или тетрациклин маз за очи. Заболяването е много малко заразно за хора, почти не е , има много малко случаи на заразени хора. Два бързо подобрение сле започване на лечение, но заболяването е упорито и трябва да се маже поне 20 дена , като рецидиви не са изключени. Аз лекувах 2 , едното оздравя, а другото не.
От до тук прочетено и от личния ми опит, съм потресена от некомпетентни доктори и питам "КОЙ ИМ ДАВА ДИПЛОМИ НА ТИЯ ХОРА "