Dog.bg Форуми : 8-годишно момче се удави,опитвайки се да изхвърли котенце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8-годишно момче се удави,опитвайки се да изхвърли котенце Оцени темата: ****- 2 Гласове

#1 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 June 2010 - 06:18 PM

8 годишно дете се удави снощи в канала на казанлъшкото село Розово, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Инцидентът стана около 19 часа. Малкият Даниел е паднал във водите на необезопасено място. Ето заради това коте е станал нещастния случай - видео.То обаче изплува от водата, а малчуганът не. Даниел който гостувал на баба си и дядо си през ваканцията тръгнал да го изхвърля, защото имало бълхи.Запътил се към края на канала, където няма мрежа, но най-вероятно се е подхлъзнал и паднал във водата. Кметицата на селото Янка Попова е категорична, че още днес ще бъдат взети допълнителни мерки за обезопасяването на канала в този район.Ще бъде поставена мрежа извън чертите на селото и премахнат незаконен мост. Средствата за това ще бъдат събрани от жителите на Розово.

БГНЕС СТАРА ЗАГОРА / БЪЛГАРИЯ
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#2 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 07:58 PM

Нямам думи!

#3 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 June 2010 - 08:39 PM

:zz_020: Представям си продължението! "Виновникът" (разбирайте котенцето) беше пребит със сопи, полян с бензин и запален (все пак трябва да бъдат унищожени бълхите ...), застрелян, заклан и т.н. и т.н. За съжаление хора, които са успели да възпитат в дух на насилие и неуважение към живота едно 8-годишно дете, което би трябвало все още да е една чиста и добра душа, надали ще разберат кой именно е истинският виновник и къде се корени проблемът.

#4 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 June 2010 - 08:55 PM

Безкрайно съжалявам и ми е тъжно за детенцето.Да не дава Господ на никой такава мъка.
Обаче правилното заглавие би трябвало да е не "котенце погуби детенце" а "жестокост към котенце погуби детенце".
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 09:04 PM

Честно да ви кажа не разбирам какво прави тази тема тук!?
Ако някой от съфорумците има нужда просто да философства,то най-малкото ми се струва брутално, да го прави на гърба на малко дете.За мен това не е начина да се апелира за добро отношение към животните.Ако някой има желание да направи нещо за да промени това,то нека да стане цивилизовано,а не в стил "око за око".

#6 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 09:08 PM

Много е тъжно и гадно, но не си представям какво щеше да стане с това дете като порасне, еми не мисля, че някой освен родители (или бабата и дядото за момента) са отговорни: първо немогат да му поверят животно на тази възраст и все пак трябва да знаят къде е и да го наблюдават, особено ако има вода наблизо! Но нещастието е станало, дано някой си вземе поука и моите съболезнования на близките!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 10:02 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в 23 June 2010 - 08:44 PM, написа:

:zz_020: Представям си продължението! "Виновникът" (разбирайте котенцето) беше пребит със сопи, полян с бензин и запален (все пак трябва да бъдат унищожени бълхите ...), застрелян, заклан и т.н. и т.н. За съжаление хора, които са успели да възпитат в дух на насилие и неуважение към живота едно 8-годишно дете, което би трябвало все още да е една чиста и добра душа, надали ще разберат кой именно е истинският виновник и къде се корени проблемът.

:ba_025:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#8 Потребителят е офлайн   Donata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 07:00 PM

Жалко за детенцето,каквото повикало такова се обадило обаче
User's Signature

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 07:19 PM

Donata помислих си същотото. И аз имам дете и е по-малко от това, но знае, че и животните ги боли, знае, че не са играчка и не може да ги мъчи безнаказано... Ако всеки се постарае да е малко по-отговорен към децата си и да ги възпитава, много лоши новини ще ни бъдат спестени...

#10 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 08:12 PM

Сигурно бабата или дядото са дали на внучето да свърши мръсната работа (да изхвърли котето в реката)Най-голяма вина имат хората възпитали това дете,от него нямаше да стане човек.Веднъж посегнало на животно,няма оправяне.Щеше да се превърне от ония тинейджъри с мания(палене на котки,бесене,давене,хвърляне от блокове и др. забавни за тях неща).Сигурно сега ще ме удавите в противоречия ,но това е положението и за жалост истината.И сега близките ще има да се пенят и да псуват котенцето "което удави сина им",ако имаше възпитание и сърце това нямаше да стане.Време е малко да се поставим на една везна с животните.Защо не видях заглавие: човек изхвърли котенца в реката и те се удавиха,а това се случва ежедневно.Стегнете се бе, има ли смисъл да показваме колко прости сме ние хората,мисля че отдавна сме го доказали.Стойте и ревете сега,как може милото невинно детенце да се удави,а после ще има ауууу едно друго детенце удуши кученце......... :eg_033:

#11 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 08:20 PM

Много жалко,че темата продължава да е поле за назидание на родителите.Явно повечето хора тук просто искат да бъдат най-знаещи за това кое и как се прави.Само не разбирам как ви олеква като кажете,че много съжалявате, ама да си го бяха възпитали,а нали?По-добре не казвайте нищо, откокото да обвинявате някой-не сме ние тези,които да съдим.

#12 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 08:25 PM

Показване на мнениетоparrot_66, в 24 June 2010 - 06:17 PM, написа:

Сигурно бабата или дядото са дали на внучето да свърши мръсната работа (да изхвърли котето в реката)Най-голяма вина имат хората възпитали това дете,от него нямаше да стане човек.Веднъж посегнало на животно,няма оправяне.Щеше да се превърне от ония тинейджъри с мания(палене на котки,бесене,давене,хвърляне от блокове и др. забавни за тях неща).Сигурно сега ще ме удавите в противоречия ,но това е положението и за жалост истината.И сега близките ще има да се пенят и да псуват котенцето "което удави сина им",ако имаше възпитание и сърце това нямаше да стане.Време е малко да се поставим на една везна с животните.Защо не видях заглавие: човек изхвърли котенца в реката и те се удавиха,а това се случва ежедневно.Стегнете се бе, има ли смисъл да показваме колко прости сме ние хората,мисля че отдавна сме го доказали.Стойте и ревете сега,как може милото невинно детенце да се удави,а после ще има ауууу едно друго детенце удуши кученце......... :eg_033:

Съгласна съм с една част от изказването - че възрастните са виновни и дори, че най-вероятно те са го накарали да го изхвърли. Не съм съгласна с онази част, която казва, че детето непременно е щяло да стане стане изверг. Не е така - за децата винаги има надежда, както и да ги възпитават. Дори когато са измъчвали животно, пак има надежда в един момент да усетят болката на измъчваното същество и да осъзнаят какво правят. С възрастта тази надежда много силно намалява, но дори до последния момент на живота на човека има шанс той да осъзнае това, което е извършил.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#13 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 08:38 PM

OK тогава няма да коментираме просто ще седим и ще гледаме тема след тема с заглавия "мъж отряза главата на котка","дете подпали гълъб"и ....дотам.Защо тогава коментирахме темата за кучето Мима.Нека повече хора да знаят.А да попитам от къде знаят че детето се е опитвало да удави котето ,защото има БЪЛХИ.Това доказва че някой е знаел намеренията да момчето.

#14 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 June 2010 - 08:40 PM

За пореден път се съгласявам с теб JL и по-добре не бих могла да го напиша. Наказаните са родителите и силно се надявам бабата и дядото да носят вината в себе си до края на живота си и това да не се промени.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 09:22 AM

Има едно такова общо настроение в България,че колкото повече се шуми за даден проблем,то толкова повече той изглежда,че се решава.За съжаление това си е чист информационен трик-нека просто хората си мислят,че нещо се случва и най-важното,когато те говорят в тях остава чувството,че и те правят нещо.За мен това е още една криворазбрана ситуация, защото аз лично не виждам смисъл от това,или поне друг от този да се контролират настроенията на хората.Какво имам в предвид-ами ние,които обичаме животни просто в повечето случай си плямпаме,раздаваме съвети как трябва да се държим с животните,как да възпитаваме децата си,как да разхождаме кучетата си и др.,но в крайна сметка в държавата не се приемат подходящи закони,не се извършват образователни програми и в крайна сметка хората,които наистина искат да променят нещо,не успяват защото не им достигат сили от именно такива като нас,които са много активни в изказванията и раздаването на вербална справедливост.Пишем си в кучкарския форум,където битката е спечелена просто защото тук всички ги обичаме и си мислим,че да това е начина!Да не говорим,че голям процент от нас все още захранват бездомните животни около блоковете си,извършвайки псевдодоброто и дразнейки другите хора,които не ги обичат-това също ражда агресия,нали знаете.Винаги съм го казвала-Обичта към всяко живо същество е ОТГОВОРНОСТ.Чудя се колко от вас съдниците сте опитали поне да направите нещо мащабно за да промените тази агресия към животните в България.Аз веднъж опитах-опитах да направя образователен курс в градината на моите деца,но без успех защото съществуващите закони пречат на това,за мое огромно съжаление и защото явно нещо не достига те да се променят и за съжаление моето лично мнение е,че това,което не достига идва точно от нас-собствениците и обгрижващите кварталните кучета и котки.

#16 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 09:29 AM

Денева, чакай малко кой носи отговорност за това дете, кой го възпитава? Още е малко за да има толкова влияние от улицата! Кой трябва да го следи ...нали по закон то неможе да е само и да се оставя само! Аз казвам че съжалявам защото е човешки живот кой е виновен вече няма значение в този случай, но нека хората обърнат внимание и не правят същите грешки, случва се да не ти е пред очите и да неможеш нон-стоп да го следиш, но да иска да хвърли котето в реката..еми незнам кой трябва да учи на добро и лошо, защото децата не правят разлика толкова малки и за това сме ние да им обясняваме!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Muka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 09:47 AM

ДА, съгласна съм. Страшно е 8 год. дете да поиска да удави коте, но замисляли ли сте се, че е много по-възможно това дете да е искало просто да изкъпе котето и махне бълхите!!!!! Не съм убедена, ако моят син се опита да изкъпе кучето какъв ще е крайният резултат и за двамата. Да, няма да го удави, но той е свикнал с животни и поведението им. Знае кога са болни, доволни, опасни или нещастни. Истината е, че просто дете на тази възраст не МОЖЕ да се оставя само и без надзор. Особено, ако не е свикнало с животни и не разпознава поведението им, има опасност и да раздразне кучето или котето, че и петела даже и да бъде ухапано. Според мен не може да се разглежда проблема еднозначно и да се правят едностранни заключения. Лошото е обаче, че и да пазим животните, и да пазим и следим децата си, инциденти стават и само се моля да ни подминават подобни трагедии.

#18 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 June 2010 - 10:48 AM

Показване на мнениетоdeneva, в 25 June 2010 - 09:27 AM, написа:

Има едно такова общо настроение в България,че колкото повече се шуми за даден проблем,то толкова повече той изглежда,че се решава.За съжаление това си е чист информационен трик-нека просто хората си мислят,че нещо се случва и най-важното,когато те говорят в тях остава чувството,че и те правят нещо.За мен това е още една криворазбрана ситуация, защото аз лично не виждам смисъл от това,или поне друг от този да се контролират настроенията на хората.Какво имам в предвид-ами ние,които обичаме животни просто в повечето случай си плямпаме,раздаваме съвети как трябва да се държим с животните,как да възпитаваме децата си,как да разхождаме кучетата си и др.,но в крайна сметка в държавата не се приемат подходящи закони,не се извършват образователни програми и в крайна сметка хората,които наистина искат да променят нещо,не успяват защото не им достигат сили от именно такива като нас,които са много активни в изказванията и раздаването на вербална справедливост.Пишем си в кучкарския форум,където битката е спечелена просто защото тук всички ги обичаме и си мислим,че да това е начина!Да не говорим,че голям процент от нас все още захранват бездомните животни около блоковете си,извършвайки псевдодоброто и дразнейки другите хора,които не ги обичат-това също ражда агресия,нали знаете.Винаги съм го казвала-Обичта към всяко живо същество е ОТГОВОРНОСТ.Чудя се колко от вас съдниците сте опитали поне да направите нещо мащабно за да промените тази агресия към животните в България.Аз веднъж опитах-опитах да направя образователен курс в градината на моите деца,но без успех защото съществуващите закони пречат на това,за мое огромно съжаление и защото явно нещо не достига те да се променят и за съжаление моето лично мнение е,че това,което не достига идва точно от нас-собствениците и обгрижващите кварталните кучета и котки.

Благодаря ти! Че започнах да се чудя вече на коя планета живея като чета злобата тук. И то от хората, които твярдят че ОБИЧАТ животни. Откъде толкова злоба от хората, които уж изпитват обич и жал... Не го проумявам.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#19 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 10:50 AM

Показване на мнениетоMuka, в 25 June 2010 - 07:52 AM, написа:

ДА, съгласна съм. Страшно е 8 год. дете да поиска да удави коте, но замисляли ли сте се, че е много по-възможно това дете да е искало просто да изкъпе котето и махне бълхите!!!!! Не съм убедена, ако моят син се опита да изкъпе кучето какъв ще е крайният резултат и за двамата. Да, няма да го удави, но той е свикнал с животни и поведението им. Знае кога са болни, доволни, опасни или нещастни. Истината е, че просто дете на тази възраст не МОЖЕ да се оставя само и без надзор. Особено, ако не е свикнало с животни и не разпознава поведението им, има опасност и да раздразне кучето или котето, че и петела даже и да бъде ухапано. Според мен не може да се разглежда проблема еднозначно и да се правят едностранни заключения. Лошото е обаче, че и да пазим животните, и да пазим и следим децата си, инциденти стават и само се моля да ни подминават подобни трагедии.

Така нещата звучат по-разумно,без да се търси излишен конфликт.

#20 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 25 June 2010 - 11:19 AM

Бог да прости малкото детенце :dh_188: Спомням си че на тази възраст и аз нямах много добро отношение към животните,но после порастнах.

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни