Dog.bg Форуми : 8-годишно момче се удави,опитвайки се да изхвърли котенце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8-годишно момче се удави,опитвайки се да изхвърли котенце Оцени темата: ****- 2 Гласове

#21 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 June 2010 - 12:19 PM

Цитат

Благодаря ти! Че започнах да се чудя вече на коя планета живея като чета злобата тук. И то от хората, които твярдят че ОБИЧАТ животни. Откъде толкова злоба от хората, които уж изпитват обич и жал... Не го проумявам.

Сама го каза..."Обичат животни"...
Това дете е било на 8, аз на толкова ходех сама до училище и можех да мисля рационално. На всички ни е жал за детето, но е факт, че са знаели за намеренията му. Тук не съдим и не изливаме злоба, критикуваме "днешните" родители. Имам лични наблюдения в/у тях. Голям процент за нищо не стават. (Честито на изключенията, сигурно всички са в този форум ;) ) И по телевизиите го казаха, и то съсвсем скоро, че среднастатистическото семейство обръща внимание на детето си средно по 45 мин. на ден...на какво да го научиш за 45 мин...?

#22 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 June 2010 - 12:56 PM

коментари от рода "бабата и дядото да си носят кръста" при такава страшна трагедия ги смятам за повече от нечовешки. подобни реплики на фона на това което се е случило дано не рикошират върху този който кълне.

само вижте коментари в темата за нахапаната от кучета жена с 4-годишно дете и 4-месечно бебе, вижте ги и в паникьосаната тема за охранени глутници в Бъкстон, хвърлете един поглед и в темата за бездомници и децата и ще ви стане ясно защо се ужасявам от реплики от рода на "родителите са виновни" или "ейся и котето ще го изкарат виновно". Винаги съм вярвала че хората, които обичат животни са по-милосърдни, по-отговорни, по-открити към света и хората, по-сърцати.

Четейки подобни реплики май си промених мнението.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#23 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 25 June 2010 - 01:12 PM

Цитат

Винаги съм вярвала че хората, които обичат животни са по-милосърдни, по-отговорни, по-открити към света и хората, по-сърцати.
:ba_025: :ba_025:

Не е редно изобщо да съдим някой! Станала е ужасна трагедия,виновни тук няма.

#24 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 02:46 PM

На 8 години мисля че вече е достатъчно разумно,за да проумее че не е правилно да прави това.Колкото до родителите в днешно време ужас просто!!!!Разхождам преди месец 4 месечно шпицле в парка и една майка се спуска с писък да го рита,с думите как може да разхождам куче без каишка,можело да ухапе детето и.След 2 дена още по ужасяваща случка тръгвам си вече аз,когато ме настига едно детенце и ритва кучето ми в муцуната,и после ще има "детето ми беше ухапано от куче",или пък храня гълъбите в градинката и отдалече се задава баща с ревящо дете,познайте как го успокои като го караше да гони и рита птиците.Да не говорим че баща с дете на колела прегазиха пред мен гълъб,без дори да спрат!!!!

#25 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 04:24 PM

Фурия, чувала ли си поговорката - "Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните." На всички са ни се случвали ужасни неща от хора към кучета. Моето куче е с левкемия и получава страшни кризи от стреса, миналата година едно 3-4 год го мере6е с бомбички в парка (от тия дето гърмят като ги удариш силно), направих му забележка, не спря, накрая креснах на майка му и тя ми каза..."еее ми детет е". Ми като е дете да си го гледа, защото аз не знам как би реагирал Арес, ако му се случи пак. А няма да ти обяснявам каква кризна направи след това....
Няма какво да се сърдиш на истини. Родителите са безотговорни...факт. Никой не отрича другите факти...

#26 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 June 2010 - 06:08 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 25 June 2010 - 04:29 PM, написа:

Фурия, чувала ли си поговорката - "Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните." На всички са ни се случвали ужасни неща от хора към кучета. Моето куче е с левкемия и получава страшни кризи от стреса, миналата година едно 3-4 год го мере6е с бомбички в парка (от тия дето гърмят като ги удариш силно), направих му забележка, не спря, накрая креснах на майка му и тя ми каза..."еее ми детет е". Ми като е дете да си го гледа, защото аз не знам как би реагирал Арес, ако му се случи пак. А няма да ти обяснявам каква кризна направи след това....
Няма какво да се сърдиш на истини. Родителите са безотговорни...факт. Никой не отрича другите факти...

родители са дали детето на баба и дядо за ваканцията. Аз също всяко лято давам децата си на свекървата ми в Казанлък. И ако подобна трагедия се бе случила с моето дете докато е на почивка там... Не ми се говори относно някои написани изсказвания тук. Нечовешко е. Както в темата за нахапана жена с бебето - циганка била, крала е, не знам си какво, и тук е същото едва ли не.
То наистина излиза че животните са по-милосърдни от стопаните си.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 06:37 PM

Едно нещо което ми направи впечатление!
Как са разбрали защо е отишло детето при водата, котето неможе да им е казало, значи детето или е казало на някой, че ще го хвърля в реката или някой му е казал (на шега или не) да го направи...сега какво ще кажете !?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 06:41 PM

Кой каза че въобще са разбрали нещо? Някой бил казал рекъл, на извода на нечии клюки, раздути до една помия от медиите, оплюха тука и починалото дете, и бабата, и дядото и родителите. Айде няма нужда.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 06:50 PM

Ако не си съгласна/сен с мен си казваш твоето мнение ..тук е форум всеки пише каквото мисли, аз няма да кажа че глешиш или нещо такова, а това което мисля!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 07:25 PM

И аз давам моето на баба му, обаче моите родители казват следното - ще вземем 2 внучета-кучето и детето ( кучето го имаме от преди детето и то си беше внуче от преди...малеее, чета го и приличаме на маниаци...както и да е). Моите родители са ме научили да пазя и обичам животните, същото правят и с внуците...На това как никой не му каза, че животинчето го боли бе мама му....То гледа примера на техните... Така мисля аз. Нашите деца са огледалния ни образ....За това някои от нас не съжаляват родителите....Направо си ги представям какви са...пфу

#31 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 07:27 PM

Хахахах и при нас е така : внуците (котето и кучето ) даже баща ми идва на обяд като сме на работа да види внуците! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 07:34 PM

Добре дошла в клуба на "общите" :md_064:

#33 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 07:49 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 25 June 2010 - 07:30 PM, написа:

За това някои от нас не съжаляват родителите....Направо си ги представям какви са...пфу

тц-тц-тц...
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 08:07 PM

Много съжалявам,че виждам такава простотия тук в нашия на пръв поглед позитивен форум.Само се чудя дали вие уважаеми не сте по-жестоки от всички тези,които се гаврят с животни,защото според мен вие вече се гаврите с тези родители

#35 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 08:15 PM

Furia ти хубаво даваш децата си при бабата и дядото,но те едвали прекарват свободното време давейки котенца в реката.Нама нищо нечовешко в това да упрекваме безотговорните родители.Ако смяташ че е правилно 8 годишна дете да се опита да удави коте,защото е невъзпитано + което знаете че децата приличат на родителите продължавай да защитаваш подобно поведение.

#36 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 08:25 PM

Показване на мнениетоparrot_66, в 25 June 2010 - 08:20 PM, написа:

Furia ти хубаво даваш децата си при бабата и дядото,но те едвали прекарват свободното време давейки котенца в реката.Нама нищо нечовешко в това да упрекваме безотговорните родители.Ако смяташ че е правилно 8 годишна дете да се опита да удави коте,защото е невъзпитано + което знаете че децата приличат на родителите продължавай да защитаваш подобно поведение.

Мнението ми много точно го изсказа Денева по-нагоре. Някой от вас въобще дава ли си ясната сметка какво точно става в момента в това семейство та да ги плюете и злорадствате? Някой от вас бил ли е на път да загуби детето си, пък независимо по каква причина, та да злобеете тук?
Не веднъж съм влизала в дискусии по подобна хипотетична ситуация "Чий живот е по-ценен - на любимото ти куче, или чужд човешки?"
Представете си: ако някъде се давите вие (или вашето дете, родител, приятел), а до вас се дави кучето ми, и аз имам възможност да спася само едно същество, то ще избера ВАС. Да, да, плюйте ме сега, тук не става дума за някое случайно коте, а за кучето ми, което обичам така, както само аз си знам. И пак казвам - ако имам възможност в една ситуация или да спася кучето си, или вас (някой ваш близък) то ще избера човека та дори той да е толкова жесток и безочлив че дори няма да разбере и оцени жертвата от моята страна. Няма значение. Ако в парка вас ви нападат въоръжени наркомани, а аз имам куче, което може да е заклано докато ги разпръсква, спасявайки ВАС, то няма да се поколебая да му махна намордника и каиша.

И, повярвайте ми, плюещи по тези убити от мъка родители, в такава страшна ситуация ще се надявате да попаднете на човек, който разсъждава като мен, а не като вас. Защото в интернета всички сте герои, гневни и справедливи, а като опре нож до кокал всички искат някой да ги спаси.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 08:41 PM

Не плюем никой,разбирам тяхната мъка но това можеше да се избегне само ако беше положен малко труд по възпитанието на детето,но не всеки си мисли че това на него няма как да се случи.Тази история можеше да завърши като хилядите други - САМО с смърта на котето и никой никога нямаше да разбере, че в днешно време 8 годишно детенце е способно да прояви жестокост към живатно.Това коте можеше да е твоето куче и ти сигурно щеше да кажеш "ми то е дете и не разбира".Дори ако беше завършило така че да умре само котето родителите нямаше да обърнат внимание на своето дете ,което се превръща в убиец.Да така е това е убийство или ще отречеш.А искам да попитам защо ще спасиш жестокия човек вместо любимото куче.

#38 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 25 June 2010 - 08:42 PM

Някои хора май нямат респект,даже и от смъртта! Оставете на мира духа на детето,стига сте му вдигали кокалите.Искате виновни-аз ще ви покажа виновните! Виновна е управата на селото,че от години има канали които не са обезопасени! Може и дете без да дави коте да се удави,може и животно.Знам селото много добре,това е селото на баба ми,знам и проблемите с техните канали.
Срамота!!! Някъде една майка изгоря и почерня,вие сте тръгнали виновни да търсете! Оставете душата му на мира!

По наши източници-Детето е играло с котето,не е искало да го дави!

#39 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 08:46 PM

Показване на мнениетоparrot_66, в 25 June 2010 - 08:46 PM, написа:

Това коте можеше да е твоето куче и ти сигурно щеше да кажеш "ми то е дете и не разбира".

А на теб кой ти е дал право да ми закачаш подобни етикети? Дъщеря ми бе на 3, когато донесох вкъщи бебе-лабрадор от фондация "Очи на 4 лапи", възпитаващо кучета-водачи за слепи, на което взех решение да стана приемно семейство до 1-годишната й възраст. Дъщеря ми растеше с това куче, обожаваше го и през цялото време напираше да идва с мен на тренировките, само че заради войната с глутниците край нас това бе пълен абсурд - можеха да пострадат и двете. Моята възпитаничка-лабрадорка се дипломира след това с най-висок успех. Дъщеря ми е нахапана от нашия чау от ревност, но не се страхува от кучета и знае как да се държи с тях правилно.
Кой си ти та да ми слагаш подобни думи в устата, като помня как ридаеше малката при раздялата с нашата четирикрака възпитаничка?

Вижте се от страни. Засрамете се.

Ти Джей,
Ходила съм в това село, абсолютно си права...
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 08:47 PM

Прав/а си това си е голма трагедия! Нищо неможе да се промени, децата не разсъждават и за това имат настойници и тн. по закон неможе дете на такава възраст да е само , пък каму ли около вода, но аз лично не го казвам ,за да опрекна родители или баби и дядовци, а изразявам мнението си по-повод трагедията и намеквам това ,за да може хората да се замислят и да си вземат поука, за котето незнам дали е измислено, но чак пък толкова и ако не е вече категорично има голяма вина в бабата и дядото, просто не си представям как ще го преживеят хората, ужасно е ! А лично аз ако моето куче и непознат човек се давят честно ще си кажа , че то за мен си е по-важно, ако някой го нападнат, предпочитам аз да се намеся отколкото кучето ми, Аз лично съм решила да разхождам кучето си винаги с подръчни материали, защото от миналото съм си напатила от безотговорни хора с големи кучета, които пускат питомците си с/у деца (аз на 7-8 години ) и малки кучета, така че ако някой го нападнат ще се включа, принципно не съм от хората които много мислят преди да действат, така че някой ден може и да си го отнеса :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема