Dog.bg Форуми : 8-годишно момче се удави,опитвайки се да изхвърли котенце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8-годишно момче се удави,опитвайки се да изхвърли котенце Оцени темата: ****- 2 Гласове

#61 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 June 2010 - 11:29 PM

Който и да е отговорен,не сме ние тези,които да решаваме!
Ако някой тук иска да дава съвети за възпитание може да си отвори тема.
Мисля,че идва време да замълчите и да покажете поне малко уважение към починалото дете - да се държим малко като хора,а?

#62 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 June 2010 - 11:29 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 June 2010 - 04:13 PM, написа:

родители са дали детето на баба и дядо за ваканцията. Аз също всяко лято давам децата си на свекървата ми в Казанлък. И ако подобна трагедия се бе случила с моето дете докато е на почивка там... Не ми се говори относно някои написани изсказвания тук. Нечовешко е. Както в темата за нахапана жена с бебето - циганка била, крала е, не знам си какво, и тук е същото едва ли не.
То наистина излиза че животните са по-милосърдни от стопаните си.

И ако подобна трагедия ви се случи...какво...?
Сега си мисля, че едва ли на хлапетоКачена снимка му е било за пръв път да ходи там, за да стигне дотам вече знае пътя. От друга страна на тази възраст не пропускат да се похвалят за такива "постижения". Сигурно никой няма вина и всичко е въпрос на случайност...?
За мен е плод на немарливост и подценяване на обстоятелствата и котето в случая няма никакво значение. Със или без коте, куче или друго животинче, нещото просто е трябвало да се случи. Убедена съм, че предупредителни знаци е имало(това го пиша без грам суеверие).
User's Signature

#63 Потребителят е офлайн   s0ul_stealer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 11:32 PM

deneva по-леко миличка :D, като цяло обърнахте естеството на темата в личен спор. Първо сте ми много смешни като омаловажавате малкото млади и разумни пубери които са останали :D какво общо с темата има

Цитат

Седни и поговори с майка си и разбери какво мисли тя,нака тя да ти каже какъв е смисъла от подобен разговор,какъвто си започнал.Нека тя да ти каже как би се чувствала ако нещо се случи със теб и някой я обвини в това,в което ти си позволяваш да обвиняваш хора,които дори не си виждал.
това да не е часът на мама? :D той има мнение и си го защитава, даже е много по-прав от вас :D а за Furia_S нямам думи просто. Настойниците на 8 годишното дете са чисти ИДИОТИ и сега ще си платят за това по най-жестокия начин. Не ми обвинявайте животинчето за родителска немърливост и не се поставяйте на мястото на тези родители, защото не ми се вярва повечето от вас да позволят да се стигне до там. Ако бабата и дядото бяха следили детето или ако детето не искаше да убие или "изкъпе" котето сега щеше да е живо ;)
User's Signature

Истината започва в лъжи.

#64 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 11:46 PM

Вие да не сте майката на parrot_66?
Само ще ви помоля да не ме наричате "миличка"
За мен мнението на всеки е важно,дори и на най-разумния пубер(въпреки,че такова животно нема!),но тук мисля,че беше по-разумно спора да спре и да се прехвърли в друга тема,за да не се осквернява паметта на детето.О.к???

#65 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 25 June 2010 - 11:58 PM

Цитат

Сега си мисля, че едва ли на хлапето му е било за пръв път да ходи там, за да стигне дотам вече знае пътя

Тези канали се намират из цялото село! Като започнеш от Ръжена,Кънчево,и Розово! От язовир Копринка по тези напоителни канали,водата стига до Ст.Загора.Не е нужно да ходиш надалече,те са вътре в самото село.

#66 Потребителят е офлайн   s0ul_stealer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:03 AM

deneva ами да майка му съм, родих го когато бях на 5 :D що за въпрос, та по темата аз не осквернявам паметта на детето, коментирам идиотизма на родителите. А какво трябва да значи

Цитат

За мен мнението на всеки е важно,дори и на най-разумния пубер(въпреки,че такова животно нЕма!)
не се правеТЕ че не ме разбрахте. И ще Ви поправя

Цитат

дори и на най-НЕразумния пубер
. Та като за край на темата, ще кажа че виновникът със сигурност не е котето а родителите тъй като котето не е давило детето в реката. С повече грижи към децата и котките със сигурност ще предотвратим подобни дилеми :)
User's Signature

Истината започва в лъжи.

#67 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:05 AM

Драга, s0ul_stealer,това не и часът на пубера! Дано не срещам такива хора като вас,вие сте ..... :eg_033: Не вие срам да плюете по паметта на мъртво дете и нещастни родители! Вие луди ли сте бе,как може да сравнявате човешкия живот с който и да е друг живот? Кога родиш,кога кърмиш,кога живееш за детето си,тогава ми прави тези сравнения.

#68 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 June 2010 - 12:08 AM

В такъв случай, ако не е първото пострадало, е ясно кой трябва да носи отговорност. Няма случайни неща
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   s0ul_stealer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:18 AM

Цитат

Драга, s0ul_stealer,това не и часът на пубера! Дано не срещам такива хора като вас,вие сте ..... :eg_033: Не вие срам да плюете по паметта на мъртво дете и нещастни родители! Вие луди ли сте бе,как може да сравнявате човешкия живот с който и да е друг живот? Кога родиш,кога кърмиш,кога живееш за детето си,тогава ми прави тези сравнения.

Ще ме извинявате но това е най-ирационалното мислене което съм срещала ;) Както казах вече родителите сами са си виновни.
Не ми преписвайте заслуги не съм правила сравнения. А относно човешкия живот, не беше ли всеки живот свещен? Не е ли господ този който е спасил котето и погубил детето? И "кога" рода и кърма си е моя работа, със сигурност няма да пусна детето ми само до реката. Не ме наричайте луда Tи Джей, нека не ставаме емоционални ;)
User's Signature

Истината започва в лъжи.

#70 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:18 AM

Уааа!
Няма спиране тая машина!
"Идиотизма на родителите" по-добре го обсъждайте на родителските срещи в училищата си,със сигурност там можете да направите повече отколкото тук-все пак ние се опитваме да възпитаваме по другия начин децата си.
Най-гадното е,че тази тема е пусната с цел да предизвика именно това!

#71 Потребителят е офлайн   s0ul_stealer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:31 AM

Ами deneva би трябвало да сте съгласна с мен а не да иронизирате мнението ми щом защитавате идеята децата да се възпитават да обичат животните (сигурно това имате предвид под "ние се опитваме да възпитаваме по другия начин децата си.").
Родителите са в основата на всичко, с тази тема трябва да възпитаваме тях а не децата им.
User's Signature

Истината започва в лъжи.

#72 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:31 AM

s0ul_stealer ,виж се какви ги пишеш,и тогава ме опонирай.Сравняваш родителите с идиоти!!!! И не ми меси Бог в тази трагедия! Хич не ми богохулствай,че май ще станем наистина емоционални.Детето е било само на 8 годинки,тепърва си изгражда характер.Остави защо и как е починало,факта е едно мъртво детенце.Виждала ли си майка как ридае над гроб? Аз съм виждала!
Не ми дрънкай глупости,не класифицирай родителите като идиоти,защото каквото повикало,такова се обадило.Най-ужасното нещо на света е детски труп.Събирай си акъла,събирай си мозъка,и прояви елементарно уважение поне към смъртта!
Всъщност какво ли се разправям с теб по нощите :dry: я поживей малко повече,роди дете и тогава ела пак да си говорим.
Айде,бягай да порастеш :re_037:

#73 Потребителят е офлайн   s0ul_stealer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:42 AM

Чакай на пораснали ли ще се правим ;) добре започни да учиш медицина и пак ще си говорим, защото вместо да раждам деца реших да спасявам животи. Това че детето на родителите е мъртво не ги прави по-малко ИДИОТИ, ако беше малко по-внимателна щеше да знаеш че отправям това КОНКРЕТНО към всички безотговорни родители, баби дядовци и настойници. Също така не ми казвай какви ценности да имам ;) това си е за мен да реша. Лека вечер гледайте отгоре над нещата
User's Signature

Истината започва в лъжи.

#74 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:42 AM

Аз спирам да плюя в тази тема,ако искате да си говорим за възпитание,направете и вие това.С удоволствие бих продължила разговора,но в друга тема.

#75 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 09:11 AM

Денева и Фурия дърлите се с хората и ги плюете, че ви обиждат, но от това, което прочетох-имено вие обиждате най-много. Хайде да не прехвърляте камъните в другата градина, ами вие малко по-възпитано да се държите... Прочетете си постовете-първи започвате да обиждате, а после се сърдите, че ви го връщат.И не ми обяснявайте колко сте благородни и възпитани, ако бяхте такива нямаше да се нахвърлите така срещу 1 дете (15 годишно), а да му обясните с благ тон къде греши за да ви разбере...Или тези съвети ги давате само на другите, а вие както ви дойде...

#76 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 June 2010 - 09:18 AM

Показване на мнениетоDanyto, в 26 June 2010 - 09:16 AM, написа:

Денева и Фурия дърлите се с хората и ги плюете, че ви обиждат, но от това, което прочетох-имено вие обиждате най-много. Хайде да не прехвърляте камъните в другата градина, ами вие малко по-възпитано да се държите... Прочетете си постовете-първи започвате да обиждате, а после се сърдите, че ви го връщат.И не ми обяснявайте колко сте благородни и възпитани, ако бяхте такива нямаше да се нахвърлите така срещу 1 дете (15 годишно), а да му обясните с благ тон къде греши за да ви разбере...Или тези съвети ги давате само на другите, а вие както ви дойде...

С нормален тон обясних на момчето че това което пише е повече от жестоко. И това го обяснявам единствено с възрастта му, ще порасне, ще има собствени деца и ще разбере за какво иде реч. С възрастта на повечето хора им просветва че това, което са казвали в емоцията си през пубертет няма нищо общо с действителонстта, споко.

...аз бих се ужасила ако моят син казва в случай на подобна трагедия по адрес на родителите и роднини подобни неща.
Кънчево и Розово ги знам, ходила съм там и то не веднъж, така че това с каналите е точно така както го пише Ти Джей.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#77 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 10:38 AM

Еееей вие го правите сами този спор, още на предишната страница написах да се ограничим (понеже за това темата е във форума, а не пишем за всички трагедии) с това защо детето е искало да хвърли котето, или въобще да не се коментира! Уж той е пубер, вие големи ама сте на един акъл, стига толкова, кото иска да коментира за котето го приемам вече, но без нападки!
Фурия и твоя тон не беше от най-добрите :) веднага го пита на колко е години и какво значение има това!? И той малко на мъж се прави ама нали като по-възрастни трябва да дадем пример и да прекратим това, всеки си има мнение каза го и стига вече!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 10:42 AM

Вина има някъде може явна или неявна, но я има , никой не е тръгнал да обвинява тодителите, те сами си се обвиняват и това е ужасно, а бабата и дядото просто незнам какъв ужас преживяват! Аз ви казвам дали пряко или непряко вина има, всеки е отговорен малко или много за детето си, но това е трагедия и на всеки един от нас може да се случи!
Ей Фурия много рано ставаш бе :) Аз докато се излюпя има цял роман написан :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 26 June 2010 - 11:12 AM

Децата , и мъжете сме мобиле , и за това дете щом проходи стабилно се учи целенасочено да плува .
Всичките ми деца плуват, а по Римско е било задължително и вапрос на елементарна култура .
Не може да обезопасиш сички дупки , и канали .
На село едно дете само от всички не можеше да плува , .. и се удави в Дунава .. нелепо , но явно закономерно .

За месец 2 пъти седмично малко дете проплувва , и това умение му остава за цял живот .
Родителите обаче масово ги мързи ... за съжаление.

#80 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 June 2010 - 11:20 AM

zlatabani4ka,
Аз се излюпвам в 6.30 (а понякога и по-рано) , да разходя кучо, да поупражняваме няколко команди и да не ме гледат на кръв и урина минувачите - по това време няма никой навън освен някой друг кучкар. Да не говорим че сега през лятото се радвам на захлаждане като малко дете - нали виждаш моят крокодил с какъв кожух е.

Предлагам на всички просто да се опитат да видят как изглеждат коментарите отстрани и да запазим благоприличие. Да се въздържаме от реплики от рода на "каквото си повикал", "да носят вината до края", "родителите са идиоти (те дори не бяха там)" и "нямало да стане човек от това дете". Както правилно написа някой в темата за нахапана жена "Изгубихте всякакво благоприличие вече". Защото това, че ние обичаме животните си, явно не ни прави по-добри и по-милосърдни...

Аз съм помагала на погребение на дете на моя близка. Моля ви, не знаете какво е това. Просто не знаете за какво говорите.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни