Истински кучкар ли сте?
Публикувано: 14 March 2006 - 02:47 PM
Прикачени файлове
-
Picture_192.jpg (7.55K)
Брой сваляния: 293
Публикувано: 14 March 2006 - 03:58 PM
Прикачени файлове
-
S3010017.jpg (19.81K)
Брой сваляния: 251
Публикувано: 14 March 2006 - 05:42 PM
добавки....
- голяма част от приятелите и познатите Ви са " Владо на Джеки" , "Марта на Неро"...
- телефонният Ви указател е пълен със записи от типа " Гери (ротв)", "Пепи (клуб....)" и т.п.
- когато не сте в къщи за повече от 24 часа се обаждате да питате как е "детето"?!? яде ли, разходката???, не скимти ли много.... и.... "я му дай слушалката да ме чуе..."
- основен критерий при избор на място за почивка (пътуване до някъде въобще) е "с куче може ли?" и всички производни - място за разходки, много деца наоколо и т.н....
- избирате автомобилът си на принципа "става за кучета" - обикновено е комби
- пресичайки улица, дори и без кучето да е с Вас "командвате" хората до Вас - "чакай", "редом", "минавай" (да, случвало ми се е неведнъж l) )
и много много други..... но май и това е достатъчно някой да те прати при психиатър
Публикувано: 14 March 2006 - 06:01 PM
Цитат
Аз имам 15...достойна кучевъдка!!! b) d) , въпреки, че аз се определям като маниачка oleeee oleeee oleeee
аз да добавя
-когато се запознавате , задължително питате дали човека срещу вас има кученце??? l) d)
Много те моля, завива ми се свят - 3 реда пост и 11 емотиконки!!!!!! n)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 March 2006 - 08:51 PM
Особено ме изкефи за плажа - познаааата картинка....
И едно допълнение от мен (мънинко):
- не ти се струва странно да се събуждаш сутрин в странни изкривени пози, защото кучо редовно ляга напреко на леглото... (или, ако е по-дребен, за да не го смачкаш)

Почивайте в мир, мили ангели!
Публикувано: 14 March 2006 - 09:25 PM
Цитат
Особено ме изкефи за плажа - познаааата картинка....
И едно допълнение от мен (мънинко):
- не ти се струва странно да се събуждаш сутрин в странни изкривени пози, защото кучо редовно ляга напреко на леглото... (или, ако е по-дребен, за да не го смачкаш)
За допълнението ти - ми то е най- естественото нещо на света ,защо да е странно... b)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 14 March 2006 - 09:49 PM
За това ви предлагам още едно четиво с подобен характер, на което се натъкнах преди време и касаещо опасната болест.
Ето какво пишат учените bl)
Ние идентифицирахме ново заболяване, предизвикано вероятно от вирус сред хората отглеждащи кучета. Очевидно тази болест съществува от достатъчно дълго време, но едва на скоро беше еднозначно определена и започна нейното изучаване.
Нарекохме я СИНДРОМ НА ПРИДОБИТАТА ЗАВИСИМОСТ ОТ КУЧЕТА (СПЗК) Отначало СПЗК се е разглеждала като заболяване имащо психологическа природа. Но след като двама млади изследователи на тази болест, внезапно започнали да развъждат кучета за изложби, ние разбрахме, че имаме работа с опасна вирусна инфекция. Епидемиолозите идентифицират три стадия на тази болест и са определили типичните симптоми.
А. ВИЕ ИМАТЕ ПЪРВИТЕ СИМПТОМИ (СТАДИЙ 1) АКО:
1. Вие мислите, че която и да е изложба в пределите на 500 км. се явява близка.
2. Започва да ви харесва да ставате сутрин в 5, за да разхождате и храните кучетата.
3. За вас е прекрасно да прекарвате няколко часа на ден, триминговайки кучетата.
4. Вие се смятате за прекалено стиснати, ако харчите по-малко от 3 000 на година за представяне на кучета по изложби.
5. Вие не можете да се сетите, какво е това да обичаш само едно куче.
В. ВИЕ ОПРЕДЕЛЕНО СТРАДАТЕ ОТ ТАЗИ БОЛЕСТ (СТАДИЙ 2) АКО:
1.Най-важния фактор при закупуване на нов автомобил се явява количеството клетки, които могат да се поберат в него.
2. Когато търсито ново жилище, преди всичко мислите за това колко кучета ще могат да живеят в него.
3. Вашите сметки за кучешка храна са повече от разходите по вашето семейство.
4. Вие харчите за ветеринари толкова, колкото и по лекари.
5. Вие никога нямате свободни пари, тъй като всички те са ви нужни за представяне на кучетата.(на изложби)
6. В дома ви има повече снимки на кучета, от колкото на вашето семейство.
7. Прекрасен отпуск за вас това е възможността да посетите максимален брой изложби.
8. Болшинството от вашите разговори се въртят около кучета.
С. БОЛЕСТТА Е ВСТЪПИЛА В КРИТИЧЕН СТАДИЙ (СТАДИЙ 3) АКО:
1. Вие се събуждате сутрин и откривате, че вашите деца спят в плетени кошници, а кочутата по креватите.
2. Вие знаете името на всяко куче и неговото родословие, но не можете да се сетите, кой е този странен непознат/а във вашия дом. Макар и да е напълно възможно това да е вашият мъж/жена.
3. Вашите съседи продължават упорито да твърдят, че тези деца, които търчат около къщата, крещят и плашат кучетата се явяват вашите деца.
4. Вие харчите всички пари, спестени за уроци и обучение на децата ви, за това да подберете за кучето ви подходящ партньор.
5. Излагайки своите кучета, вие сте били на път така дълго, че не можете да се сетите къде живеете.
6. Вашето семейство ви поставя ултиматум "или ние, или кучетата", и вие с чисто сърце избирате кучетата.
ВИЕ СТРАДТЕ ОТ ТАЗИ УЖАСНА БОЛЕСТ? ИМА ЛИ НАДЕЖДА ЗА ОЗДРАВЯВАНЕ?
В хода на нашите изследвания, ние изяснихме, че в болшинството от случаите болестта достига до втори стадий и остава хронична. Ние с голям труд получихме няколко пациента намиращи се в трети стадий на СПЗК. Сега всички те се намират в изолирани камери, където ние ги изучаваме, за да получим по-добри познания за тази страшна болест. Това е много тежко зрелище, да виждаш как преди ярките и забележителни хора се мотат в стаята по странен триъгълен или О-образен път, правейки странни движения с ръце и издавайки непонятни звуци. Елементарното произнасяне на думите "World dog show" може да ги доведе в състояние на безумие не поддаващо се на контрол.
За съжаление, сега има много малко шансове за оздравяване на такива тежки случаи, но с времето се надяваме, да можем да намерим лекарство. В дадения момент ние продължаваме да изследваме това заболяване, опитваме се да изолираме вируса, който го предизвиква и да създадем лечебна ваксина.
В хода на изследването бяха открити интересни сведения за тази болест. Има обнадеждаващи данни, че към нея може да се изработи имунитет. Няколко души, намиращи се във втори или даже в трети стадий на СПЗК са имали семейства мъже, жени, деца, при които не е имало никакви следи на болестта. Нашите изследвания предполагат, че това може да става заради особенностите на заобикалящата среда, заради повишения имунитет, както и за това, че болните на този стадий имат тенденция да не се свързват със своите близки от ежедневието. Възможно е, болестта да поразява паметта и нашите пациенти просто да не помнят, че имат някакво семейство, освен кучетата.
КАКВО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ПРЕДОТВРАТИТЕ ТАЗИ БОЛЕСТ?
ЗА СЕГА НЕ СЪЩЕСТВУВА НАДЕЖДНО ЛЕКАРСТВО, ГЛАВНОТО СПАСЕНИЕ Е СПАЗВАНЕ НА ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ!
1. Избягвайте развъдчици, рекламиращи специални клетки за изложбени кучета, т.к. има сведения, че в тях може да се съдържа вируса на СПЗК.
2. По-добре да заминете от града в този ден, в който там се провежда кучешка изложба. Информация за възможното разпространяване на СПЗК, можете да получите често от местните вестници.
3. Ако вие по невнимание сте влезнали в контакт с човек, поразен от СПЗК, то тогава се постарайте колкото е възможно по бързо да прекратите контакта с (но те обикновенно са особено нахални и прилепливи). След това непременно вземете душ, желателно с антибактериален сапун.
4. Ако живеете с човек, страдащ от СПЗК, и все още се държите в ръце и не му отстъпвате, то, вероятно, вие се намирате в безопастност.
b)

JulyVell Siberians
Публикувано: 14 March 2006 - 09:58 PM
Публикувано: 15 March 2006 - 11:10 AM
Публикувано: 15 March 2006 - 11:21 AM
Да допълня-нося го завит в одеяло на ръце по нашата улица когато е студено и му е скучно в къщи b) та да го разходя.От което се чува--да му ядеш главата bl) кво си го понесла l)
Публикувано: 15 March 2006 - 03:14 PM
Публикувано: 15 March 2006 - 03:15 PM
Мъжът ми понякога дори сам се строява, ако съм нещо кисела - "Да си отида ли на мястото" или подобни oleeee super best

Вход

Горе
Цитиране +

[br]