Имената им са измислени от тяхната кръстница и приемна майка, че аз взимайки предвид произхода им, се бях засилила да ги кръщавам Айше и Севда. Иначе бебките са от майка, която е вече кастрирана. Майката и котилото живеят при едни цигани в Слатина с още 2 кучета. Малко след като ражда, майката има някаква злополука и й излиза буца на небцето. Жената, която помага, я води на кварталния вет, където не могат много да направят. Бяхме тръгнали да я носим за операция с все малките (бяха на дни), но буцата спадна и отмениха операцията. С буцата паднаха и горните й предни зъби. Не е ясно какво е било...
След кастрацията върнахме майката обратно на циганите, защото те мног си я искаха, а и аз не мога да предложа нищо. С нея остава и третото коте, любимец на глухонемите деца. Много красив - среднокосмест като сестричките и напълно оранжев. Най-вероятно щеше да има добри шансове за дом, но не исках да лъжме децата, че е умрял или да го крада. Пък и те чинно обещаха да с егрижат за него и да му слагат капки, жената, която им помага също ще го наглежда.
И така, двете прекрасни падуанки ви очакват с голямо нетърпение, за да ви заслепят с красотата и чара си :) Ето и едно клипче, за да ги видите в действие