Dog.bg Форуми : 4 котешки пътешественика

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 котешки пътешественика Изоставени котета търсят дом

#1 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 June 2010 - 11:22 PM

Четири котета на около два месеца, изоставени в крайпътно заведение, на много оживено извънградско шосе, тръгнали на пътешествие покрай пътя. Човекът, на когото е заведението има собствени животни и никак не може (и не иска) да ги вземе (е, поколеба се за едно от тях, но на нас не ни се искаше да му го дадем, след като сподели възгледите и опита си с домашни любимци). Безумно е да останат и в заведението, до което прелитат коли с бясна скорост. Засега са прибрани на стационар, после ги очаква мрачно и влажно мазе, освен ако някой не им осигури временен дом, докато им търсим стопани.

В петък ги тестваха на гиардия и корона-вирус, за щастие всички тестове бяха отрицателни. В понеделник предстои и тест за панлевкопения, макар че засега (ура!) нямат признаци. Обезпаразитени са вътрешно и външно (имаха много бълхи). Предстои второ и най-вероятно трето обезпаразитяване за пълна сигурност, ще поема и ваксините.

Ще им напускам обяви, но като знам как от белите котенца за 1 месец има само 1 осиновено и като чета всички теми тук, нямам никаква надежда...

Снимки очаквайте скоро.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#2 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2010 - 11:06 PM

Продължавам монолога си с едно  клипче на малките акробатчета (само 3, четвъртото се появява само в началото и отива да хапва, а не да се занимава с глупости :)

Извинявам се за лошото качество и внезапния край, никакво операторско и режисьорско майсторство нЕма у мен... Съжалявам, че нямам и снимки, но ще ми трябва помощник, защото хали не се снимат току-така :) Съ снимките и ще пиша и кой какъв пол е. 

И една хубава новина: тестът за панлевкопения също е отрицателен. 

От днес са затворничета в едно мрачно мазе...

Много ще сме задължени и аз, и те, ако нечие сърце и дом се отворят за мъничките антидепресантчета! Гарантирам, че изпълват само с позитивни емоции и е невероятно релаксиращо да ги гледа човек как щуреят (то и от клипчето се излъчва), как показват и развиват различни характери:

- един е спокоен дундьо, за който манджата и сънят са най-важни 

- втори обожава хората (кхъм-кхъм - мен!), галенето и мъркането

- трети не се сеща за храна, щом може да щурее и надвие някоя мишка 

- четвъртият е любопитко-откривател, който само обдушва, изследва и се крие на тайни места, за да дебне невидими за човешкото око злодеи.

Невероятни!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#3 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 July 2010 - 10:55 AM

Наистина са антидепресантчета, клипчето много ме развесели - щураци и половина! Хора, взимайте поне по две и купонът вкъщи ви е гарантиран :ab_041:

#4 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 July 2010 - 08:11 PM

Аз съм много несериозна, извинявам се за което. Ето най-сетне малко снимки от деня, в който ги намерихме. Уникално сладки плюшени играчки са.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Най-дребното, очите му са зелени.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Смешна муцунка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Това има страхотен грим на очите
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#5 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2010 - 05:02 PM

Тези четиримата, които с пълна газ превземат сърца тази седмица бая ме поизпотиха и притесниха. Имаха малко стомашни проблеми и са обратно в стационара, докато се възстановят напълно.

А междувременно, ето и още едно до-представяне в снимки на групичката приятели, пътешественици и герои:

Прикачена снимка Моника Гелър е комично вманиачена в апартамента си и обожава да чисти*. Тя е силно конкурентна и винаги трябва да спечели в игрите, много обича да комадори, дори групичката я смятат за голяма шефка**.

* Прекарва доста време в (само)почистване и миене

** Наистина много ги тормози и подстрекава към постоянни игри и бели, само и само да победи. Хубавото е, че е майчински настроена към момчетата и все се грижи за тях: особено често ги почиства и мие.

Прикачена снимка Джоуи Трибияни е откровен, но добродушен женкар, който обича храната*. Особено много обича сандвичи с кюфтета. Неустоимо чаровен, характернат аму фраза за свалки е: "How you doin'?". Има изключително лош късмет по отношение на актьорската си кариера, но пробива с ролята на лекар в сапунена опера. Фен е на Ал Пачино.

* МНОГО обича храната. Макар и дребен, е доста пробивен и бутащ се, щом се отнася до хранене. Също така е и невероятно гальовен, мързелив и гушлив. Завладя вече няколко женски сърца, но все още е свободен :)

Прикачена снимка Чандлър Бинг е известен със саркастичното си чувство за хумор & тенденция да пуска майтапи, когато е нервен. Има скучна работа, която с триста зора събира смелост да напусне. Чандлър често се озовава в затруднени положения* или прави изказвания, който звучат гей.

*Основният му проблем е, че известно време поради леко заблуждаващият русоляв цвят на козината на ушите му (т.е. трети цвят), се подвизаваше под името Рейчъл. Веднага щом полът му беше установен, възвърнахме името и честта му, но му останаха някои трайни личностни заблуждения. Всичко му е простено обаче, защото мърка невероятно силно и обожава да се катери от пода до върха на главата ми. А ако може да се сгуши във врата и косата ми и там да заспи - е най-доволен

Прикачена снимка Рос Гелър е едновременно сладък и наивен, понякога се чувства тромаво и неловко в общуването с други. Често демонстрира добро чувство за хумор. Той е единственият от групата с докторска степен* и като такъв може да бъде арогантен и превзет.

*Докторската му степен е на тема древни находки и изкопаеми и от там страстта му да рови, засега предимно в Бентото. Вечният изследовател и откривател.

Източник
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#6 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2010 - 11:01 AM

Отдавна не съм писала в темичката на малчовците, а трябва да ги похваля за няколко неща.

Стомашните им проблеми отшумяха, бяха около 2 седмиц на стационар, като ги взех ги долекувах с едно прахче за подобряване на чревната флора (доколкото разбрах). Нищо сериозно не е било, най-вероятно от лакомия са попрекалили, а и май аз повечко ги глезя. Старая се да не им сменям храната и да ядат едно и също, за да не им дразня стомахчетата.

Приключихме с цикъла от 3 обезпаразитявания, нищо не изкараха, което ме навежда на мисълта, че който ги е изхвърлил на пътя поне се грижи за майка им. Вече имат ваксина, сложихме петвалентна, за да са максимално защитени.

Много са игриви, хитри, лакоми и любвеобилни. Моника все още е влюбена в косата ми. Тя е най-игрива, закачаща се и изобилстваща от енергия. Първа се наяжда и отива да замисля бели, първа е в игрите. А Чандлър е станал голям лигльо и мазник, той единствени ми се гали като голяма котка - отърква се в ръцете ми, подтиква ме да го гушкам. Обаче пък как ръмжи на другите, когато се бори с мишката! Не дава на никой да припари. Рос си е все така дундьо, самостоятелен и изследващ. Расте най-бързо, козината му потъмня и стана лъскава, но все още пухкава. Според мен е бебешки пух и ще падне, но пък другите не са така, тъй че може и ген да си е.

Забелязахте ли, че не споменавам Джоуи? Мдааа... Той е прясно осиновен от прекрасни хора! Много благодаря на Приятели на котката за съдействието, момичето, което осинови мъника е страхотен човек и съм сигурна, че ще се грижи отлично за него! Аз малко й досадих със съвети и с всички малко сложни за външен човек условности в процеса на осиновяване, но мисля, че тя ме разбра. Надявам се всичко да е наред и да се радват един на друг дълги години, без ядове и неприятности. Пък той да слуша, че е станал много енергичен и като всяко бебе нахалничък :)

Благодаря ви, че стискате палци и на останалите мъници от тази и другите 2 теми Качена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#7 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2010 - 04:31 PM

Май бях обещала снимки на дундьо Джоуи? Ами никой не свирка и не ме подсеща и ето, аз се подмотвам.

А неговата страхотна питомка :) вече няколко пъти ми праща вести. Хайде, и вас да порадвам малко, вижте какво казва тя:

Цитат

"Сега търчи като обезумял след едно
хартиено топче и искрено се забавлява. Съвсем свикнахме с него както и
той с нас, даже вече си има любим човек от семейството - аз :) Страшно
е мил и сладък и много ни радва. Никакви проблеми не създава и си
похапва доволно, дори бих казала че е позагладил косъм :) Отучих го да
ми скача по главата и да ме буди, сега се будя сама като чуя мъркането
до ухото си :) "

снимки на един щастлив мързел :)
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка

Иначе сестричката и братчетата още търсят дом, няма никакъв интерес към тях.

Благодаря на Ina Gencheva, която пусна обяви на всичките ми 10 подопечни.

Стискайте палци, защото в момента пробвам един нестандартен за мен подход, дано даде резултат!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#8 Потребителят е офлайн   MuxaeJIa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2010 - 12:19 PM

Постнах обявата Ви на 2 страници във фейсбук. Надявам се малките сладури по-бързо да открият стопаните си. Ако има запитвания там ще Ви ги предавам.
User's Signature

Истинският морален тест за човешкият род е поведението му спрямо по – слабите и най – вече онези същества, които зависят от негова милост : ЖИВОТНИТЕ

#9 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2010 - 12:58 PM

MuxaeJIa, много Ви благодаря! Качена снимка

И аз пробвах да пиша там, включително пращах лични бележки на някои от организациите, поддържащи страници с подобна тематика, но за съжаление никой не ми отговори. А в страницата на "Заедно срещу насилието..." за съжаление постът ми потъна за нула време, толкова много нуждаещи се от дом има... А и явно нещо не се справям с този фейсбук, не ми е любимо място. Съзнавам, обаче предимствата на социалните мрежи и съм Ви наистина задължена!

На мен все ми е болно - знам, че трябва много усилия да влагам и да съм по-креативна от останалите попечители, които търсят дом на бездомничета си, но от друга страна, просто не е честно заради моите подопечни, други да нямат шанс. Защо 'моите', а не 'чуждите', при положение, че всички са на улицата и в опасност?!

Ох, както и да е, извинете мили читатели, че ви занимавам с моите дилеми. Благодаря ви, че си мислите позитивни и хубави работи за нас :)
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#10 Потребителят е офлайн   MuxaeJIa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2010 - 01:07 PM

Ще поствам периодично обявата Ви, за да не се загуби или "забрави". Напълно Ви разбирам, всеки иска да помгне на колкот може повече животни, било то директно или косвено. И аз съм прибирала доста животни, повечето си остават в къщи (както стана наскоро с най-малкия ми котарак). Сега имам една госпожица пред вратата (кученце), която храним от може би вече месец. Знам че трудно бих и намерила стопани (крайно време е да и пусна тема тук) но докато това стане, тя няма да остане гладна и жадна. И Вие не се отказвайте от вашите котанчета, въоръжете се с търпение и дано по-скоро си намерят техните хора.
User's Signature

Истинският морален тест за човешкият род е поведението му спрямо по – слабите и най – вече онези същества, които зависят от негова милост : ЖИВОТНИТЕ

#11 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 September 2010 - 09:15 PM

Показване на мнениетоElizd, в 03 September 2010 - 01:03 PM, написа:

На мен все ми е болно - знам, че трябва много усилия да влагам и да съм по-креативна от останалите попечители, които търсят дом на бездомничета си, но от друга страна, просто не е честно заради моите подопечни, други да нямат шанс. Защо 'моите', а не 'чуждите', при положение, че всички са на улицата и в опасност?!

Ти прави, каквото зависи от теб, пък той Господ си знае работата.
:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   MuxaeJIa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2010 - 10:04 AM

Има ли някакво развитие? Някой да е пожелал котенце? Аз пак ще поствам обявата Ви във фейсбук и ще следя дали някой няма да има желание да си осинови.
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2010 - 10:57 AM

MuxaeJIa, благодаря за интереса и съпричастността! Качена снимка

Не, за съжаление никой не се се свързвал с мен.

Малките са си още в мазето, растат и чакат... Вече имат втора ваксина и паспорти. И двата пъти са ваксинирани с 5 валентна ваксина PUREVAX® RCPChFeLV, която освен стандартните 3 болести рихотрахеит, калици и панлевкопения (feline rhinotracheitis herpesvirus (FHV); feline Calicivirosis antigens (FCV), feline panleucopenia virus (PLI IV), включва и хламидия и левкемия (Chlamydophila felis, FeLV recombinant canarypox virus).

И държа да добавя, че са съвсем здрави, дебелички и чисти, изключително социализирани с котки, и с хора, даже безстрашни :) Предполагам, че и с кучета няма да имат проблеми, като се има предвид, че докато бяха на стационар имаха лаещи съседи по клетки и не се плашеха, а предимно любопитстваха. Всеки ден се старая да се занимавам с тях поне 30-40 минути, имат си много играчки, катерушки, голяма котешка къща, за да не им е скучно, а уикендите ги взимам в апартамента да подивеят на голямата ни тераса и да посъберат слънце.

Но естествено ще се чувстват много по-добре в дом, а не в мазе 2,70м х 1,35 м...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#14 Потребителят е офлайн   MuxaeJIa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2010 - 11:57 AM

:( Толкова котенца има по улиците, поне тези си имат мазе в което да са в безопастност. Явно са имали късмет да ги намериш :rc_036:
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2010 - 12:19 AM

Тези котета засега няма да пътуват, продължаваме с тестовете и подготовката. Иначе си растят и стават все по-забавни.

Ще сме ви задължени, ако помогнете с малко трохички, за да продължат да получават качествена храна и някоя играчка отвреме навреме (да минава по-бързо времето в малкото мазе).

А ако предпочитате да им дарите малко от времето си, за да ги нагушкате и да си поиграете с тях и да им донесете някоя играчка или храна, ще сме още по-задължени!

Преди около седмца намерих Чандлър, който се беше промъкнал някак през мрежата на малкото им прозорче и реших, че вече им спирам слънчевите бани през седмицата (оставях им това прозорче отворено, вече не). И им е по-влажно и по-сиво :(

И за да не е толкова тъжен тонът ми: май не съм ви ги показвала какви са смешни къпани, обидени и щъкащи (тук са още малки, ела да ги видите колко са пораснали сега Качена снимка )

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#16 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2010 - 10:52 PM

За да спестя поне нещо, се старая да пазарувам от складове и/или с намеления. Слагам тук сканирана бележка за тоалетна и храна, които стигнаха до сега (за около месец). Играчката-катерушка е подарък от най-добрата ми приятелка, която изтормозих покрай котешките ми истории и която много пъти ми помага и морално, и финансово, и с разпространение на обяви и инфо.

Диди, макар и да не четеш тук, да знаеш, че си златна :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#17 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2010 - 06:00 PM

Хайде, стига само за пари и бележки се писа тук :)

Да ви порадвам с малко снимки и муцуни на дребосите, които днес пак ми бяха на гости горе. Много са пораснали, щури и все така сладки и гальовни. Много се радвам, че останаха толкова добри със себеподобните и с хора. Мисля, че това има дава отлични шансове за осиновяване. Както писах и преди, засега те няма да летят, евентуално за Моника може да сe уреди нещо, ще знам със 100% сигурност скоро. Иначе полетът е на 1 октомври, билетите са платени, остава да видим колко ще е каргото. Моля, продължавайте да ни стискате палци. Аз съм ужасно уплашена, че нещо ще се обърка в последния момент :(

Сега по-позитивно:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#18 Потребителят е офлайн   korneliq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 10:13 PM

ох, котаците са страхотни! Аз въпреки, че съм повече по кучетата, направо се влюбих в малките, като ходих да ги храня няколко дена. Игриви са и много гальовни. Стискам и аз палци да намерят добри стопани колкото се може по-скоро!

#19 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2010 - 11:30 PM

Хихи, благодарим, благодарим. Много съм задължена на korneliq, че докато ме нямаше около седмица, тя се грижи за малчовците и за моята Филс Качена снимка !

И да видите:
---> ръмжащ Чандлър Бинг

---> класическа битка за мишка (устремява се, после 'внезапно' се разсейва, набелязва следващата цел, и изненадващ обрат :)

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#20 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2010 - 11:34 PM

Егати готиното! Ама този Чндлър нещо се е окопитил ми се струва, Моника не е вече господарката :md_064:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни