Dog.bg Форуми : От днес Дания забрани 12 породи кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От днес Дания забрани 12 породи кучета Забраната влиза в сила от днес ! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#41 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 July 2010 - 11:59 AM

Трябва да има ПСИХО тест преди да се даде такава порода куче на човек ..
НАМОРДНИЦИ ... няма ..
Има закон .. тези кучета да са с намордници ..
KОЛКО от кучетата са с такива .. АЗ лично съм видяла ЕДИН ... и той просто се спускаше на всичко, което мърда .. Включително и на МЕН !
Всичко това идва, защото собствениците раздават малките си на куцо и сакато .. и е голяма гъзария да си с такова куче ..
Не искам да обиждам съвестните собственици на въпросните породи, напротив даже ЕВАЛА, но сте много малко в сравнение с обратната страна ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#42 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 July 2010 - 12:14 PM

Показване на мнениетоJL, в 02 July 2010 - 09:24 AM, написа:

В момента има много собственици и развъдчици на споменатите породи, които активно участват в кучемразката кампания срещу уличните кучета и прокламират повсеместната евтаназия не само към агресивните, а към всички улични кучета. Тези хора не си дават сметка, че ако тази "анти-улучни-кучета" кампания постигне целта си, именно те - питбули, ротове и пр. ще са първата следваща мишена на изтрещелите кучемразци. Така че нека и те малко се замислят кого и за какво подкрепят.

В момента ,аз пък да ти кажа ,когато сърцата на толкова хора кървят заради поредната долна фашизоидна проява - от бисери като твоите ми се повръща .... ....и да ти кажа уважаеми /ма ,че когато ти помогнеш на толкова бездомни животни ,колкото всички от този форум имали имащи споменатите породи ,ма поне на 1 /100на д а помогнеш ,поне 1 /100на да минат през ръцете и сърцето ти ,от колкото тези ,които упрекваш -цена няма да имаш!

Ейl, вие всички ,които се радвате на забраната на породи - не ви ли е срам ,а ?? Не уважавате ли поне малко мъката на хората ?Вие с другите ПРАВИЛНИ породи ли сте бе ? С какво вашите са повече от "грешните"? Ограничените ви тикви случайно да се посетят ,че ако утре вашите "правилни" нападнат ,секирата иде и за вас ? Случайно да ви минава през ограничените тикви .че и 100 породи за забранят -нападения ще има ?

Горда съм и съм щастлива ,че Бог насочи животът ми така, че го препрете с "грешни" породи !!Благодаря ти , Господи ! Тези "грешни" породи ме направиха милосърдна ,научиха ме да уважавам Живота във всичките му прекрасни проявления , научиха ме колко е важно да бъдеш толерантен , научиха ме да не вярвам на стереотипи , научиха ме да приемам и се опитвам да разбирам различните , да се боря срещу невежеството ..А вие ,кoито се радвате на дискриминацията и които се мислите за недосегаеми - утре може да сте следващите наранени, но тогава аз ще направя всичко по силите си да ви подрепя. Защото докато тази врата е отворена - кои са следващите и за кого бие камбаната ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#43 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 02 July 2010 - 12:23 PM

И от невероятно тъпия закон за забрана на породи, единственно ще пострадат хората отглеждащи кучетата си нормално, възпитано и социализирано!

Някак си не ми се вярва, че тези които ги използват за бой, са чипирани и регистрирани в общината.Та как ще ги засегне същия закон, тези "стопани" като те реално за пред държавата, нямат куче :zz_218:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#44 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 July 2010 - 12:33 PM

С тази забрана на определени породи се слага каруцата пред коня. Трябва да се подгонват стопани, които не са в състояние да отгледат, социализират и възпитават правилно едно куче. Породата е без значение. В ръцете на идиот-стопанин и чау (особено чау, с тяхната склонност към охрана) с лекота ще се превърне в звяр.
Идиоти-стопани, които се кефят на това че имат "дзвер-куче" ще намерят начин да заобиколят забраната, и ще внесат кучета от тази порода, която не е в списъка на забранените. Отивам в Дания и си купувам кавказка овчарка, например. И след 15 години, като се усетят властите - други видяли от мен са накупили и внесли, а къде и понаразвъдили свои собствени. И тази порода ли трябва да я обявят за опасна? Само защото няма закон срещу стопани-идиоти, които ще са истински отговорни за невъзпитаните си кучета? Глупости на търкалета.

Защо аз познавам прекрасни стопани с възпитани АСТ, питове, ротове? Защо техните стопани едни от най-първите, които се отзовават като стане дума за задомяване на някой пореден изхвърлен нещастник? Защото се движа с адекватни стопани с кучета от всички породи или безпородни такива.

Преди години на стария ни адрес оставях "на гости" в едно семейство моя крокодил, когато отсътствах. Семейството отглеждаше ротвайлерка - с прекрасна психика, весела, социализирана, възпитана. Шегувах се "Ти не си куче, ти си котка" - и ротвайлерката ме засмукваше с целувките си от главата до петите, усмихвайки се с цялата си дружелюбна паст.

И на тези хора това прекрасно същество да им се изземе и да им се забрани да гледат тази чудесна порода заради шепа идиоти?

Стига де.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#45 Потребителят е офлайн   stefaniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучетата
Публикувано: 02 July 2010 - 12:51 PM

:ea_103: :ea_103: :ea_103: НЕ НЕ НЕ :ea_103: :ea_103: :ea_103: НЕ НЕ НЕ НЕсъм СЪГЛАСНА със ЗАБРАНАТА :dh_188: :dry:
:eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Живей, че после няма да те има, часовника отдавна ще е спрял. Живота винаги си взима, това което ти е дал.

#46 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 12:53 PM

АЗ НЕ ПОДКРЕПЯМ ЗАБРАНАТА НА Т.НАР. ОПАСНИ ПОРОДИ.
Няма никакво значение, че кучето ми е хапано от такава - кучето няма вина за това. Хората, които отглеждат питове, ротове, бултериери и т.н., като ги правят перфектни домашни любимци също нямат никаква вина и имат пълното право да отглеждат любимците си.
С мнения срещу уличните кучета от собственици на такива породи се сблъсквам - да. Мога да си направя труда да се разходя из форумите, където тази тема е обсъждана и ще събера необходимите имена, щом като е необходимо, но целта ми не е да воювам с когото и да било, а да обърна внимание върху този аспект.
Това не е насочено към никого, който не е радетел на уличното "прочистване", а само за тези, които го подкрепят.
Защото, Дог.бг, когато настояваме уличните кучета да се махнат от там, без да питаме по какъв начин, а само искаме това да стане бързо и веднага, всъщност подкрепяме кресливците кучемразци, за които ви обърнах внимание, че след като (и разбира се ако) постигнат това "прочистване" за уличните, ще се насочат точно към т.нар. "опасни породи" - нямам никакво съмнение в това.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#47 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 July 2010 - 12:57 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 02 July 2010 - 10:28 AM, написа:

Някак си не ми се вярва, че тези които ги използват за бой, са чипирани и регистрирани в общината.Та как ще ги засегне същия закон, тези "стопани" като те реално за пред държават, нямат куче :zz_218:

Породозабранителните закони са извънредно елементарна проява на политически ПР целящи бърза популярност на смотани некадърни политици и нищо друго.
Тези забрани :
- НЯМА да ограничат кучешката агресия,
- НЯМА да ограничат кучешките боеве,
- НЯМА да помогнат на нещастните смъртници -гладиатори.
Тези забрани :
- ЩЕ задълбочат и ескалират насилието над животни ,
- ЩЕ задълбочат и ескалират разделението между хората ,
- ЩЕ замажат и компрометират истинското решение .

Нужно е малко, хора.И не е толкова сложно - разум.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#48 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 02 July 2010 - 01:04 PM

Показване на мнениетоJL, в 02 July 2010 - 12:58 PM, написа:

В момента има много собственици и развъдчици на споменатите породи, които активно участват в кучемразката кампания срещу уличните кучета и прокламират повсеместната евтаназия не само към агресивните, а към всички улични кучета.

Още веднъж - кои са тези хора, как се казват развъдниците им ?

Нали са много ?

#49 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 02 July 2010 - 01:07 PM

Не ми останаха сили вече да се възмущавам,отвращавам и чудя на човешката идиотщина...Ама това си е типична черта на човеците - да прехвърлят изцяло своята вина на каквото или когото се сетят и да си въобразяват,че така проблемите им са решени.Чудесен пример е този малоумен закон,който забранява определени породи.Абсолютна диващина е,каквото и да си говорим.Какво са виновни всички тези прекрасни кучета,че има толкова много комплексирани тъпунгери,които използват определен вид кучета,да си избиват жалките комплекси??? И то все какви животни избират,забележете - мощни,силни,красиви и горди.Всички тези качества,с които нещастните им собственици им се ще да се окичат.Защо заради такива скапаняци трябва да страдат породите или хората,които ги обичат и им се възхищават заслужено?С какво е криво кучето,че спобственикът му е кух невежа?И какво са тия глупости,че това "явно" е единственият начин да се спре разпространението на агресивни кучета???Ми,добре....да речем,че всички едри и потенциално опасни кучета бъдат изтрити от лицето на земята...Глупавите хора си остават,че и се множат напоследък с невероятна скорост и колкото и да са тъпи,като цяло,това няма да им попречи да измислят друг оригинален начин да си чешат крастата - ще обучават териери и пинчери да се бият,да се зъбят и да се хвърлят на всичко живо и мърдащо.Е,какво...по тая логика,давайте да унищожим всички кучета...щото пинчерът може и да не е в състояние да нарани фатално възрастен човек,ама какво ще кажете за дете?Колкото до териерите примерно,е знам за такива луди кучета от тая порода,че чак не е за вярване.Разказвали са ми за един ягдтериер,който почти е заклал собствения си стопанин...на игра...

В момента вкъщи имам три едри кучета и едно дребно и да ви кажа честно,дребосът определено бие всички по злоба...

Накрая обаче всичко опира до възпитание и внимание от страна на стопаните.Ще ви дам пример с нашият питбул,който почина преди време.Та той произлизаше от род от Сърбия,в който са се произвеждали само кучета за борба - настървявани и изолирани още от малки,това не може да не е оставило следа дълбоко в гените на кученцата.Да,ама нашият пит извади късмет,когато приятелят ми го купи.Кученцето от малко живее с още едно куче и котка.При най-малките признаци на агресия спрямо животни бива наказван и смъмрян.Резулататът е,че до поседните дни от живота си Чан (така се казваше) беше истинско съкровище - игрив,весел,глезен и послушен.На разходките си ходеше без повод и ако се зададеше друго куче,той при команда веднага пристигаше и чакаше разрешение да отиде да види новодошлият.Винаги подхождаше проятелски и въртеше опашка,готов за игра.Проявяваше агресия единствено и само,когато друго куче му се озъбеше и в тези случаи даже не се хвърляше сляпо,а по-скоро се правше,че не забелязва изобщо агресора отсреша,докато онова не се приближеше прекалено.

По-показателен пример от това с нашият пит,здраве му кажете!Куче,което произлиза от род за борби израства,като прекрасен и верен другар.И какво толкова се иска за да се постигне такова нещо?Само любов,внимание,грижи,търпение и възпитание.Е,не ми се струва трудно и още по-млакото,невъзможно.

Бях истинска щастливка,че живях с това невероятно куче,обичах го и все още го обичам безрезервно и адски много ми липсва.Не е честно,заради прости комплексари и злобари,невероятни породи,като питовете,стафовете,доготата,ротовете,булдозите,мастифите,кавказците,средноазиатците и т.н. да бъдат безмилостно унищожени.

Да се ръководим от болната логика да затриваме всичко,което по някакъв начин не ни изнася на "прекрасния" животец е меко казано смешно.
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#50 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 02 July 2010 - 01:32 PM

И да,вярно е,срещала съм не веднъж вече собственици на поросисти кучета,които са на мнение,че непородистите за нищо не стават и трябва да се изтрепят до крак,ама това отново няма нищо общо със самите кучета,а с глупавите им и задръстени стопани.И какво сега,да затрием питовете и всички други споменати по-горе в постовете породи,само щото собствениците или някои от развъдчиците им са абсолютни идиоти?Аз ли нещо съм повредена или наистина тука адекватна логка липсва?
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#51 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 03:25 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 02 July 2010 - 11:09 AM, написа:

Показване на мнениетоJL, в 02 July 2010 - 12:58 PM, написа:

В момента има много собственици и развъдчици на споменатите породи, които активно участват в кучемразката кампания срещу уличните кучета и прокламират повсеместната евтаназия не само към агресивните, а към всички улични кучета.

Още веднъж - кои са тези хора, как се казват развъдниците им ?

Нали са много ?

Някои мнения са изказвани тук, при бегло търсене открих потребителя Redi. Има и други, но нямам време да се връщам назад в темите, за да търся, защото просто нямам време. В други форуми по теми за уличните, в които няма регистрация, хора често говорят в такъв контекст. Основавам се и на отношението и поведението на собственици, срещнати на улицата - хора които не познавам лично.

Но да, не е справедливо да казвам освен "много собственици 'и развъдчици'", защото не разполагам с основателна информация, така че по отношение на развъдчиците си вземам думите назад и се извинявам на засегнатите.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#52 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2010 - 05:11 PM

Изцяло подкрепям JL.
Аз също постоянно съм свидетел, как собственици на породисти кучета водят кампания срещу бездомните и безпородни кучета.
В никакъв случай не твърдя, че това са абсолютно всички. Просто има такива.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#53 Потребителят е офлайн   pr7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 12:47 PM

Как може да има толкова ограничени хора. Няма лоши кучета - има лоши стопани (ако могът вобще да се каже, че са такива)
В моя квартал има един стаф, това куче всеки ден се разхожда в училището без каишка и всички деца му се радват. Няма по-добро куче. Даже имам Хъски на 3 месеца и вобще не ме е страх да го разхождам и да го пускам да си играе с такива "сериозни" породи.
Ето вижте сами -
http://sphotos.ak.fb...3_5346273_n.jpg

http://sphotos.ak.fb...59_382136_n.jpg - на тези две снимки кучето ми е на 40 дена
http://sphotos.ak.fb...0_5898492_n.jpg

на фона на тези кучета, моето е само една хапка. Така... имам питане : Кое точно му е страшното на това куче? Какво лошо виждате в тези породи? Просто трябва да се направи закон в който кучето да не са дава на всеки срещнат :)
Това е за тези, който казаха "ЗА" ... как може да сте толкова крайни, след като никога не сте оглеждали такива породи ?
Това, че по света има толкова много ТЪПАЦИ, който от хубави кучета правят убийци не означава, че трябва да има такъв закон. По тази логика в Америка годишно убитите хора от алигатори са над 1000 души, защо тогава няма закон с който да убият тези животни ?
User's Signature

pr7

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни