От днес Дания забрани 12 породи кучета Забраната влиза в сила от днес !
Публикувано: 02 July 2010 - 11:59 AM
НАМОРДНИЦИ ... няма ..
Има закон .. тези кучета да са с намордници ..
KОЛКО от кучетата са с такива .. АЗ лично съм видяла ЕДИН ... и той просто се спускаше на всичко, което мърда .. Включително и на МЕН !
Всичко това идва, защото собствениците раздават малките си на куцо и сакато .. и е голяма гъзария да си с такова куче ..
Не искам да обиждам съвестните собственици на въпросните породи, напротив даже ЕВАЛА, но сте много малко в сравнение с обратната страна ..

www.luckydogs.alle.bg
Публикувано: 02 July 2010 - 12:14 PM
JL, в 02 July 2010 - 09:24 AM, написа:
В момента ,аз пък да ти кажа ,когато сърцата на толкова хора кървят заради поредната долна фашизоидна проява - от бисери като твоите ми се повръща .... ....и да ти кажа уважаеми /ма ,че когато ти помогнеш на толкова бездомни животни ,колкото всички от този форум имали имащи споменатите породи ,ма поне на 1 /100на д а помогнеш ,поне 1 /100на да минат през ръцете и сърцето ти ,от колкото тези ,които упрекваш -цена няма да имаш!
Ейl, вие всички ,които се радвате на забраната на породи - не ви ли е срам ,а ?? Не уважавате ли поне малко мъката на хората ?Вие с другите ПРАВИЛНИ породи ли сте бе ? С какво вашите са повече от "грешните"? Ограничените ви тикви случайно да се посетят ,че ако утре вашите "правилни" нападнат ,секирата иде и за вас ? Случайно да ви минава през ограничените тикви .че и 100 породи за забранят -нападения ще има ?
Горда съм и съм щастлива ,че Бог насочи животът ми така, че го препрете с "грешни" породи !!Благодаря ти , Господи ! Тези "грешни" породи ме направиха милосърдна ,научиха ме да уважавам Живота във всичките му прекрасни проявления , научиха ме колко е важно да бъдеш толерантен , научиха ме да не вярвам на стереотипи , научиха ме да приемам и се опитвам да разбирам различните , да се боря срещу невежеството ..А вие ,кoито се радвате на дискриминацията и които се мислите за недосегаеми - утре може да сте следващите наранени, но тогава аз ще направя всичко по силите си да ви подрепя. Защото докато тази врата е отворена - кои са следващите и за кого бие камбаната ?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 02 July 2010 - 12:23 PM
Някак си не ми се вярва, че тези които ги използват за бой, са чипирани и регистрирани в общината.Та как ще ги засегне същия закон, тези "стопани" като те реално за пред държавата, нямат куче

Публикувано: 02 July 2010 - 12:33 PM
Идиоти-стопани, които се кефят на това че имат "дзвер-куче" ще намерят начин да заобиколят забраната, и ще внесат кучета от тази порода, която не е в списъка на забранените. Отивам в Дания и си купувам кавказка овчарка, например. И след 15 години, като се усетят властите - други видяли от мен са накупили и внесли, а къде и понаразвъдили свои собствени. И тази порода ли трябва да я обявят за опасна? Само защото няма закон срещу стопани-идиоти, които ще са истински отговорни за невъзпитаните си кучета? Глупости на търкалета.
Защо аз познавам прекрасни стопани с възпитани АСТ, питове, ротове? Защо техните стопани едни от най-първите, които се отзовават като стане дума за задомяване на някой пореден изхвърлен нещастник? Защото се движа с адекватни стопани с кучета от всички породи или безпородни такива.
Преди години на стария ни адрес оставях "на гости" в едно семейство моя крокодил, когато отсътствах. Семейството отглеждаше ротвайлерка - с прекрасна психика, весела, социализирана, възпитана. Шегувах се "Ти не си куче, ти си котка" - и ротвайлерката ме засмукваше с целувките си от главата до петите, усмихвайки се с цялата си дружелюбна паст.
И на тези хора това прекрасно същество да им се изземе и да им се забрани да гледат тази чудесна порода заради шепа идиоти?
Стига де.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 02 July 2010 - 12:53 PM
Няма никакво значение, че кучето ми е хапано от такава - кучето няма вина за това. Хората, които отглеждат питове, ротове, бултериери и т.н., като ги правят перфектни домашни любимци също нямат никаква вина и имат пълното право да отглеждат любимците си.
С мнения срещу уличните кучета от собственици на такива породи се сблъсквам - да. Мога да си направя труда да се разходя из форумите, където тази тема е обсъждана и ще събера необходимите имена, щом като е необходимо, но целта ми не е да воювам с когото и да било, а да обърна внимание върху този аспект.
Това не е насочено към никого, който не е радетел на уличното "прочистване", а само за тези, които го подкрепят.
Защото, Дог.бг, когато настояваме уличните кучета да се махнат от там, без да питаме по какъв начин, а само искаме това да стане бързо и веднага, всъщност подкрепяме кресливците кучемразци, за които ви обърнах внимание, че след като (и разбира се ако) постигнат това "прочистване" за уличните, ще се насочат точно към т.нар. "опасни породи" - нямам никакво съмнение в това.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 02 July 2010 - 12:57 PM
denicc, в 02 July 2010 - 10:28 AM, написа:

Породозабранителните закони са извънредно елементарна проява на политически ПР целящи бърза популярност на смотани некадърни политици и нищо друго.
Тези забрани :
- НЯМА да ограничат кучешката агресия,
- НЯМА да ограничат кучешките боеве,
- НЯМА да помогнат на нещастните смъртници -гладиатори.
Тези забрани :
- ЩЕ задълбочат и ескалират насилието над животни ,
- ЩЕ задълбочат и ескалират разделението между хората ,
- ЩЕ замажат и компрометират истинското решение .
Нужно е малко, хора.И не е толкова сложно - разум.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 02 July 2010 - 01:04 PM
JL, в 02 July 2010 - 12:58 PM, написа:
Още веднъж - кои са тези хора, как се казват развъдниците им ?
Нали са много ?
Публикувано: 02 July 2010 - 01:07 PM
В момента вкъщи имам три едри кучета и едно дребно и да ви кажа честно,дребосът определено бие всички по злоба...
Накрая обаче всичко опира до възпитание и внимание от страна на стопаните.Ще ви дам пример с нашият питбул,който почина преди време.Та той произлизаше от род от Сърбия,в който са се произвеждали само кучета за борба - настървявани и изолирани още от малки,това не може да не е оставило следа дълбоко в гените на кученцата.Да,ама нашият пит извади късмет,когато приятелят ми го купи.Кученцето от малко живее с още едно куче и котка.При най-малките признаци на агресия спрямо животни бива наказван и смъмрян.Резулататът е,че до поседните дни от живота си Чан (така се казваше) беше истинско съкровище - игрив,весел,глезен и послушен.На разходките си ходеше без повод и ако се зададеше друго куче,той при команда веднага пристигаше и чакаше разрешение да отиде да види новодошлият.Винаги подхождаше проятелски и въртеше опашка,готов за игра.Проявяваше агресия единствено и само,когато друго куче му се озъбеше и в тези случаи даже не се хвърляше сляпо,а по-скоро се правше,че не забелязва изобщо агресора отсреша,докато онова не се приближеше прекалено.
По-показателен пример от това с нашият пит,здраве му кажете!Куче,което произлиза от род за борби израства,като прекрасен и верен другар.И какво толкова се иска за да се постигне такова нещо?Само любов,внимание,грижи,търпение и възпитание.Е,не ми се струва трудно и още по-млакото,невъзможно.
Бях истинска щастливка,че живях с това невероятно куче,обичах го и все още го обичам безрезервно и адски много ми липсва.Не е честно,заради прости комплексари и злобари,невероятни породи,като питовете,стафовете,доготата,ротовете,булдозите,мастифите,кавказците,средноазиатците и т.н. да бъдат безмилостно унищожени.
Да се ръководим от болната логика да затриваме всичко,което по някакъв начин не ни изнася на "прекрасния" животец е меко казано смешно.

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 02 July 2010 - 01:32 PM

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 02 July 2010 - 03:25 PM
dog.bg, в 02 July 2010 - 11:09 AM, написа:
JL, в 02 July 2010 - 12:58 PM, написа:
Още веднъж - кои са тези хора, как се казват развъдниците им ?
Нали са много ?
Някои мнения са изказвани тук, при бегло търсене открих потребителя Redi. Има и други, но нямам време да се връщам назад в темите, за да търся, защото просто нямам време. В други форуми по теми за уличните, в които няма регистрация, хора често говорят в такъв контекст. Основавам се и на отношението и поведението на собственици, срещнати на улицата - хора които не познавам лично.
Но да, не е справедливо да казвам освен "много собственици 'и развъдчици'", защото не разполагам с основателна информация, така че по отношение на развъдчиците си вземам думите назад и се извинявам на засегнатите.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 02 July 2010 - 05:11 PM
Аз също постоянно съм свидетел, как собственици на породисти кучета водят кампания срещу бездомните и безпородни кучета.
В никакъв случай не твърдя, че това са абсолютно всички. Просто има такива.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 21 July 2010 - 12:47 PM
В моя квартал има един стаф, това куче всеки ден се разхожда в училището без каишка и всички деца му се радват. Няма по-добро куче. Даже имам Хъски на 3 месеца и вобще не ме е страх да го разхождам и да го пускам да си играе с такива "сериозни" породи.
Ето вижте сами -
http://sphotos.ak.fb...3_5346273_n.jpg
http://sphotos.ak.fb...59_382136_n.jpg - на тези две снимки кучето ми е на 40 дена
http://sphotos.ak.fb...0_5898492_n.jpg
на фона на тези кучета, моето е само една хапка. Така... имам питане : Кое точно му е страшното на това куче? Какво лошо виждате в тези породи? Просто трябва да се направи закон в който кучето да не са дава на всеки срещнат :)
Това е за тези, който казаха "ЗА" ... как може да сте толкова крайни, след като никога не сте оглеждали такива породи ?
Това, че по света има толкова много ТЪПАЦИ, който от хубави кучета правят убийци не означава, че трябва да има такъв закон. По тази логика в Америка годишно убитите хора от алигатори са над 1000 души, защо тогава няма закон с който да убият тези животни ?

pr7