Dog.bg Форуми : Осакатени, но с изключителна воля за живот

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Осакатени, но с изключителна воля за живот две софийски котета

#1 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 July 2010 - 12:05 AM

Качена снимка

Качена снимка

Това 3-4 месечно коте е намерено на улицата ударено от кола преди около 2 седмици от една жена, която вече има премного животни - 5 кучета и 2 котки. Котенцето е женско и е парализирано от кръста надолу. Въпреки всичко тя не го подминава, както доста други хора преди нея. Лекарите, при които е водено котето веднага след като е намерено са казали, че е най-добре да бъде евтаназирано. Жената обаче решава да даде шанс за живот на малката. С подръчни материали я е пристегнала и явно е постъпила правилно, защото за няма и 10 дена котето има чувствителен напредък. Все пак след консултация и с д-р Бобадова преценихме, че е хубаво да направим рентгенови снимки, които евентуално да покажат дали процеса на оздравяване няма да бъде още по-бърз и резултатен ако се направи операция. Ще бъда много признателна ако някой помогне да заведем малката с кола до рентгена и обратно. Знае се със сигурност, че има счупен прешлен и ме е страх, че трябва да сме доста внимателни при носенето, за да не стане някоя беля. Иначе малката е много жизнена и много много гальовна и аз от сърце се моля да оздравее, да проходи и да намери любящи стопани.

При тази женица има още едно много специално коте. То е намерено само две седмици преди парализираното бебе и то в още по-тежко състояние. Двата му задни крака буквално са се разлагали. Не е ясно дали са били премазани от капан или е паднало в някаква киселина, но са били в толкова трагично състояние, че се е налагало да бъдат ампутирани. Животинчето е било покрито и цялото в рани. Истинско чудо е, че е оцелявало в това състояние и вид на улицата и то неясно колко време. Тази жена обаче явно има някаква специална дарба и подход към такива животни, защото когато го посетих преди няколко дена единствената раничка, която видях е вече не по-голяма по размер от 50 стотинки, котето е повече от енергично, с апетит, бодър дух и очевидно - огромно желание за живот!

Качена снимка

Качена снимка

В момента и двете животинки се отглеждат в пълна нелегалност на едно таванче, където в момента се чувстват чудесно, но което ще е тотално неподходящо, когато времето застудее есента. Искрено се надявам до тогава малката да се е възстановила напълно, а за другото коте да се намерят достатъчно широко скроени хора, които да го осиновят въпреки недъга.

Та пак да помоля! Някой може ли утре да ни съдейства за ходенето до рентгена?

#2 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 July 2010 - 12:35 AM

Аз съм на линия, кажи кога и къде искаш да отидем?
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 July 2010 - 12:40 AM

Йеййй :smile:! Мерси! Утре, когато ти кажеш. Предвид на факта, че Есковет е в Надежда 2, т.е. значително по-близо до мястото, където е котето, предлагам да идем там. Работното им време утре е от 9 до 17 часа. Сутринта ще звънна на жената да се уговорим нещо, но първо ти кажи кога можеш.

#4 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 July 2010 - 12:34 AM

Много благодаря на Fullmoon за помощта и за приятната компания днес :rc_036:.
С малката кукла първо посетихме Есковет, където и направихме 2 рентгенови снимки. Никак не и хареса опъването и натискането, но нямаше как :smile:. След това с все котаната и снимките се отправихме за консултация към Добро Хрумване. Д-р Иванов каза, че от прешлена има отчупени парченца, но като цяло е стабилен и на този етап няма да прибягваме до операция. Ще караме на нивалин по схема и невробекс. На малката дупето и е ужасно подуто от това, че все още се подмокря и ще се наложи освен с подсушаващ крем да се маже и с нещо за спадане на отока. Утре ще търся по аптеките, каквото ни препоръчаха. Малката е невероятен сладкиш! Толкова е гальовна и добричка, че всеки, който я видя се влюби в нея. Не спираше да преде и да се натиска за още и още милувки. Най-щастлива беше докато чакахме да ни дойде реда в Добро хрумване, защото си намери още милващи ръце :ab_041:. Съжалявам само, че забравих фотоапарата и не можех да и направя по-хубави снимки на светло! Ще се поправя следващия път! След 10-тина дена най-късно ще идем на контролен преглед, да я претеглят и да коригират дозите на лекарствата ако се налага, така че тогава ще има снимки, обещавам.
Мачо днес е гледал много тревожно като жената е взела малката, за да ни я даде за прегледите. Сигурно си е помислил, че остава без другарче, с което да се утешават взаимно в нещастието си :dh_188:.
А! Кръстихме бебка Таня. На името на жената, която и спаси живота и благодарение на чиито грижи толкова бързо се подобрява :smile: .

#5 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 July 2010 - 01:15 AM

имате ли нужда от трохички?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 July 2010 - 01:23 AM

Ами ... мен вече ужасно много ме е срам да прося, защото нашите случаи край нямат. Жената, при която са и двете сакати животинки обаче е безработна, с доста нейни животни и истината е, че и е доста трудно. Освен храна и лекарства отиват и доста памперси. Сега ще се наложи да купуваме и Нивалин, така че наистина ще сме признателни на всякаква помощ. Жената междувпрочем се радва и на помощ в натура така да се каже - напр. памперси и храна за животните. Така се зарадва на консервите, няколкото памперса и сухата храна, които занесох, че чак ми стана неудобно от толкова много благодарности :smile:.

#7 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2010 - 02:21 PM

Къде мога да пратя парички специално за тези 2-те котарачета,а пък вие решете за какво ще отидат храна,лекарства и др. :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 July 2010 - 03:58 PM

Можеш да ги изпратиш по сметката на Сдружението като уточниш, че са за сакатите котета.

Юробанк И Еф Джи България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN BG17BPBI79421077310201
Сдружение "Приятели на котката”

Много ти благодаря и от тяхно име и от името на жената, която се грижи за тях :rc_036:.

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 July 2010 - 12:09 AM

Колко съм разсеяна! Забравила съм да пиша в темата, че в неделя бяхме на контролен преглед и с двете гадинки. Малката е наддала цели 220 грама само за една седмица! От 1190 на 1410! Направо не е за вярване! Наложи се пак да и преизчисляват схемата за приема на Нивалин и да увеличаваме дозата.
Мачо също беше на преглед. Добре е. Вече почти няма ранички по тялото, а и козинка му расте на мястото на ампутираните крачета. Малко съм му обидена, защото ме напишка доста обилно докато пътувахме към клиниката за прегледа :ab_041:. И за разлика от малката освен лошото си възпитание няма друго оправдание, защото няма проблеми със стискането и с ходенето по нужда :ab_041:.
Утре ще кача и снимки.

#10 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 July 2010 - 12:40 AM

Добре, че повдигна темата с твоето мнение. Беше отишла така назад, че не можах да я намеря първоначално.

Тези котета са разкошни. Нищо, че съдбата ги е белязала. По характер са душички. Малката е тракторче и е толкова любопитна, умна и наперена - все едно ще ти проговори.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2010 - 07:41 PM

Хей как са моите малки писанки?Чакаме снимчици,дано по бързо проходи малката.Как сте с паричките за сега аз чак към края на месеца сигурно ще мога да пусна още малко за съжаление.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 July 2010 - 12:56 AM

Ето най-сетне и обещаните снимки. Бавя се поради липса на време, не е от несериозност :smile:.

Качена снимка

Мачо е истински ужасен от обстановката и многото хора, които го гледат и пипат! Аз обаче съм прясно прясно и доста обилно напикана от него и никак не му съчувствам :ab_041:!

В чантата е по-хубаво и по-сигурно.

Качена снимка

Малката е голяма отворка! Никак не се притеснява нито от возене, нито от тълпи хора искащи да я милват и разглеждат (а някои и преглеждат) :ab_041:

Качена снимка

Качена снимка

От напишкването опашката и е пострадала и сега към лечението включваме и третиране на раните с Котивет.

Качена снимка

Качена снимка

Днес пак се видях с жената, която се грижи за тях и и дадох опаковка Котивет и опаковка хапчета за обезпаразитяване с подробни инструкции кога по колко и какво да дава, че ... забелязахме някои "екстри" с Фулмун в неделя.

Разбира се, няма да се разсърдим на малко финансова помощ или пък помощ във вид на храна, памперси или направо ампули Нивалин от 5 милиграма :smile: .

ПС: Май съм забравила да благодаря на СНЕЖАНКА за пакета памперси, който даде миналата седмица! Поправям се веднагически :rc_036:.

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 July 2010 - 11:38 PM

Днес пак бяхме на лекар. Малката (кръстихме я Таня междувпрочем) се оказа с огромен гноен абсцес на дупето. На лекарките им трябваха 20 минути, за да успеят да изцедят огромното количество гной. Това се оказа и причината за липсата на апетит на котето. Вероятно е била и с температура още от преди няколко дни, от момента, в който е започнала да натрупва гной. Даже беше поотслабнала със 100 грама за една седмица. Всичко това наложи оставането и на стационар под грижите на лекари. Освен нивалина ще се наложи и курс с антибиотици, за да се пребори инфекцията.
Днес занесох отново хубава храна за котарака без крачетата и поне от такава гледна точка е обезпечена за доста време напред. Започнахме и нов курс на вътрешно обезпаразитяване, защото и двамата герои на разказа ми бяха обилно нападнати от всякакви паразити, а жената не знаеше, че еднократното обезпаразитяване не е достатъчно и им беше давала хапче срещу глисти преди месец.
Налага се да помоля за малко финансова помощ за Таня. Всяко левче би ни помогнало да я задържим на лечение и стационар, колкото се може по-дълго, така че да сме спокойни, че поне гнойния абсцес е преборен. Отделно от това лекари ще могат да проследят как прогресира от лечението и какви са шансовете да се оправи. Жената, при която е котето, се грижи добре за нея, но все пак не е медицинско лице и вероятно затова не е разбрала, че се случва нещо нередно.
Таня е в Добро Хрумване и ако някой желае да помогне с парички за сметката и, може да ги остави направо там.

#14 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 July 2010 - 06:05 PM

Днес бях на кратко свиждане при душицата. Много ми се оплаква, че е затворена и е самичка, въпреки че са я настанили в доста широчка и луксозна клетка :smile:. Довечера ще се опитам да пусна няколкото калпави снимки, които направих с телефона, за да видите как се катери по решетките на два крака и как се натиска да се гали :smile:. На мястото на абсцеса се е отворила голяма дупка, но като цяло мястото изглежда доста по-добре и по-малко зачервено. Лечението продължава! Пак да помоля, който има възможност да помогне с малко пари за лечението и. Вчера платих 20 лева, а днес 18. Предполагам, че трябва да остане на стационар поне докато трае лечението с антибиотици и и се правят промивки.

#15 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 08:31 PM

в сряда ще съм там, ще видя с какво мога да помогна
стискаме палци и голямо браво на вас и на писундерите
:ba_025:

#16 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 July 2010 - 11:54 PM

Polence, благодаря ти :rc_036:. За пореден път подаваш ръка за помощ.
Ето и обещаните снимки. Както казах калпави са ама туй то! С телефона толкоз мога.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Вижте я как точи шия от клетката и миг невнимание и аха-аха изпъплила е навън! Снимката, на която се катери по решетката на клетката съвсем не става, но беше много забавно да я гледам :ab_041:. Мърда си доста вече задните крачета и сега според мен леката гимнастика в опит да изпълзи от клетката само ще и е от полза.

#17 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2010 - 09:08 PM

Пу хубавите ми те,тази котанка как прилича на моята,която се загуби за съжаление.Ама ще кажеш че едно и също коте гледам :wub: Ще гледам скоро пак да помогна с малко трохички.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 July 2010 - 11:38 PM

Я, колко отдавна не съм актуализирала тази тема! Танчето в петък привечер я изписаха от Добро Хрумване и отново е на тавана при Мачо. Дупенцето и макар да изглежда все още страшничко е в пъти по-добре и вече няма джобове с гной, а само чиста рана, която трябва да заздравее.
Мачо е вече ваксиниран и в очакване на новия си дом.
Сърдечни благодарности на Polence и Ината благодарение на които половината от сметката за престоя на Таня в клиниката беше платен. А ето и няколко нови снимчици на момичето от вчера.

Качена снимка

Качена снимка

На тази снимка се вижда, че раната вече е чиста и розова. Продължаваме да я пръскаме с Котивет и се надяваме да се оправи по-скоро.

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2010 - 04:57 PM

Как са котетата?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 August 2010 - 11:35 PM

Доколкото е възможно в тяхното състояние, добре. Днес пак бяхме с малката на контролен преглед. Дупето и е доста по-добре, но все още има какво да се желае. Мачо е ваксиниран от 3 седмици вече. Хубаво би било и Таня да ваксинираме скоро да не вземе да пипне и някоя кофти болест отгоре на всичко, което и се е струпало на главата.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни