Лафче 0бмяна на опит
Публикувано: 29 February 2008 - 07:18 PM
Цитат
Цитат
дам ще те разберат по-вече от отлично, защото вече видяха
свинщините на Тито( торментора) и го "похвалиха" :
http://www.terijer.c...opic.php?t=4306
Коментарите на другите потребители относно снимките:
-"Не ме разбирай погрешно Тито, но съжалявам - тези снимки са ужасни. Успех с тях, но за Бога изкъпи майката и дай на кученцата одеяло"
-"Да видя тези снимки ме кара да се чувствам тъжен и ядосан!"
-"Мислех си съвсем същото... Майка и кученца върху картон - ужасно"
-"Просто ги изкъпи! Майка и кученца се нуждаят от хигиена, удобства. Има си някои важни хигиенни и морални правила!"
-"Защо тази кучка е толкова мръсна?! Защо кученцата не са на сухо и нямат нещо чисто и меко? Разбирам, че кучка след раждане не изглежда много добре, но това е ужасно - мръсен картон без някакво меко и топло одеяло? Не те ли е срам!"
-"О, Боже! Колко е тъжно това! Моля осигури им малко комфорт"
-"Боже Господи!!! Изчисти ги и ги сложи на меко!"
-"Изглежда отвратително. Надявам се кученцата да получат топло одеяло. И ще повторя това, което и другите казаха - изкъпи майката и кученцата! Тъжно е, че кученцата са третирани така."
-"Тито, ти човешко същество ли си?!"
-"Боже мой! Мислех си за същото - майка и кученца върху кашон - ?! Те се нуждаят от нещо меко и топло, а не това! И да - изчисти ги. Аз лично ги чистя с кърпички за новородени, защото хигиената трябва да бъде на най-високо ниво! Помисли върху това и се опитай да промениш нещо."
-"Каква гледка! Защо са толкова мръсни?! Майката въобще не изглежда щастлива, а сякаш иска да умре! Моля отнасяй се с тях с уважение или въобще не развъждай! Горките кучета...!

Модераторчето, ти само това ли можеш да прожектираш един и същ филм през месец, два ? ? ?
Тези класификации за мен и родилката - АБРАКАДАБРА, вече на сме ги виждали и коментирали многократно, не
схващаш ли че вече не са актуални ? ? ? Дай нещо по-ново или се скрии, че ставаш смешен с тези смешни клевети...
Специално за тебе и за всички мои неприятели, ще кажа за сетен път че снимките са правени по време на раждането и
непосредствено след него. И както добре се вижда бебенцата са добре подсушени и чистички с изключение на майката,
която няма как да изкъпя веднага след раждането. За картоните няма какво да ви обяснявам, защото няма смисъл да ви
се казва че в началото на август месец когато е много горещо и по удачна постеля за раздаща майка от тях друга няма !!!
В действителност, аз сам съм си виновен че в желанието си час по-скоро да се похваля с новородените
си кученца не прецених как ще реагират ЛИГАВИТЕ и ПРЕФЪРЦУНЕНИ - Западно Европейци и дори Англичани.
Те горките, не си гледат мизерните кенълчета с по един квадрат местенце за всеки един бултериер, ами взели
акъл на такива като мен - "селяка" да дават. Разгледай им сайтовете и ще откриеш поне дузина фотоса досущ като
мойте, БЛИЦ от МЯСТОТО на СЪБИТИЕТО - да ама не, тях никой не ги съди и окурява защото са ИМЕНА, даже СВЕТИЛА в
Бултериерският Свят. Най-малко ме интересува мнението на някакви надути и самозабравили се алкохолизирани хорица...
Tormentor, още една обидна дума и ще бъдеш трит!
sokol4o , пиши на кирилица и без обиди!
МОД.
Благодаря!
С ето това ВЕРОЯТНО ТРЯБВА ДА ми се повдигна националното самочувствие:......
[b].... "ЛИГАВИТЕ и ПРЕФЪРЦУНЕНИ - Западно Европейци и дори Англичани.
Те горките, не си гледат мизерните кенълчета с по един квадрат местенце за всеки един бултериер, ами взели
акъл на такива като мен - "селяка" да дават. Разгледай им сайтовете и ще откриеш поне дузина фотоса досущ като
мойте, БЛИЦ от МЯСТОТО на СЪБИТИЕТО - да ама не, тях никой не ги съди и окурява защото са ИМЕНА, даже СВЕТИЛА в
Бултериерският Свят. Най-малко ме интересува мнението на някакви надути и самозабравили се алкохолизирани хорица... "
ЯВНО СМЕ НА СВРЪХ-НИВО И ТИ ПРЕДСТАВЯШ ДОСТОЙНО БЪЛГАРИЯ...., НО ДАЛИ Е ТАКА?!

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com
Магията на Бултериера - жертвоготовност от любов и храброст.
tel.: 0898 885147
https://www.facebook...van.nazarov.583
Публикувано: 29 February 2008 - 07:26 PM
Публикувано: 29 February 2008 - 07:51 PM
Публикувано: 29 February 2008 - 08:40 PM
Публикувано: 29 February 2008 - 09:13 PM
Както много точно заяви секретар-касиера на Националния Клуб - Николай Котов, G & F
кучилата ми няма да имат родословия издадени от БККАБТ, а от друга структура на БРФК...
Поради лични или не подбуди отговорни люде в УС на БККАБТ,
се опитват да ме злепоставят всячески. Но, нищо простено да им
е това че в устна уговорка главно действащото лице в тази история е
запознат изначално с покриванията извършвани в моят развъдник през 2007,
но в последствие се извъртя и отрече от тази уговорка. Според същите тези господа
моята развъдна програма не била съгласувана с ОРД-то на БККАБТ, а в същият този момент
заемащата тази позиция госпожа не желаеше и да чуе за родословия, заплождания и такива работи...
Тук е момента да попитам, как моите заплождания според вас са нелегитимни - а, пък на Ники Котов
кучилото е лигитимно, след като абсолютно никой не е присъствал на заплождането, че дори и самият
той, който е собственик на майката и бащата, заплодили се ей така самички докато си спинкат заедно ?
Публикувано: 29 February 2008 - 09:16 PM
.
За jockitch и всички останали, които не знаят за какво става въпрос..
КРАТКИ РАЗЯСНЕНИЯ
1. Тихомир Тодоров (развъдник TORMENTOR - гр.Силистра) присъства на Общото събрание на БКК Английски Бултериер през 2007г. и бе избран за член на Управителния съвет. Гласувано му бе доверие и също така да бъде модератор на клубния форум: http://dog.bg/forum/.
2. Малко след това г-н Тодоров започна да се дистанцира от клуба и да говори срещу ръководството, а също и това, че е член на Управителният съвет на същият този нелегитимен и на практика несъюествуващ клуб - БККАБТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( цитат).
3. Вместо да съдейства за организационното укрепване на Сдружението, г-н Т.Тодоров започна да внася раздор сред колектива на БККАБТ и да заявява, че клуба е нефункциониращ и със замръзена дейност( цитат), преди да се случи това. Споровете и обидите в клубния форум (http://dog.bg) достигнаха краен предел. Благодарение на активното му участие като модератор на клубния форум и скандализиране на обстановката, БРФК спря правата на клуба за кратко време от което г-н Т.Тодоров бе явно доволен и се дистанцира от БКК Английски Бултериер.
4. В този момент Тихомир Тодоров отговорно заяви, че родословията на бебетата от неговия развъдник ще бъдат издадени от местното Киноложко Дружество в гр. Силистра. Така, че родословията на моите сегашни бебета ще бъдат издадени от Киноложко Дружество "ДУРОСТОРУМ" - гр.Силистра. (цитат).
5. След направената проверка от страна на БРФК дейността на БКК Английски Бултериер беше възстановена с изричната забележка, да се води прецизна развъдна дейност съобразно с Регламента за развъждане.
6. Независимо, че не е внесъл и до настоящия момент членски внос за 2007г. и за 2008г. (с което автоматично губи всички права като член на Сдружението) г-н Тодоров в последния момент внесе документи и предяви претенции да му бъдат издадени родословия след повече от 7 месеца.
7. Вследствие на публикациите в международен киноложки форум: http://www.terijer.c...opic.php?t=4306..
на Тихомир Тодоров ( развъдник TORMENTOR гр. Силистра ) се получи остър чуждестранен отзвук и негативни коментари. Въпросите които последваха са: при какви условия се развъждат расовите кучета в България и как се контролира селекцията им от съответните клубове и организации. От този световен бултериер-форум снимките и коментарите бяха пренесени в други форуми в различните други страни.
8. В резултат на всичко това БККАБТ заяви, че Тихомир Тодоров (TORMENTOR kennel) не е член на клуба, неговата развъдна дейност е неконтролирана и тя се явява обидна и несъвместима с принципите на кинологията. Вследствие на много и съзнателни нарушения от страна на г-н Тихомир Тодоров и пълното му незачитане на Устава и Регламента за развъждане /РР/ на БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АНГЛИЙСКИ БУЛТЕРИЕР БККАБТ, родословия със задна дата не могат да му бъдат издадени.
Мод.:С това темата за родословията се смята за изчерпана и всички по-нататъшни коментари ще бъдат излишни!

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com
Магията на Бултериера - жертвоготовност от любов и храброст.
tel.: 0898 885147
https://www.facebook...van.nazarov.583
Публикувано: 29 February 2008 - 10:24 PM
Мод.:С това темата за родословията се смята за изчерпана и всички по-нататъшни коментари ще бъдат излишни!
[/quote]
БККАБТ пред кой заяви има ли документ за това защото на думи всичко може
Публикувано: 29 February 2008 - 11:26 PM
Седят трима в една лодка и ловят риба.
Нощ, скоро се съмва. Единия казва:
- Изгрева!
Втория:
- Да, отдавна не съм виждал такава красива гледка!
Третия с два ритника изхвърля първите двама от лодката.
Двамата изплуват.
- Кво ти става бе?
- Първия за офтоп, втория за флуд.
- Абе ти полудя ли???!
Пича вади едно весло и с всичка сила удря и двамата по главите:
- А за обида - бан!!!
Публикувано: 01 March 2008 - 12:54 AM
модеее пиши с по - дребнички букви, че току виж си избол очите на някой :P...от пулещите се насреща ;D ;) B)
Публикувано: 01 March 2008 - 12:58 AM
Цитат
модеее пиши с по - дребнички букви, че току виж си избол очите на някой :P...от пулещите се насреща ;D ;) B)
Слънце, не прави забележки на колегата, той сега се учи!

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 01 March 2008 - 01:02 AM

Публикувано: 01 March 2008 - 01:15 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Какво ще каже ТИХЧО за това?
/той цяла вечер "участва" и те гледа................/
Марио, нямал съм удоволствието да се запозная с теб,
но до този момент винаги съм желал да те познавам и да
си поговорим за твоят Топи, а и въобще за бултериери !!!
След този ти пост, за мен ти се приравни към всички можещи
само да хулят и плюят по труда на другите, не ти отива да го правиш...
Да те питам, след като сега твоята малка полякиня се пигментира така
силно и се точкува с така нареченият "Т" ген, ти какво ще направиш ? ? ?
Да не би да поискаш обещетение от производителката
и за това че ти е продала куче, което не е шоу клас ? ? ?
Същото се отнася и за Джеймс, който има дефектна опашка
да не би собствениците му да укоряват производителката му, че
нещеш ги е набутала и им е продала некачествено куче за куп пари ? ? ?
Момчета засрамете се, вие ме искарахте по-черен и от дявола, бива ли така ? ? ?
Които реши да се обади на някой от "клубните функционери" и получава куп лъжи за мен ? ? ?
На какво прилича това бе хора, вие война ли водите с мен, пари ли ви дължа, с жените ли ви спах ? ? ?
ПО ЖЕЛАНИЕ ПРОЧЕТИ ПРИКАЧЕНОТО ФАЙЛЧЕ.

Публикувано: 01 March 2008 - 07:18 AM
Имаше два варианта:
Първия е отговор с едно изречение:
От това, че не сме се запознали лично аз не се чувствам ощетен.
Избрах по-дългия, за да има яснота и най-вече да се опитам още веднъж да покажа
правилния според мен път на отглеждане и развъждане.
Аз за разлика от теб те познавам, познавам много такива български кинолози и то
ги познавам от години. Те обаче се правят, че не ме познават, от което също не се чувствам ощетен. Нито тях, нито теб съм обидил или оплюл в пряк текст, защото
това няма да промени нещата, които засягат кучетата, а и не ми е в стила, да се шегувам грубо може, някой не издържат.
Всички тези проблеми с нелегитимни заплождания, безкрайни родословия на всички и на всичко съществуват и при много други породи.
От това страда като цяло кинологията в България.
Страдат кучетата, защото породите не успяват да се подържат на необходимото ниво.
Страдат най-много новите, силно запалилите се фенове по дадена порода, защото
те си купуват куче, което не покрива очакванията им и това води до още ред други проблеми.
Страдат и истинските развъдчици, защото пак казвам в тази страна човек не може да се издържа от развъждане, ако го прави както трябва, защото няма кой да купува скъпи
бебета при положение, че на пазара има супер качествени и супер родословни за без пари.
Това ти разбира се го знаеш много добре, не случайно го пиша общо, а не само за бултериера.
Имаш развъдник за пет разнотипни породи и в момента се целиш към шеста.
Сигурен съм че не са много такива в Европа.
Свалям ти шапка, аз за толкова години съм понаучил нещо за една.
И накрая за МАЛКАТА полякиня, защото винаги защитавам приятелите си.
Всичките ми кучета са гледани в къщи с мерак и любов от цялото семейство,
аз съм нямал куче на синджир или в бокс.
Мисля че храня добре и ги натоварвам достатъчно като изисквам от тях да ми помагат в сегашната работа.
Всъщност освен за удоволствие, а /кеф цена няма/, аз гледам работно куче.
Не съм я взел с цел непременно заплождане и натрупване на капитал, ще изляза на някоя и друга изложба навън и ако кажат не трябва- повярвай ми няма да го направя.
Ако кажат да, ще я пусна не за да изкарам пари от кученца, а за да си начеша крастата
по избирането на партньор и отглеждането на малки.
Лошото е че ти си оценил кучето по някоя и друга пигментация, а нямаш представа
как изглежда на живо,затова си поиграх преди време да преведа някоя и друга статия и да напиша нещо-за да се научите да виждате.
Публикувайте наред стига да имате уважение, те са за това- да се четат.
Мисля, че ти отделих прекалено много време, но всъщност то не е само за теб.
Марио Капушев
Извинявам се , че повтарям поста, но снощи ми заби компа и за това горе е прикачен.Можете да изтриете единия.
Айде чао отиваме знаете къде!

Публикувано: 01 March 2008 - 08:01 AM
1.Колкото повече години в раzвъждане има zад гърбът си е толкова по-добър.
2.Той не се притеснява да даде точна информация дори и по телефонът,винаги е иzчерпателен и точен.
3.Готов е да даде повече информация от колкото ни интересува.
4.Въzможно е дори да се увлечете с него в приятна прикаzка относно дадена порода.
5.Той 6те ви покани да видите кучетата му и 6те отдели достатъчно време да ви представи всяко едно от тях поотделно.
6.Неговите кучета беz zначение от каква порода са 6те ви посре6тнат приветливо беz да са агресивни в негово присъствие.
7.Клетките на кучетата 6те са просторни и чисти,беz иzпражнения,остатъци от храна и т.н.
8.Всяко куче 6те има отделна клетка с волиера.
9.Трябва да има поне 2 оградени места с по минимум 100 кв.метра zа тичане на кучетата.
10.Трябва да има отделно поме6тение zа майките с бебета.
11.Кучетата могат да са както в клетки така и у дома присъствието им е допустимо и желателно.
12.Всички кучета са ваксинирани,обеzпараzитени вътре6но и вън6но,с коректни родословия и татойровки,имат имплантиран раzпоzнавателен чип.
13.Кучетата се хранят с добра и питателна храна подходя6та zа въzрастта,нивото на натоварване и личните иzисквания на всяка порода.
14.Раzвъдчикът ви раzвежда беz проблем иz целият си раzвъдник с волиери и ви поzволява да му zадавате куп въпроси,както и такива чийто отговори няма да раzберете
15.Добрият раzвъдчик е готов винаги да направи отстъпка в цената на кученцето ако е убеден,че вие сте идеалният собственник zа това кученце.
16.Той би ви раzпитвал дълго как и къде 6те отглеждате кученцето,каква ви е професията,колко свободно време имате и не на последномясто с каква цел искате кученцето.
17.Той 6те ви досажда с въпросите и съветите си.
18.Той 6те ви посети zа да види при какви условия 6те живее кученцето.
19.Той 6те ви предупреди zа всички недостатъци на кученцето ако има такива и 6те ви намали от цената.
20.Той 6те ви предаде кученцето zаедно с паспорт,родословие,татойровка и раzпоzнавателен чип,съ6то както и многократно обеzпараzитено.
21.Той 6те ви даде не само съвети,но и храна zа кученцето zа няколко дни до като му купите от съ6тата с която е свикнало,zа да се намали стресът от раzдялата със майката и цялото котило.
22.Той 6те поддържа връzка с вас и винаги 6те е готов да ви даде беzплатни съвети относно всичко свърzано с кучето.
23.То 6те се zарадва ако му zаведете кученцето след няколко месеца и си уреждаде периодично сре6ти zа да следи как се раzвива малкото.
24.Той 6те продължава и след година дори да ви дава съвети и да пита как е малкото,6те иzисква от вас ако кучето е хубаво да участвате в иzложби.
25.Той 6те ви помогне да иzберете добър партньор zа кучето и при самата продажба пак 6те е до вас.
26.Той 6те ви насочи към добър ветеринар.
27.Той 6те е готов да се грижи zа кучето до като вие сте на почивка.
28.Той винаги 6те е готов да ви даде второ кученце на иzгодна цена ако е сигурен в това,че се грижите отлично zа първото кученце.
29.Той 6те ви помогне и 6те ви насочи zа да обучите кучето си добре.
30.Той 6те ви придружава вас и кучето ви докато смъртта ви раzдели и дори след това 6те се останете приятели с него.