Dog.bg Форуми : Лафче

Към съдържанието

БКК Английски Бултериер - форум за породата и истинските фенове

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (252 Страници) +
  • « Първа
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лафче 0бмяна на опит

#4701 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2011 - 04:46 PM

Трябва да са ясни две неща преди да продължите да четете по- надолу:
- първо- на мен ми пука за БУЛТЕРИЕРА !
- и второ ДА, аз разбирам от тази порода !

Не съм искал да обидя никой, а да поздравя Теодора за правилното мислене.
Съжалявам Иване, че се чустваш засегнат лично, а защо говориш от името на Клуба не знам.

РАЗВЪДЧИК- към този момент в България може да се нарече единствено Лина Бойчева.
Има база, време, средства! Има перфектни животни, има план, има невероятен приятел в лицето на Ирене...
Резултатите при нея са налице и много искам да продължи така.

"РАЗВЪДЧИЦИТЕ"- сме всички останали- просто е, като Мерцедес и всички останали...

Скоро ще има два вида булета такива- българчета на промоция...
и други, които ще заминават навън при любящите си европейски стопани...

Ти, трябва да се чустваш отговорен за това,
не да ми говориш за уронване на престиж.

Във вторник имам работа в София, тогава ще оставя цялата документация при Заместник Председателя,
с което считам че съм напуснал Управителния Съвет по собствено желание.
После ще се кефя на породата и другарите от Клуба като редови член.
.

Най- доброто тепърва предстои... :ab_041:
:flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#4702 Потребителят е офлайн   klavdii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2011 - 05:27 PM

Маре, БЛАГОДАРЯ за високата оценка :beer: но не съм напълно съгласна с някой неща!
Не само аз мога да се нарека развъдчик :ab_041: и други в клуба ни милеят за породата,всеки развъжда според възможностите и според вижданията си! Истината е че Трябва да се УВАЖАВАМЕ и да работим заедно! Всеки знае че след време кученцата порастват и се вижда кой къде е грешил. Друг е въпроса дали ще видим и най-вече дали искаме да поправим нещата в собствения си двор!
Надявам се Всичките Български Бултериерчета да намерят любящи семейства не само в Европа но и тук в България! :flagbg:
Нали за това не спим по цели нощи и влагаме цялата си любов за да създадем тези прекрасни КУЧЕТА!
User's Signature

Качена снимка
sunshinebulls@yahoo.com
тел. 0898 417 321
Тези,които могат - действат,а тези,които не могат - преподават.

#4703 Потребителят е офлайн   bullterrierka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2011 - 06:04 PM

абе аз имам един приятел Дето имаше ГОЛФЧЕ което караше разни с мерцедеси да си хапят устните като му гледаха пернишката задница,,,вЕрно че ГОЛФЧЕТО в един момент се взриви,бая му дойде зора:eg_033: ма не бива да се подценяват винаги:ab_041:а между другото тия днешните МЕРЦЕДЕСИ много се чупят,не са като едно времешните :ud_009:всеки кара к'вото може важното е карането да му носи удоволствие:re_037:а ти малката ,ходи си играй с децата пред блока че ше объркаш нещата,тия всичките развъдчици са много докачливи нещо и си Земи куче че ме дразниш вече:ab_041:

#4704 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2011 - 06:21 PM

Не знам по какъв повод едно 13-14 годишно дете се вълнува толкова много от
развъдните планове на БКАБТ, при положение, че нито участва в клуба, нито има или развъжда були.

Но това е форум и всеки има право да изказва мнение...

Не знам и защо има толкова остра реакция от страна на председателя на клуба...
Ако нещо толкова много има нужда от червен цвят, то със сигурност има нужда и от изказ
и обсъждане при други условия /УС, ОС.../.
Може би трябва да напомня, че ролята на председателя е да обединява, да разделя, но да ръководи един клуб.
Развъждането не е вменено в тази роля, изисква се организиране на такова !

Не знам и как може отговорника по развъдна дейност да си захвърли документите- избран е от ОС,
и трябва там сподели своите виждания! Дотогава е редно да продължи да изпълнява всички ангажименти,
които е поел с приемането на тази позиция.
Още по-вече, че наистина разбира от бултериери!

Много съжалявам, че една такава дискусия тръгва от поста на тинейджърка, която не знам даже дали има и куче....

#4705 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2011 - 07:51 PM

Показване на мнениетоkaloqn, в 16 October 2011 - 06:21 PM, написа:

......

Не знам и как може отговорника по развъдна дейност да си захвърли документите...

Само гледай. :db_046:-

Събрание няма как да стане, до края на 2011..., говоря за него знаете от кога...

От две години крещя, че ръководството на клуба е неефективно во главе с мен и Иван тоже.

При всички положения обаче Клубната 2012 ще е много важна, трябва да не се изпуска вълната.
User's Signature

Качена снимка

#4706 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2011 - 09:51 PM

Не очаквах такава реакция. Явно поста ми е засегнал някой или нещо,няма да се извинявам,защото не съм назовавала имена...този факт сам говори за нещата.
Емиле,г-н Емилов, голфът е всепризнат,най-вече пернишките гоуфове! Недей да сравняваш с някакви си там бенцове,биймъри бентлита...тия само могат да му дишат прахта. И аз искам много неща да се променят,'щот ме дразнят,ама цът...и децата пред блока не ме искат отдавна,'щот съм си малко хард...и те го усещат. :db_046:

kaloqn,да,това ми е грехът! Нямам бултериер,не участвам под никаква форма в сдружението БККАБТ,не развъждам бултериери...ясно - нямам право на глас,на мнение...
Но и аз,далеч от този клуб,това сдружение,този кръг на хора,посветени в бултериерската магия,виждам неща,които са странни,интересни...и понеже съм любопитна,изникват някакви въпроси...понеже е форум,реших,че като си кажа какво ме боли и къде ме сърби,ще получа отговор...ще стане дискусия,ама нейсе...бъркам.
Лошо е,че аз 13-14 годишната задавам такива въпроси и много хора се палят.Лошо е,че явно има казани-недоисказани неща и при едно малко камъче се катурва цялата каруца.
И сега искам да задам много въпроси,но по-добре да си мълча.

Коленно преклонно си посипвам главата с пепел,че нарухиш рахата във форума!
Свеждам глава,в знак на виновност,и моля първият ми пост да не се взима под внимание!

Извинявам се на Марио! Не исках да се стига до такива неща. И му благодаря,че оценява казаното (написаното) от мен. :rc_036:

"Когато свикнеш да не виждаш шанс в живота е най-лошо - спирайте докато е време!" Mecho Puh
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#4707 Потребителят е офлайн   DOWNFACE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 17 October 2011 - 07:59 AM

Колеги,времената са трудни,а хората са изнервени. Я от лични,я от чужди неуспехи. Причини много.
Моля ви,не се хабете тук! Запазете спокойствие,хранете се здравословно и спортувайте с Булитата!
Нека всеки изложи вариантите си за бъдещата ни работа на Светата Сбирка,наричана накратко ОС.
Всеки има какво да каже,включително и аз.
Думата тежи,когато е придружена с присъствие,когато гледаш в очите човекът,който я е изрекъл.
Масовата практика из форумите е хората да си осигуряват нервни разстройства.
Картинката и децата я знаят - човекът е изправен срещу собственият си монитор и чете неща,които не харесва.
Лечението е едно,единствено - забиваш една глава на противния "кинескоп",скачаш два пъти отгоре му,отваряш бързичко прозореца,мяташ го колкото се може по-далече и накрая задължително се усмихваш. Дали ще уцелиш някой или този някой ще се спъне в него е без абсолютно никакво значение.
Важното е,че тогава не ти,а някой друг ще се ядосва вместо тебе.

Мир и благоденствие за всички нас!!!
Здраве и успешна седмица желая!!!
User's Signature

Камъкът си тежи на мястото,а Бултериерът-навсякъде!!!

Николай Котов
Bull-X-Plosion Kennel

#4708 Потребителят е офлайн   bullterrierka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 08:13 AM

Показване на мнениетоDOWNFACE, в 17 October 2011 - 07:59 AM, написа:

Колеги,времената са трудни,а хората са изнервени. Я от лични,я от чужди неуспехи. Причини много.
Моля ви,не се хабете тук! Запазете спокойствие,хранете се здравословно и спортувайте с Булитата!
Нека всеки изложи вариантите си за бъдещата ни работа на Светата Сбирка,наричана накратко ОС.
Думата тежи,когато е придружена с присъствие,когато гледаш в очите човекът,който я е изрекъл.
Картинката и децата я знаят - човекът е изправен срещу собственият си монитор и чете неща,които не харесва.
Лечението е едно,единствено - забиваш една глава на противния "кинескоп",скачаш два пъти отгоре му,отваряш бързичко прозореца,мяташ го колкото се може по-далече и накрая задължително се усмихваш. Дали ще уцелиш някой или този някой ще се спъне в него е без абсолютно никакво значение.

:rc_036::ab_041::ab_041::ab_041::ab_041::ab_041::ab_041::ab_041::ab_041::ab_041::ab_041::ab_041::flagbg:

#4709 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 10:54 AM

Добър ден на всички, извинявам се, ако това е оффтопик, но не намерих къде другаде да пиша. Ще си взимам бултериерче идната седмица, но приятелката ми има йоркширски териер вкъщи, той е на 2 години вече и не знам как да ги представя един на друг, ще живеят заедно кучетата и не искам докато е малък була да бъде тормозен от йоркшира и обратното, като порасне да почне да му връща, та въпросът ми е : Как да направя така, че кучетата да се разбират след първата среща? Благодаря предварително.

#4710 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 10:58 AM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 17 October 2011 - 08:54 AM, написа:

Добър ден на всички, извинявам се, ако това е оффтопик, но не намерих къде другаде да пиша. Ще си взимам бултериерче идната седмица, но приятелката ми има йоркширски териер вкъщи, той е на 2 години вече и не знам как да ги представя един на друг, ще живеят заедно кучетата и не искам докато е малък була да бъде тормозен от йоркшира и обратното, като порасне да почне да му връща, та въпросът ми е : Как да направя така, че кучетата да се разбират след първата среща? Благодаря предварително.

Бултериера, макар и малък няма да бъде много тормозен от йоркито...аз бих се притеснявал за йоркшира...щото 3 месечен мъжки бул мое да го префасонира жестоко...
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#4711 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 11:01 AM

Показване на мнениетоkaloqn, в 16 October 2011 - 04:21 PM, написа:

Много съжалявам, че една такава дискусия тръгва от поста на тинейджърка, която не знам даже дали има и куче....

Тийнейджърката доста време устиска без да ни дава акъл...сега чакаме поредна порция нейни разсъждения...жалко, че Рекси е зает :ab_041:

Показване на мнениетоDOWNFACE, в 17 October 2011 - 05:59 AM, написа:

Евалата, бай Доктор !
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#4712 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 11:14 AM

Показване на мнениетоanimal, в 17 October 2011 - 10:58 AM, написа:

Бултериера, макар и малък няма да бъде много тормозен от йоркито...аз бих се притеснявал за йоркшира...щото 3 месечен мъжки бул мое да го префасонира жестоко...

Не виждам с какво твоя коментар помогна на моя проблем....ще помоля някой компетентен да ми помогне, а не да ми казва нещо което вече знам....

#4713 Потребителят е офлайн   kazuma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 11:23 AM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 17 October 2011 - 11:14 AM, написа:

Не виждам с какво твоя коментар помогна на моя проблем....ще помоля някой компетентен да ми помогне, а не да ми казва нещо което вече знам....

Аз пък видях отговора на твоя "проблем", но това, че ти не си разбрал дали автоматично прави animal некомпетентен? :md_064:

#4714 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 11:29 AM

Показване на мнениетоkazuma, в 17 October 2011 - 11:23 AM, написа:

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 17 October 2011 - 11:14 AM, написа:

Аз пък видях отговора на твоя "проблем", но това, че ти не си разбрал дали автоматично прави animal некомпетентен? :md_064:

Разбирам, че сте хора със скучен живот и предпочитате да се заяждате с някой, вместо да му отговорите, "Булът ще изяде йоркшира" не е отговор на въпрос, отговор е " трябва да направиш така така и така, за да не стане ТАКА" , явно или ти и колегата анимал не можете да вникнете в същността на въпроса ми, за което искренно се извинявам и следващия път, когато се допитвам до членовете на този форум ще поднасям въпросите си по по-прост и разбираем начин. Благодаря и се извинявам, ако моят проблем е невъзможен за решаване и съм ви навлякъл за напред седмици размишления!

#4715 Потребителят е офлайн   kazuma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 11:50 AM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 17 October 2011 - 11:29 AM, написа:

Разбирам,

Май не особено!

"Булът ще изяде йоркшира" не е отговор на въпрос

Щом това си видял като отговор - ясно колко много ти си вникнал в това, което си прочел!

отговор е " трябва да направиш така така и така, за да не стане ТАКА"

Прав си, "отговора е трябва да направиш така и така", но това, което не знаеш, понеже си зает да пишеш, е че този отговор го има на много места из този форум.

явно или ти и колегата анимал не можете да вникнете в същността на въпроса ми, за което искренно се извинявам и следващия път, когато се допитвам до членовете на този форум ще поднасям въпросите си по по-прост и разбираем начин. Благодаря и се извинявам, ако моят проблем е невъзможен за решаване и съм ви навлякъл за напред седмици размишления!

Чукча, повече чети, недей да даваш характеристики и определения! Хем не знаеш, хем се правиш на интересен!

#4716 Потребителят е офлайн   bullterrierka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 12:48 PM

ехееее тоя новия как бързо подпали:ud_009:започвай да си пазиш нервите от сега че ако се ядосаш бързо и ни отебеш:ea_103:,много интересни неща ще пропуснеш занапред,та зачети се малко наистина във форума и ще откриеш отговори на почти всичко което те интересува .Никой не се заяжда с теб а напротив ще видиш някои ден че ще откриеш много нови приятели,разбира се ако покажеш издръжливост спокойствие и ведър характер ,а ако ги притежаваш тези качества няма и от какво да се притесняваш за дружбата между кучетата в къщи:ae_085:а и в краен случай ще си извикаш ГОВОРЕЩЯ С КУЧЕТА и ще ти реши всички проблеми:ab_041:я по добре кажи от къде ще си вземеш кученцето от къде си и така между другото си вмъквай въпросчетата докато получиш задоволителен отговор:ab_041:и повярвай ми на тия с булитата живота им е най малкото скучен...но изчакай и сам ще разбереш:flagbg:

#4717 Потребителят е офлайн   bullterrierka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 12:59 PM

ееейй сега се зачетох по внимателно и ...абе къде видя някъде някой да ти казва че була ще изяде йорка и к'во значи имам проблем,,,,все още нито бул имаш нито проблем,аз например под префасонира разбирам че ако малкия териер много много дига гири булито ще го превъзпита на бързо:ab_041:друг пък сигурно е разбрал под префасонира....смяна на пола,че като ги знам малките кЪФ нагон ги гони йоркито на бързо ще смени резбата ха,ма мен не ме слушай че далече няма да стигнеш хаххаххаха,аре успех с кучките вкъщи и заповядай ВЪВ КЛУБЪ:re_037:и бих се държал по снизходително с анималчо,щи потрябва някой ден я статуйка я ключудържател с бултериер и ше кацнеш при него аха:af_089:

#4718 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 02:38 PM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 17 October 2011 - 09:14 AM, написа:

Показване на мнениетоanimal, в 17 October 2011 - 10:58 AM, написа:

Аз пък не виждам 'къв отговор точно чакаш да получиш ???
Доминантна порода като бултериера доста бързо се налага като алфа мъжки/женска.
А и трябва да си наясно КАКВО МОЖЕ малкия бултериер...щото ако не си виждал тримесечен, 12 килограмов "чист дет гейм" какви щети причинява на мебели и себеподобни...аз съм виждал доста.
И за това ти казах - "бих се притеснявал за йоркшира" ;) Магическа формула няма, и никой тук няма да ти я каже. Всъщност има - да имаш късмет с кротка животинка, а и резервен вариант за нов дом на едното куче...щото на 5-6-7 месеца, когато булчето реши, че тая космата играчка може да се апортира и тръска и това е много забавно...ма нали аз не разбирам...и не съм компетентен..
Ти сигурен ли си, че ще успееш да се справиш с гледането и възпитаването на малък бултериер ? Щото това е най-най-важния въпрос за всеки, който е решил да си вземе куче от тази порода ;)
Сега остава да си прочетеш хубаво няколко пъти подчертаното, за да видиш отговора на въпроса си :r_181:
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#4719 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 03:01 PM

Кучето няма да е от развъдник, ще е от човек, родителите са
"чехи". Колкото за разбирателството между рошльото и булла все си мисля че ако израснат заедно няма да има проблеми като пораснат?? Не съм искал да се заяждам с никого, просто никой никога не отговаря конкретно на въпрос, всеки гледа да се избъзика и да се посмее на чужд гръб....все пак последно да разбираме съвместното съжителство е невъзможно????

#4720 Потребителят е офлайн   kazuma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 03:20 PM

:zz_193: :zz_193: :zz_193: :zz_193: :tb_108:

• (252 Страници) +
  • « Първа
  • 234
  • 235
  • 236