Публикувано: 11 August 2011 - 10:07 AM
Да, разбираемо и нормално е някои кучета да не допадат някому, нормално е да не се харесват от всеки. Не мисля обаче, че е нормално да даваш оценки от рода "пародия на бултериер", "Кривия" и други подобни, които касаят кучета на други клубни членове, особено когато никой не те е питал за тях. В тази връзка, в последния оценителен лист от киноложка изложба на т.нар. "пародия на бултериер" е записано дословно следното: "Зряла женска, типичен представител на породата. Отлична глава с модерен профил! Коректна захапка. Много добри г. и д. линия. Отлично представяне в ринга". Следват оценките: ОТЛИЧЕН, САС, ВОВ. Както и да е, сигурно съдията се е заблудил нещо...
Що се касае до съветите на някои колеги да си показвам кучетата по изложби и "тънките" намеци, че едва ли не стоя стоя само зад компа и не знам откъде се влиза в изложбения ринг, ще си позволя да изложа още малко факти. Само участията на Кира по изложби са има - няма двайсетина, като се започне от клас бебе, през подрастващи, междинен, открит, та до шампиони. Ако ми е жива и здрава, ще се появи и във ветерани. Като добавим участията на Клер, Бета и Руда, изложбите на моите кучета май стават повечко от тези на някои много активни клубни членове, при това взети заедно. Добри или лоши, мои бултериери са шампиони на три държави. Показвали сме се и на Клубни изложби, и в чужбина сме били. Като човек, който е част от една общност, каквато е БККАБТ, не съм отказвал помощ на никой от Клуба, когато ми е поискана такава...най-добре представилия се български бултериер в Унгария тази година, бе там заедно с хендлера си не без моето участие и т.н. Та, не е лошо, когато аз или мои кучета сме предмет на коментари, този пост все пак да бъде взет предвид.
Ако нещичко в написаното по-горе не е вярно, нека знаещите и можещите ме поправят!!!