Лафче 0бмяна на опит
Публикувано: 17 October 2011 - 10:09 PM

Аз чета,слушам,гледам и разпитвам (е,не точно),за да науча нещо,но не ми се получава.
Не разпитвам,защото в моя случай е по-скоро писане на въпроси,които удобно биват подминавани и се започва да ми се обяснява каква съм и що съм,и че е по-добре да си трая. Е,почти,ама не баш...

Имам още въпроси от рода на - защо са се внасяли кучета предимно от една кръв,която не блести с нищо особено?
Защо ценните и качествени кучета се крият?
Защо много переспективните кучета,българско производство,са покрити и не се вижда и чува нищо за тях?
Защо,когато някое пале е изключително и в бъдеще се очаква да е супер животно,се къта някъде из "недрата" на българската необятна шир? (мои умозаключения )
Прави ли се разлика между осъществена връзка с резултати и планирано заплождане?
Айде сега ми обяснете,че не трябва да се бъркам и по-добре да си трайкам,и как зад монитора всеки е някой...и щях да забравя - защото съм 13-14 годишно лапе.
animal оригинален си!

"Нищо не е загубено, но просто неизбежното почва да ни сполетява..." Mecho Puh

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 18 October 2011 - 09:50 AM
VGAlexandrov, в 17 October 2011 - 01:01 PM, написа:
"чехи".
Което няма никакво значение за характера на кучето, по принцип.Но има такова за начина му на отглеждане до идването му при теб ;)
VGAlexandrov, в 17 October 2011 - 01:01 PM, написа:
Айде сега, понеже все ревеш, че никой не ти е отговорил, пък не ти се чете, да ти го напиша смляно като за лайк :
1.Искаш да гледаш заедно две мъжки кучета.
2.Искаш да гледаш заедно два мъжки териера.
3.Искаш да гледаш заедно мъжки бултериер и мъжки йоркширски териер.
4.Искаш да гледаш заедно мъжки бултериер и мъжки йоркшир, като йоркшира е вече голям и се е позиционирал в йерархията в глутницата.
5.Не си гледал бултериер досега, особено пък мъжки такъв и не си наясно как и какво прави за да застане на второто място след човека, който е приел за алфа мъжки в семейството.
Сега ако не си разбрал, значи каквото и да ти отговори някой след мен нищо няма да разбереш.По-точно ще го разбереш по трудния начин.
LilTed, в 17 October 2011 - 08:09 PM, написа:

Аз чета,слушам,гледам и разпитвам (е,не точно),за да науча нещо,но не ми се получава.
Не разпитвам,защото в моя случай е по-скоро писане на въпроси,които удобно биват подминавани и се започва да ми се обяснява каква съм и що съм,и че е по-добре да си трая. Е,почти,ама не баш...

Имам още въпроси от рода на - защо са се внасяли кучета предимно от една кръв,която не блести с нищо особено?
Защо ценните и качествени кучета се крият?
Защо много переспективните кучета,българско производство,са покрити и не се вижда и чува нищо за тях?
Защо,когато някое пале е изключително и в бъдеще се очаква да е супер животно,се къта някъде из "недрата" на българската необятна шир? (мои умозаключения )
Прави ли се разлика между осъществена връзка с резултати и планирано заплождане?
Айде сега ми обяснете,че не трябва да се бъркам и по-добре да си трайкам,и как зад монитора всеки е някой...и щях да забравя - защото съм 13-14 годишно лапе.
animal оригинален си!

"Нищо не е загубено, но просто неизбежното почва да ни сполетява..." Mecho Puh
Офф, я се скрий някъде по пейките...
Първо, нито си член на Клуба, че да търсиш сметка защо така и защо онака, та чак и публично !
Второ, нито нещо разбираш от породата, нито с нещо си наясно кое е ценно и защо е ценно, че да даваш оценки !
Трето, вземи да четеш, че някой ден ако въобще си вземеш куче, да не станеш прекалено много за смях !
Четвърто - и да, трайкай си, щото си смешна и проста !

WWW.EVILDOGS.NET
"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин
Публикувано: 18 October 2011 - 10:19 AM
Нещо се случва,но какво ли ..........
Бе вероятно няма да получа отговор ама да питам нали съм малко инат

Публикувано: 18 October 2011 - 03:52 PM
Виктория, в 18 October 2011 - 08:19 AM, написа:
Нещо се случва,но какво ли ..........
Бе вероятно няма да получа отговор ама да питам нали съм малко инат

Скъпа Вики, радвам се че се вълнуваш за кинологията у нас!
Първо - за да присъствам на Общото събрание на БРФК са необходими да бъдат налични:
- Актуално състояние на клуба,
- както и да бъде заведена племенната ни книга в секретариата ....
Второ - на всички Общи събрания на БРФК са ни предоставяли финансов отчет на Федерацията,
но във вид: кой колкото успее да запише от всички цифри – колко приходи по всяко едно перо
и колко разходи по всяко едно перо и т.н., въпрос на време и на бързина ....
.

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com
Магията на Бултериера - жертвоготовност от любов и храброст.
tel.: 0898 885147
https://www.facebook...van.nazarov.583
Публикувано: 18 October 2011 - 06:17 PM
Bull_MAGIC, в 18 October 2011 - 03:52 PM, написа:
- Актуално състояние на клуба,
- както и да бъде заведена племенната ни книга в секретариата ....
Второ - на всички Общи събрания на БРФК са ни предоставяли финансов отчет на Федерацията,
но във вид: кой колкото успее да запише от всички цифри – колко приходи по всяко едно перо
и колко разходи по всяко едно перо и т.н., въпрос на време и на бързина ....
.
по първо:
Кво значи актуално състояние на Клуба?
Той не е ли, актуален?
Кой трябва да ти го поднесе?
по второ:
Племенните книги са оставени както казах при Лина, попълнени с данните, с които разполагах до вчера...
Лина ще ги даде на Юлия, и на никой друг...

трето:
Тази година- Остави финансовия отчет, той не е важен, както и ти не е нужно да се отчиташ при така добре работещ Клуб

а да искаш...
Според мен е важно каква позиция ще заемеш на туй събрание,
предлагам да не е стойка партер!
Консултирай се с Клуба- Членовете, какво да отстояваш, може би имат идеи.
четвърто:
Освен книгите съм оставил и печата, както и цялата документация.
С други думи Клуба хем има ОРД, хем няма,
щото ОС трябва да вземе решение...

Пък аз нямам никав зор...

,

Публикувано: 18 October 2011 - 07:44 PM
Актуално състояние на Клуба се вади по местоседалището му от неговия председател. Става за 2 - 3 дена. Племенната книга е налице, препис се случва при наличие на ксерокопираща машина, после печат и подпис и готово. Редовното ОС на Клуба също е проведено, имало е със сигурност изрядно воден протокол с вписани решения...нищо сложно.
Въпросът е друг: дали нашият председател ще застане с явна позиция на страната на хората ИЗИСКВАЩИ прозрачност и истински отчет от УС на БРФК, или както обикновено ще заеме позицията: " ми то Камен каза" ... Камен Литов за добро или лошо е избиран и подкрепян от всички нас и ако не изпълнява задълженията си и крие огромните приходи на БРФК през годините от същите всички нас, е време да се отчете или да си ходи ... ако не му бъде казано от нашия председател и от групата съмишленици (извън многото мъртви клубове с по 3 човека членове)то значи нищо не става от нас ... всъщност означава само едно: заслужаваме си го!
Публикувано: 18 October 2011 - 09:59 PM
animal, в 18 October 2011 - 09:50 AM, написа:
Първо, нито си член на Клуба, че да търсиш сметка защо така и защо онака, та чак и публично !
Второ, нито нещо разбираш от породата, нито с нещо си наясно кое е ценно и защо е ценно, че да даваш оценки !
Трето, вземи да четеш, че някой ден ако въобще си вземеш куче, да не станеш прекалено много за смях !
Четвърто - и да, трайкай си, щото си смешна и проста !
Ще вървя по точки.
1. Точно,защото не съм член на БККАБТ се допитвам до вас,членовете...задавам въпроси,на които очаквам и отговори.
2. Да,не разбирам затова питам разбиращите. Първо не съм казвала аз,че някое животно е ценно или не...пък и мисля,че мога да разгранича ценно животно,заради кръвта му и такова където е да,ама не точно.
3.Внимавай какво си пожелаваш,казват хората. "да не станеш прекалено много за смях " -това означава да не чета вашите съвети относно обучението на бултериера ли? Или какво...изясни се,моля!
4. Не със злоба!

Още въпроси имам:
Защо се използват само едни разплодници?
Защо не се използват новите мъжкари,след като има шанс за освежаване на кръвните линии?
Защо две кучила от едни и същи родители,се записват първо с едно,а после с друго име?
Знаеш ли,защо хер Хитлер е загубил войната при Сталинград (Волгоград днес)? И кой е Фридрих Паулус?
Въпросите са от обща култура,интелигентен си (поне се надявам да е така) и не мисля,че ще се затрудниш. Та мисълта ми е,че ако си отгговориш,ще разбереш защо питам,но отговор не получавам.
ПС. Хубаво е да си прегледаш граматиката...първото изречение е оксиморон и за да го изпълня ми трябват малко разяснения.

"ние по нашия край казваме:"Пораснавше пилце, пое/бавше квачки." А пилетата във форума растат ли растат..." Мecho Puh

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 18 October 2011 - 10:54 PM

Публикувано: 19 October 2011 - 12:18 AM
LilTed, в 18 October 2011 - 07:59 PM, написа:
Още въпроси имам:
Защо не се използват новите мъжкари,след като има шанс за освежаване на кръвните линии?
Защо две кучила от едни и същи родители,се записват първо с едно,а после с друго име?
1) Защо се използват само едни разплодници?
Oт началото на 2011 до сега са се осъществили връзки с 10 различни мъжки кучета ( на територията на България и в чужбина).
Кои са тези "само едни разплодници" ??? Имаш ли факти???
2) Защо не се използват новите мъжкари,след като има шанс за освежаване на кръвните линии?
От началото на 2011 са осъществени клубни връзки с 2 млади кучета. Кои млади мъжки кучета, които имат
възраст, необходимите оценки и свежа кръв са пренебрегнати според теб?
3) Защо две кучила от едни и същи родители,се записват първо с едно,а после с друго име?
Какво общо има бащата на дадено поколение с имената на бебетата??
Всичко зависи от това, кой държи разв. права върху кучката/ майката/. Има кучета на съсобственост, има такива, които са
сменили собственици, има и дадени под наем...

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 19 October 2011 - 10:34 AM
KOKO_ko, в 18 October 2011 - 05:44 PM, написа:
Актуално състояние на Клуба се вади по местоседалището му от неговия председател. Става за 2 - 3 дена. Племенната книга е налице, препис се случва при наличие на ксерокопираща машина, после печат и подпис и готово. Редовното ОС на Клуба също е проведено, имало е със сигурност изрядно воден протокол с вписани решения...нищо сложно.
Въпросът е друг: дали нашият председател ще застане с явна позиция на страната на хората ИЗИСКВАЩИ прозрачност и истински отчет от УС на БРФК, или както обикновено ще заеме позицията: " ми то Камен каза" ... Камен Литов за добро или лошо е избиран и подкрепян от всички нас и ако не изпълнява задълженията си и крие огромните приходи на БРФК през годините от същите всички нас, е време да се отчете или да си ходи ... ако не му бъде казано от нашия председател и от групата съмишленици (извън многото мъртви клубове с по 3 човека членове)то значи нищо не става от нас ... всъщност означава само едно: заслужаваме си го!
С този си пост Орлин направи обективно и ясно представяне на ситуацията без много парадиране,
както много други в спец. тема по въпроса, представяйки се за смели борци за правда ....
Не приемам намеци от рода на това - дали вашия председател ще ви предаде ....
Напомням, че нашият клуб до 2007 г. практически беше спрял дейността си и за четири години успяхме да постигнем много
и сега сме един от сериозните клубове и всичко това е постигнато независимо от ситуацията в БРФК и в страната ....
Задачата на Председателя е да успее да съхрани клуба и да запази поне това темпо на развитие
в условията на повсеместна криза.
Както до момента така и занапред вашият председател ще направи всичко възможно
за да продължим да вървим напред като сдружение и то с достойнство ....
Знам какви сме, знам какво искаме и затова ви доставям малко удоволствие с един невероятен клип:
http://www.youtube.c...h?v=hXowUrNVoGw
.

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com
Магията на Бултериера - жертвоготовност от любов и храброст.
tel.: 0898 885147
https://www.facebook...van.nazarov.583
Публикувано: 19 October 2011 - 10:42 AM
Верно ли се допитваш или просто пак се мъчиш да блеснеш с отразена светлина ?
Точно защото не си член на БКК АБТ тези въпроси не те засягат !

Да, да, всички теми са нацвъкани от теб...щото моеш да прецениш...и не само тука...Направо се чудя как така досега, никой не се сети да се допита до теб и да потърси твоето компетентно мнение

Ма ти тръгна да обучаваш бултериер ???
Или ротвайлер ???
Или стаф ???
Или пит ???
Или кане корсо ???
Или още си мислиш, че някога ще си вземеш куче

работата е там, че не ме забавляваш, ами ме дразниш. Малко, но съществена разлика !
И дразненето идва именно от това, че си задръстена пубертетка, която вместо да си хване гадже се фантазира за капацитет в кинологията...Ти на едно куче не си изринала л@йната, а имаш претенции, че нещо знаеш - амо не, не знаеш, защото нямаш никакъв практически опит с нито едно куче(па било то и най-безпородния екземпляр на света) !
Защото така.Универсален отговор на тъпи въпроси

Въпросите са от обща култура,интелигентен си (поне се надявам да е така) и не мисля,че ще се затрудниш. Та мисълта ми е,че ако си отгговориш,ще разбереш защо питам,но отговор не получавам.
При Сталинград е имало битка, войната е била и на други места...общата култура, е...и тя ти куца

А отговора на тъпия си въпрос, можеш да си сигурна, че не е този, който си мислиш

Мда, странно, мислех, че по пейките се криете...
Знам да четам, знам да пишам,
Оти да не сум критик ?
Ако сгрешам - ке го бришам,
Ке го лижам со език.

WWW.EVILDOGS.NET
"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин
Публикувано: 19 October 2011 - 01:24 PM
Цитат
01 август 2011 CACIB Албена - БРФК
02 август 2011 САС Кипър І - Национална
02 август 2011 САС Кипър ІІ - Национална
03 август 2011 CACIB Албена - Квалификация за Cruft`s 2012 - БРФК
04 август 2011 CAC Грузия - Национална
05 август 2011 CAC Молдова - Национална
06 август 2011 CACIB Албена - Black Sea Winner - БРФК
07 август 2011 CAC Македония І - Национална
07 август 2011 CAC Македония ІІ - Национална
08 август 2011 САС Черна гора - Национална
ПРИХОДИ САМО ОТ УЧАСТИЕ / БЕЗ ТАКСИ ЗА СЕРТИФИКАТИ /
01 август 2011 CACIB Албена – БРФК
По каталог записани 817 кучета , от тях 46 български участника и 771 чуждестранни участници
46 х 45 лева = 2070 лева
771 х 45 евро = 34 695 евро х 1,954 = 67 794 лева
Общо приходи от такси за участие за тази изложба = 69 864 лева
02 август 2011 САС Кипър ІІ – Национална
По каталог записани 2 х 865 кучета = 1730 кучета ,
Общо приходи от такси за участие
за тези изложба = 1730 х 35 евро = 60 550 евро х 1,954 = 118 315 лева
03 август 2011 CACIB Албена - Квалификация за Cruft`s 2012 – БРФК
По каталог записани 818 кучета , от тях 46 български участника и 772 чуждестранни участници
46 х 45 лева = 2070 лева
772 х 45 евро = 34 740 евро х 1,954 = 67 882 лева
Общо приходи от такси за участие за тази изложба = 69 952 лева
04 август 2011 CAC Грузия – Национална
По каталог записани 727 кучета ,
за тези изложба = 727 х 35 евро = 25 445 евро х 1,954 = 49 720 лева
05 август 2011 CAC Молдова – Национална
По каталог записани 647 кучета ,
за тези изложба = 647 х 35 евро = 22 645 евро х 1,954 = 44 248 лева
06 август 2011 CACIB Албена - Black Sea Winner – БРФК
По каталог записани 811 кучета , от тях 40 български участника и 771 чуждестранни участници
40 х 45 лева = 1800 лева
771 х 45 евро = 34 695 евро х 1,954 = 67 794 лева
Общо приходи от такси за участие за тази изложба = 69 594 лева
07 август 2011 CAC Македония ІІ – Национална
По каталог записани 2 х 718 кучета = 1436 кучета ,
за тези изложба = 1436 х 35 евро = 50 260 евро х 1,954 = 98 208 лева
08 август 2011 САС Черна гора – Национална
По каталог записани 678 кучета ,
за тези изложба = 678 х 35 евро = 23 730 евро х 1,954 = 46 368 лева
Общо приходи от такси в брой и по сметка за участие 566 269 лева
Тази сума е без приходите от специалките около 130 кучета , без таксите от конкурсите – дете с куче , млад водач ,двойка , развъдна група .
ПРИХОДИ / ТАКСИ / ОТ ШАМПИОНСКИ СЕРТИФИКАТИ
Цена на Шампионските сертификати 40 евро. По регламент само 8 кучета от порода могат да получат такъв сертификат – 2 млади кучета и 6 възрастни кучета . Но практиката показва ,че на всяко записано куче се издава сертификат , а даже и на не присъствалите .
БРФК Шампион на България
По каталог записани 817 кучета , от тях 46 български участника и 771 чуждестранни участници
40 х 40 лева = 1600 лева
771 х 40 евро = 30 840 евро х 1,954 = 60 261 лева
Общо приходи от такси за сертификати за тази изложба = 61 861 лева
02 август 2011 САС Кипър ІІ – Национална
По каталог записани 865 кучета ,
Общо приходи от такси за сертификати
за тези изложба = 865 х 40 евро = 34 600 евро х 1,954 = 67 608 лева
04 август 2011 CAC Грузия – Национална
По каталог записани 727 кучета ,
за тези изложба = 727 х 40 евро = 29 080 евро х 1,954 = 56 822 лева
05 август 2011 CAC Молдова – Национална
По каталог записани 647 кучета ,
за тези изложба = 647 х 40 евро = 25 880 евро х 1,954 = 50 670 лева
07 август 2011 CAC Македония ІІ – Национална
По каталог записани 718 кучета,
за тези изложба = 718 х 40 евро = 28 720 евро х 1,954 = 56 119 лева
08 август 2011 САС Черна гора – Национална
По каталог записани 678 кучета ,
Общо приходи от сертификати
за тези изложба = 678 х 40 евро = 27 120 евро х 1,954 = 52 992 лева
Общо приходи от Сертификати 346 072 лева
Общо приходи
за мероприятието 912 341 лева
Допълнителни приходи неотчетени по-горе !!!
1 .Специализирани изложби участват над 160 кучета / 03.08 , 04.08 , 06.08 /
(регистрация и плащане в деня на изложбата):
- 30 лева/euro за първо куче
- 25 лева/euro за второ куче на същия собственик
- 25 лева/euro за класовете бебе, подрастващи и ветерани
3.Сертификат за Черноморски победител с цена 20 евро- ??????
4. Таксата за участие в конкурс Двойка ,Дете с куче ,Млад водач - 10 лв/10 евро:
5. Комисионна от легловата база .

Публикувано: 19 October 2011 - 03:00 PM
За по горни постове, ще си трая

ПП:сега е твои ред да критикуваш ако го приемеш за критика

Публикувано: 20 October 2011 - 11:27 PM
KOKO_ko, в 19 October 2011 - 01:24 PM, написа:
Ние направихме грешката да участваме в тази пародия на изложба...Платихме 45 лв за 1-2 минути на ринга по тъмно на фенери и какво -получихме оценка мисля "много добър" без изобщо да беше записано някакво описание на кучето в оценъчния лист...

Публикувано: 21 October 2011 - 09:08 AM
tattoo, в 20 October 2011 - 11:27 PM, написа:
KOKO_ko, в 19 October 2011 - 01:24 PM, написа:
Ние направихме грешката да участваме в тази пародия на изложба...Платихме 45 лв за 1-2 минути на ринга по тъмно на фенери и какво -получихме оценка мисля "много добър" без изобщо да беше записано някакво описание на кучето в оценъчния лист...

Аааа, без тея ... нищо не сте плащали! ЗАПОМНИ ГО И ВНИМАВАЙ ЗАНАПРЕД КАКВО И КЪДЕ ГОВОРИШ! Вие сте ДАРИЛИ без условие 45 лв., нека си имаме уважението!