Dog.bg Форуми : Лафче

Към съдържанието

БКК Английски Бултериер - форум за породата и истинските фенове

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (252 Страници) +
  • « Първа
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лафче 0бмяна на опит

#4921 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 August 2012 - 07:45 AM

Сутринта случайно попаднах на превод на "20- Принципа на Опенхаймер за развъждането" от Горби:xb_035: в Ивълдога
и отчетох някой различия с тези в мойта книжка,
които най- вероятно се дължат на другия източник, а не на превода -/при мен са написани от Дж.Ремер, цитирайки Опенхаймер/.
Както и да е, изчетох ги пак с кеф и реших да ги споделя белким...
Поствам ви ги без да съм питал, знам че Горби няма да се разсърди,
особено ме впечетлиха точки 15 и16... :md_064:

"1. Помнете, че животните, които избирате за развъждане днес, ще повлияят на породата за години напред. Добре помнете това, когато избирате кои животни ще развъждате.

2. Можете да избирате само 2 индивида за Генерация. Изберете само най-добрите, защото ще трябва да изчакате цяла генерация да подобрите това, с което започвате. Развъждайте само и единствено ако очаквате поколението да е по-добро от родителите.

3. Не трябва да очаквате статистическата прогоноза да е точна, когато става дума за малък брой животни (например 1 кучило). Статистиката е вярна тогава, когато става дума за големи популации.

4. Родословното дърво е инструмент, който ще Ви помогне да научите добрите и лошите качества, които Вашето куче е вероятно да покаже или продължи в поколението. Родословието е толкова добро, колкото кучето, което то представлява.

5. Развъждайте за цялостно развито куче, не само заради 1 или 2 характеристики. Не следвайте "модата" в породата, защото тя обикновено е, за да засили 1 или 2 характеристики, за сметка на цялостната стабилност и функционалност.

6. Качество не означава количество. Качеството се получава при внимателно изчуаване, да имате добра представа за това, какво искате да постигнете, да имате търпението да изчакате до появяването на добър развъден екземпляр, да оцените това, което сте произвели до сега и най-вече да имате добър развъден план, който да е поне 3 поколения напред от това, което развъждате днес.

7. Помнете, че дефектите по скелета са най-трудните за подобряване.

8. Не се хабете с добро куче, което не е добър разплодник. Наслаждавайте му (или и) се на красотата, но не го използвайте в развъдната си програма.

9. Използвайте ауткросинга много умерено/рядко. За всяка желана характеристика, която получавате, ще получите още толкова нежелани, които ще трябва да елиминирате в последващите поколения.

10. Инбрийдингът е ценен иструмент, най-бърз метод за достигане на добри характеристики и тип. Показва скрити белези, които трябва да бъдат елиминирани от породата.

11. Развъждането не "създава" нищо. Това, което получавате е същото, което си е било там и преди. Може да е било скрито за много поколения, но си е било там.

12. Освободете се от старото клише, че куче от едно кучило с добър разплодник, ще бъде също толкова добър разплодник. Кучетата от общо кучило рядко имат общ генетична структура.

13. Бъдете откровени със себе си. Няма перфектни кучета (женски или мъжки), нито има перфектни разплодници. Не можете да свършите компетентно работата си като развъждащ, ако не можете да разпознаете положителните и отрицателните качества на кучетата, които смятате да развъждате.

14. Наследствените белези се наследяват поравно от двамата родители. Не очаквайте да решите всичките си проблеми с едно поколение.

15. Ако най-лошото куче от последното ви поколение, не е по-добро от най-лошото ви куче от първото поколение, при вас няма прогрес. Последното ви поколение, трябва да ви бъде последно.

16. Ако най-лошото куче от последното ви поколение, не е по-добро от най-лошото ви куче от първото поколение, при вас няма прогрес. Последното ви поколение, трябва да ви бъде последно. :wb_052:

17. Оценете всички кучила на даденото куче, което смятате да използвате за разплод, не се позовавайте само на най-доброто или най-лошото поколение, което то е дало.

18. Имайте предвид, че качество е комбинация от стабилност и функционалност. Не е просто липса на недостатъци, но положително присъствие на добри качества.

19. Не позволявайте на личните отношения да повлияят на избора ви за разплодници. Правилното куче за вашата развъдна програма е правилното куче, без значение кой му е собственик.

20. Не се задоволявайте с нещо различно от най-доброто. Второто най-добро никога не е достатъчно добро."
:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#4922 Потребителят е офлайн   klavdii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 10:50 AM

Показване на мнениетоbagatur, в 26 August 2012 - 05:45 AM, написа:

Маре :ab_041: А дано ама на дали ........... :beer:
Дръж си лапичката :ta_175: и без това не ги разбираш нещата! :xe_190:
User's Signature

Качена снимка
sunshinebulls@yahoo.com
тел. 0898 417 321
Тези,които могат - действат,а тези,които не могат - преподават.

#4923 Потребителят е офлайн   Bull_MAGIC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:High selection

Публикувано: 29 August 2012 - 09:07 AM

Сутринта случайно попаднах на превод на "20- Принципа на Опенхаймер за развъждането" от ГорбиКачена снимка в Ивълдога
които най- вероятно се дължат на другия източник, а не на превода -/при мен са написани от Дж.Ремер, цитирайки Опенхаймер/.
особено ме впечетлиха точки 15 и16... Качена снимка

"1. Помнете, че животните, които избирате за развъждане днес, ще повлияят на породата за години напред. Добре помнете това, когато избирате кои животни ще развъждате.

2. Можете да избирате само 2 индивида за Генерация. Изберете само най-добрите, защото ще трябва да изчакате цяла генерация да подобрите това, с което започвате. Развъждайте само и единствено ако очаквате поколението да е по-добро от родителите.

3. Не трябва да очаквате статистическата прогоноза да е точна, когато става дума за малък брой животни (например 1 кучило). Статистиката е вярна тогава, когато става дума за големи популации.

4. Родословното дърво е инструмент, който ще Ви помогне да научите добрите и лошите качества, които Вашето куче е вероятно да покаже или продължи в поколението. Родословието е толкова добро, колкото кучето, което то представлява.

5. Развъждайте за цялостно развито куче, не само заради 1 или 2 характеристики. Не следвайте "модата" в породата, защото тя обикновено е, за да засили 1 или 2 характеристики, за сметка на цялостната стабилност и функционалност.

6. Качество не означава количество. Качеството се получава при внимателно изчуаване, да имате добра представа за това, какво искате да постигнете, да имате търпението да изчакате до появяването на добър развъден екземпляр, да оцените това, което сте произвели до сега и най-вече да имате добър развъден план, който да е поне 3 поколения напред от това, което развъждате днес.

8. Не се хабете с добро куче, което не е добър разплодник. Наслаждавайте му (или и) се на красотата, но не го използвайте в развъдната си програма.

9. Използвайте ауткросинга много умерено/рядко. За всяка желана характеристика, която получавате, ще получите още толкова нежелани, които ще трябва да елиминирате в последващите поколения.

10. Инбрийдингът е ценен иструмент, най-бърз метод за достигане на добри характеристики и тип. Показва скрити белези, които трябва да бъдат елиминирани от породата.

11. Развъждането не "създава" нищо. Това, което получавате е същото, което си е било там и преди. Може да е било скрито за много поколения, но си е било там.

12. Освободете се от старото клише, че куче от едно кучило с добър разплодник, ще бъде също толкова добър разплодник. Кучетата от общо кучило рядко имат общ генетична структура.

13. Бъдете откровени със себе си. Няма перфектни кучета (женски или мъжки), нито има перфектни разплодници. Не можете да свършите компетентно работата си като развъждащ, ако не можете да разпознаете положителните и отрицателните качества на кучетата, които смятате да развъждате.

14. Наследствените белези се наследяват поравно от двамата родители. Не очаквайте да решите всичките си проблеми с едно поколение.

15. Ако най-лошото куче от последното ви поколение, не е по-добро от най-лошото ви куче от първото поколение, при вас няма прогрес. Последното ви поколение, трябва да ви бъде последно.

16. Ако най-лошото куче от последното ви поколение, не е по-добро от най-лошото ви куче от първото поколение, при вас няма прогрес. Последното ви поколение, трябва да ви бъде последно. Качена снимка

17. Оценете всички кучила на даденото куче, което смятате да използвате за разплод, не се позовавайте само на най-доброто или най-лошото поколение, което то е дало.

18. Имайте предвид, че качество е комбинация от стабилност и функционалност. Не е просто липса на недостатъци, но положително присъствие на добри качества.

19. Не позволявайте на личните отношения да повлияят на избора ви за разплодници. Правилното куче за вашата развъдна програма е правилното куче, без значение кой му е собственик.

20. Не се задоволявайте с нещо различно от най-доброто. Второто най-добро никога не е достатъчно добро."
Качена снимка

Сигурно ще имаш доста време сега да си почетеш,

само кажи защо ... "особено ме впечетлиха точки 15 и16... " ...

Много е странна тази твоя отправна точка .... ?!

User's Signature

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com
Магията на Бултериера - жертвоготовност от любов и храброст.
tel.: 0898 885147
https://www.facebook...van.nazarov.583

#4924 Потребителят е офлайн   bullterrierka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 12:32 PM

Не съм запознат признавам си и искам да попитам каква е възможноста да се продават само кастрирани кученца на случайни хора хора без опит и тнт и право да имат да развъждат хора или развъдници ,които отговарят на определени критери,нямам впредвид някой конкретно но ме е леко страх в скоро време да не почнат да се срещат хубави бултериери по разни цигански дворове не отвързвани с години и хранещи ги с трици(както едно време с тази разлика че тогава не бяха хуибави хахаха).Има ли го това ,като световна практика или само си въобразявам,,,,,,,,,,,,ако го няма не може ли ние да сме първите.Качеството може би ще се вдигне,бройката ще е по нормална цените ще се задържат по високи и въобще нещата ще са някакси по контролирани.Малко мяза цялата работа на тоталитаризъм но няма ли това в случая да е в полза на породата и на кучетата а и на сериозните развъдчици,а и не е тайна че в най-дълго проъществувалите организацииКачена снимка членството а и ползването на привилегиите ,които предлагат не са толкова лесни и достъпни ....а.Не съм се замислял сериозно за ползите и вредите на нещо такова,което си е в стила ми но ве пак обичам бултериерите и не искам да им се случват лоши неща,нали такаКачена снимка

#4925 Потребителят е офлайн   Bull_MAGIC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2012 - 01:22 PM

Показване на мнениетоbullterrierka, в 29 August 2012 - 10:32 AM, написа:

Не съм запознат признавам си и искам да попитам каква е възможноста да се продават само кастрирани кученца на случайни хора хора без опит и тнт и право да имат да развъждат хора или развъдници ,които отговарят на определени критери,нямам впредвид някой конкретно но ме е леко страх в скоро време да не почнат да се срещат хубави бултериери по разни цигански дворове не отвързвани с години и хранещи ги с трици(както едно време с тази разлика че тогава не бяха хуибави хахаха).Има ли го това ,като световна практика или само си въобразявам,,,,,,,,,,,,ако го няма не може ли ние да сме първите.Качеството може би ще се вдигне,бройката ще е по нормална цените ще се задържат по високи и въобще нещата ще са някакси по контролирани.Малко мяза цялата работа на тоталитаризъм но няма ли това в случая да е в полза на породата и на кучетата а и на сериозните развъдчици,а и не е тайна че в най-дълго проъществувалите организацииКачена снимка членството а и ползването на привилегиите ,които предлагат не са толкова лесни и достъпни ....а.Не съм се замислял сериозно за ползите и вредите на нещо такова,което си е в стила ми но ве пак обичам бултериерите и не искам да им се случват лоши неща,нали такаКачена снимка

Проучи задълбочено темата

и предложи критерии, например:

- минимален брой = 3 /три/ женски за разплод,
- минимална открита площ = 50 /петдесет/ кв. метра,
- минимален доход на член от семейството = 1200 /хиляда и двеста/ лева,
- и т.н. ....

.... и кои да са кастрирани кученца - само цветните и женските ли!?

Препоръка: първо изчети необходимите устави и регламенти!

.... а ти записа ли се за участие и ще дадеш ли своя принос ....

User's Signature

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com

#4926 Потребителят е офлайн   bullterrierka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 06:40 PM

Е точно тВа разправямКачена снимкапървите два критерии не са лоша идеяКачена снимкаа да се покрие и третия рано или късно трябва да се спазват първо стриктно първите два.....на там отиват нещатаКачена снимкаискам да кажа че устава е прекалено либерален дори точно в тая точка,плащаш си таксата и хоп развъдник.Не че не ме устройва и мен да си имам развъдник в стаята един път на 5 години и нямам търпение дори да си измисля някое Яко име на развъдника в скоро време живот и здраве хахахах......но все пак искам затягане на всичкоКачена снимкаНо това че аз искам нещо не значи нищо;-)само искам искам искам,,,съжалявам че само искам а не правя много но това е временно....ще видите след две три години;-)а кучката съм я записал още май месец че и бунгало съм си запазил още от тогава че и по рано ,поне така си спомням......я проверете клубната поща че да не се изложаКачена снимкаили някои друг Качена снимка

#4927 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 07:57 PM

Поздрав за всички- :beer:

Слушаме Deep Purple, вече 18 часа...
:ad_018:
Голямо густо...
:zz_031:
:wub: :wub: :wub: :wub:

Не знам до кога ще продължи...

:md_064:
User's Signature

Качена снимка

#4928 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 09:13 PM

Показване на мнениетоBull_MAGIC, в 29 August 2012 - 09:07 AM, написа:

Сутринта случайно попаднах на превод на "20- Принципа на Опенхаймер за развъждането" от ГорбиКачена снимка в Ивълдога
особено ме впечетлиха точки 15 и16... Качена снимка

16. Ако най-лошото куче от последното ви поколение, не е по-добро от най-лошото ви куче от първото поколение, при вас няма прогрес. Последното ви поколение, трябва да ви бъде последно. Качена снимка

Качена снимка

Сигурно ще имаш доста време сега да си почетеш,

само кажи защо ... "особено ме впечетлиха точки 15 и16... " ...

Много е странна тази твоя отправна точка .... ?!

Показване на мнениетоBull_MAGIC, в 12 July 2012 - 04:19 PM, написа:

Независимо от нежеланието на развъдчиците да обявяват осъществените връзки,

считам че е необходимо да бъдат обявени тук - това е общо клубно достояние.

Клубът върви напред - наесен ни очаква богата реколта .... Успех на всички!

Прикачена снимка

Сега като се загледах, в свободното време :md_064: ,
дали няма да направиш достояние, кво става по списъка...,
а и извън него.
Аз доста съм си почел,
за да разбере човек т. 15 или16 трябва да са му ясни
останалите 19 точки... :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#4929 Потребителят е офлайн   siringa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 05:17 PM

Използвам лафчето, за да направя едно уточнение специално за г-н иван назъров. Става въпрос за оценяването и класирането на кучетата от клас "млади женски", което е следното:
Клас млади

Pole-Star White Perls UA – отличен ІІ място

Glamour Opalplast – отличен І място, Най-Добро Младо куче, Клубен Победител за 2012

Nazar’s Bull Mia - мн.добър ІІІ място

Cleopatra From Birminghabrovo – не участва

Bleidbara Fierce and Proud at Bull X Plosion – отличен ІV място

Nazar’s Bull Merry Queen - отличен

По време на оценяването и класирането освен съдията присъствах аз, като секретар на ринг, както и преводачът. В този смисъл оценката на Nazar’s Bull Mia - мн.добър е абсолютно вярна, както и отреденото и ІІІ място. Какви са причините можехте да попитате съдията.

За мен лично буди недоумение неадекватното ти поведение и коментари по отношение организацията и провеждането на изложбата.
Помествам поста си тука, за да не спамя страницата на изложбата.

#4930 Потребителят е офлайн   Bull_MAGIC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2012 - 06:06 PM

Показване на мнениетоsiringa, в 10 September 2012 - 03:17 PM, написа:

Използвам лафчето, за да направя едно уточнение специално за г-н иван назъров. Става въпрос за оценяването и класирането на кучетата от клас "млади женски", което е следното:
Клас млади

Pole-Star White Perls UA – отличен ІІ място

Glamour Opalplast – отличен І място, Най-Добро Младо куче, Клубен Победител за 2012

Nazar’s Bull Mia - мн.добър ІІІ място

Cleopatra From Birminghabrovo – не участва

Bleidbara Fierce and Proud at Bull X Plosion – отличен ІV място

Nazar’s Bull Merry Queen - отличен

По време на оценяването и класирането освен съдията присъствах аз, като секретар на ринг, както и преводачът. В този смисъл оценката на Nazar’s Bull Mia - мн.добър е абсолютно вярна, както и отреденото и ІІІ място. Какви са причините можехте да попитате съдията.

За мен лично буди недоумение неадекватното ти поведение и коментари по отношение организацията и провеждането на изложбата.
Помествам поста си тука, за да не спамя страницата на изложбата.

Защо трябва да помрачаваш настроението на хората след този хубав ден ....

Ниастина няма логика за това:
Nazar’s Bull Mia - мн.добър ІІІ място ;
Bleidbara Fierce and Proud at Bull X Plosion – отличен ІV място ,
но това е по принцип, а и не съм отварял въпроса тук.

Толкова хубава беше изложбата и настроението на хората,
а съдията е много добър и даде реални оценки, така че аз се радвам за нашето шоу.

Какви неща ти се въртят в главата, не знам!

Това не е мой проблем, може би е техническа грешка!
User's Signature

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com

#4931 Потребителят е офлайн   siringa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 06:42 PM

Точно заради това уточнявам. НЕ Е техническа грешка, толкова ли неясно го написах. Съдията имаше своите аргументи и ако желаехте сигурно щеше да ви ги каже.
Точно защото не ми се ще заради глупости да си развалям настроението писах в лафче.

#4932 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 07:08 PM

На мен изложбата ми хареса!
Разбира се, има неща и моменти които биха могли да са по-добри.

Но, ще перифразирам един полиестерно-кафяв герой:
"Колкото - толкова"

Позитивното беше и е в по-вече :) /дори и в буркани/

#4933 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 08:07 PM

:md_064: Така ми се ще... :tb_195:

Тази година, да си изберем съдия, дата и място на следващата изложба- сега, да стане бързо и да се обяви навреме... :mg_062:
:flagbg: :flagbg: :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#4934 Потребителят е офлайн   klavdii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 01:06 PM

Дано доживея момента когато и тук ще гледат на кучетата ни по този начин :wub: писна ми да наричат и тази прекрасна порода - убиец :eg_033:

Прикачена снимка Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
sunshinebulls@yahoo.com
тел. 0898 417 321
Тези,които могат - действат,а тези,които не могат - преподават.

#4935 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 01:46 PM

Линка,лошото е,че няма да го доживеем...те на хъскито гледат като на кръвожаден убиец,какво остава за кучета със странна визия като бултериерът. :dry:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#4936 Потребителят е офлайн   bullterrierka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2012 - 11:11 AM

да се чуди къде човек в, коя тема е по интересно.....в планирани поколения или стихове и поезияКачена снимкаи дори и разприте в нашия клуб са доста по цветни забавни и интересни от тези в другите клубове;-)......още малко и ще вземат хората да си помислят че наистина има кВо да делите Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4937 Потребителят е офлайн   Bull_MAGIC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2012 - 04:27 PM

Показване на мнениетоkaloqn, в 18 November 2012 - 01:34 PM, написа:

Нека междуличностните Ви отношения не вземат връх и не ги пренасяйте в постъпките си в клуба!

Не мога да допусна основна фигура като ОРД да злепоставя известен развъдчик! Не мога да допусна и обратното!

Ако има каквито и да е неясноти, и ако имате записани грешни телефони - изпозвайте моя за по-добра комуникация!
Не забравяйте, че сте избрани на определени постове заради любовта Ви към Бултериера и заради това, че хората са
Ви повярвали, че ще ги водите в правилната посока!

Надявам се,че спорещите ще преодолеят различията и отстранят евентуалните пропуски по документацията във
връзка с конкретно заплождане, още по-вече че клубът е помагaл при далеч по-сложни казуси!

Моля Ви, не ме карайте да упражнявам по какъвто и да е начин илюзорната позиция на предтседател на БККАБТ!

Благодаря за позицията и тя е правилна,
но казвам, че бях принуден да предприема това действие,
след като не се зачитат изискванията на Правилника за развъждане /ПР/,
който се опитвам да изпълнявам.

Освен това темата планирани поколения, трябва да бъде отключена
за да се споделят всички осъществени заплождания, раждания и развитието на поколенията.
User's Signature

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com

#4938 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2012 - 05:13 PM

Моля Ви, форума не е не място за толкова сериозни дискусии!
Всичко ще обсъдим на ОС или на УС! Пререканията е добре да приключат, и да запазим достолепното
почитание към всички, които са ги породили неволно или напълно съзнателно!

Между другото, Коледа и Нова Година наближават, аз лично съм си пожелал
няколко бели Мега Градски Забележителни /или както там могат да се преведат/ бебета!

ПС:
Преди малко четох стихове - останах просто възхитен :)

#4939 Потребителят е офлайн   cozenca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2012 - 09:23 PM

нещо старо - сигурно повечето от вас го знаят ама аз чак днеска разбрах :dog:

http://www.engadget....o-hello-genibo/

#4940 Потребителят е офлайн   bullterrierka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 06:54 PM