Dog.bg Форуми : Лафче

Към съдържанието

БКК Английски Бултериер - форум за породата и истинските фенове

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (252 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лафче 0бмяна на опит

#241 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 December 2006 - 11:45 PM

Понеже човека публикува най-често във форума на каракачанките, за това си помислих, че кучето му е от тази порода. Иначе това което виждам прилича на САО и ако е такова също не би трябвало да парадира с бойните му качества - не защото не са добри бойци, а защото битките с кучета са нещо отвратително и нямат място в съвременното ни общество. Освен всичко казано дотук, апелирам към коректност в отношенията във форума, тъй като всяка порода има своите предимства и недостатъци. 1super

#242 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 11:52 PM

Чакай,чакай!По спокойно де!Какви кучешки борби?Какви чудесий?

Пак казвам.Може да е закачка между приятели?!Най добре Торментора да отговори.

Съжалявам,че се намесих.

#243 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 11:21 AM

Бруно, "този" проблем го имаме от доста време, още на 3 месеца Вичката напъваше една плюшена мишка, а сега едно вълнено одеяло oleeee !
Качва се и на кучета, но не така, а настрани, сякаш иска да ги повали на земята и да ги мачка r) .
Преди два дни едно улично псе скимтеше за Вико, махаше с опашка и дойде да се запознаят....след 5 секунди му скочи, но нашия не се даде лесно и също се настърви. Случката завърши с удар с камък по уличния и одраскана муцунка за Вико.
Единственият ни проблем с други кучета е, че никой не иска да си играе с моя s) , той така бясно им се мята от радост и играта му е толкова груба, че всички се отказват!
Като цяло няма агресия към кучета и котки, нито към хора /като види дете и откача от радост, а майките панически си ги прибират/, но в същата вечер /с предишната случка/ лаеше злобно и ръмжеше по един човек на спирката, имах чувството, че ако го пусна от каишката ще му се хвърли.
Направо не знам какво му стана, според мен се уплаши и го направи от страх, беше тъмно и много късно вечерта, отвсякъде се чуваше кучешки лай..... надявам се да не се повтори. Не знам дали постъпих правилно тогава, отведох кучето зад спирката, за да не вижда човека, карах му се "НЕ!", а когато спря му казах "БРАВО!".
Вие имали ли сте подобни изблици?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 04:49 PM

Виж, Sladur, нищо фатално не се е случило и ако съм те обидил с нещо, надявам се да ме извиниш! И аз мисля, че е най добре TORMENTOR да отговори на закачките ако желае, може пък наистина да са приятелски задявки. Що се отнася до кучешките борби, считам че никой нормален кинолог или кучкар не би пуснал кучето си да участва, независимо от каква порода е то, нищо лично към Remetalk, но ми се стори, че подтекста на съобщението му е точно в този смисъл - дано да се лъжа... cheers

#245 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 05:00 PM

Привет, mmouse! Аз съм собственикът на Princesa Cruela of Tormentor / Кира /, която е една от сестрите на Бруно и твоя Виктор. Това с качването на гърба на други кучета го прави и тя, макар че е момиче, но то си е нормален израз да покаже надмощие в йерархията на глутницата. Има един мопс на около 2 години и една немска овчарка на 5 месеца, които макар и мъжкари редовно са подложени на тези изпълнения от моята красавица! В отношенията си към хора и други кучета що се касае да агресивност пък е просто перфектна - много игрива и добра. Само веднъж едно голямо женско хъски я захапа доста силно по главата и белега още и стои, та тогава отреагира с ръмжене, но навреме се намесихме и не се стигна до по-голям конфликт. Трябва обаче да се има предвид, че нашите любимци са още бебета и трудно могат да се противопоставят на голямо куче дори от по-малките породи, така че аз гледам да я пазя от агресивни кучета от каквато и да е порода или безпородни, а като порасне отговорността ще е още по-голяма, щото ще трябва да пазя тях от нея... b) Чао и успех! 1super

#246 Потребителят е офлайн   Bruno ltTormentorgt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 05:40 PM

Точно заради това дето Краси казва, аз го набутвам да си играе със всички кучета, щото не искам да съм като малцината собственици на питове в нашия квартал, дето стоят и гледат отстрани, държайки кучето си на 30см повод.
Абе избирам си по-едри кучета за игра, щот по-малките ги прегазва. Овчарките са ни идеални, добри, умни, учат го на кучешки ред като прекали с игрите.
А между другото много хора си промениха мнението за породата покрай него, преди това в квартала е имало един Вито, дето са го извеждали само към 12 вечерта.
Тва е важно щото има много изроди дето подхвърлят отрова и то най-вече щото ги е страх от породата, знам доста такива случаи.

#247 Потребителят е офлайн   Bruno ltTormentorgt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 05:49 PM

В една книга дето четох, автора ни съветва да разхождаме кучетата си с намордник, за да ги предпазим най-вече от отравяне, ама според мен е гадно за животното, а и ще стряска хората така, кво мислите...?
Тва с отравянето го споменавам, защото в София поне е проблем, и случаите са все с кучета от "страшните" породи.

#248 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 07:09 PM

Това за отравянето наистина е тревожно, защото Кира обича да си похапва какво ли не от земята и докато успея да я спра, понякога вече е глътнала нещо, включително изпражнения няколко пъти. Надявам се скоро да я науча да не яде от земята, но е твърде упорита в това отношение. Опасничко си е...докато има хора, чието удоволствие е съизмеримо с отравянето на животни. NNN

#249 Потребителят е офлайн   Bruno ltTormentorgt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2006 - 08:20 PM

bl) И Бруно опита 2 пъти какво са яли кучетата. Щях да повърна когато, без да видя какво дъвче, го извадих от устата му. dribble oleeee

#250 Потребителят е офлайн   Bruno ltTormentorgt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 09:00 AM

Краси, сподели с нас защо си спрял калция на Кира, тотално или правиш пауза?
Някакви други витамини даваш ли й?

#251 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 09:49 AM

Аз давам на Вичката едно детско сиропче с витамини и пчелно млечице, той много си го харесва и от него му се увеличи апетита и качи 2-3 килца /временно съм го спряла, защото имаме малко здравословни проблеми a) /.
Вета сигурно ще каже, че не е подходящо, нали си има кучешки за тая работа, ама излиза много на далавера и е подходящо за кърмачета - значи става и за нас b) !
Даваме калций 15 дни, 15 почиваме - като му спра калция и му омекват ушите!

Whitebul, Кира изправи ли ушичките? Защото Калиостро бил "такава лоена топка", че целия му калций отивал за костите и ушите изоставали.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 10:18 AM

Никой не иска да играе с нааааааас! Аз го запознавам с всички кучета, но на тях не им е приятно да ги тъпчат и мачкат, да не говорим за собствениците им fow !
Периода с хапването на ако го минахме, вече не са му интересни /няколко пъти изяде пердаха, затова/. Сега се опитва да яде дъвки и опаковки, но и на това го отучвам.
Когато съм на вън с него много ме слуша - "редом" и "не" за него са почти закон, ако го пусна от каишката идва като му свирна "по нашия начин". Проблемът ни е, че много мрази да върви дълго /само на повод/, сяда на земята и се запъва като магаре и почваме едно хвалене, едно увещаване "Хайде миличък, хайде на мама момченцето, още малко остава /около 2 км bl) /..."
"Седни" и "легни" - само ако имаш храна в ръката, иначе не изпълнява...

Спеделете как е при вас, с Бруно и Кира!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   Bruno ltTormentorgt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 07:56 PM

Тва със запъването леко понамаля. Иначе сяда, не ляга, носи ми топка, дава "здрасти" с/у храна. Абе сигурно може и още ама си трябва адски много време за обучение.

#254 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 09:08 PM

Ушите ги изправи още на 51 - я ден, макар че и тогава вървеше тежичка. Сега също изглежда малко пълничка, но за мен така трябва да расте един бултериер, а и разходките сутрин и вечер са доста интензивни, за да не се превърне в лоена топка. От командите изпълнява най-лесно: "Ела", "Седни", "Място". С останалите имаме известни проблеми, но работим по въпроса. За калция - вземахме известно време калций делис 10 дни с 15 дни почивка - по 1 на ден. Тогава тежеше около 10 кг. Сега и давам едно холандско чудо "sa - 37", което е комплекс от витамини и минерали, съдържа и калций. Виждам, че Кира е в добра форма и това ще и го давам 15 дни, след което ще направя 15 дни пълна почивка. Сега се храним 3 пъти дневно, като наред с останалата храна, задължително гледам да приеме между 300 и 400 грама гранули, в които както знаете има добър баланс на съставките, необходими за растежа. Изпращаме целувки на Бруно и Виктор w) ... Надяваме се скоро да се съберем някъде поне за ден-два с малчуганите да се наиграят и да не се забравят cheers

#255 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 04:04 PM

Кира ме сюрпризира с нежеланието си да излиза на разходка в последните 2 дни. Тук в Пловдив времето е скапано, вали постоянно и е доста разкаляно, при което "госпожицата" излизайки навън, набързо ходи по голяма и по малка нужда и тутакси хуква обратно по стълбите на входа да се прибира обратно. Изобщо не и харесва да я мокри дъжда, дори и да не вали силно. Ако се опитам да я разхождам нормално по някой от обичайните ни маршрути, просто сяда на земята като магаре на мост и докато не тръгна обратно към къщи не става... Има ли го и при вас този проблем? oleeee

#256 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2006 - 10:12 AM

При нас този проблем е перманентен - още от първите излизания с каишка се дърпаше и суркаше по земята. Дори и сега продължава да недоволства, запира на средата на улицата, а ако обърнеш посоката, даже те дърпа напред! Голяма гадинка е - дори когато времето е супер, не ще да се разхожда много-много, но винаги усеща, че обръщаме към къщи и тогава бърза да се прибира dribble ! Игрите вечер с топки и играчки са крайно недостатъчни! Освен това е адски мързелив, любимото му занимание е да спи по цял ден oo , той затова е такъв закръглен /скоро няма да го дърпам, а търкалям/! Сутрин едва го събуждам за разходка, все едно е в кома, а след като го прибера няма търпение да му подсуша лапките, та да се навре под юргана! Вчера пробвах да бягам с него в един училищен двор - не ще, даже не бяга "в галоп", а върви бързо.... Ще види той a) , само да се оправи времето /да е сухо/ и ще му взема акъла от бягане....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2006 - 03:04 PM

малко пояснения,не извинения!с Торментор се познаваме много добре,а въпросният полски Грошек имах удоволствието да говидя няколко дни след като пристигна в БГ.преди месец го видях отново и думите ми бяха-тоя пес е направил глава като пъпеш-толкова голяма и обла.освен това е и схарактер,което ми допада повече-та бих го тествал не с куче,а смен самият.след като ви изясних естеството на закачката ми,вярвам ще я приемете?айде чао!и ТОРМЕНТОРЕ,смел момък си а си траеш.метни и ти някоя реплика да развеселим хората!

#258 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2006 - 10:42 AM

Желая приятни празници на всички собственици и ценители на бултериери! Нека Вашите любимци Ви носят много радост и занапред, успехи по изложбите и безкрай съвместни мигове на щастие! Весела Коледа! cheers

#259 Потребителят е офлайн   Bruno ltTormentorgt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2006 - 10:09 PM

Може да е интересно на някои от собствениците на 6те Торменторчета да видят снимки на техни близки и далечни роднини.

Тишо, ако забележиш грешки от моя страна, помагай; а може да ни разкажеш ако знаеш повече за всяко от кучетата.

Ето го младия татко на нашите кутрета.

Прикачени файлове

#260 Потребителят е офлайн   Bruno ltTormentorgt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2006 - 10:12 PM

И младата им майка

Прикачени файлове

• (252 Страници) +
  • « Първа
  • 11