Dog.bg Форуми : Развъдници на породи Не признати от FCI

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Развъдници на породи Не признати от FCI може ли, и как става ? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Dianka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 July 2010 - 10:35 AM

Отворих тази тема след дълъг прочит, и търсене из почти целия форум.
Интересувам се, а и съм убедена че има и други като който проявяват интерес, относно непризнатите до момента породи от FCI.
Ако аз желая да се занивам с една такава порода, мога да ходя по изложбино само в рамките на САС, кучето може да стане шампион на дадена страна, но не и интершампион.
Как стоят нещата с развъдник, ако все пак искам да работя с българско име, с български развъдник, а не да членувам в някакви чуждестранни клубове/дружества и да правя чуждестранен развъдник.
Мога ли да направя Български развъдник на такава непризната порода, клуб на породата???
Благодаря предварително на участващите в дискусията!

#2 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 July 2010 - 11:17 AM

Регистрацията на развъдно име към FCI не е обвързана с притежаване на куче. Можете да го регистрирате и в продължение на например 10-тина години да не се занимавате изобщо с кучета. Обърнете се към някое от киноложките дружества и те ще ви придвижат документите чрез БРФК до FCI и ще ви върнат обратно регистрационното картонче.
Всичко, което сте описали по същество е вярно. След като си изберете такава нерегистрирана порода, трябва да се свържете с клуб или развъдник, който е признат от организация на FCI за да си закупите такова куче или ако се сдобиете с куче без някакви родословни документи да започнете процедурите по издаването на бялото родословие и всички последващи оттам насетне дейности. Дейността Ви трябва да е обвързана с конкретно дружество или клуб в страната ни, за да има легитимна дейност и тази дейност да е съобразена с общите правилник и регламент за развъждане, а самото дружество или клуб за тази порода ще се грижи за легитимността на документите и ще контролира дейността на развъдника. В служба "Племенна книга" към БРФК би трябвало да има правилник и регистър за такива породи. Обадете се там и ще разберете повече относно чисто технологичната страна. Но по същество тя не се различава особено от работата на развъдниците с регистрирани породи, вероятно регистрационният номер се изписва по-различно, но при всички случаи се води регистър и то към федерацията. Освен това, можете да направите кучето си шампион (ако има данни за това) на всяка федерация, която признава тази порода и позволява отсъждането й на своите мероприятия. Ако имате достатъчно сподвижници или фенове на породата, макар и непризната, напълно възможно е да си направите и клуб. Процедурата за този клуб е идентична с тази на клубове по признати породи.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#3 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 11:40 AM

Dianka_ здравейте!

Прочетох поста Ви и ми стана любопитно,към коя порода сте се насочила?
:rc_036:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#4 Потребителят е офлайн   Dianka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 11:40 AM

Много благодаря за подробния отговор!

Не ми е ясно това, регистрирала съм равъдник, и от тук нататук трябва да се свъжа с дружество или клуб(клуб на някоя др. порода,или на тази която съм решила,или ако няма клуб се обръщам изцяло към дружеството) във България. И тези организации да ми издават документация, или клуб на породата кяото искам, в друга дъжава, където всъщтност има такъв клуб?
А и какви са изискванията за създаване на породен клуб,?

#5 Потребителят е офлайн   Dianka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 11:50 AM

здравейте LilTed, предполагам че Ви е любопитно, и на мен би ми било доста любопитно.Понеже в този живот съм страдала много от прекалено голямата си уста, бих предпочела да замълча един единствен път. Когато взема решение да предприема нещо, ще му дам гластност, но в момента просто проучвам колко трудно ще ми бъде. :smile:

#6 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 July 2010 - 12:04 PM

Показване на мнениетоDianka_, в 07 July 2010 - 11:45 AM, написа:

Много благодаря за подробния отговор!

Не ми е ясно това, регистрирала съм равъдник, и от тук нататук трябва да се свъжа с дружество или клуб(клуб на някоя др. порода,или на тази която съм решила,или ако няма клуб се обръщам изцяло към дружеството) във България. И тези организации да ми издават документация, или клуб на породата кяото искам, в друга дъжава, където всъщтност има такъв клуб?
А и какви са изискванията за създаване на породен клуб,?

За да регистрирате изобщо някакво развъдно име (развъдник) трябва да се обърнете към някое от киноложките дружества в страната, ако към момента няма приет клуб на съответната порода към БРФК, която Ви интересува повече (дори и да е непризната за FCI). Ставате негов член и си попълвате бланката за регистрация на развъдно име като вписвате предполагаемите породи, които смятате да развъждате (не е задължително след това да се занимавате с всички, това е до голяма степен ориентировъчна графа в документа, за да се знае защо бланката се пуска чрез дружество, а не чрез клуб на порода, например). Ако в нашата федерация вече има приет клуб за породата (дори и тя да не е призната още в FCI) тогава се обръщате директно към този клуб, а не към общо киноложко дружество. Тези организации ще се грижат за контрола и издаването на легитимната документация от Вашия развъдник и ще се грижат за връзката Ви с федерацията и прилагането на съответните правилници за развъждане.
Ако искате да организирате клуб на породата и имате достатъчно сподвижници, правите регистрацията чрез съда и кандидатствате на Общото събрание на БРФК за приемане във федерацията. Преди това е добре да се обърнете към секретариата на федерацията за да ви обяснят на какви изисквания трябва да отговаря този клуб за да кандидатства за приемане във федерацията.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#7 Потребителят е офлайн   Dianka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 12:14 PM

За пореден път Много Ви благодаря!!! Този път разбрах всичко.

Благодаря :rc_036:

#8 Guest_Пума_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 August 2010 - 06:58 PM

Показване на мнениетоDianka_, в 07 July 2010 - 10:40 AM, написа:

Отворих тази тема след дълъг прочит, и търсене из почти целия форум.
Интересувам се, а и съм убедена че има и други като който проявяват интерес, относно непризнатите до момента породи от FCI.
Ако аз желая да се занивам с една такава порода, мога да ходя по изложбино само в рамките на САС, кучето може да стане шампион на дадена страна, но не и интершампион.
Как стоят нещата с развъдник, ако все пак искам да работя с българско име, с български развъдник, а не да членувам в някакви чуждестранни клубове/дружества и да правя чуждестранен развъдник.
Мога ли да направя Български развъдник на такава непризната порода, клуб на породата???
Благодаря предварително на участващите в дискусията!

Здравей,и аз искам да направим клуб на источно европейската овчарка и смятах че тук мога да срещна съмишленици,но много бързо ме нападнаха и взеха да ми обясняват за породата има ли я и как я няма.А руснаците си я развъждат и хич не им пука за FCI.Но на местните лидери май не им харесва.Те искат всичко да минава през тях.Виж само около Н.О.К.колко страсти се вихрят.кои са лигитимни и кои не.Има развъдници с по 70-80 кучета.Дори и FCI.не предвижда в правилника си подобна стопанска дейност.Та успех в борбата с бюрократщината

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни