- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Как Клара голямо момиче с голям проблем
Публикувано: 09 July 2010 - 02:01 PM
Тази кучка живее край един строеж в черешите близо до нас вече сигурно повече от година. Огромна е. Изглежда като странна комбинация между санбернар и сетер - типичен молоски едър череп, висока, космата и с цвят и опашка, подобна на сетер.
Иначе, обратно на вътншия вид - божа кравичка, тихичка, добричка, спокойна... навърта се около строителите, които често я хранят най-вече с ритници. Затова идва с леко колебание, но като усети, че си добронамерен подлага огромната тиквица за галене с едно безкрайно упоение и удоволствие. На възраст около 4-5 годишна. Всеки случай не е стара...
Вчера пак ходих да я търся, но я нямаше - явно кръстосва района в търсене на храна. Днес надявам се да я заваря, нахраня и снимам.
Кучката обаче има сериозен проблем. Между краката й се кандилкат два огромни топуза. Доколкото разбирам тя е имала малки, те са били изхвърлени и е развила страшен мастит, прераснал в две огромни буци на задните цицки, които просто й пречат да ходи. Това обясни супер странната й походка и постоянното желание да седне.Явно я боли. Има и жесток конюктивит на едното око.
Местообитанието й е точно до Синия кръст. Ако имате желание да помогнете на какето и да съберем пари за операция да я отървем от този ужас. Всякаква помощ е добре дошла. Ние ще я закараме и ще се погрижим за нея. Тя има добър шанс да живее още дълго и да бъде едно харесвано и обичано куче. Ще ми се да й го дадем.
Иначе, обратно на вътншия вид - божа кравичка, тихичка, добричка, спокойна... навърта се около строителите, които често я хранят най-вече с ритници. Затова идва с леко колебание, но като усети, че си добронамерен подлага огромната тиквица за галене с едно безкрайно упоение и удоволствие. На възраст около 4-5 годишна. Всеки случай не е стара...
Вчера пак ходих да я търся, но я нямаше - явно кръстосва района в търсене на храна. Днес надявам се да я заваря, нахраня и снимам.
Кучката обаче има сериозен проблем. Между краката й се кандилкат два огромни топуза. Доколкото разбирам тя е имала малки, те са били изхвърлени и е развила страшен мастит, прераснал в две огромни буци на задните цицки, които просто й пречат да ходи. Това обясни супер странната й походка и постоянното желание да седне.Явно я боли. Има и жесток конюктивит на едното око.
Местообитанието й е точно до Синия кръст. Ако имате желание да помогнете на какето и да съберем пари за операция да я отървем от този ужас. Всякаква помощ е добре дошла. Ние ще я закараме и ще се погрижим за нея. Тя има добър шанс да живее още дълго и да бъде едно харесвано и обичано куче. Ще ми се да й го дадем.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 09 July 2010 - 10:23 PM
fanfann, в 09 July 2010 - 06:47 PM, написа:
колко ще струва операцията? аз ще гледам другата седмица да помогна. дано се включат и други/
и аз ? обичам големи и добри кучета...
а след операцията къде ще ходи ?

...СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН...
WWW.OBERiON.NET - ТОВА ОКОЛО НАС, ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН БРУТАЛЕН ТЕМЕРУТ...
Публикувано: 10 July 2010 - 09:40 AM
Намерихме какето ... и "стопаните", които се оказва се опитват да се отърват от нея защото е болна. Миналата седмица я закарали надалече, но тя взела, че се върнала. Сега обмислят нов план как да се спасят от нея. Освен това престанали да я хранят за да се махне сама. Хитро, нали... Според тях няма значение от какво е болна, тя е "заразна" и трябва да се изпъди. Опитах се да обясня, че в нейното заболяване няма нищо заразно, но те само неубедително кимаха с глава.
Помолих да почакат още малко с поредното изхвърляне. Обещах следващата седмица да я вземем. И трябва да го направим иначе може и да не я намеря там повече.
Ето я и самата Клара, нейният проблем и нейните "стопани".
Моля прехвърлете парички към mil, аз ще се разбера с нея да организираме операцията. Днес ще отидем до Син кръст.
Помолих да почакат още малко с поредното изхвърляне. Обещах следващата седмица да я вземем. И трябва да го направим иначе може и да не я намеря там повече.
Ето я и самата Клара, нейният проблем и нейните "стопани".
Моля прехвърлете парички към mil, аз ще се разбера с нея да организираме операцията. Днес ще отидем до Син кръст.

Публикувано: 10 July 2010 - 07:32 PM
току-що се връщаме от Син кръст. Прегледаха я и лошата новина е, че ни очакват не една а две операции- буците са всъщност три, две на единия и една на другия ред млечни жлези. При операцията се остранява целия ред. Една от операциите трябва да се съчетае и с кастрацията. Чакаме да се обади доктора да ни каже ден за приемане на кучето в Син кръст. Междувременно приблизителната сметка за операцията + стандартните изследвания е към 300 лв.
Моля всеки, който има желание и възможност да помогне да се обърне към mil по вече отработената процедура. За нас остава да захраним кучето добре тези дни за да има сили за операцията, а също така да обезпаразитим вътрешно и външно.
Моля всеки, който има желание и възможност да помогне да се обърне към mil по вече отработената процедура. За нас остава да захраним кучето добре тези дни за да има сили за операцията, а също така да обезпаразитим вътрешно и външно.

Публикувано: 10 July 2010 - 09:44 PM
Грахче
,тази кучица е извадила късмет, че те е срещнала,убедена съм ,че от тук насетне всичко ще и върви по мед и масло,то няма как да е ,щом вашето семейство е набъркано в тази добрина.Стискам палци на Клара всичко да мине ок!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 12 July 2010 - 09:52 PM
мадам вече е настанена при д-р Бобадова /поради липса на възможност да я приемат в Син кръст на този етап/. Днес направихме ренген където лъснаха още интересни неща /като съчми например/, но за щастие не и разсейки. Утре ще има кръвни изследвания и ако те позволяват - операция.
Благодаря на всички за бързата реакция.
П.С.
А кучката е такава душа-камбана ... направо не е истина.
Благодаря на всички за бързата реакция.
П.С.
А кучката е такава душа-камбана ... направо не е истина.

Публикувано: 14 July 2010 - 09:56 AM
кръвните изследвания показаха много сериозен проблем с бъбреците. Просто сме позакъсняли с около половин година... Казано по-просто кучето може да не успее да преживее операцията.
Помислихме, помислихме ... ако не я оперираме трябва направо да я евтаназираме, защото иначе я очаква бавна и мъчителна смърт. При операцията тя все пак има 50/50 шанс да преживее и да се оправи. Имаме ли право да й го отнемаме? Не мисля...
Днес ще я оперират. Стискайте й силно палци.
Помислихме, помислихме ... ако не я оперираме трябва направо да я евтаназираме, защото иначе я очаква бавна и мъчителна смърт. При операцията тя все пак има 50/50 шанс да преживее и да се оправи. Имаме ли право да й го отнемаме? Не мисля...
Днес ще я оперират. Стискайте й силно палци.

Публикувано: 14 July 2010 - 10:10 AM
Стискам много силно палци и се моля. Правилно решение. Аз също бих се решила на операция. Трябва да се даде шанс. Дано пък душата да има късмет. На мен ми се наложи да взема същото решение за моят баща. Изгубих го, но смятам, че съм постъпила правилно. С нетърпение ще чакам новини.
Публикувано: 14 July 2010 - 10:24 PM
противно на това ,което хората често си мислят, да бъдеш голям в света на кучетата изобщо не е гот. Живееш малко, животът ти често е низ от усилие, тежка работа и травми, тялото ти, въпреки внушителния вид е крехко и податливо на какви ли не заболявания. Често изобщо не доживяваш да пораснеш, а пораснеш ли попадаш в един свят където почти всички те мразят, защото се страхуват от теб и се опитват да ти причинят болка и страдание, или направо да те убият.
Клара не прави изключение. Бита, страляна, държана гладна тя има тумори, къде ли не ... дори на клепача на едното око. Стомахът й е полуобърнат ... сега закрепен със сонда. Това беше дълга, тежка операция за хората от Добро хрумване. Но момичето е живо. Сега започва следващото голямо чакане дали ще издрапа критичните дни към идващите месец и половина възстановяване ...до следващата операция и следващите тумори.
Клара не прави изключение. Бита, страляна, държана гладна тя има тумори, къде ли не ... дори на клепача на едното око. Стомахът й е полуобърнат ... сега закрепен със сонда. Това беше дълга, тежка операция за хората от Добро хрумване. Но момичето е живо. Сега започва следващото голямо чакане дали ще издрапа критичните дни към идващите месец и половина възстановяване ...до следващата операция и следващите тумори.

- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »