Възпалено ухо - въпрос.
Публикувано: 14 July 2010 - 09:45 AM
Публикувано: 14 July 2010 - 09:47 AM
Публикувано: 14 July 2010 - 09:53 AM
Кака на Жужето, в 14 July 2010 - 09:52 AM, написа:
НЕма грижи за офф-а.
Както и да е... обадих се на моя приятелка - ветеринарка. Просто по-рано не се сетих за нея.
Пита ме какво съдържат тия капки и каза, че проблем няма, само трябва преди капването да почистя ухото първо със сух памук и след това с мъничко спирт.
Фен, ся смятам да му накапа цялото шишенце, проблем?!

п.п. Тъй като приключих с питането по темета, можем вече да се позаяждаме

Публикувано: 14 July 2010 - 10:10 AM

Публикувано: 14 July 2010 - 12:40 PM

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 14 July 2010 - 12:54 PM
Ако не мине с капките, отиваме на доФтор, то се е видяло...
Публикувано: 14 July 2010 - 01:11 PM
lizka, в 14 July 2010 - 01:09 PM, написа:
По описанието 80%, да не кажа и повече е възпаление. Не съм лекар, но ни се е случвало вече.

Ако не ми вярваш, провери в гугъл симптомите за възпалено ухо.
п.п. Не случайно не изреждах симптомите и да питам, аджеба, какво е това, а директно питах за капките. Това ми е трето куче вече, смятам, че поне малко съм веща в някои неща.
Публикувано: 14 July 2010 - 01:20 PM
"Какви са симптомите, ако моето куче е пострадало от осил?
Тъй като ушите и ноздрите са много чувствително място, реакцията при попадане на осил в тези места е почти мигновена. Осил попаднал в ноздрите предизвиква непрестанно кихане и паническо поведение на кучето. Главата на кучето е силно наведена, като често то ляга и с предните си лапи търка областта на носа.
Ако осила попадне в ухото, първоначално кучето реагира с упорито въртене на главата и изтръскване на ушите. В моментите на покой, главата стои наведена по посока на засегнатото ухо. В стремежа си да облекчи дразнението кучета разчесва със задната си лапа ухото като по някога се стига дори до разраняване. Ако не обърнете своевременно внимание на това процесът се задълбочава и може да се стигне до възпаление на външното ухо с последваща перфорация на тъпанчевата мембрана и съответно възпаление на средното ухо. "
Аз не случайно питах по горе как сте разбрали,защото и на моето се е случвало.При него симптома е чесане и тръскане на главата.Затова и сега през седмица слагам капки за профилактика колкото и да се дърпат някои същества.
Да се оправяте бързо!!!
Публикувано: 15 July 2010 - 09:15 PM

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.
Публикувано: 15 July 2010 - 11:29 PM

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!