Dog.bg Форуми : Възпалено ухо - въпрос.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпалено ухо - въпрос.

#1 Потребителят е офлайн   probitlqk Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2010 - 09:34 AM

Здравейте,
тъй като в момента нямам излишни 14-15лв. за капки за уши, бих искала да попитам дали мога да му капвам в ухото Отипакс?
Това са капки за уши за хора. За лекуване на възпаления и болки при отит.
Или Цилоксан?

Благодаря.

#2 Guest_samoyedfan_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 July 2010 - 09:36 AM

Мисля че не :ea_103: Пък ако нямаш пари поискай от някой приятел или намери временен дом за кучо

#3 Потребителят е офлайн   probitlqk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 09:40 AM

Да му намеря временен дом?! Ти шегуваш ли се?! :ab_041:
И като "мислиш", че не... поне се обоснови защо не!
И аз мога да вляза да напраскам "НЕ" във всяка една тема с въпрос, без да се обосновя... е, така, защото не съм на кеф :md_064:

#4 Guest_samoyedfan_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 July 2010 - 09:42 AM

:dry: Излей му цялото шишенце капки за уши за хора и да видим какво ще стане :re_037: Щом толко искаш

#5 Потребителят е офлайн   probitlqk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 09:45 AM

Показване на мнениетоsamoyedfan, в 14 July 2010 - 09:47 AM, написа:

:dry: Излей му цялото шишенце капки за уши за хора и да видим какво ще стане :re_037: Щом толко искаш

Еее, то бива малоумна работа, бива... ама твоето бие по всякакви критерии :wb_052: Аре бегай да си играеш!

Някой все пак ще отговори ли, обосновавайки се?

#6 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 09:47 AM

Не мога да разбера защо се заяждаш с човека! Пита нещо, и очаква компетентен отговор. Като мислиш, че не поне кажи защо. Без да се заяждаш!
П.С.: Извинете за оффа...

#7 Потребителят е офлайн   probitlqk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 09:53 AM

Показване на мнениетоКака на Жужето, в 14 July 2010 - 09:52 AM, написа:

Не мога да разбера защо се заяждаш с човека! Пита нещо, и очаква компетентен отговор. Като мислиш, че не поне кажи защо. Без да се заяждаш!
П.С.: Извинете за оффа...

НЕма грижи за офф-а.
Както и да е... обадих се на моя приятелка - ветеринарка. Просто по-рано не се сетих за нея.
Пита ме какво съдържат тия капки и каза, че проблем няма, само трябва преди капването да почистя ухото първо със сух памук и след това с мъничко спирт.

Фен, ся смятам да му накапа цялото шишенце, проблем?! :ab_041: Да те питам, какво ти е образованието и на колко лета си, та така категорично отсече "Не!"? Мм? :ab_041: :ab_041: :ab_041:

п.п. Тъй като приключих с питането по темета, можем вече да се позаяждаме :db_046: Днес съм в настроение. Някой да се пробва, че имам енергия за излазходване? :ab_041:

#8 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 10:10 AM

И аз това се зачудих! Случайно да е вет или да е говорила с вет за това? До колкото знам дори няма куче! Да не говорим да е попадала в такава ситуация. Регистрирала се преди 5 дни и айде вече се изказва "компетентно" (но без обяснение)... Просто... probitlqk Сега съвсем спокойно можеш и 2 шишенца да излееш от капките :))) :db_046: :ba_025: И да се оправят ушенцата! Целувка на куч!

#9 Потребителят е офлайн   probitlqk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 11:22 AM

Притесняват ме кърлежите... че кретенът - Ози се казва, на аватара ми е, се вре навсякъде. А, тази година май не пръскаха около нас срещу буби :rc_036:

#10 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 12:11 PM

Аз да питам,защото ушите са ми слабо място,така де на куча :ab_041: Как разбра че е възпаление? За капките нищо не мога да кажа,но ми е интересно за ушите?

#11 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 14 July 2010 - 12:40 PM

Дейстиветлно и двата вида капки могат да се слагат на кучета,въпроса е дали са подходящи за възпалението,което има вашето куче.Това може да се разбере само с преглед.Може пък да има осил в ухото,като се вре по храсти....Понякога самолечението е успешно,но друг път не е и дори да не навреди няма да помогне и ще доусложни заболяването.Може би това имаше предвид samoyedfan,като ти каза директно,че капките не стават.Успех!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#12 Потребителят е офлайн   probitlqk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 12:54 PM

Ушото му е зачервено и от време на време си го държи настрани. Демек - хоризонтално, ако така по-добре ще ме разбереш. Пък и при почистването какви ли не лайна измъкнах от там. Другото си му е наред.
Ако не мине с капките, отиваме на доФтор, то се е видяло...

#13 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 01:02 PM

Показване на мнениетоprobitlqk, в 14 July 2010 - 10:59 AM, написа:

Ушото му е зачервено и от време на време си го държи настрани. Демек - хоризонтално, ако така по-добре ще ме разбереш.

:ba_025: ясно.

#14 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 July 2010 - 01:04 PM

По описанието 80%, да не кажа и повече е осил. Не съм лекар, но ни се е случвало доста пъти вече. Най-вероятно е от доста време там осила и затова се е замърсило много ухото. Вземай куч и на лекар да го вадят.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   probitlqk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 01:11 PM

Показване на мнениетоlizka, в 14 July 2010 - 01:09 PM, написа:

По описанието 80%, да не кажа и повече е осил. Не съм лекар, но ни се е случвало доста пъти вече. Най-вероятно е от доста време там осила и затова се е замърсило много ухото. Вземай куч и на лекар да го вадят.

По описанието 80%, да не кажа и повече е възпаление. Не съм лекар, но ни се е случвало вече. :md_064:

Ако не ми вярваш, провери в гугъл симптомите за възпалено ухо.

п.п. Не случайно не изреждах симптомите и да питам, аджеба, какво е това, а директно питах за капките. Това ми е трето куче вече, смятам, че поне малко съм веща в някои неща.

#16 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 01:20 PM

Малко копи/паст от интернет по въпроса.

"Какви са симптомите, ако моето куче е пострадало от осил?
Тъй като ушите и ноздрите са много чувствително място, реакцията при попадане на осил в тези места е почти мигновена. Осил попаднал в ноздрите предизвиква непрестанно кихане и паническо поведение на кучето. Главата на кучето е силно наведена, като често то ляга и с предните си лапи търка областта на носа.
Ако осила попадне в ухото, първоначално кучето реагира с упорито въртене на главата и изтръскване на ушите. В моментите на покой, главата стои наведена по посока на засегнатото ухо. В стремежа си да облекчи дразнението кучета разчесва със задната си лапа ухото като по някога се стига дори до разраняване. Ако не обърнете своевременно внимание на това процесът се задълбочава и може да се стигне до възпаление на външното ухо с последваща перфорация на тъпанчевата мембрана и съответно възпаление на средното ухо. "

Аз не случайно питах по горе как сте разбрали,защото и на моето се е случвало.При него симптома е чесане и тръскане на главата.Затова и сега през седмица слагам капки за профилактика колкото и да се дърпат някои същества.
Да се оправяте бързо!!!

#17 Потребителят е офлайн   probitlqk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 01:37 PM

При нас няма тръскане или поне не съм видяла.
Ще го видим как му действат капките днес и утре, пък после ще се решава. :mg_062:

#18 Потребителят е офлайн   probitlqk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 06:31 PM

Вече сме по-добре след капките. Май вече дори не ни боли.
Червеното почти изчезна и цветът на ушото започна да се нормализира. :md_064:

#19 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2010 - 09:15 PM

Хора изплашихте ме с осилите Имам НОК на 2г. почти но е много послушна не се вре къде да е, но преди месец и се случи да тръска глава през няма и минута да се чеше и беше мъка ходихме при три доктора и всички казват, че и няма нищо нашият доктор каза да я оставим да си почине, че от толкова бъркане ние и вредим е оставих я дори я спирах от многото чесане да не си причини болка сама. Сега месец след това, че и повече няма чесане или трускане но ми е много притеснено понеже ушето е по червено и доста мръсно а и не мирише много добре, макар, че и го почиствам всяка събота.. Мислите ли, че има нужда от вет. или не, просто имам чуството, че тези хора не ме разбират или не ги интерисува сякаш съм се панирала повече от нормалното :ud_009:
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#20 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 15 July 2010 - 11:29 PM

Ще бъде добре да се направи обстоен преглед на ухото с отоскоп,ако е нужно под анестезия.Възможно е ,ако има осил той да се е "обвил" в многото секрет,който се е образувал в ухото и за това да не дразни така акутно,както е било в началото.Вадили сме осили,които са престоявали в ухото вече половин година!Важно е също да се вземе секрет от ухото за микробиологично изследване,за да се изпишат подходящите капки.Успех!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни