Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#1061 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 December 2012 - 11:56 AM

Проблема може да е от това, че е свикнал с всички тези играчки, които са постоянно около него и са му омръзнали например. Пробвай да му оставиш само една, след 2 седмици извади някоя друга, на него вече може да му е интересна и да му привлече вниманието за известно време. Кокали от пресована кожа пробвали ли сте? При нас кучо ги дъвче поне 2-3 часа, много са му любими. А какво ще кажете за оставен включен телевизор или радио? Дали ги разсейва или свикват с това?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1062 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 December 2012 - 07:18 PM

Има два такива кокала, но бързо му омръзва. Аз четох точно, че е добре да има много играчки, за да се занимават с тях, тук също някой о беше написа. Аз му оставям телевизора пуснат когато ще се върна бързо.
User's Signature

Качена снимка

#1063 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 December 2012 - 12:50 PM

Весели празници!
User's Signature

Качена снимка

#1064 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 11:23 AM

Здравейте! Отдавна не се е налагало да пиша, по-скоро четях туй-онуй каквото ме интересува, но проблеми е нямало. Джако е едно добро, послушно и обичливо куче... дааа ама всичко си има изключения. Откакто направи 6 месеца явно влезна в пубертета. То даже е сигурно, защото за пръв път се опита да се качи на разгонена голденка (е не уцели правилната страна и застана откъм главата, ама кфо да се прави - детска му работа). Не щеш ли доста женски се разгониха в квартала, последва едно неадекватно поведение от нашия възмъжал пубер, едно дърпане, едно реване... Дотук нищо страшно. После успя да намери на поляната два чорапа (как и от къде, идея си нямам) и за разлика от нормалните кучета, които биха си играли с тях, той реши, че са луканка и ги изяде Качена снимка. Цяла нощ не съм спала да му бабувам, кислородна вода давахме - нищо. Сутринта тръгнахме за течен парафин от аптеката и опа - пред нея ги повърна... Той по принцип си е боклуджар, що види по земята трябва да се налапа. Беше все на повод, защото налапа ли нещо няма идване докато не го изяде, после чак сяда за наградка, все едно "вииж колко беше забавно". Сега също е на повод, след случката с чорапите, макар че вчера в мъглата как е успял да налапа 10см. кожа от обувка и то докато се прави, че я дърпат с друго куче на игра. Тази сутрин и това повърна заедно с малко сдъвкани клечки. В допълнение дивана у дома вече е разпарчетосан, видяли сме какво има вътре и чак сме си го похапнали. Три дни акахме дунапрен.... А песните... ах тези песни, направо цели арии и сонети. И то не когато е сам, а когато е с нас идва и бърбооори ли бърбори... Напоследък има и някаква мания да ми дърпа ръкавите... което не се беше случвало от както беше на 2.5месеца...
Оплаках си се аз, сега по същество. Знам, че трябва да се засили обучението в този момент, но някак само с редом, седни, легни, дай лапа, дай глас и на място ми се вижда малко. Можете ли да ми препоръчате нещо, което би могло да помогне, защото ги упражняваме тези команди безотказно и той се справя много добре. Има играчки, нови, стари, някои ги харесва за кратко, други не ги отразява. Кокали и всякакви глезотии също има. Внимание от наша страна на 100%. Разходките са му от две до четири на ден, като едната е най-малко час и половина. Два пъти в седмицата се ходи на 4 часа поход с други кучета. Всеки ден играе с другарчета и обикаляме квартала по 2-3 километра. За повече не се сещам. Идеи някакви??? Или просто да си чакаме да отмине периода....
Със здраве бъдете и весели празници!!! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1065 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 01:18 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 29 December 2012 - 11:23 AM, написа:

Здравейте! Отдавна не се е налагало да пиша, по-скоро четях туй-онуй каквото ме интересува, но проблеми е нямало. Джако е едно добро, послушно и обичливо куче... дааа ама всичко си има изключения. Откакто направи 6 месеца явно влезна в пубертета. То даже е сигурно, защото за пръв път се опита да се качи на разгонена голденка (е не уцели правилната страна и застана откъм главата, ама кфо да се прави - детска му работа). Не щеш ли доста женски се разгониха в квартала, последва едно неадекватно поведение от нашия възмъжал пубер, едно дърпане, едно реване... Дотук нищо страшно. После успя да намери на поляната два чорапа (как и от къде, идея си нямам) и за разлика от нормалните кучета, които биха си играли с тях, той реши, че са луканка и ги изяде Качена снимка. Цяла нощ не съм спала да му бабувам, кислородна вода давахме - нищо. Сутринта тръгнахме за течен парафин от аптеката и опа - пред нея ги повърна... Той по принцип си е боклуджар, що види по земята трябва да се налапа. Беше все на повод, защото налапа ли нещо няма идване докато не го изяде, после чак сяда за наградка, все едно "вииж колко беше забавно". Сега също е на повод, след случката с чорапите, макар че вчера в мъглата как е успял да налапа 10см. кожа от обувка и то докато се прави, че я дърпат с друго куче на игра. Тази сутрин и това повърна заедно с малко сдъвкани клечки. В допълнение дивана у дома вече е разпарчетосан, видяли сме какво има вътре и чак сме си го похапнали. Три дни акахме дунапрен.... А песните... ах тези песни, направо цели арии и сонети. И то не когато е сам, а когато е с нас идва и бърбооори ли бърбори... Напоследък има и някаква мания да ми дърпа ръкавите... което не се беше случвало от както беше на 2.5месеца...
Оплаках си се аз, сега по същество. Знам, че трябва да се засили обучението в този момент, но някак само с редом, седни, легни, дай лапа, дай глас и на място ми се вижда малко. Можете ли да ми препоръчате нещо, което би могло да помогне, защото ги упражняваме тези команди безотказно и той се справя много добре. Има играчки, нови, стари, някои ги харесва за кратко, други не ги отразява. Кокали и всякакви глезотии също има. Внимание от наша страна на 100%. Разходките са му от две до четири на ден, като едната е най-малко час и половина. Два пъти в седмицата се ходи на 4 часа поход с други кучета. Всеки ден играе с другарчета и обикаляме квартала по 2-3 километра. За повече не се сещам. Идеи някакви??? Или просто да си чакаме да отмине периода....
Със здраве бъдете и весели празници!!! Качена снимка

Така, това е единия момент, в който лудват, другия е след година и половина, поне при нас така беше! За яденето на боклуци, за дърпането и пипането на неща, които не трябва единствената команда е Остави! Учи се бавно, постепено, само с добро, но е безценна, върщи работа и за кучета, при които не трябва да ходи!
Командата се учи по следния начин, поне ние така сме я учили:
предлагам лакомство, кучето тръгва да го взима от ръката ми казвам Остави и едновременно с това дърпам наградата от него! Няма да схване от веднъж, затова първите няколко пъти все ще посяга! В продължение на няколко дни повтаряте това, после преминавате на остави без да се налага да дърпаш ръката си, а той сам да спира, като отработите и това, слагаш примамката на земята и казваш остави! Понеже той няма да схване веднага, че от земята не се взима, пак упражнявате няколкод ни от земя! Ако тръгне към лакомството си сложи крака отгоре, за да го заклиеш! Тук интересното е че като остави наградата на земята не му даваш нея, а друга в ръката ти! Защото каква е логиката той да не я вземе от земята, а ти оттам да му я дадеш! Последното най-сложно е да легне и да сложиш изкушението на лапата и да кажеш остави!
User's Signature

Качена снимка

#1066 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 04:07 PM

Flawless, благодаря ти! За пореден път ми помагаш. Определено това ще го тренираме, защото командите "не" и "плюй" ги знае повече от добре, но само когато е на повод или вкъщи, или на място на което мога да го докопам. Ако е пуснат свободно да вее уши на полянката с другите кучовци, уж да си играят, веднага се намира някакъв боклук и още преди да успея да кажа "не" вече е налапан, а когато кажа "плюй" то се приема на игра "ела ме хваааниии" Качена снимка.... Качена снимка

Знам, че тези мераци ще му минат с времето, повечето кучета, които познаваме са или са били прахосмукачки, но до тогава (или поне докато не научим "остави" както трябва) Джак ще бъде на повод, освен когато сме на поход в Западен парк (там непонятно защо не лапа боклуци, или ако открие реагира и на "не" и на "плюй").

Цитат

Последното най-сложно е да легне и да сложиш изкушението на лапата и да кажеш остави!

За мое изумление вчера го накарах да легне, оставих му наградата на земята до предните му лапи и му казах "стой", отидох в другата стая за 30сек. и като се върнах ме гледаше милинко без да е докоснал лакомството. Качена снимка
Да ама това си беше някакъв шанс за мен и моментно състояние за него. Сигурно и сам не разбра какво се случи.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1067 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 06:17 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 29 December 2012 - 04:07 PM, написа:

Flawless, благодаря ти! За пореден път ми помагаш. Определено това ще го тренираме, защото командите "не" и "плюй" ги знае повече от добре, но само когато е на повод или вкъщи, или на място на което мога да го докопам. Ако е пуснат свободно да вее уши на полянката с другите кучовци, уж да си играят, веднага се намира някакъв боклук и още преди да успея да кажа "не" вече е налапан, а когато кажа "плюй" то се приема на игра "ела ме хваааниии" Качена снимка.... Качена снимка

Знам, че тези мераци ще му минат с времето, повечето кучета, които познаваме са или са били прахосмукачки, но до тогава (или поне докато не научим "остави" както трябва) Джак ще бъде на повод, освен когато сме на поход в Западен парк (там непонятно защо не лапа боклуци, или ако открие реагира и на "не" и на "плюй").

Цитат

Последното най-сложно е да легне и да сложиш изкушението на лапата и да кажеш остави!

За мое изумление вчера го накарах да легне, оставих му наградата на земята до предните му лапи и му казах "стой", отидох в другата стая за 30сек. и като се върнах ме гледаше милинко без да е докоснал лакомството. Качена снимка
Да ама това си беше някакъв шанс за мен и моментно състояние за него. Сигурно и сам не разбра какво се случи.

Надявам се наистина да съм помогнала! Кучетата, които са се отучили да ядат от земята са го направили основно заради положен труд в тази насока от страна на стопаните! Неро като беше малък налапа филия с масло, все още има голяма слабост към маслото, и аз му я извадих от устата, и понеже исках да не я яде, му я набутах в муцуната и казах остави, няколко пъти тръгна да я лапа и аз я дърпах от него, като разбра, че не се яде, дадох награда и не е пипвал! Можеш и ти така да направиш с чорапи, найлонов плик и всякакви такива неща, които яде на улицата! По същия начин го научих и да не яде кокали!
User's Signature

Качена снимка

#1068 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 January 2013 - 07:29 AM

Здравейте и за много години! Вие по колко пъти разхождате вашите кучета? И как се справихте със научаването да ходи навън? От около 2 седмици вече разхождаме нашия мъник, като всяка разходка е поне час и половина, но нашия Рони като е свикнал да си ходи в нашата тоалетна и се стиска докато не се приберем. Влизаме (и понеже първата ни работа след разходка е да мием лапи) и въпреки дългата разходка си върши работата вкъщи, стиска се. А иначе сутрин като се събудим, той става с нас, не може да стиска и първата му работа е да ходи в банята и въобще след всяко негово събуждане. На вас колко време ви отне да ги научите?
User's Signature

Качена снимка

#1069 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2013 - 09:56 PM

Всички, които гледат кучетата си у дома са минали по този път. Нормално е да се стиска и после първата му работа като влезе е да си свърши нещата. Другото става с време и дебнене. сутрин като станеш първата ти работа е да го изведеш. Като казвам първата работа, значи не да пиеш кафе или да закусваш, а целта ти е да го изведеш преди да е успяло да свърши работата в къщи. И после дълга разходка на вън, все някой ден няма да устиска и ще започне да върши нещата на вън. И няма да стане от веднъж, а постепенно. И така по възможност по-често на вън - през няколко часа, докато стигнеш момента, в който повечето "неща" ще се вършат на вън и по-малко в къщи.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1070 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 January 2013 - 03:39 PM

А по колко пъти разкарвате вашите кучета?
User's Signature

Качена снимка

#1071 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2013 - 05:59 PM

Показване на мнениетоdenica_todinova, в 08 January 2013 - 01:39 PM, написа:

Докато е малко /някъде до към 6-тия месец/ горе долу около 4-5 пъти на ден, при положение, че вече почти е свикнал да си върши нещата навън. След това по 2 пъти по-дълги разходки. Еди се научи да си върши нещата навън много бързо, някъде за около 2 седмици след 3-тата ваксина и съм го извеждала по 4 пъти на ден, като сутрешната и вечерната му разходка винаги са били по 1 ч и 30 мин. горе долу. Към 6-7ми месец започнах да го извеждам само сутрин и вечер по час и половина.Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1072 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 07:58 AM

Показване на мнениетоLetty, в 08 January 2013 - 04:59 PM, написа:

Показване на мнениетоdenica_todinova, в 08 January 2013 - 01:39 PM, написа:

Докато е малко /някъде до към 6-тия месец/ горе долу около 4-5 пъти на ден, при положение, че вече почти е свикнал да си върши нещата навън. След това по 2 пъти по-дълги разходки. Еди се научи да си върши нещата навън много бързо, някъде за около 2 седмици след 3-тата ваксина и съм го извеждала по 4 пъти на ден, като сутрешната и вечерната му разходка винаги са били по 1 ч и 30 мин. горе долу. Към 6-7ми месец започнах да го извеждам само сутрин и вечер по час и половина.Качена снимка

Благодаря за отговорите :)
User's Signature

Качена снимка

#1073 Потребителят е офлайн   .Tih0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2013 - 05:20 PM

Здравейте искам да ви попитам имам хъски почти на седем месеца и е много непослушно ако я пусна някуде и отида към нея ще бяга от мене два пъти ни е бягала и сме тръгва ли да я гоним също много хапе и козината й пада също така постояно скача върхо човек няма значение върху кого , на какво се дължи това нещо и имали как да я спрем нали да хапе , да бяга от нас и т.н. моля ви много е важно,,,,

#1074 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 10:11 AM

Показване на мнението.Tih0, в 10 January 2013 - 05:20 PM, написа:

Здравейте искам да ви попитам имам хъски почти на седем месеца и е много непослушно ако я пусна някуде и отида към нея ще бяга от мене два пъти ни е бягала и сме тръгва ли да я гоним също много хапе и козината й пада също така постояно скача върхо човек няма значение върху кого , на какво се дължи това нещо и имали как да я спрем нали да хапе , да бяга от нас и т.н. моля ви много е важно,,,,

Всичко, което прави кучето е нормално за него! Като не му давате да ви хапе постепенно само ще спре- трябва време! Може да скача по хората, защото прекалено много я лигавите и закачате, което хем е нормално , защото тя е много слака, хем води до нежелана превъзбуда!
А за това да се връща: всеки ден по 5 минутки упражнявате командата Ела! Писано е как става това, постепенно почнете и други команди да обавяте, по седмица на команда!
User's Signature

Качена снимка

#1075 Потребителят е офлайн   .Tih0 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 09:26 PM

И как да я науча на тези команди? :/

#1076 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 09:41 PM

http://tinyurl.com/ayq7zps Ето тема, хайде потърси малко... Казаха ти, че е обяснено.

#1077 Потребителят е офлайн   ChavdarN8 Икона

Публикувано: 12 January 2013 - 11:16 PM

Здравейте ! Казвам се Чавдар и съм почти ан 17 години.. Исках да ви попитам , дали ще е хубаво ако си взема хъски което е на година и осем месеца... Не е извеждано много на разходка.. излизали сме няколко пъти и не мога да седна да си почина.. започва да скимти да се дърпа. Най-често се случва когато го завържа понеже ми е неудобно да го държа докато седя защото ме дърпа. Когато му кажа нещо рядко ме поглежда.Веднъж се наложи да се прибера за 5 минути и го оставих с един приятел , обаче той ми каза ,че драскало по вратата и седнало да ме чака , обикновено не седи мирен.Днес когато минах покрай нас то започна да дърпа към вратата и искаше да влезе. Въпросът ми е дали има възможност да гледа на мен като на лидер и да свикне.. Обеден съм ,че мога да му дам повече внимание отколкото е получавало до сега..

#1078 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2013 - 12:44 PM

Показване на мнениетоChavdarN8, в 12 January 2013 - 11:16 PM, написа:

Здравейте ! Казвам се Чавдар и съм почти ан 17 години.. Исках да ви попитам , дали ще е хубаво ако си взема хъски което е на година и осем месеца... Не е извеждано много на разходка.. излизали сме няколко пъти и не мога да седна да си почина.. започва да скимти да се дърпа. Най-често се случва когато го завържа понеже ми е неудобно да го държа докато седя защото ме дърпа. Когато му кажа нещо рядко ме поглежда.Веднъж се наложи да се прибера за 5 минути и го оставих с един приятел , обаче той ми каза ,че драскало по вратата и седнало да ме чака , обикновено не седи мирен.Днес когато минах покрай нас то започна да дърпа към вратата и искаше да влезе. Въпросът ми е дали има възможност да гледа на мен като на лидер и да свикне.. Обеден съм ,че мога да му дам повече внимание отколкото е получавало до сега..

Ако можеш да вземеш кучето и родителите ти са съгласни и ако сте сигурни, че няма при първата трудност да го изоставите, а го взимате, за да му дадете по-добър живот- вземете го! Ще мине време преди да изградите доверие! Но когато го извеждате навън е важно не да го изведете и да седнете, а да се разхождате, то трябва да хаби енергия, за да не прави бели в къщи! На първо време не препоръчвам пускане, кучето явно не е излизало и не е свикнало, вероятността да се изгуби е голяма! Бъдете инатлив и не си мислете за това как да станете лидер, а как да станете приятели! Няма да е лесно, но ще си заслужава, кучето е още младо така че всичко е поправимо!
User's Signature

Качена снимка

#1079 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2013 - 12:55 PM

Показване на мнениетоChavdarN8, в 12 January 2013 - 11:16 PM, написа:

zdarvei pro4etoh vaprosa ti ami vij poprincip haskitata sa tvardoglavi az imah haski na godina i polovina doide pri men sa6to taka malko razhojdano i da naistina svikna s men i me zaobi4a ne iska6e da se razdelqme i taka natatak vij stiga da iska6 i da ima6 vreme za6toto haskito iska mnogo razhodka i vnimanie da se zanimava6 s nego vzemi go nqma lo6o v tova mnogo umni ku4eta sa no tvardoglavi parvoto koeto trqbva da mu dokaje6 e 4e ti si liderat i ti komandva6 tai kato ako osobeno e majko trqbva da mu vtalpi6 4e ne toi e gospodarqt a ti tova 6te stane mnogo trudno no ako iska6 da nqma6 problemi trqbva da go napravi6 ne znam ku4eto obu4eno li e no taka po tvoite dumi razbiram 4e ne e 6te ti prepora4am da vidi6 da go obu4i6 za6toto stava mnogo lo6o ako ku4eto ti ne e obu4eno nadqvam se 4e pomognah

МОД: Прикачена снимка

#1080 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2013 - 01:02 PM

здравейте имам въпрос имам куче хъски на година и един месец преди два месеца по голямо куче немска овчарка го захапа и от тогава стана агресивен към другите кучета искам да попитам може ли някой да ми каже как да го накарам да се държи дружолюбно с другите кучета

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни