Трудният характер и обучение на сибирското хъски
Публикувано: 18 December 2012 - 11:56 AM
Публикувано: 29 December 2012 - 11:23 AM

Оплаках си се аз, сега по същество. Знам, че трябва да се засили обучението в този момент, но някак само с редом, седни, легни, дай лапа, дай глас и на място ми се вижда малко. Можете ли да ми препоръчате нещо, което би могло да помогне, защото ги упражняваме тези команди безотказно и той се справя много добре. Има играчки, нови, стари, някои ги харесва за кратко, други не ги отразява. Кокали и всякакви глезотии също има. Внимание от наша страна на 100%. Разходките са му от две до четири на ден, като едната е най-малко час и половина. Два пъти в седмицата се ходи на 4 часа поход с други кучета. Всеки ден играе с другарчета и обикаляме квартала по 2-3 километра. За повече не се сещам. Идеи някакви??? Или просто да си чакаме да отмине периода....
Със здраве бъдете и весели празници!!!

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 29 December 2012 - 01:18 PM
MiSs KiSs, в 29 December 2012 - 11:23 AM, написа:

Оплаках си се аз, сега по същество. Знам, че трябва да се засили обучението в този момент, но някак само с редом, седни, легни, дай лапа, дай глас и на място ми се вижда малко. Можете ли да ми препоръчате нещо, което би могло да помогне, защото ги упражняваме тези команди безотказно и той се справя много добре. Има играчки, нови, стари, някои ги харесва за кратко, други не ги отразява. Кокали и всякакви глезотии също има. Внимание от наша страна на 100%. Разходките са му от две до четири на ден, като едната е най-малко час и половина. Два пъти в седмицата се ходи на 4 часа поход с други кучета. Всеки ден играе с другарчета и обикаляме квартала по 2-3 километра. За повече не се сещам. Идеи някакви??? Или просто да си чакаме да отмине периода....
Със здраве бъдете и весели празници!!!

Така, това е единия момент, в който лудват, другия е след година и половина, поне при нас така беше! За яденето на боклуци, за дърпането и пипането на неща, които не трябва единствената команда е Остави! Учи се бавно, постепено, само с добро, но е безценна, върщи работа и за кучета, при които не трябва да ходи!
Командата се учи по следния начин, поне ние така сме я учили:
предлагам лакомство, кучето тръгва да го взима от ръката ми казвам Остави и едновременно с това дърпам наградата от него! Няма да схване от веднъж, затова първите няколко пъти все ще посяга! В продължение на няколко дни повтаряте това, после преминавате на остави без да се налага да дърпаш ръката си, а той сам да спира, като отработите и това, слагаш примамката на земята и казваш остави! Понеже той няма да схване веднага, че от земята не се взима, пак упражнявате няколкод ни от земя! Ако тръгне към лакомството си сложи крака отгоре, за да го заклиеш! Тук интересното е че като остави наградата на земята не му даваш нея, а друга в ръката ти! Защото каква е логиката той да не я вземе от земята, а ти оттам да му я дадеш! Последното най-сложно е да легне и да сложиш изкушението на лапата и да кажеш остави!
Публикувано: 29 December 2012 - 04:07 PM

Знам, че тези мераци ще му минат с времето, повечето кучета, които познаваме са или са били прахосмукачки, но до тогава (или поне докато не научим "остави" както трябва) Джак ще бъде на повод, освен когато сме на поход в Западен парк (там непонятно защо не лапа боклуци, или ако открие реагира и на "не" и на "плюй").
Цитат
За мое изумление вчера го накарах да легне, оставих му наградата на земята до предните му лапи и му казах "стой", отидох в другата стая за 30сек. и като се върнах ме гледаше милинко без да е докоснал лакомството.

Да ама това си беше някакъв шанс за мен и моментно състояние за него. Сигурно и сам не разбра какво се случи.

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 29 December 2012 - 06:17 PM
MiSs KiSs, в 29 December 2012 - 04:07 PM, написа:

Знам, че тези мераци ще му минат с времето, повечето кучета, които познаваме са или са били прахосмукачки, но до тогава (или поне докато не научим "остави" както трябва) Джак ще бъде на повод, освен когато сме на поход в Западен парк (там непонятно защо не лапа боклуци, или ако открие реагира и на "не" и на "плюй").
Цитат
За мое изумление вчера го накарах да легне, оставих му наградата на земята до предните му лапи и му казах "стой", отидох в другата стая за 30сек. и като се върнах ме гледаше милинко без да е докоснал лакомството.

Да ама това си беше някакъв шанс за мен и моментно състояние за него. Сигурно и сам не разбра какво се случи.
Надявам се наистина да съм помогнала! Кучетата, които са се отучили да ядат от земята са го направили основно заради положен труд в тази насока от страна на стопаните! Неро като беше малък налапа филия с масло, все още има голяма слабост към маслото, и аз му я извадих от устата, и понеже исках да не я яде, му я набутах в муцуната и казах остави, няколко пъти тръгна да я лапа и аз я дърпах от него, като разбра, че не се яде, дадох награда и не е пипвал! Можеш и ти така да направиш с чорапи, найлонов плик и всякакви такива неща, които яде на улицата! По същия начин го научих и да не яде кокали!
Публикувано: 07 January 2013 - 07:29 AM
Публикувано: 07 January 2013 - 09:56 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 08 January 2013 - 05:59 PM
denica_todinova, в 08 January 2013 - 01:39 PM, написа:
Докато е малко /някъде до към 6-тия месец/ горе долу около 4-5 пъти на ден, при положение, че вече почти е свикнал да си върши нещата навън. След това по 2 пъти по-дълги разходки. Еди се научи да си върши нещата навън много бързо, някъде за около 2 седмици след 3-тата ваксина и съм го извеждала по 4 пъти на ден, като сутрешната и вечерната му разходка винаги са били по 1 ч и 30 мин. горе долу. Към 6-7ми месец започнах да го извеждам само сутрин и вечер по час и половина.

Публикувано: 09 January 2013 - 07:58 AM
Letty, в 08 January 2013 - 04:59 PM, написа:
denica_todinova, в 08 January 2013 - 01:39 PM, написа:
Докато е малко /някъде до към 6-тия месец/ горе долу около 4-5 пъти на ден, при положение, че вече почти е свикнал да си върши нещата навън. След това по 2 пъти по-дълги разходки. Еди се научи да си върши нещата навън много бързо, някъде за около 2 седмици след 3-тата ваксина и съм го извеждала по 4 пъти на ден, като сутрешната и вечерната му разходка винаги са били по 1 ч и 30 мин. горе долу. Към 6-7ми месец започнах да го извеждам само сутрин и вечер по час и половина.

Благодаря за отговорите :)
Публикувано: 10 January 2013 - 05:20 PM
Публикувано: 11 January 2013 - 10:11 AM
.Tih0, в 10 January 2013 - 05:20 PM, написа:
Всичко, което прави кучето е нормално за него! Като не му давате да ви хапе постепенно само ще спре- трябва време! Може да скача по хората, защото прекалено много я лигавите и закачате, което хем е нормално , защото тя е много слака, хем води до нежелана превъзбуда!
А за това да се връща: всеки ден по 5 минутки упражнявате командата Ела! Писано е как става това, постепенно почнете и други команди да обавяте, по седмица на команда!
Публикувано: 11 January 2013 - 09:41 PM
Публикувано: 12 January 2013 - 11:16 PM
Публикувано: 13 January 2013 - 12:44 PM
ChavdarN8, в 12 January 2013 - 11:16 PM, написа:
Ако можеш да вземеш кучето и родителите ти са съгласни и ако сте сигурни, че няма при първата трудност да го изоставите, а го взимате, за да му дадете по-добър живот- вземете го! Ще мине време преди да изградите доверие! Но когато го извеждате навън е важно не да го изведете и да седнете, а да се разхождате, то трябва да хаби енергия, за да не прави бели в къщи! На първо време не препоръчвам пускане, кучето явно не е излизало и не е свикнало, вероятността да се изгуби е голяма! Бъдете инатлив и не си мислете за това как да станете лидер, а как да станете приятели! Няма да е лесно, но ще си заслужава, кучето е още младо така че всичко е поправимо!
Публикувано: 13 January 2013 - 12:55 PM
ChavdarN8, в 12 January 2013 - 11:16 PM, написа:
zdarvei pro4etoh vaprosa ti ami vij poprincip haskitata sa tvardoglavi az imah haski na godina i polovina doide pri men sa6to taka malko razhojdano i da naistina svikna s men i me zaobi4a ne iska6e da se razdelqme i taka natatak vij stiga da iska6 i da ima6 vreme za6toto haskito iska mnogo razhodka i vnimanie da se zanimava6 s nego vzemi go nqma lo6o v tova mnogo umni ku4eta sa no tvardoglavi parvoto koeto trqbva da mu dokaje6 e 4e ti si liderat i ti komandva6 tai kato ako osobeno e majko trqbva da mu vtalpi6 4e ne toi e gospodarqt a ti tova 6te stane mnogo trudno no ako iska6 da nqma6 problemi trqbva da go napravi6 ne znam ku4eto obu4eno li e no taka po tvoite dumi razbiram 4e ne e 6te ti prepora4am da vidi6 da go obu4i6 za6toto stava mnogo lo6o ako ku4eto ti ne e obu4eno nadqvam se 4e pomognah
МОД:
Публикувано: 13 January 2013 - 01:02 PM