Трудният характер и обучение на сибирското хъски
Публикувано: 28 February 2013 - 10:37 AM
Според мен има логика да не дърпа като е с нагръдник, някъде бях чела и статия по въпроса, но сега не мога да се сетя къде.
Публикувано: 01 March 2013 - 07:16 PM
Публикувано: 02 March 2013 - 12:12 AM
denica_todinova, в 01 March 2013 - 07:16 PM, написа:
Аз съм с душач и при мене ефект няма,дърпа като цял впряг

Публикувано: 02 March 2013 - 01:13 AM

Публикувано: 03 March 2013 - 12:18 AM

Публикувано: 03 March 2013 - 04:24 PM
Didi168, в 02 March 2013 - 01:13 AM, написа:

Момичетата не, че са по-несхватливи. Просто понякога (не винаги) по-късно започват да си вършат работата само вън. Логиката е, че момченцата си маркират територията и започват да стискат, че да имат достатъчно за припикаване. На мен ми е особено забавно когато вече няма какво да изцърка обче вдига крак и напъва.

Джак започна да стиска вкъщи (вече обяснявах конкретната ситуация) на 5 месеца дори изненадващо за нас... Ние също очквахме до годинката да ходи вкъщи. Има тема за хигиенните навици. Можете да хвърлите един поглед кое как се случва, защото е възможно той дори да не осъзнава, че може да стиска ако иска. Но не бързайте с нищо. Според мен това са естествени нужди и е грехота да се тормози животинката. Ние не давахме никакъв зор за нищо, единствено когато го правеше с показност и пред нас, тогава имаше мъмрене. Знам, че за да свикне да ходи навън трябва разходките винаги да са по едно и също време, под режим и да са 3-4-5 на ден ако трябва.
За вдигането на крака винаги е различно. Имаме познати кучета, започнаха да го вдигат на 5 мсеца, Джак на 6 (когато започна и да забелязва женските), други до годинка си приклякват. Дори имаме една дама хъски, която вдига крак като момченце, когато пика, а когато се разгонва се качва на мъжките... да ги такова...
Всяко куче се развива различно. Хич не му се притеснявайте и ще станат нещата. Все пак можете да видите как се обучава на хигиенни навици. Мисля, че темата беше е "Къщата на кучето".

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 04 March 2013 - 01:39 PM
denica_todinova, в 04 March 2013 - 09:52 AM, написа:
Ще се научи. Ще види някой батко как маркира територия и вдига крак и ще започне да копира. Вие награждавайте всеки път, когато си свърши работата навън. Правете се, че не сте видели, когато е вкъщи на позволените места и го смъмрете ако е на непозволено място пред вас. И ще разбере.
В началото, за да разбере, че може да ходи само в банята, давахме наградка на Джак. Той така свикна, че всеки път, щом отидеше, се строяваше за почерпка. Когато започна да го прави навън ние въодушевено казвахме "бравооо" и получаваше награда. Беше му ужасно тъпо в началото, когато иде до банята, строи се, а ние се правим на шашави и дори не ставахме веднага да мием. След 2-3 седмици разбра и спря да ходи там.
Лошото е че когато знае, че може да се облекчи и вкъщи това може да продължи и до 2г. При нас това не се случи, но има и такива случаи. Тогава вече трябва да се проведе адекватно обучение. Но поне до 8-9-10 месеца няма за какво да му се притеснявате.

Публикувано: 04 March 2013 - 03:04 PM
Цитат
Хахаха, Съни често яхва едно плюшено хъски... че и гърбът ми понякога. Егати шашавото куче :D А е само на 3 месеца.
Публикувано: 05 March 2013 - 12:39 PM
Didi168, в 04 March 2013 - 03:04 PM, написа:
Цитат
Хахаха, Съни често яхва едно плюшено хъски... че и гърбът ми понякога. Егати шашавото куче :D А е само на 3 месеца.
Ако се опитва да те такова тебе това означава,че доминира над тебе и трябва да прекъснеш това доминантно поведение иначе ще имаш проблем с послушанието по нататъка.Има един женски Лабрадор който много си играе с моят и когато му писне на лабрадора почва да качва моя и по този начин доминира над него и играта приключва.
Публикувано: 05 March 2013 - 07:38 PM
Публикувано: 06 March 2013 - 04:44 PM
Не ми звучи добре да я дърпаш за краката... само като се сетя Джако какво малко дребосъче беше... толкова му бяха хилави крачетата 3тия месец... Рано ти е още да й показваш къде й е мястото. Първо й спечели доверието, че може да разчита на теб, че ти ще си до нея и ще я пазиш и учиш. Нека сега това да разбере.
Прочети темата за доминантност в "Обучение, възпитание и спорт" май беше. Много неща ще разбереш.

Публикувано: 06 March 2013 - 05:58 PM

Публикувано: 06 March 2013 - 06:25 PM

Публикувано: 06 March 2013 - 09:50 PM
Аз имам един въпрос и ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите!!!
Взехме си хъски на година и три месеца,но когато го пуснем по двора да се поразтъпче малко то намира начин да избяга от вкъщи,следователно аз започвам да го гоня ,когато му викна за да спра то се обръща поглеждаме и започва да бяга по силно!!!!
Незнам какво да правя как да постъпя сега го държа вързано,но ми е мъчно искам да се разхожда но ме е страх че ще избяга.моля помагайте!!!
Публикувано: 06 March 2013 - 09:57 PM