Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#1161 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 February 2013 - 10:37 AM

Неро съм го разхождала до три годишна възраст с нагръдник и в случайте когато е дърпал е имало основателна приина, но те не са били много. Сестра ми и в момента го извежда с нагръдник и не й се дърпа, аз като си го водя е с нашийник разхлабен на макс, съвсем символично.
Според мен има логика да не дърпа като е с нагръдник, някъде бях чела и статия по въпроса, но сега не мога да се сетя къде.
User's Signature

Качена снимка

#1162 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 March 2013 - 07:16 PM

Ние се чудихме между душач и нагръдник, но явно трябва да е нагръдник. Дано наистина да има ефект, сега е на 5 месеца и като вземе да се дърпа едва го одържам. Аз искам да ви помоля за съвет, нашето диване все още не може да се стиска и продължава да си ходи в къщи и вън по нужда. Отделен е въпроса, че последно време прави на инати и когато го оставя за по-дълго време сам ака в хола. Той си ходи там и в коридора, тъй като коридора е много малък, за да е само там. Но аз вече много се притеснявам, че не се стиска и пишка като момиченце още :)))
User's Signature

Качена снимка

#1163 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2013 - 08:17 PM

Показване на мнениетоdenica_todinova, в 01 March 2013 - 07:16 PM, написа:

пишка като момиченце още :)))

Seriously?!?!?!?! Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#1164 Потребителят е офлайн   volchek Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2013 - 12:12 AM

Показване на мнениетоdenica_todinova, в 01 March 2013 - 07:16 PM, написа:

Ние се чудихме между душач и нагръдник, но явно трябва да е нагръдник. Дано наистина да има ефект, сега е на 5 месеца и като вземе да се дърпа едва го одържам. Аз искам да ви помоля за съвет, нашето диване все още не може да се стиска и продължава да си ходи в къщи и вън по нужда. Отделен е въпроса, че последно време прави на инати и когато го оставя за по-дълго време сам ака в хола. Той си ходи там и в коридора, тъй като коридора е много малък, за да е само там. Но аз вече много се притеснявам, че не се стиска и пишка като момиченце още :)))

Аз съм с душач и при мене ефект няма,дърпа като цял впряг :aa_002: и мисля в понеделник да му взема нагръдник.Другата седмица ще споделя резултата.За пишкането (like a girl) има доста време,горе долу по едно и също време ще се научи да стиска и да вдига крак между деветия месец и годинка,даже първо ще се научи да стиска и да си ходи навън по нужда и по късно крачето.

#1165 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2013 - 01:13 AM

Лелеее извинявам се, съвсем изключих, че мъжките кучета си вдигат крака :D И помислих, че жената казва "като момиченце" в смисъл че момиченцата са някви по-несхватливи и не могат да се научат къде е тоалетната Качена снимкаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1166 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2013 - 09:39 AM

хахахахаха, няма проблем. Значи няма място за притеснение. Много мнения за тези душачи или нагръдници, ще се почудим още малко и ще решим :)
User's Signature

Качена снимка

#1167 Потребителят е офлайн   ChavdarN8 Икона

Публикувано: 02 March 2013 - 11:52 PM

Здравейте ! Въпросна ми е кога мога да започна да си разхождам кучето... бял сибирец роден на 23 Декември...

#1168 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2013 - 12:18 AM

Ако го ваксинираш по план, на 6ти април Качена снимка Първата ваксина се слага на 45 дни, втората - 2 седмици след 1вата и 3тата - когато кучо стане на 3 месеца. След 3тата ваксина се чака 2 седмици ии после сте вие! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1169 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2013 - 04:24 PM

Показване на мнениетоDidi168, в 02 March 2013 - 01:13 AM, написа:

Лелеее извинявам се, съвсем изключих, че мъжките кучета си вдигат крака :D И помислих, че жената казва "като момиченце" в смисъл че момиченцата са някви по-несхватливи и не могат да се научат къде е тоалетната Качена снимкаКачена снимка

Момичетата не, че са по-несхватливи. Просто понякога (не винаги) по-късно започват да си вършат работата само вън. Логиката е, че момченцата си маркират територията и започват да стискат, че да имат достатъчно за припикаване. На мен ми е особено забавно когато вече няма какво да изцърка обче вдига крак и напъва. :be_107:
Джак започна да стиска вкъщи (вече обяснявах конкретната ситуация) на 5 месеца дори изненадващо за нас... Ние също очквахме до годинката да ходи вкъщи. Има тема за хигиенните навици. Можете да хвърлите един поглед кое как се случва, защото е възможно той дори да не осъзнава, че може да стиска ако иска. Но не бързайте с нищо. Според мен това са естествени нужди и е грехота да се тормози животинката. Ние не давахме никакъв зор за нищо, единствено когато го правеше с показност и пред нас, тогава имаше мъмрене. Знам, че за да свикне да ходи навън трябва разходките винаги да са по едно и също време, под режим и да са 3-4-5 на ден ако трябва.
За вдигането на крака винаги е различно. Имаме познати кучета, започнаха да го вдигат на 5 мсеца, Джак на 6 (когато започна и да забелязва женските), други до годинка си приклякват. Дори имаме една дама хъски, която вдига крак като момченце, когато пика, а когато се разгонва се качва на мъжките... да ги такова...
Всяко куче се развива различно. Хич не му се притеснявайте и ще станат нещата. Все пак можете да видите как се обучава на хигиенни навици. Мисля, че темата беше е "Къщата на кучето".
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1170 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 09:52 AM

Ние не му се караме за тези неща, освен в случаите когато го направи не където трябва. Даже с моя мъж сме си казали, че каквото такова и да не се научи няма да го хвърлим я. То си ни е малкото детенце :)
User's Signature

Качена снимка

#1171 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 01:39 PM

Показване на мнениетоdenica_todinova, в 04 March 2013 - 09:52 AM, написа:

Ние не му се караме за тези неща, освен в случаите когато го направи не където трябва. Даже с моя мъж сме си казали, че каквото такова и да не се научи няма да го хвърлим я. То си ни е малкото детенце :)

Ще се научи. Ще види някой батко как маркира територия и вдига крак и ще започне да копира. Вие награждавайте всеки път, когато си свърши работата навън. Правете се, че не сте видели, когато е вкъщи на позволените места и го смъмрете ако е на непозволено място пред вас. И ще разбере.
В началото, за да разбере, че може да ходи само в банята, давахме наградка на Джак. Той така свикна, че всеки път, щом отидеше, се строяваше за почерпка. Когато започна да го прави навън ние въодушевено казвахме "бравооо" и получаваше награда. Беше му ужасно тъпо в началото, когато иде до банята, строи се, а ние се правим на шашави и дори не ставахме веднага да мием. След 2-3 седмици разбра и спря да ходи там.
Лошото е че когато знае, че може да се облекчи и вкъщи това може да продължи и до 2г. При нас това не се случи, но има и такива случаи. Тогава вече трябва да се проведе адекватно обучение. Но поне до 8-9-10 месеца няма за какво да му се притеснявате.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1172 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 03:04 PM

Цитат

Дори имаме една дама хъски, която вдига крак като момченце, когато пика, а когато се разгонва се качва на мъжките... да ги такова...

Хахаха, Съни често яхва едно плюшено хъски... че и гърбът ми понякога. Егати шашавото куче :D А е само на 3 месеца.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1173 Потребителят е офлайн   volchek Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 March 2013 - 12:39 PM

Показване на мнениетоDidi168, в 04 March 2013 - 03:04 PM, написа:

Цитат

Дори имаме една дама хъски, която вдига крак като момченце, когато пика, а когато се разгонва се качва на мъжките... да ги такова...

Хахаха, Съни често яхва едно плюшено хъски... че и гърбът ми понякога. Егати шашавото куче :D А е само на 3 месеца.

Ако се опитва да те такова тебе това означава,че доминира над тебе и трябва да прекъснеш това доминантно поведение иначе ще имаш проблем с послушанието по нататъка.Има един женски Лабрадор който много си играе с моят и когато му писне на лабрадора почва да качва моя и по този начин доминира над него и играта приключва.

#1174 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2013 - 07:38 PM

Значи не стига, че е глезла, ами и се опитва да доминира... Ами тя като прави така, я хващам за задните крака и ги дърпам, за да падне по гръб и да се стресне. Ако има по-подходящ начин, кажете, че определено не искам да ми доминира! И изобщо какво да правя, че да си научи мястото?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1175 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 04:44 PM

Спокойно, не тормози животинката. Тя е на 3 месеца изобщо не знае какво прави, за доминиране да не говорим. Да, наистина "таковането" е жест на доминантност, когато примерно мъжки се качи на мъжки. Не го правят, защото са минали под дъгата, а за да покажат превъзходство. Ако другия не е съгласен, го смъмря, ако е съгласен, че е по-нискостоящ - търпи. Ние за нашите кучета сме кучета, т.е. ще си прилага тези номера и на теб. Но не сега!!! Тя още е бебе и не знае къде се намира. Първо трябва да се запознае с други кучета, да усвои от тях поведение, жестове за комуникация и някои други тарикатлъци, чак тогава може да си пробва номерата върху вас. Но има и положителна страна - другите кучета ще я научат и на хубави неща.
Не ми звучи добре да я дърпаш за краката... само като се сетя Джако какво малко дребосъче беше... толкова му бяха хилави крачетата 3тия месец... Рано ти е още да й показваш къде й е мястото. Първо й спечели доверието, че може да разчита на теб, че ти ще си до нея и ще я пазиш и учиш. Нека сега това да разбере.
Прочети темата за доминантност в "Обучение, възпитание и спорт" май беше. Много неща ще разбереш.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1176 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 05:58 PM

Ами тя е дебеличка и едра, нищо не й става като падне, пък и това се е случвало само няколко пъти като сме на дивана и е мекичко. А иначе мисля, че вече разчита на мен и знае, че аз съм й стопанката. Като бях извън града я бях оставила при леля ми за цяла седмица и като се върнах адски много ми се радваше. А и при нея е правила разни бели, дето при мен не си ги позволява. А за темите - чета всеки ден, но просто информацията е тооолкова мнооогоо Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1177 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 06:11 PM

Да, знам. Аз още не съм изчела всичко, а го мъча от 6 месеца. Качена снимка
Та дърпането за краката, хапането по ушите, настъпването по лапичката не са възпитателни методи. Качена снимка
Това исках да кажа...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1178 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 06:25 PM

Океей, значи да я оставя да ме клати, докато започнем да излизаме и някой кучо й каже, че не се прави така, или имаш друг съвет? Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1179 Потребителят е офлайн   елена гайдева Икона

Публикувано: 06 March 2013 - 09:50 PM

здравейте много хувава и добре разработена тема!!!Браво
Аз имам един въпрос и ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите!!!
Взехме си хъски на година и три месеца,но когато го пуснем по двора да се поразтъпче малко то намира начин да избяга от вкъщи,следователно аз започвам да го гоня ,когато му викна за да спра то се обръща поглеждаме и започва да бяга по силно!!!!
Незнам какво да правя как да постъпя сега го държа вързано,но ми е мъчно искам да се разхожда но ме е страх че ще избяга.моля помагайте!!!

#1180 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 09:57 PM

Хъскито не е дворно куче, още по-малко за верига/въже вързано някъде си... Сменете си оградата - нещо стабилно и със зид отдолу. И имайте търпение, все пак то вече си има някакъв характер.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59