Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#321 Потребителят е офлайн   Adell Roca Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 May 2008 - 12:57 PM

Здравейте, аз имах доста труден момент с мъжкото си куче-Домино.Незнам дали при повечето е така,но в един момент при нас дойде проблема кой  ще е алфа.Той започна да ръмжи ако доближиш купата му с храна,докато Тиа никога не би го направила.Той започна да важничи като дори не се обръщаше на никакви повиквания,абсолтно игнориране.Така ни дойде на ум,че започва борбата за алфа ролята.Въобще като направи 1 година тотално се промени.Та ние започнахме да го игнорираме също.Обръщахме внимание само на Тиа,на него само,ако той дойде пръв.Мисля,че проработи,но все пак усещам,че пропуснахме нещо във възпитанието му.Ако някой е запознат с проблема или е имал същия ще се радвам да разбера повече.

#322 Потребителят е офлайн   marttin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 03:36 PM

Цитат

Той започна да ръмжи ако доближиш купата му с храна,докато Тиа никога не би го направила. ...

Adell Roca, При такава реакция кучето се "насмита". Караш му се, заплашваш го, ако трябва и леки физически "упражения".

При нас (въпреки че сме мънички) разбойничето също се опитва да се прави на "мъж" периодически, и използвам горният, да го наречем, метод. Особеност е че при леко "насмитане", спира да ръмжи, но след минута пак ще се разръмжи. Ако обаче "терапията", при всеки опит за ръмжене, продължи докато в погледът му усетя нотка на подчинение, само тогава имаме спокойствие за седмица две.

Друг начин да се продължи периодът без ръмжене е, когато се храни или си дъвчи кокалчета, да си играеш с козината му, както и да му пипаш храната.

Иначе по отношение на Алфата и Бетата има тема, ако не се лъжа, в "къщата за кучето", където можеш да научиш доста как да си възвърнеш "първенството"

#323 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 May 2008 - 10:03 PM

;D ;D ;D

#324 Потребителят е офлайн   marttin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 04:05 AM

haskiNeron,

Rositoo доста добре ги е обяснила нещата, но и аз да допълня нещо от личните си наблюдения. С виенето маймуните изразяват емоция, както и претенция.

При нас, в началото, малкият се опитваше да вие когато го оставяхме сам у дома. Игнорирахме го от ден 1, демек никога не се върнахме от вратата да го успокоим, както и не му е правена забележка. В моментът, като разбере че всички останали излизат, започва да гледа наистина ноооого тъжно, но до вой или изскимтяване рядко се стига. Същата "система" на пълно игнориране -  просто не му обръщаш внимание въобще, я ползваме и при возене в колата. На маймуната и е определено че се вози на задната седалка (обикновенно сам) - всеки път прави опит да покаже че е недоволен - друго си е да си легнал в скутът на шофъорът  ;D, но реакцията от наша страна е нула внимание. При всяко возене проявява "претенция" в рамките на половин минута, след което, ако не сме му взели играчка, се занимава с опашката си.

Cheers

#325 Потребителят е офлайн   Shrek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 07:35 AM

Ммм блазе ви, Адра винаги решава, че аз трябва да я гушкам и мачкам точно докато шофирам и обикновено трябва да й се скарам, че да седне мирна до мен и да кротува, но пак от време на време прави опити да поеме волана  :rolleyes:
User's Signature

Of all the things I've lost
I miss my mind the most

#326 Потребителят е офлайн   marttin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 06:45 AM

Цитат

Ммм блазе ви, Адра винаги решава, че аз трябва да я гушкам и мачкам точно докато шофирам и обикновено трябва да й се скарам, че да седне мирна до мен и да кротува, но пак от време на време прави опити да поеме волана  :rolleyes:

В самото начало и при нас беше така  ;D  - возехме го на предната седалка до шофъорът. Решаваше че трябва да се сбори с ръката ми; да направи опит да погълне скоростният лост; да види каво става в "големият свят" през прозорецът до шофъорската седалка; .... и то задължително в моментите когато съм на натоварено нерегулирано кръстовище.  :rolleyes:

След стратегическото решение да го возим само отзад, има леко озвучаване в началото, и от време на време, когато играта с опашката определено му омръзне, най-много да си качи предните лапи на задната облегалка и да глед колите след нас  ;D

#327 Потребителят е офлайн   Shrek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 01:08 PM

А да бе, ще седи мирна тя на задната седалка, веднага си измисля начин да се прехвърли при мен отпред и след като и писне да гледа през прозореца решава, че може да пошофира малко ей така за разнообразие и аз се чудя как да й отблъсна атаките (затова скоро ще взема клетка!)  :rolleyes:
User's Signature

Of all the things I've lost
I miss my mind the most

#328 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 07:49 AM

На мен шофирането с Чери ми беше голямо приключение ;D Прескача седалките, хвърля се върху мен, крясъци, хаос ;D Обаче един ден ми писна все нейното да е и си приспособих багажника за нейна милост. Махнахме тапицерията и сложихме решетка, да не може да играе на прескочи кобила в колата :yahoo: Багажника е достатъчно голям за нея и се търкаля колкото си поиска, без да ми пречи на шофирането. Е, задното стъкло е цялото омацано със следи от нос, но не може без жертви ;D Пък и ако се намира празно шише е кротка като агънце :blink:

#329 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2008 - 04:29 PM

Здравейте! Наскоро се регистрирах, имам хъски на почти 7 месеца и няколко проблемчета които вървят неотлъчно с нея :(    :sos:
№1---Не мога да я отуча когато остава сама да не ни яде хавлите; да не увива цялата къща с тоалетна хартия и да не прави поне малка част от всички лудории...не мога всяка сутрин преди да излеза да отделям 30мин. за да вдигам всичко нависоко  :'( Понякога обаче е съкровище  :yahoo:
№2--Всеки път когато я пусна навън да тича и да не мога да я догоня викам я залъгвам я с всякакви играчки и лакомства но тя не иска.Знам че много и се тича но чак пък така въобще да не ме слуша...Понякога се затича към мен но в последната секунда сменя курса и е невъзможно да я хванеш.Повечето пъти я оставям да се натича но тогава пък ми се губи от погледа защото тича като бясна.
№3--Много е овичлива и се радва на всеки който и викне  :huh:
№4--Когато види друго куче веднага се хвърля да си играят а не напр. 1-во да го подушка и т.н. А ние мн често ги виждаме бездомните а те никога не са настроени за игра :o
А по темата с шофирането-мн рядко имам проблем.Май само в колата що годе е послушна
Ами надявам се някой от вас да ми помогне поне малко........
Благодаря предварително  ;)
Успехи на всички които имат невероятните хъскита с техните проблеми и въпреки това ги обичат! :kuchence: :kuchence: :kuchence: :kuchence: :kuchence:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#330 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 May 2008 - 05:24 PM

N;1 По- лесно ще е ако затваряте банята и тоалетната- за да няма тоалетна хартия и наръфани хавлий.  ;)
N;3 И Райа беше така, но може би защото децата от блока и се радваха прекалено много като беше малка и и омръзна. Сега много рядко им обръща внимание, обикновено ги подминава, дори и да я викнат. И ходенето по оживени места също работи;
Води твоето по оживени улици, където има много хора. Така ще свикне, и ем ще се научи, че не всички хора са "занимавки", ем ако примерно много хора започнат да и обръщат внимание ще види, че не може да обърне внимание на всички иии... така.
N;2 Писано е за тичането. Виж в тази тема тук, и в говорилнята на сибирското хъски. Тук също;

http://dog.bg/forum/index.php/topic,11832.0.html
П.П.
Ако някой знае къде точно да пише. Аз не помня...  ;)
Това е от мен Letty Ако съм ти била от полза ще се радвам  :blink:

#331 Потребителят е офлайн   marttin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 06:36 PM

Цитат

Здравейте! Наскоро се регистрирах, имам хъски на почти 7 месеца и няколко проблемчета които вървят неотлъчно с нея :(    :sos:

що на ежедневието му се казва проблем  ;) ;D ;D ;D

Цитат

№1---Не мога да я отуча когато остава сама да не ни яде хавлите; да не увива цялата къща с тоалетна хартия и да не прави поне малка част от всички лудории...

При нас "рецептата" е че (почти) всичко е прибрано. Учудващо е че не налита на цветя и кабели. Обаче, преди няколко дена мъникът (възтраст наполовина на твойта) се "изхитрил" да се качи на стол, а от него на масата. Имаше четири плода манго оставени в средата ... имаше.  :rolleyes: Намерихме три костилки, и след около ден четвъртият само нахапан и прилежно скрит в един от ъглите у дома.
Когато не е сам в къщи се държи като ангелче, ама днес го усетих че съсредоточено изследва как се отваря вратата на стаята (в която му е забранено да влиза), където се държи папото
- Когато е сам му се оставя телевизорът на канал с научно популярни програми. Не се чувства самотен и скучно, а иначе се въодушевява като има жвотни (най-вече коне !!??  :rolleyes: :rolleyes:) на екранът

Цитат

№2--Всеки път когато я пусна навън да тича и да не мога да я догоня викам я залъгвам я с всякакви играчки и лакомства но тя не иска...

Когато маймунякът се е заиграл сериозно, обикновенно с други кучета, шансовете да дойде са равни на нула, за сега. "Рецептата" ми е да го викам, с весел тон, предполагащ игра и лудории, като се затичвам леко, отдалечавайки се от него. Това проработва почти перфектно - разбира се всеки път има наградка и малко игра за да не се усети че е "измамен"  :blink:

Цитат

№3--Много е овичлива и се радва на всеки който и викне  :huh:

По принцип, не го виждам като проблем. В случаите когато някой му викне/свирне, и е готов да се затича към нея/го, НЕ НЕ НЕ СТОЙ, обикновенно го възпират.

Струва ми се така наречените проблеми идват от цялостното ни поведение спрямо кучето. Лично аз се отнасям строго към него, което не пречи да дивее с мен когато е навънка, и до голяма степен ме слуша и изпълнява командите. Жена ми, имаща доста по либерални разбирания, трудно се оправя с него на разходка (и не само) - качва и се на главата, не изплнява команди, и може да си хукне на някъде, забравяйки за нейното съществуване въобще.

Постоянство  :blink:

#332 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 09:51 AM

quote author=Tali link=topic=10859.msg415117#msg415117 date=1212074690]
N;1 По- лесно ще е ако затваряте банята и тоалетната- за да няма тоалетна хартия и наръфани хавлий.  ;)
Не мога да затварям вратата на банята защото ако недай си боже не може да стиска вече знае че там трябва да си свърши работите.
Tali предполагам че наистина като поотрасне  особено децата ще и станат скучни с тяхните щипанки и скубанки  а иначе всеки ден се разхождаме из мн хора
[quote author=marttin link=topic=10859.msg415201#msg415201 date=1212078993]
[quote author=Letty link=topic=10859.msg415050#msg415050 date=1212071351]
Учудващо е че не налита на цветя и кабели. Обаче, преди няколко дена мъникът (възтраст наполовина на твойта) се "изхитрил" да се качи на стол, а от него на масата. Имаше четири плода манго оставени в средата ... имаше.  :rolleyes: Намерихме три костилки, и след около ден четвъртият само нахапан и прилежно скрит в един от ъглите у дома.
Когато не е сам в къщи се държи като ангелче,
Не закача кабелите и цветята ВЕЧЕ.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#333 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 09:53 AM

Извинявам се..........нова---чка съм .
Благодаря и нa Tali и на  Marttin!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 May 2008 - 10:17 AM

Тогава или започни да го учиш на терасата, или прибирай т.хартия, хавлиите и каквото още ръфа. Според мен трети начин няма...

#335 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 10:51 AM

Цитат

Тогава или започни да го учиш на терасата, или прибирай т.хартия, хавлиите и каквото още ръфа. Според мен трети начин няма...

За мен няма проблем че си върши работите понякога в банята но някакси искам поне малко да се откаже от теи лудории. :huh: Например преди 4-5 дена се прибирам аз на обяд.......познайте!Изненадата беше огромна! :rolleyes: Завряла се зад тоалетната и изяла цялата пластмасова тръба която отвежда мръсната вода!!!! И сега къртим плочките за да я сменим....  :huh: :huh:;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :huh: :huh:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 10:52 AM

ЛУДААААААААААААААААААААААААААААААААААААА :huh:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 10:56 AM

мОЛЯ НЯКОЙ АКО ЗНАЕ ДА МИ КАЖЕ ЗАЩО НЕ МИ ДАВА ДА СИ СЛОЖА СНИМКА НА АЛЯСКА НА ПРОФИЛА ВМЕСТО ТАЯ К.АГИЛЕРА  :-
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 10:57 AM

затваряй я на тераста като излизаш

#339 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 11:13 AM

Цитат

Малко трудно защото нямамер живеем в гарсониера :(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:17 AM

Цитат

Подкрепям мнението, стига да е затворена, охладена, както и обезопасена. В тези горещини, само това остава да си затворим кучетата на отворена тераса и да умрат от горещина.
Ако ви е оградена терасата и ако имате щори, още по добре, спускайте ги, когата я оставяте там. Трябва да си има достатъчно водичка, постелка и т.н., докато се върнеш!
Ако терасата ви е открита, съветвам те да не я оставяш. После ще си блъскаш главата, защо и как е станала белята  :huh:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни