Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#1021 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 18 September 2012 - 06:44 PM

По- скоро проблема е в йерархията, отколкото в чувствата на кучето... Прекалено философски го раздавате! Качена снимка И второ - изградете режим на кучето, както първата разходка е винаги в 7, така и другите разходки да са по едно и също време.
Ние като бяхме малки отначалото се извеждахме на 3 часа, постепенно ги увеличихме, не сме имали проблем. Пишкането на балкона започна когато Райа започна да остава сама вкъщи за по 8, 9 часа, за което всъщност съм много доволна. Дори и то е в краен случай - случва се да стиска и през целия ден.
Трябват ви постоянство и строго определени правила /на цялото семейство!!!/!

#1022 Потребителят е офлайн   y0u.and.me Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 September 2012 - 09:15 PM

Благодаря за съвета. Просто се притесних, защото демонстративно прави всичко пред нас, където и падне, а до сега ходеше само на балкона при нужда. Дори когато е сама през деня. Дано поведението и през последните дни се коригира, за което ще се постараем естествено. :)

#1023 Потребителят е офлайн   ares- Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2012 - 02:38 PM

оххххх
станах разноглед да прочета 52 стр. :)
и аз имам проблема който видях че имате и вие с тези вълчета :)
много са своенравни и диви /всяко по свойси начин :) / но са прекрасни
моето е на 1г. и 2;3 месеца
късно ли е да се научи да върви и да идва като го викам???

#1024 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 September 2012 - 06:29 PM

Никога не е късно за това! Качена снимка

#1025 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 07:00 PM

Показване на мнениетоTali, в 19 September 2012 - 04:29 PM, написа:

Никога не е късно за това! Качена снимка

И никога не вярвай на 100%, че ще дойде :md_064:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1026 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 September 2012 - 07:59 PM

Качена снимка И това също! На кучето не на 100%, но в себе си трябва да вярваш на 110% Качена снимка Всичко се усеща!

#1027 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2012 - 01:55 PM

Днес Нерко хукна след една хъска, която си харесва, ама като го викнах забрави за всичко и се върна, много зависи от кучето! Аз съм преди всички!
User's Signature

Качена снимка

#1028 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2012 - 03:41 PM

А пък нашата кучка какъв номер ми скрои миналата седмица. Всяка вечер правим по няколко километра с колелото - карам си полека, а тя си тича в тръс и е много доволна.Обикаляме из града по улиците и разлайваме всички кучета по дворовете. Тя си мълчи и не се обажда. Та караме си ние и изведнъж видяхме едно свободно куче самосиндикално се размотава. Вярно беше красив екземпляр тъмен на цвят на вид като Самоед. Нашата любовчийка ме изненада като се дръпна рязко назад в движение и се измъкна от каишката. Побягна след кучето и не реагира на никакви команди. Вбесих се и я подгоних, но те стигнаха до гората и влязоха вътре. Рекох си край с гоненето, в гората нямам шанс да я стигна и обърнах колелото да се прибирам. Не бях минал и 20м и гадината ме настигна. Охо, такава ли била работата и като дадох газ на колелото да видиш какво се казва тичане :dog: :dog: :dog: След около километър спрях пред вратата и тя се закова до мен с изплезен език и ме гледа виновно. Прибра се направо в заграждението :smile:
А преди време така ме разиграва 3ч да я гоня из града, че и когато я докопах изяде и шамарите.
Сега вече няма да я гоня, не че не съм взел мерки да не се изхлузи пак от каишката :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1029 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2012 - 08:18 PM

Хора, Неро напоследък ръмжи на хора и деца, като го тормозят! Не обича да се надвесват над него, не обича да му пискат деца на главата, не обича да му се лигавят или да го бутат и притесняват, само като той реши тогава може. За първи път тази година се случва и всичко почна след като едно дете го прегърна силно през врата! На какво според вас се дължи това? И какво мога да направя аз по въпроса? Вашите кучета правят ли така?!
User's Signature

Качена снимка

#1030 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2012 - 06:03 PM

Аз искам да попитам защо Рея като е на каишка или в двора на свобода като я повикам веднага идва при мен, но освен днес (което беше истинска изненада за мен) като беше пусната в училище идваше при всяка една команда, а преди изобщо не ме отразяваше. Аз по принцип съм нямала и смелостта на открито да я пусна, но предишните ни изпитания в това училище, както и в двора ни са били феноменални. Аз я викам, а тя го обръща на игра и се мята, но на такова разстояние, че да не мога да я достигна :D или ме игнорира.
Та въпроса ми е да я понауча ли още на командата, за да съм напълно уверена, че като е на поляната ще си дойде при мен, защото все още си е доста дива. :ab_041:
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#1031 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2012 - 06:57 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 20 October 2012 - 06:03 PM, написа:

Аз искам да попитам защо Рея като е на каишка или в двора на свобода като я повикам веднага идва при мен, но освен днес (което беше истинска изненада за мен) като беше пусната в училище идваше при всяка една команда, а преди изобщо не ме отразяваше. Аз по принцип съм нямала и смелостта на открито да я пусна, но предишните ни изпитания в това училище, както и в двора ни са били феноменални. Аз я викам, а тя го обръща на игра и се мята, но на такова разстояние, че да не мога да я достигна :D или ме игнорира.
Та въпроса ми е да я понауча ли още на командата, за да съм напълно уверена, че като е на поляната ще си дойде при мен, защото все още си е доста дива. :ab_041:

Още малко ви трябва на затворено! Прекалено голям е рискът! Когато така ти се разиграе и хукне надалеч от теб ти я викни по име, кажи й Ела и тръгни да бягаш като луда в обратна на нейната посока! Аз понякога казвам на Неро, "къде е мойто момче" или "кой е най-бързото куче" и така още повече се надъхва и идва веднага! Награждаваш и я оставяш да си ходи където иска! После повтаряш пак! При нас е безотказно, а и при други хъскита, върху който съм го пробвала! Важното е да е весело!
User's Signature

Качена снимка

#1032 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2012 - 07:10 PM

Благодаря. :) Ще я отработваме още командата в двора, че много им се иска така да я пусна да си потича душичката, но ме е много страх.
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#1033 Потребителят е офлайн   bg_pop Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 October 2012 - 10:39 PM

Няма куче, което да не може да бъде възпитано и дресирано. Може някои породи да са по-податливи, но специално за хъските мога да кажа, че не съм имал никакви проблеми. Изисква се постоянство и много любов и всичко е възожно. Много се дразня като някой каже, че това куче не ставало. Всъщност стопанина не полага достатъчно усилия. Щом моето куче успя и изпит да издържи, значи става :)

#1034 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 November 2012 - 08:05 PM

Здравейте! И аз се присъединявам към вас (влюбените в Хъски :)) От 3 дни си имаме един мъник на 45 дни. Тази седмица ще му бием първата ваксина, знам, че около 10-тина дни след това не трябва да се разхожда, но искам да попитам сега мога ли да го извеждам за по 5-10 мин. поне. Днес го изведохме за толкова 2 пъти и на милото щеше да му се пръсне сърцето от страх. Та въпроса ми е дали съм постъпила правилно и дали трябва да изчакам с разходките на вън. Имаме проблем и с ходенето до тоалетна, уж в банята ама само ако аз го заведа. Вие как се справихте с тези неща? Сигурно някъде по-напред в темата ще го пише, но истината е че нямам време, а и нерви да изчета тоооолкова много страници.
User's Signature

Качена снимка

#1035 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2012 - 09:53 PM

НЕ 10-тина дни след първата, а трябва да изчакате минимум 3-тата... А иначе е нормално да го е страх, нов свят е за него .. стряскащи непознати звуци ...прочие..
User's Signature

Качена снимка

#1036 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2012 - 03:01 PM

Кучето се извежда 10-тина дни след 3-тата ваксина.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1037 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 04:40 PM

Благодаря за отговорите, няма да му показвам носа на вън вече :) А някакъв съвет за ходенето по нижда :)
User's Signature

Качена снимка

#1038 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2012 - 05:06 PM

Показване на мнениетоdenica_todinova, в 06 November 2012 - 02:40 PM, написа:

Благодаря за отговорите, няма да му показвам носа на вън вече :) А някакъв съвет за ходенето по нижда :)

Продават се пелени, разни капки за приучаване. Гледай веднага след сън или хранене да го водиш на мястото където искаш да си върши нуждите, като се изходи там, хвалиш, даваш наградка, играете, така постепенно ще свикне, няма как да стане от първия път. Един съвет - не го качвайте по легла, дивани и прочие, да не направи и там белята Качена снимка , пък и е хубаво да не свиква така.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1039 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 12:40 PM

:ab_041: пробвах и с памперсите, обаче без успех. В интерес на истината, от вчера го забелязвам, че голямата работа е свикнал да я прави в банята (за наше щастие :af_089: ) обаче малката работа я върши където си реши. До обед се налага да стои сам и като се прибера съм наводнена, притесняваме заради това че съм с естествен паркет. Иначе не го качваме по мебелите и леглото точно по тази причина.
User's Signature

Качена снимка

#1040 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2012 - 04:17 PM

Прикачена снимка Аз като взех Аксел беше на 60 дена.Не се сещам точно но май беше на 2 ра ваксина.Бях в отпуска и първите дни го свалях само за пишкане пшрез 1 час.Не се е разхождал само пишка и горе у дома.Някой казват че не е полезно да се сваля без 3 та ваксиина но аз си го свалях на места около блока дето не минават улични кучета.После увеличавах интервала на 2 после на 3 часа и се научи за няма и месец.Не че след това не се е изтървал но обикновено го правеше сле луда игра с нас.След 6 тия месец не се е изтървал у дома.Давайте му много играчки (за кучета) за да не посяга на мебели и чехли.Да е заобиколен проста от тях.Сега аксел е голям на 2,6 години е си има свой кош с играчки от който си вади произволно нещо и си играе .Като малко дете е не се е научил и няма можеби да си ги прибира:ab_041: .Играчките са нужни най вече в периода когато сменя зъбките.Така няма и да ви хапе по ръцете много.Доволен съм от възпитанието му защото до ден днешен не ми е пипнал нищо друго у дома.Най голям зор видях с командата да идва при мен.До година и половина ме правеше на луд колкото и методи и усилия да прилагах.След 2 рата година нещата се промениха тотално.Сега си идва като го викна с изключение като види разгонена мацка или заек-последните има не малко на военния полигон в Казанлък където го пускам да тича на воля.Гони ги до припадък и после си идва сам.Когато силно обичаш кучето си то се привързва повече към вас и по бързо усвоява командите.Пробвал съм го в гората го пускам и се скривам за дърво и след 5 мин почва да ме търси и скимти(въпреки въсзраста си) а като ме намери ме целува и ближе .Това е моя опит не го взимай за задължителен защото при всяко куче нещата са различни.Само те съветвам да се въоръжиш с много търпение и любов .Трябва спокойствие .Ше ти се наложи да переш чаршафи и постелки ,дивани канапета и пътеки но не губи кураж имаш ХЪСКИ след време ще имаш възпитано хъски.:ba_025:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема