Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#1081 Потребителят е офлайн   ( o ) xus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Колоездене, кучета, коне, бягане, природа, приложна психология, музика, професионално музиканство, музика, езотерика, кино, Photoshop, Sony Vegas.

Публикувано: 16 January 2013 - 10:20 AM

Здравей, jerry89. Първо искам да ти кажа, че не съм специалист по кучета и тепърва се уча. Виждам обаче, че никой не ти отговаря, а и ние имаме идентични опитности с моето хъски, също сме на годинка и един месец, и ми е интересно, затова ще ти напиша мнението ми, пък ти си преценявай. Предполагам, че кучето ти има проблем най-вече със запознаството с други кучета, тъй като го е заболяло от ухапването и му е останал стрес, сега очаква всяко друго куче така да прави с него. Ти трябва да му покажеш, че не е така и че греши. Запознавай го с добронамерени кучета, като му ги водиш с дупето, не с главата, за да ги померише първо. Докато не спре да ги души, не ги дърпай. Ако имаш страх от сбиване ползвай наморници, но също така имай предвид че страхът ти ще влияе на кучето ти. Когато някое куче го е страх от моето, аз му нося моето с дупето, души го колкото го души и после правим успешно запознаване. :) Предполагам, че ще ти е по-лесно ако пробваш с породи различни от немска овчарка. Не се сещам как по друг начин можеш да махнеш страха си на кучето от други кучета, освен със срещи с други кучета.

А ето при нас какво се случи от което още изпитвам яд. Споделям го с всички, за да кажат мнение, и дали и при тях е така. Три пъти сме хапани от три различни кучета! Имам чувството, че другите кучета възприемат хъскито като вълк и изпитват голям страх от него, конете също. Първият път го бях пуснал да тича свободен на една голяма поляна, на километър разстояние обаче без да видя разхождали родезиец на 5 г.. Атила надушил и отишъл да му каже здрасти. Но онова куче го захапало и моят му отвърнал, та се сбили. Когато отидох, от родезиеца шуртеше кръв от устата, а на Атила бялата козина почервеняла. Радвам се само мъничко, че моят е боец и не са дава на по-големи, но иначе хич не обичам такива грозни сцени, и бях сърдит на Атила една седмица. И имам подозрения, че му е станало нещо на другото куче тъй като имаше дупка под окото, от което ми е още по-неприятно. След това ни ухапа изненадващо и едно улично куче в гръб - хапе в гръб и бяга! :eg_033: Тогава видях за първи път как моето мило и сладко кутре, става вълк когато го нападнат. И третият път беше тези дни, разхождах Атила из квартала и ми се чуха стъпки зад мен. Обърнах се и видях как едно едро куче тича към него. Но тъй като още не познавам добре езика на кучетата, се чудих в най-важните 3 секунди - идва за игра или напада?! И не го ритнах, то мина покрай мен и нападна Атила, който беше с гръб, душейки си нещо. Можах само в последната секунда да го извикам, той се обърна и избегна атаката. После агресивното куче избяга на три крачки назад и му пуснах Атила очи в очи, защото си мисля че ако аз съм на негово място и ме нападат кучета, а мен само ме душът и дърпат - ще се деморализирам ужасно! Другото куче разбира се избяга и се прибра в двора от който беше избягало.

За щастие нито имаме физически, нито психически травми, и Атила си е все същият! Надявам се повече няма да ни нападат кучета, но ако тръгне друг път някое срещу нас, първо ще го спирам и ще му искам лична карта за проверка, иначе кубинка в дупето, защото вече ми е омръзнало от тези глупости!

#1082 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2013 - 03:48 PM

Това е много важен момент за мъжките кучета и моят на около година и нещо почна да става много войнствен срещу други мъжки кучета, хвърляше се, искаше да се доказва! Бяхме се видяли в чудо . . . Колкото по-голям става толкова повече ще кротва, ако сте му показали, че това се иска. Сега е момента, в който трябва да затегнете яко възпитанието, не го изолирайте от кучета - това ще влоши положението! Събирайте го първоначално с по-малки кучета и женски, после с недоминантни или кастрирани мъжкари! Имайте предвид, че топка и пръчка стават причина за най-много сбивания, така че гледайте всячески да го срещате с кучета, но да не се създават конфликтни ситуации. Ако видите, че нещата са напрегнати, срещне куче докато е пуснат с което не се харесват и се душат леко настръхнали HE хващайте кучето! Най-голямата грешка е да се намесите докато се душат и дори ако се ръмжат, докато няма сбиване не се намесвате! Залъгвате го отдалече - храна, звуци, тичане, пляскане и всеки път когато дойде без да се сбие, което в началото може да не е често, му се дава награда!
Ако е вързано кучето ви и идва друго куче пуснато, с което няма да се харесат, карате вашето да седне и давате награда! Всеки път като види кучето давате награда- така свързва кучето с положителни неща, при нас помага! Недейте да дърпате кучето, не му викайте, не го бийте! Насочете вниманието му повече към вас отколкото към другите кучета, тичайте, карайте колело, научете команда Остави и Ела!
Ако можете да избегнете някоя конфликтна ситуация - направете го! За да сте по-спокойни и вие и кучето. Спокойното куче е кротко куче!
Това е дълъг процес, изисква много усилия и старание, всеки ден да се упражняват по 5 мин командите и винаги упражненията да завършат положително!
Сега след почти 4 години и след куп преживявания от всякакъв характер, кучето ми е спокойно и много търпеливо, можем да се срещаме с всякакви кучета, като видя, че няма да се разберат просто си тръгвам - не насилвам нещата и така!
User's Signature

Качена снимка

#1083 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2013 - 02:14 PM

Нашия мъник пък го ръмжат женските, не го харесват нещо :) Като го скастри някоя кукла и сяда на дупето си :)
При мен проблема е друг. Страшно много слуша моя мъж, а мен въобще не ме чува, гледа ме и продължава да прави каквото си иска. Като е на разходка с моя мъж си ходи из градинката пуснат, с мен е на каишка. Ако го пусна съм постоянно под напрежение, че ще трябва да го гоня. Особенно ако види човек, котка или куче просто спира да чува и вижда друго
User's Signature

Качена снимка

#1084 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2013 - 03:15 PM

Явно е разбрал кой е шефа, и кой е за игри Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1085 Потребителят е офлайн   denica_todinova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2013 - 08:05 PM

хахахаха нали и аз така си мисля
User's Signature

Качена снимка

#1086 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2013 - 01:12 PM

Здравейте, аз съм новак в отглеждането на хъски. до сега съм гледал кавкаска овчарка, котки и никога не съм имал проблем (особено с кавкаската и първата ми котка), но Алекс (хъскито) ... Не знам как да процедирам с нея в отношение на възпитание,навици,режим и т.н. Заедно сме от едва седмица и 2 дни и не мога да очаквам чудеса. Справяме се с някои неща, като да спрем да дъвчем кабели и да ядем цветята у дома- Лесно стана само с едно строго "не",но това "не" не помага при хапането-хапе непрекъснато и захапва здраво,а има играчки,с които играе, но протегна ли се да я погаля почва да хапе, легна ли и тя се качи скача на лицето.Не знам как да я приуча с ходенето по нужда,че трябва да става на вън а не у дома. Четох темата за хигиенните навици и пробвах методите, но напълно безуспешно. Сега единственият вариант е,като видя,че става от сън веднага да сложа каишката и да я изведа, но това не я приучава, към изхождане на вън,а просто ме спасява от чистене и навлича безсъние. Научихме се (горе долу) да ходим на повод. Когато я взех преди 9 дни, ако и сложиш повода тя сядаше на земята като паметник и не мърдаше, сега вече се движим, непрекъснато се мъчи да ме влачи на някъде, но с къс повод повикване тръгва и продължаваме с разходката или стигането до полянката където играем. От снощи се появи друг проблем, докато си слагах да вечерям тя видя от къде го правя скочи и ми обърна чинията изяде всичко почти моментално,като прахусмокачка и сега отказва да се храни с гранули, а чака на готварската печка,а сложа ли да ям се катери къде ли не докато се качи на масата.

#1087 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2013 - 01:55 PM

И аз ще се радвам някой да отовори. Съни има повече от месец още, докато й дойде времето за разходки, а засега съм се примирила, че целият паркет ще си го ползва за тоалетна. Няма как да седим с отворена балконска врата, защото е студено. Банята също не е вариант, защото трябва пък вратата на стаята непрекъснато да е отворена, а коридорът е студен, пък и има доста обувки и ще ги изяде... не искам да има свободен достъп до тях. Схемата с вестниците НЕ става, защото ги яде... не знам дали й вреди, ама сигурно... но дори и да не е опасно някак си не ме кефи като идея кучето ми да яде хартия с мастило. Оправям се с бурканче с разреден препарат и много парцали.

Що се отнася до хранителните навици, засега я храня само с гранули, яде си ги с чудовищна скорост и винаги иска още, въпреки че й давам по 4 пъти на ден общо 200 г. Но не знам как да я отуча от лошия й навик да се надига на холната масичка и да "краде" от нашата храна. Още повече като порасне ще достига и до средата на масата, не само до ръбовете. Искам да разбере, че храна е само това, което е в купичката й Качена снимка.

Хапането също ни е проблем, но силно се надявам да е от възрастта и като си смени зъбите, да престане. Впрочем това кога става? Иначе като ми хапе ръцете и краката й се карам с НЕ и потупване, ама няма кой знае каква полза. Качена снимка
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#1088 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2013 - 02:40 PM

Показване на мнениетоkranivo, в 21 January 2013 - 11:12 AM, написа:

Здравейте, аз съм новак в отглеждането на хъски. до сега съм гледал кавкаска овчарка, котки и никога не съм имал проблем (особено с кавкаската и първата ми котка), но Алекс (хъскито) ... Не знам как да процедирам с нея в отношение на възпитание,навици,режим и т.н. Заедно сме от едва седмица и 2 дни и не мога да очаквам чудеса. Справяме се с някои неща, като да спрем да дъвчем кабели и да ядем цветята у дома- Лесно стана само с едно строго "не",но това "не" не помага при хапането-хапе непрекъснато и захапва здраво,а има играчки,с които играе, но протегна ли се да я погаля почва да хапе, легна ли и тя се качи скача на лицето.Не знам как да я приуча с ходенето по нужда,че трябва да става на вън а не у дома. Четох темата за хигиенните навици и пробвах методите, но напълно безуспешно. Сега единственият вариант е,като видя,че става от сън веднага да сложа каишката и да я изведа, но това не я приучава, към изхождане на вън,а просто ме спасява от чистене и навлича безсъние. Научихме се (горе долу) да ходим на повод. Когато я взех преди 9 дни, ако и сложиш повода тя сядаше на земята като паметник и не мърдаше, сега вече се движим, непрекъснато се мъчи да ме влачи на някъде, но с къс повод повикване тръгва и продължаваме с разходката или стигането до полянката където играем. От снощи се появи друг проблем, докато си слагах да вечерям тя видя от къде го правя скочи и ми обърна чинията изяде всичко почти моментално,като прахусмокачка и сега отказва да се храни с гранули, а чака на готварската печка,а сложа ли да ям се катери къде ли не докато се качи на масата.

Кученцето ви има ли поставена 3-та ваксина?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1089 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2013 - 02:51 PM

Показване на мнениетоDidi168, в 21 January 2013 - 11:55 AM, написа:

И аз ще се радвам някой да отовори. Съни има повече от месец още, докато й дойде времето за разходки, а засега съм се примирила, че целият паркет ще си го ползва за тоалетна. Няма как да седим с отворена балконска врата, защото е студено. Банята също не е вариант, защото трябва пък вратата на стаята непрекъснато да е отворена, а коридорът е студен, пък и има доста обувки и ще ги изяде... не искам да има свободен достъп до тях. Схемата с вестниците НЕ става, защото ги яде... не знам дали й вреди, ама сигурно... но дори и да не е опасно някак си не ме кефи като идея кучето ми да яде хартия с мастило. Оправям се с бурканче с разреден препарат и много парцали.

Що се отнася до хранителните навици, засега я храня само с гранули, яде си ги с чудовищна скорост и винаги иска още, въпреки че й давам по 4 пъти на ден общо 200 г. Но не знам как да я отуча от лошия й навик да се надига на холната масичка и да "краде" от нашата храна. Още повече като порасне ще достига и до средата на масата, не само до ръбовете. Искам да разбере, че храна е само това, което е в купичката й Качена снимка.

Хапането също ни е проблем, но силно се надявам да е от възрастта и като си смени зъбите, да престане. Впрочем това кога става? Иначе като ми хапе ръцете и краката й се карам с НЕ и потупване, ама няма кой знае каква полза. Качена снимка

Не е нужно да се примирявате кучето да си върши нуждите където му скимня. Упоритост. Пробвали ли сте от тези капки за приучаване? Купувате /в Кауфланд например има/ пакет памперси за куче /това е постелка 10бр., не памперс :)/, слагате го на мястото, където желаете то да си върши нуждите, капвате от капките 3-4 капки отгоре. След сън и ядене, веднага дори на ръце,а ко се наложи го носите там и стоите докато не си свърши работите. Награждавате. Ако се изпишка някъде другате, с пелената попивате и я оставяте пак на старото място. Восите кучето там да подуши, едва ли не да си помисли, че то се е изпишкало там. Сменяйте пелената на 2-3 пишкания върху нея.
Когато започне да се надига да краде от масата, строго НЕ и я бутате долу. След 5-6 бутания, ще разбере, че не трябва. Пак - упоритост и постоянство.
Хапането на ръцете е от възрастта - като смени зъбките значително ще намалеят хапанията. Просто не му позволявайте. Като започне да ви хапе, казвате не, ако не спре, бутате в устата някоя играчка. Ако спре след НЕ -то давате награда. Щом е лакомо, още по-добре. Бързо ще се научи на всякакви неща, особено, ако има награди след това Качена снимка Внимавайте само да не дадете лакомство, точно тогава когато прави някоя беля, или не ви е чул. Тогава съвсем ще се объркат нещата. Успех Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1090 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2013 - 07:17 PM

Показване на мнениетоDidi168, в 21 January 2013 - 01:55 PM, написа:

Колко е голяма? Ние сме на 53 дни и излизаме. Нямаме проблем с това,а и смятам,че е добре за в бъдеще. Стават спокойни в социалните среди. Лесно свикна с каишката и повода. Когато сте у дома може да държите вратата на стаята отворена да се разхожда и в другите стаи, просто я следете, и когато прави пакост само едно НЕ и отстраняването и от белята помага (поне при нас се получи с кабелите и цветята). Моята Алекс отказва да яде гранулираната храна от както ми сдобара вечерята веднъж :)

#1091 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2013 - 07:22 PM

Показване на мнениетоLetty, в 21 January 2013 - 02:40 PM, написа:

Показване на мнениетоkranivo, в 21 January 2013 - 11:12 AM, написа:

Кученцето ви има ли поставена 3-та ваксина?

Не, няма, малка е за 3-та. Ако е за излизанията, да знам,че не е редно, но при правилен контрол не трябва да има проблем, а и е по-възприемчива така като по-малка.

#1092 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2013 - 07:24 PM

Какви са тия капки? Колко струват? Тия дни ще ходим в Кауфланд и ако не ся някви гловоломно скъпи, ще купя. :) А иначе бъди сигурна, че й се карам, боли ме чак гърлото от това строго НЕ, както и я бутам. Понякога даже не е по муцунката само, ами цялата я изтласквам назад да се ошашави малко. Но после пак си знае нейната... бебе ненагледно! Качена снимка

п.п. за наградка мога ли да й давам от гранулите по 2 - 3 парченца примерно или трябва да е нещо различно като кучешки бисквитки например?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1093 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2013 - 07:26 PM

Показване на мнениетоLetty, в 21 January 2013 - 02:51 PM, написа:

Показване на мнениетоDidi168, в 21 January 2013 - 11:55 AM, написа:

Не е нужно да се примирявате кучето да си върши нуждите където му скимня. Упоритост. Пробвали ли сте от тези капки за приучаване? Купувате /в Кауфланд например има/ пакет памперси за куче /това е постелка 10бр., не памперс :)/, слагате го на мястото, където желаете то да си върши нуждите, капвате от капките 3-4 капки отгоре. След сън и ядене, веднага дори на ръце,а ко се наложи го носите там и стоите докато не си свърши работите. Награждавате. Ако се изпишка някъде другате, с пелената попивате и я оставяте пак на старото място. Восите кучето там да подуши, едва ли не да си помисли, че то се е изпишкало там. Сменяйте пелената на 2-3 пишкания върху нея.
Когато започне да се надига да краде от масата, строго НЕ и я бутате долу. След 5-6 бутания, ще разбере, че не трябва. Пак - упоритост и постоянство.
Хапането на ръцете е от възрастта - като смени зъбките значително ще намалеят хапанията. Просто не му позволявайте. Като започне да ви хапе, казвате не, ако не спре, бутате в устата някоя играчка. Ако спре след НЕ -то давате награда. Щом е лакомо, още по-добре. Бързо ще се научи на всякакви неща, особено, ако има награди след това Качена снимка Внимавайте само да не дадете лакомство, точно тогава когато прави някоя беля, или не ви е чул. Тогава съвсем ще се объркат нещата. Успех Качена снимка

Да само този метод остана да пробваме, но умишлено го избягвам. Четох,че трудно отвикват после от тях и не се препоръчва много,както и затварянето в клетка. Пробвахме с клетка, но бързо се отказах, заради това,което може да се случи в последствие.

#1094 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2013 - 07:32 PM

Показване на мнениетоkranivo, в 21 January 2013 - 07:17 PM, написа:

Колко е голяма? Ние сме на 53 дни и излизаме. Нямаме проблем с това,а и смятам,че е добре за в бъдеще. Стават спокойни в социалните среди. Лесно свикна с каишката и повода. Когато сте у дома може да държите вратата на стаята отворена да се разхожда и в другите стаи, просто я следете, и когато прави пакост само едно НЕ и отстраняването и от белята помага (поне при нас се получи с кабелите и цветята). Моята Алекс отказва да яде гранулираната храна от както ми сдобара вечерята веднъж :)

На 55 дена е моята. Абсурд да я изкарам навън, при положение, че има само една ваксина... Вкъщи я пускам в другите стаи само като съм с нея и я гледам какво прави... Най вече заради обувките в коридора. Цветя нямаме, кабели не яде, но всичко, което започне да дъвчи... почти винаги трябва лично аз да й го изкарам от устата. НЕ още го учим май :) Сънито веднъж ми обурна чинията с ориза и бая си хапна, ама слава богу не си е отказала гранулките. И дано никога не го направи, защото ще е много лошо за нея... Аз НЕ мога да готвя Качена снимка За себе си не мога, камо ли за нея, дето един куп неща не трябва да яде, или да ги яде по специален начин само. Ако е умна, ще си ръфа кучешката храна и това е то Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1095 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2013 - 01:53 AM

Показване на мнениетоDidi168, в 21 January 2013 - 07:24 PM, написа:

Какви са тия капки? Колко струват? Тия дни ще ходим в Кауфланд и ако не ся някви гловоломно скъпи, ще купя. :) А иначе бъди сигурна, че й се карам, боли ме чак гърлото от това строго НЕ, както и я бутам. Понякога даже не е по муцунката само, ами цялата я изтласквам назад да се ошашави малко. Но после пак си знае нейната... бебе ненагледно! Качена снимка

п.п. за наградка мога ли да й давам от гранулите по 2 - 3 парченца примерно или трябва да е нещо различно като кучешки бисквитки например?

1.во момче съм :db_046: :db_046: :db_046: :db_046: :db_046:
2ро. Може да е всичко,което получава и обича, но смятам,че гранулките не са най-удачният вариант, защото все пак това и е закуска,обед и вечеря, да не се получи така,че да сметне,че вечерята и зависи от изпълнението на команда. (лично мнение)
Да съгласен съм, все още са бебета, но ако от сега не почнат да придобиват навици и възпитание после е много трудно, просто трябва да се степенуват нещата, за да не се обърка кучето.
Имаше един много интересен урок, за тренировки,възпитание,дресировка и същевременно и игра за кучето, може да използваш идеи и от там, но за съжаление в нашият случай, на вън не става...Когато излезем на голямата племеница съученците ни видят веднага идват и се започва луда игра.

#1096 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2013 - 02:14 AM

kranivo, говорех на Letty Качена снимка

Иначе има логика... ще й купя някви бисквитки. А за излизането... предпочитам 5 месеца да се учим къде е тоалетната, пред това да има дори и най-малък риск да се разболее, защото не е ваксинирана Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1097 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2013 - 09:03 AM

Може да продължите с гранули за награда. Моят от всички видове кучешки бисквити и солети повръща. Аз например като награда давах шунка, кашкавал, нещо такова.
Против съм излизането на куче навън преди 3та ваксина, но всеки сам си преценява рисковете.
Памперсите съм ги купувала от Кауфланд преди 2 год, бяха 1 пакет=8лв, вътре май бяха 12 бройки. Сега нз дали ги има, не съм проверявала. Eто тук гледам, че ги има - памперси. А капките са тези - капки.
kranivo, какъв ви е контрола, когато излизате навън при положение, че нямате 3та ваксина? Какво имате предвид?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1098 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2013 - 11:43 AM

Показване на мнениетоLetty, в 22 January 2013 - 09:03 AM, написа:

Може да продължите с гранули за награда. Моят от всички видове кучешки бисквити и солети повръща. Аз например като награда давах шунка, кашкавал, нещо такова.
Против съм излизането на куче навън преди 3та ваксина, но всеки сам си преценява рисковете.
Памперсите съм ги купувала от Кауфланд преди 2 год, бяха 1 пакет=8лв, вътре май бяха 12 бройки. Сега нз дали ги има, не съм проверявала. Eто тук гледам, че ги има - памперси. А капките са тези - капки.
kranivo, какъв ви е контрола, когато излизате навън при положение, че нямате 3та ваксина? Какво имате предвид?

Движим се на повод, контролираме се какво да хапем и какво не,игри социализация. Преди като не се ваксинираха какво??? Като си пуснеш кучето на двора, където има химикали смятам,че дори е по опасно. 3 месеца вътре??? Та тя е била на двора в кучешка колибка, докато аз не я купих на 44 дни.
В крайна сметка дори бебетата на 40 дни ги извеждаме на вън,въпреки,че ние сме преносители на всичко,което има и на вън посредством, дрехи,обувки,коси,кожата дори... В това отношение съм много раздвоен...

#1099 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2013 - 12:47 PM

Показване на мнениетоkranivo, в 22 January 2013 - 09:43 AM, написа:

Движим се на повод, контролираме се какво да хапем и какво не,игри социализация. Преди като не се ваксинираха какво??? Като си пуснеш кучето на двора, където има химикали смятам,че дори е по опасно. 3 месеца вътре??? Та тя е била на двора в кучешка колибка, докато аз не я купих на 44 дни.
В крайна сметка дори бебетата на 40 дни ги извеждаме на вън,въпреки,че ние сме преносители на всичко,което има и на вън посредством, дрехи,обувки,коси,кожата дори... В това отношение съм много раздвоен...

Точно. А кученцето излиза навън без 3та ваксина, минава там, където ходят уличните кучета и там, където има незнайно колко бактерии. Всеки сам си преценява риска. И двете ми кучета не са излизали навън преди 3та ваксина, а за ваксините съм ги носила на ръце както се казва до вет-а. Не мисля, че има общо каквото и да било в извеждането навън на малко кученце без всички ваксини и човешко бебе. Виждам, че сте от Мездра. Кой ветеринар посещавате?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1100 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2013 - 01:10 PM

Показване на мнениетоLetty, в 22 January 2013 - 12:47 PM, написа:

Показване на мнениетоkranivo, в 22 January 2013 - 09:43 AM, написа:

Точно. А кученцето излиза навън без 3та ваксина, минава там, където ходят уличните кучета и там, където има незнайно колко бактерии. Всеки сам си преценява риска. И двете ми кучета не са излизали навън преди 3та ваксина, а за ваксините съм ги носила на ръце както се казва до вет-а. Не мисля, че има общо каквото и да било в извеждането навън на малко кученце без всички ваксини и човешко бебе. Виждам, че сте от Мездра. Кой ветеринар посещавате?

При Калина (на гарата ветеринарната), аз също я нося,когато ходим на ветеринар хахаха, страх я е като се отдалечи, но пък се чувства добре, като излезе и тича 2 часа. По принцип знам го,че не е редно, но някога като малък с кавкаската дори не беше ваксинирана пък и келеш на 8 години колко ми е разбирала главата, тичахме от сутрин до вечер, вече е на 14 години, жива и здрава на село. Е Алекс е друго, за нея давам всичко. А това с излизането ми е странно... Ок бих спрял да я извеждам, така или иначе и на вън и у дома все си се изхожда като и скимне.... Хахаха
По-важното е,как да я накарам да си яде кучешката храна,защото, манджите не и се отразяват добре. Т.Е. не може да ги преработи на пълно, акото и се състоеше от парченцата картофи,които е изяла снощи. А отказва да си яде гранулите, солетите и бизквитките за кучета

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни