Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#1101 Потребителят е офлайн   poly_zoe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2013 - 01:31 PM

Показване на мнениетоkranivo, в 22 January 2013 - 12:10 PM, написа:

...акото и се състоеше от парченцата картофи...

Не давайте на кучето картофи, както грозде, стафиди и домати (за доматите не съм съвсем сигурна, но за стъблата от домати съм 100% - не се дават). Някой беше пуснал тук из форума много хубава статия кое е токсично и кое не за кучетата. Аз за картофите знаех, но за доматите и гроздето не.

#1102 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2013 - 10:11 PM

Чак толкова апокалиптично токсични не са. Не ги хранете с тези неща, но не значи, че не можете да давате по малко от тях. Например моята Ванеса много обича грозде и си го хапва без проблем. Е, не изяжда по 1 кг :md_064:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1103 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 January 2013 - 09:54 AM

Обявавам край на желанието ми да науча Зина да идва при мен на повикване, също така и край с това да се надявам че някой ден ще я разхождам без повод и тя ще ме слуша. Хахаха мечта - звучи невероятно. Това е куче което си знае неговото и ако не и изнася буквално се изнася. Хич не и пука че стопанката и не може да спи цяла нощ и обикаля като гламава да я търси, то нащо си прави разходки от по 24 часа...... :eg_033: Не мога и това е! Свалам ви шапка на тези от вас които сте си научили кучето на комнада "ела тук" при всякакви обстоятелства :rc_036: На мен ми се е паднал дяволът на хъскитата, най-хитрия и своенравен екземпляр. Не стига че се разхождала цял ден и цяла нощ, гладна на сутринта ами и прави фасони дали да се прибере или още малко да похойка...... :dog: Дигам ръце, да хойка и да яде кокошки, обиам я страшно много, но търпението си има граници!!! Не може едната да излезе от двора и да се върне до половин един час, другото пък на отворена врата да си стои вътре и да не излиза, а "Зина Принцесата Войн" да си обикаля ден и нощ и да ми се присмива на жалките опити да я намеря.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1104 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 10:32 AM

Показване на мнениетоnushcho, в 23 January 2013 - 09:54 AM, написа:

Обявавам край на желанието ми да науча Зина да идва при мен на повикване, също така и край с това да се надявам че някой ден ще я разхождам без повод и тя ще ме слуша. Хахаха мечта - звучи невероятно. Това е куче което си знае неговото и ако не и изнася буквално се изнася. Хич не и пука че стопанката и не може да спи цяла нощ и обикаля като гламава да я търси, то нащо си прави разходки от по 24 часа...... :eg_033: Не мога и това е! Свалам ви шапка на тези от вас които сте си научили кучето на комнада "ела тук" при всякакви обстоятелства :rc_036: На мен ми се е паднал дяволът на хъскитата, най-хитрия и своенравен екземпляр. Не стига че се разхождала цял ррден и цяла нощ, гладна на сутринта ами и прави фасони дали да се прибере или още малко да похойка...... :dog: Дигам ръце, да хойка и да яде кокошки, обиам я страшно много, но търпението си има граници!!! Не може едната да излезе от двора и да се върне до половин един час, другото пък на отворена врата да си стои вътре и да не излиза, а "Зина Принцесата Войн" да си обикаля ден и нощ и да ми се присмива на жалките опити да я намеря.

Щом я гледате на двора... Наказание-вързана и разходка само с Вас. Има уроци за възрастни погледнете как да я научите на командата. Тук

#1105 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 January 2013 - 10:51 AM

Не мился че чрез такова наказание ще има ефект, дори обратното ще търси повод да избяга и още по малко ще се доверява като знае какво наказание я чака у дома. Именно че съм изчела много уроци и методи....за 3.5 години не успях да я науча, ако някой може нека заповяда, и мен да научи как да се справям няма да откажа! При успех почерпката е от мен!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1106 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 05:22 PM

Не, наказанието е напълно излишно при условие, че не я е хванала докато излиза от двора! Да ти кажа аз бих се пробвала със Зина, не че съм голям специалист, ама съм доволна от Неро и от другите хъсета, с които съм имала възможност да обменя няколко думи :db_046: Сигурна съм, че и тя си има цака за хващане, въпросът е къде е!

Хиперактивни кучовци се възпитават с много тичане и спорт, аз затова ще се възползвам от доброто време и липса на сняг и утре сутрин излизаме с колелото!
User's Signature

Качена снимка

#1107 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 05:42 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 23 January 2013 - 03:22 PM, написа:

Не, наказанието е напълно излишно при условие, че не я е хванала докато излиза от двора! Да ти кажа аз бих се пробвала със Зина, не че съм голям специалист, ама съм доволна от Неро и от другите хъсета, с които съм имала възможност да обменя няколко думи Качена снимка Сигурна съм, че и тя си има цака за хващане, въпросът е къде е!

Хиперактивни кучовци се възпитават с много тичане и спорт, аз затова ще се възползвам от доброто време и липса на сняг и утре сутрин излизаме с колелото!

Такааа, решено е вече! Аз може би скоро може и да имам пътуване дестинация Варна-Враца, може да взема Зина и да я хвърля на Доля хахахха Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1108 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 11:00 AM

Показване на мнениетоLetty, в 23 January 2013 - 05:42 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 23 January 2013 - 03:22 PM, написа:

Не, наказанието е напълно излишно при условие, че не я е хванала докато излиза от двора! Да ти кажа аз бих се пробвала със Зина, не че съм голям специалист, ама съм доволна от Неро и от другите хъсета, с които съм имала възможност да обменя няколко думи Качена снимка Сигурна съм, че и тя си има цака за хващане, въпросът е къде е!

Такааа, решено е вече! Аз може би скоро може и да имам пътуване дестинация Варна-Враца, може да взема Зина и да я хвърля на Доля хахахха Качена снимка

Наще ще ме изселят! По-скоро аз съм мераклийка да подосаждам на nushcho, аз и това лято исках, ама ми се провалиха плановете.
User's Signature

Качена снимка

#1109 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 January 2013 - 11:08 AM

Дай да се съберем 10-15 мъжкара и да ходим у нуше на гости :). Тя нали има и голям двор тамън. Зина да се види в чудо! :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1110 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 January 2013 - 12:23 PM

Аз нямам нищо против да ми гостувате, но Чарли малко не се разбира с мъжки кучета когато женския харем е наоколо. Става много ревнив и сприхав.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1111 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2013 - 08:15 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 23 January 2013 - 10:51 AM, написа:

Не мился че чрез такова наказание ще има ефект, дори обратното ще търси повод да избяга и още по малко ще се доверява като знае какво наказание я чака у дома. Именно че съм изчела много уроци и методи....за 3.5 години не успях да я науча, ако някой може нека заповяда, и мен да научи как да се справям няма да откажа! При успех почерпката е от мен!

Ами наистина не знам как се получава, моята е бебе още и се получи, написаното в уроците (едно твърдо и строго "НЕ" е достатъчно дори и без викане)
Не знам как се превъзпитава възрастен индивит

#1112 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2013 - 08:18 PM

О за Варна пишете и мен и малката Алекс хахаха
а идващите към Враца са добре дошли :)

#1113 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 10:51 PM

Показване на мнението( o ) xus, в 16 January 2013 - 10:20 AM, написа:

Здравей, jerry89. Първо искам да ти кажа, че не съм специалист по кучета и тепърва се уча. Виждам обаче, че никой не ти отговаря, а и ние имаме идентични опитности с моето хъски, също сме на годинка и един месец, и ми е интересно, затова ще ти напиша мнението ми, пък ти си преценявай. Предполагам, че кучето ти има проблем най-вече със запознаството с други кучета, тъй като го е заболяло от ухапването и му е останал стрес, сега очаква всяко друго куче така да прави с него. Ти трябва да му покажеш, че не е така и че греши. Запознавай го с добронамерени кучета, като му ги водиш с дупето, не с главата, за да ги померише първо. Докато не спре да ги души, не ги дърпай. Ако имаш страх от сбиване ползвай наморници, но също така имай предвид че страхът ти ще влияе на кучето ти. Когато някое куче го е страх от моето, аз му нося моето с дупето, души го колкото го души и после правим успешно запознаване. :) Предполагам, че ще ти е по-лесно ако пробваш с породи различни от немска овчарка. Не се сещам как по друг начин можеш да махнеш страха си на кучето от други кучета, освен със срещи с други кучета.

А ето при нас какво се случи от което още изпитвам яд. Споделям го с всички, за да кажат мнение, и дали и при тях е така. Три пъти сме хапани от три различни кучета! Имам чувството, че другите кучета възприемат хъскито като вълк и изпитват голям страх от него, конете също. Първият път го бях пуснал да тича свободен на една голяма поляна, на километър разстояние обаче без да видя разхождали родезиец на 5 г.. Атила надушил и отишъл да му каже здрасти. Но онова куче го захапало и моят му отвърнал, та се сбили. Когато отидох, от родезиеца шуртеше кръв от устата, а на Атила бялата козина почервеняла. Радвам се само мъничко, че моят е боец и не са дава на по-големи, но иначе хич не обичам такива грозни сцени, и бях сърдит на Атила една седмица. И имам подозрения, че му е станало нещо на другото куче тъй като имаше дупка под окото, от което ми е още по-неприятно. След това ни ухапа изненадващо и едно улично куче в гръб - хапе в гръб и бяга! :eg_033: Тогава видях за първи път как моето мило и сладко кутре, става вълк когато го нападнат. И третият път беше тези дни, разхождах Атила из квартала и ми се чуха стъпки зад мен. Обърнах се и видях как едно едро куче тича към него. Но тъй като още не познавам добре езика на кучетата, се чудих в най-важните 3 секунди - идва за игра или напада?! И не го ритнах, то мина покрай мен и нападна Атила, който беше с гръб, душейки си нещо. Можах само в последната секунда да го извикам, той се обърна и избегна атаката. После агресивното куче избяга на три крачки назад и му пуснах Атила очи в очи, защото си мисля че ако аз съм на негово място и ме нападат кучета, а мен само ме душът и дърпат - ще се деморализирам ужасно! Другото куче разбира се избяга и се прибра в двора от който беше избягало.

За щастие нито имаме физически, нито психически травми, и Атила си е все същият! Надявам се повече няма да ни нападат кучета, но ако тръгне друг път някое срещу нас, първо ще го спирам и ще му искам лична карта за проверка, иначе кубинка в дупето, защото вече ми е омръзнало от тези глупости!

zdravei blagodarq ti 4e mi pisa 6te se opitam pak da vidim kakvo 6te stane a za tvoq problem ne znam

#1114 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 10:54 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 16 January 2013 - 03:48 PM, написа:

Това е много важен момент за мъжките кучета и моят на около година и нещо почна да става много войнствен срещу други мъжки кучета, хвърляше се, искаше да се доказва! Бяхме се видяли в чудо . . . Колкото по-голям става толкова повече ще кротва, ако сте му показали, че това се иска. Сега е момента, в който трябва да затегнете яко възпитанието, не го изолирайте от кучета - това ще влоши положението! Събирайте го първоначално с по-малки кучета и женски, после с недоминантни или кастрирани мъжкари! Имайте предвид, че топка и пръчка стават причина за най-много сбивания, така че гледайте всячески да го срещате с кучета, но да не се създават конфликтни ситуации. Ако видите, че нещата са напрегнати, срещне куче докато е пуснат с което не се харесват и се душат леко настръхнали HE хващайте кучето! Най-голямата грешка е да се намесите докато се душат и дори ако се ръмжат, докато няма сбиване не се намесвате! Залъгвате го отдалече - храна, звуци, тичане, пляскане и всеки път когато дойде без да се сбие, което в началото може да не е често, му се дава награда!
Ако е вързано кучето ви и идва друго куче пуснато, с което няма да се харесат, карате вашето да седне и давате награда! Всеки път като види кучето давате награда- така свързва кучето с положителни неща, при нас помага! Недейте да дърпате кучето, не му викайте, не го бийте! Насочете вниманието му повече към вас отколкото към другите кучета, тичайте, карайте колело, научете команда Остави и Ела!
Ако можете да избегнете някоя конфликтна ситуация - направете го! За да сте по-спокойни и вие и кучето. Спокойното куче е кротко куче!
Това е дълъг процес, изисква много усилия и старание, всеки ден да се упражняват по 5 мин командите и винаги упражненията да завършат положително!
Сега след почти 4 години и след куп преживявания от всякакъв характер, кучето ми е спокойно и много търпеливо, можем да се срещаме с всякакви кучета, като видя, че няма да се разберат просто си тръгвам - не насилвам нещата и така!

aha mersi za saveta no problema e 4e vednaga 6tom vidi ku4eta i se dobliji te zapo4vat da se biqt

#1115 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 11:02 PM

Показване на мнениетоkranivo, в 21 January 2013 - 01:12 PM, написа:

Здравейте, аз съм новак в отглеждането на хъски. до сега съм гледал кавкаска овчарка, котки и никога не съм имал проблем (особено с кавкаската и първата ми котка), но Алекс (хъскито) ... Не знам как да процедирам с нея в отношение на възпитание,навици,режим и т.н. Заедно сме от едва седмица и 2 дни и не мога да очаквам чудеса. Справяме се с някои неща, като да спрем да дъвчем кабели и да ядем цветята у дома- Лесно стана само с едно строго "не",но това "не" не помага при хапането-хапе непрекъснато и захапва здраво,а има играчки,с които играе, но протегна ли се да я погаля почва да хапе, легна ли и тя се качи скача на лицето.Не знам как да я приуча с ходенето по нужда,че трябва да става на вън а не у дома. Четох темата за хигиенните навици и пробвах методите, но напълно безуспешно. Сега единственият вариант е,като видя,че става от сън веднага да сложа каишката и да я изведа, но това не я приучава, към изхождане на вън,а просто ме спасява от чистене и навлича безсъние. Научихме се (горе долу) да ходим на повод. Когато я взех преди 9 дни, ако и сложиш повода тя сядаше на земята като паметник и не мърдаше, сега вече се движим, непрекъснато се мъчи да ме влачи на някъде, но с къс повод повикване тръгва и продължаваме с разходката или стигането до полянката където играем. От снощи се появи друг проблем, докато си слагах да вечерям тя видя от къде го правя скочи и ми обърна чинията изяде всичко почти моментално,като прахусмокачка и сега отказва да се храни с гранули, а чака на готварската печка,а сложа ли да ям се катери къде ли не докато се качи на масата.

ima6 golqm problem naistina sega 6te ti otvikne granulite ne znam kolko e golqmo ku4eto ako e golqmo 6te vidi6 zor ako e po malko moje i da uspee6 no sa6to mnogo trudno haskitata sa mnogo tvardoglavi vnimavai iskat mnogo vnimaniq i razhodka ako iska da napravi ne6to koeto ne e naredno stogo i kazva6 ne za da se spla6i da razbere 4e tova ne e hubavo kogato hape q perva6 leki4ko po nosa bez da q bie6 samo leko q perva6 i i kazva6 ne opitva6 se da i vtalpi6 4e ti si sobstvenikat ne i odisvai postoqnno na akala ponqkoga trqbva da bade6 malko stog ponqkoga kato prekali a za izhojdaneto po nujda ami tova e trudno 4esto to si e v instinkta na ku4eto to kogato napravi belq moje6 da q zavede6 da si go podu6i i da i kazva6 ne i da i se kara6 ne6to podobno e nadqvam se malko da pomogna

#1116 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 11:43 PM

Аз сега видях, че nushcho е от Варна. Ние имаме още месец и нещо до 1вата разходка, но все пак ти къде си разхождаш хъскито си? Аз от месец живея в кв. Левски и още не съм се запознала с полянките, иначе морската е вариант, на 20тина минутки... Качена снимка
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#1117 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2013 - 09:15 AM

jerry89, ще те помоля да пишеш на кирилица и от време на време да слагаш точки и запетаи, че почти нищо не ти се разбира.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1118 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2013 - 09:40 AM

Показване на мнениетоDidi168, в 24 January 2013 - 09:43 PM, написа:

Аз сега видях, че nushcho е от Варна. Ние имаме още месец и нещо до 1вата разходка, но все пак ти къде си разхождаш хъскито си? Аз от месец живея в кв. Левски и още не съм се запознала с полянките, иначе морската е вариант, на 20тина минутки... Качена снимка

Ние попринцип се разхождаме в Морската събота и неделя само, понеже ми идва малко далечко да ходим до там всеки ден (от колхозния). Иначе на пазарчето горе долу до частната автогара направиха една кучешка полянка с две клетки, съответно за големи и малки породи, хубаво е.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1119 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 January 2013 - 09:54 AM

Показване на мнениетоkranivo, в 24 January 2013 - 08:15 PM, написа:

Показване на мнениетоnushcho, в 23 January 2013 - 10:51 AM, написа:

Ами наистина не знам как се получава, моята е бебе още и се получи, написаното в уроците (едно твърдо и строго "НЕ" е достатъчно дори и без викане)
Не знам как се превъзпитава възрастен индивит

Ние проблем с НЕ-то нямаме, дори и когато е пусната на двора и загледа и задебне котките веднага се отказва когато я сезирам с НЕ! Имаме проблем с идването при повикване и правенето на оглушки когато не е на кеф. Много добре разбира какво се иска от нея, ние си имаме една процедура за храненето и прибирането в клетката. Казвам "хайде на място" и другите две се втурват с бясна скорост и влизат в клетката, Зина и тя евентуално ако е по гладна ще ги последва, но ще застане отпред клетката за да не се "прецака" случайно ако менюто не и хареса и да взема да я затворя и да я лиша от свобода за няколко часа. Така затварям вратата на клетката и Зина остава отвън да чака докато изляза с паничките. Като изляза с тях съответно ако е много ароматно манджото много се вълнува и сама отваря клетката да ми помогне да вляза по-бързо, ако не е кой знае какво влиза след мен с не много голямо желание, ако пък не е гладна и е решила че има още какво да прави по двора и не си е свършила деловите работи като копане и дебнене на котките ще ме погледне и ще замине да си обикаля по двора докато не дойда насила да я прибера.
Това е общо взето когато сме на двора. Когато я изпусна на улицата е съвсем друго явление там и от кебапчета не може да се поблазни, няма такъв филм. Свободата е най-важното в този момент, директно отпрашва на някъде с ясната идея че няма да ми се даде да я прибера скоро или да даойде сама при мен. Опасно е на улицата понеже има съседи с кокошки и пуйки, поради тази причина не смея да я пускам да се учим за да не изяде някое добиче.
Друг проблем е че и когато не съм в нас родителите ми ги пускат и прибират и понякога на тях като прави оглушки я хващат малко по принудителния и вандалски начин и тя още повече се научава да не идва при теб когато я викаш, направо си е изградила рефлекс да се дърпа когато някой я доближи, ясно ми е че върху това трябва да се работи - доверието да знае че не винаги когато отида при нея ще я прибера, но това не мисля че мога да го правя на улицата пред нас, просто няма как да стане да рискувам да изяде пернатите и после някой сърдит съсед да и тегли ножа :dh_188:

Показване на мнениетоLetty, в 25 January 2013 - 09:40 AM, написа:

Показване на мнениетоDidi168, в 24 January 2013 - 09:43 PM, написа:

Ние попринцип се разхождаме в Морската събота и неделя само, понеже ми идва малко далечко да ходим до там всеки ден (от колхозния). Иначе на пазарчето горе долу до частната автогара направиха една кучешка полянка с две клетки, съответно за големи и малки породи, хубаво е.

А относно разходките, ние сме извън града и с колата можем да се разхождаме събота и неделя горе долу навсякъде. И тази закритата градинка за която Letty спомена много ми допадна идеята, там ще мога да я пусна.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1120 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 10:01 AM

Ооо, моята самопокана не включваше кучетата ми! :db_046:
User's Signature

Качена снимка

• (61 Страници) +