Dog.bg Форуми : Без думи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Без думи поредното осакатено животно

#1 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 July 2010 - 11:44 PM

"Спешно за Пловдив! Отново осакатено животно! Търси му се дом, дори и временен! След тридневно отсъстие от мястото, на което живее, кучето е намерено в следното състояние: липсва му единият крак! Животното се нуждае от грижи и преглед, тъй като се вижда, че раната е прясна и все още има кръв по телцето си! Умоляваме някой да поеме животното, а ако не може да осигури постоянен дом, ще се свържем с чуждестранни сдружения и ще потърсим тяхната помощ! Кученцето не трябва да остава на улицата, тъй като е много вероятно да се върнат за него, отново!"

източник

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2010 - 09:54 AM

Мамка му...Не пак... Какво става бе хора? Ама ние се оказахме мн болна нация....
Пишете какво става с кученцето. Намерихте ли кой да го прибере? Аз също ще се разровя....
Ох, лошо ми стана...

#3 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2010 - 12:13 PM

Доповръща ми се и ме заболя адски много от това, че има изроди безчет в наша държава. От цялата си душа пожелавам на този, който е сторил това - много болка, много страдание и АД, за да разбере какво е, Господ не прощава и не забравя - знам го от опит. Вярвам го.
Горкото същество, чакаме новини - хубави, доколкото е възможно. Стискам му палци, много.

#4 Потребителят е офлайн   lucky stone Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2010 - 12:15 PM

Ще опитаме чрез репортаж на БНТ Пловдив да помогнем : и да потърсим дом , стопани, грижи на клетничето, и да огласим поредната садистична проява, която поставя под съмнение темата за това - кои всъщност са Хората :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

#5 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2010 - 12:21 PM

Според Пловдивското дружество на куч е намерен приемен дом. Благодаря им за бързата реакция относно намирането на допълнителна информация.

За съжаление не знам кой е поел отговорността за мъника, но предполагам, че ще има такава на фейсбук страницата.

http://www.facebook....108482009173242

#6 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2010 - 12:47 PM

neofly, моля дръжте ни в течение. Аз лично нямам Фейс, а искам да знам какво се случва..
Дано всичко се нареди в най-добрия вариант за бебока...

#7 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2010 - 01:24 PM

Писах вече във фейсбук, че мога да поема транспорта до Карагьозов.Пиша го и тук за всеки случай.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Raya17 Икона

Публикувано: 26 July 2010 - 01:31 PM

Мамка му ква е тая държава :ud_009: отново осакатено животно стана ми адски гадно като видях снимките дано и на злосторника да му отрежат така крака :eg_033:
и да кажа на които не е разбрал видях във фасебук кученцето е било прибрано временно във фхода на блок докато утихне дъжда а след това една жена щяла да го заведе на ветеринар
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2010 - 02:15 PM

Аз също опитах снощи да се свържа с няколко човека от Пловдив, които евентуално биха могли да приберат животинката, но безуспешно. Радвам се, че за момента е на сигурно място.
Кученцето не изглежда стресирано, дано наистина е така.
neofly, можеш ли да дадеш повече инфо за състоянието му? Водено ли е вече на ветеринар или тепърва предстои? Доста хора тук нямаме фейсбук и не можем да следим там какво се случва. Ако имаш възможност, моля те да пост-ваш актуална информация и тук.
Качена снимка

Прегръдки за душичката.

#10 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2010 - 02:41 PM

Вече изобщо не съм убедена, че бебето Бо (кученце-момиченце), което приятелката ми намери с три крачета до контейнер и голяма рана на липсващото краче е дело на плъх, както каза ветеринарката. Писали сме за Бо тук във форума под заглавие "Запознайте се с Бо" в рубриката "Без дом". Ами ако това стане масово явление? Боже, ужасявам се, че някой го прави за удоволствие.

#11 Потребителят е офлайн   lucky stone Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2010 - 03:59 PM

Преди малко видяхме кученцето - при момичетата, които са го завели в клиниката и утре ще транспортират до София. Животинчето е изключително мило и дружелюбно; не знам каква е версията с плъха; ние също говорихме с ветеринарната лекарка, но ми се струва, че плъх не би могъл с такава прецизност да отхапе точно по колянната става крачето. Нито капан, нито каквото и да било случайно действие, може да е с такава хирургическа точност...Ужасяващо е . Добрата новина е, че раните са съвсем затворени, малката / кученцето е женско/ е изкъпана, обезпаразитена, нахранена и ...съвсем доверчива . Едното оченце е възпалено и ще се наложи лечение. Да са живи и здрави тези мили хора,които са я спасили, лекуват я и ще я приютят . Да им се връща стореното добро!

#12 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2010 - 04:17 PM

Версията с плъха е за едно друго животинче.
Радвам се, че няма нищо обезпокоително около красавицата. Дано от тук нататък животът й е обсипан с любов, спокойствие и много игри х).
Качена снимказа хората, които й помагат!

#13 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2010 - 09:33 AM

Браво хора. :rc_036:
Дано от днес нататък тази кукла има само хубави моменти в живота си...
Моля, дръжте ни в течение. Ще ви бъда благодарна.

#14 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2010 - 01:22 AM

От фейсбук:

"Здравейте на всички,
Днес Скарлет (това е новото име на бебчо) пристигна благополучно в София. След като я взехме веднага беше откарана във ветиринарна клиника за второ лекарско мнение. Към момента общото здравословно състояние на Скарлет е сравнително добро, т.е. няма температура и няма инфекция на раната. Имаме проблем с едното оченце, както можете да видите и от репортажа по БНТ. Скарлет притваря окото си и го държи така, тъй като има язва и възпаление. След терапия, която ще бъде проведена се очаква, че ще успеем да излекуваме окото и.
До няколко дни ще Ви покажем и становището на лекарите, които ще я наблюдават, за да бъдем прецизни в информацията, която Ви предоставяме.
За момента на Скарлет е осигурен временен дом и тя ще бъде там, докато не се убедим, че е напълно здрава. За Скарлет ще е необходимо лечение на окото, за което Ви казахме, както и в последствие ваксини и паспорт и контролните прегледи.
Относно малката принцеса – какво да Ви кажа – тя е едно божествено създание, както всички останали животни. Невероятно мила и крехка, с много любов в себе си. Въпреки факта, че Скарлет е осакатена тя има постояното желание да бъде прегръщана, иска да си играе и винаги се върти в ръцете ти, за да полюбопитства какво се случва наоколо.
Знаете ли кое за мен е най-странно. Най-странното е, че тя продължава да обича...нас хората...както го прави и Мими, както го правят и всички останали животни...Това не мога да разбера – как успяват, как са устроени така! Да ги осакатява човешкият род, а те да продължават да ни обичат, да ни се радват, да въртят опашките си само при вида ни...Не мога да го разбера, но им завиждам! Завиждам им за големите сърца, които имат! А, за нас хората...мога само да съжалявам, че толкова се изродихме в това време, в което живеем...Не знам дали през вековете сме си извоювали правото да се наричаме с гордост Човеци, но знам, че отдавна сме започнали да губим това си право и много отдавна не го заслужаваме..."

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 10:19 AM

Чудесни новини, neoflay! Виждам, че е в добри и грижовни ръце и съм убедена, че само хубави неща ще последват! Кураж, мъничка пухличка! :ba_025:

#16 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 01:52 PM

Отново се разплаках със смесени чувства: Чувство на радост, че за малкото същество се грижат, чувство на възхищение за това, което правите, но и чувство на болка и мъка, че сме такива ние човеците, а тези същества наистина продължават да ни обичат.

#17 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 01:16 PM

Здравейте на всички

Искам да ви разкажа как се чувства Скарлет сега. Така кръстихме кученцето от Пловдив с отрязаното краче.

След пристигането си в София веднага я закархме при ветеринар. Раната на крачето зараства добре, както сте прочели и по горе. Освен възпалението на дясното око, други здравословни проблеми няма. Относно твърденията ,че крака липсва , защото е отхапан от плъх, или защото е капан или каквито и да са там други предположения , то смея да твърдя, това изобщо не е вярно. Крака е отрязън от човек с опит , по раната няма никакви разкъсвания на тъкан и костта не е натрошена.. което автоматично изключва вероятностите да е бил откъснат от капан или тем подобни.

На скарлет и предстоят ваксинации, но тя ще бъда ваксинирана едва ,след като приключи лечението на окото. Другата седмица ще бъде вътрешно обезпаразитена и ще има контролен преглед относно състоянието на окото.

Скарлет тича и играе, като всяко друго пале на нейната възраст. В момента и растат зъбки. Много е игрива и любвеобилна, пълна с живот. С нищо не личи, че има само 3 крачета. Упорито се учи да скача и да се качва на дивана и се справя доста успешно. Много е трудна за снимане в будно състояние, защото не стои дори и за секунда мирна.
Обича да я почесват зад ушичките и по коремчето и наистина е едно прекрасно на пале, което никога няма да разбере защо не може да се почеше само зад ухото.. Просто това право и беше насила отнето!

Скарлет ще бъде в приемния си дом , докато бъде осиновена от отговорни хора, които ще я обичат и ще се грижат за нея , така както тя заслужава. И вярвайте ми тя ще им се отплати с цялата си любов.

Прибавила съм и две снимки по време на игра , които все пак успях да направя ;))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 02:27 PM

Чудесна е. Вярвам, че за нея всичко ще се нареди в бъдеще....
Благодаря на хората, които се грижат за нея :rc_036: , и бих била много щастлива, ако може да ни държите в течение. Не всеки ден, но....да имаме някакви вести за бебочката. :smile:

#19 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 03:59 PM

Непременно :))

#20 Потребителят е офлайн   lucky stone Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2010 - 08:59 PM

http://bntplovdiv.co...-jestokost.html

С малко закъснение, понеже не бях в БГ, ето и репортажа- за да благодарим на момичетата, които първи реагираха и се погрижиха за Скарлет.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни