От фейсбук:
"Здравейте на всички,
Днес Скарлет (това е новото име на бебчо) пристигна благополучно в София. След като я взехме веднага беше откарана във ветиринарна клиника за второ лекарско мнение. Към момента общото здравословно състояние на Скарлет е сравнително добро, т.е. няма температура и няма инфекция на раната. Имаме проблем с едното оченце, както можете да видите и от репортажа по БНТ. Скарлет притваря окото си и го държи така, тъй като има язва и възпаление. След терапия, която ще бъде проведена се очаква, че ще успеем да излекуваме окото и.
До няколко дни ще Ви покажем и становището на лекарите, които ще я наблюдават, за да бъдем прецизни в информацията, която Ви предоставяме.
За момента на Скарлет е осигурен временен дом и тя ще бъде там, докато не се убедим, че е напълно здрава. За Скарлет ще е необходимо лечение на окото, за което Ви казахме, както и в последствие ваксини и паспорт и контролните прегледи.
Относно малката принцеса – какво да Ви кажа – тя е едно божествено създание, както всички останали животни. Невероятно мила и крехка, с много любов в себе си. Въпреки факта, че Скарлет е осакатена тя има постояното желание да бъде прегръщана, иска да си играе и винаги се върти в ръцете ти, за да полюбопитства какво се случва наоколо.
Знаете ли кое за мен е най-странно. Най-странното е, че тя продължава да обича...нас хората...както го прави и Мими, както го правят и всички останали животни...Това не мога да разбера – как успяват, как са устроени така! Да ги осакатява човешкият род, а те да продължават да ни обичат, да ни се радват, да въртят опашките си само при вида ни...Не мога да го разбера, но им завиждам! Завиждам им за големите сърца, които имат! А, за нас хората...мога само да съжалявам, че толкова се изродихме в това време, в което живеем...Не знам дали през вековете сме си извоювали правото да се наричаме с гордост Човеци, но знам, че отдавна сме започнали да губим това си право и много отдавна не го заслужаваме..."