За колко пари си взехте померанчето?
Публикувано: 27 August 2010 - 11:42 PM

Със сигурност разбирам повече от Икономика отколкото ти от Кинология

Публикувано: 27 August 2010 - 11:46 PM

P.S. пачангата няма нищо общо с кючека.
Публикувано: 28 August 2010 - 12:02 AM
Извинявам се за оф топик. От померани не разбирам. Факт.<div><br></div><div>@ivan-z: +1 за казаното от теб</div>
Публикувано: 28 August 2010 - 12:09 AM
и се питах защо , е така ? еми отговора е лесен ,там хората си къпъват кучета от развъдници (дори да нямат намерение да ги водят по изложби и тнт) а повярвайте ми там цените са брутално високи ...
забелязали ли сте на скоро колко рядко се виждат кучета в техните норми и стандарти на породата ... примерно аз не съм виждала пинчер истински от нз колко време .... даже вече ми се е променила представата за пинчер :Д
и кокерите по същия начин 1 на 100 е баш кокер ....
да не говоря и за немските овчарки .... също рядко се случва да се види овчарка .... по-добре да спра с изброяването на породите изчезващи в бг
а да не казвам това колко обърква хората ... днес питаха един фр със староангийски буллдог дали кучето my е амстаф .... след което мина амстафф и никакво внимание :Д за какво говориме :Д
в бг всичко е менте .... маратонки , часовници , кучета ..... ооо а по-добре да не захващаме темата за котките че там положението е критично :Д
да стандарта ни е нисък и междовременно популацията на кучета е голяма как става нз ?
виждате ли как се губят тези породи ?
Публикувано: 28 August 2010 - 12:11 AM
pa4anga, в 27 August 2010 - 11:45 PM, написа:

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 28 August 2010 - 12:22 AM
pa4anga, в 28 August 2010 - 12:09 AM, написа:
Може и на ЛС. Заповядай. Но не е хубаво да пишеш цена (1000 лв) и после да си редактираш поста.
Не е по темата? Говорим за цени все пак независимо от породата. Ако мод реши да трие. Аз лично няма да се сърдя.
Хората са ти обяснили всичко. Не е нужно да преоткриваме света.
Публикувано: 28 August 2010 - 12:41 AM
Моля,не ме сравнявай с депутатите че съм алергична към тази думичка.Ех,че съм руса пък и аз беее...не ща и не ща да разбера...

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 28 August 2010 - 01:09 AM
pa4anga, в 27 August 2010 - 09:27 PM, написа:
Колко насериозно ще се взимам си е мои избор,не си ти човека който ще ме поучава по една проста причина навираш се в тема с която не си наясно(меко казано).И коя е адекватната цена според теб? Хората ти казаха точно и ясно простираи се според чергата си толкоз, по ясно от това как да ти го кажат????И един съвет от мен не се опитваи с този подигравателен тон да поучаваш хора който дори не познаваш,а именно развъдчици с име който се опитаха съвсем човешки да ти обяснят нещата.

Публикувано: 28 August 2010 - 09:27 AM
я дайте да опитаме( това вие, развъдниците бихте могли да сторите)да направим една ясна и проста сметка.
С уговорката, че нещата могат да се кажат в рамките на добрият пример, и че цената на всяко едно, конкретно кученце е отделна и би могла да е различна в сравнение с друго куче.
Въпрос на решение на развъдчика;негово изконно право е да оценя и преценя кое, как, колко и на кого.
За да стане пределно ясно на потребителите, които просто не "са в час " по темата "цената на един померан".
Например, би могло да се започне с простият факт колко трудно се внася добра кръв в никому неизвестна България, от развъдник с добра репутация( под това се разбира не само високи киноложки успехи, но й много добра кръв, подходящо отглеждане в добри условия, ветеринарни разходи;хранителни добавки;етичност към породата, към клиента;договорни условия и прочее).
Колко трудно вие, колегите подбирате подходящ, добър развъдчик, и че накрая развъдчика може да каже :"не", независимо колко пари му бъдат предложени от вас.
Негово право.
После може да видим колко струва едно куче шоу клас, защото това е което интересува колегите( никой не се вълнува от пет клас, въпреки, че такъв клас кученца има винаги във всяко кучило, тук и по света).
След туй нека видим как се отглежда едно куче немски шпиц померан, как му се вади потенциала;на колко изложби минимум трябва да бъде заведено, колко струва това на развъдчика;
Да видим колко струват грижите, козметиката, груминга, вет.грижите по едно такова куче, от тази порода.
Да видим как се случва избора на скачката, че е сложно, колко кученца се раждат.
Как се раждат, колко трудно ражда по начало померана, колко е смъртността в едно такова мини кучило.
И накрая..да сложим чертата с една примерна цена за потенциален клиент на кученце с шоу потенциал от едно такова кучило в България.
п.с.
когато купуваш куче с добри гени, здраво, право, с шоу потенциал от елитен развъдник от чужбина никой не се вълнува дали можеш да си го позволиш на фона на родната ти заплата и икономика.Ако се прояви такъв интерес, то той би бил само за да е СИГУРЕН развъдчика във вашите възможности да отглеждате качествено и добре едно тяхно "детенце"( за повечето това е странична дейност, хоби, не е основен бизнес)и те държат то да попадне в добри ръце( да се подразбира и платежоспособни).
Какво ще кажете, колеги да се направи нещо подобно пък който иска да чете, да вниква, да разбира..
Поздрав!

Публикувано: 28 August 2010 - 10:42 AM
samoyedfan, в 27 July 2010 - 11:00 AM, написа:

Това е изключително некоректен въпрос защото цените в един развъдник има етично, морално и всякакво право да бъдат коментирани САМО от самият развъдчик, никой друг няма това право.
Вие можете да питате всеки развъдчик по отделно и сами да си решите коя цена & качество и прочее ви устройват, без да искате коментари на чужди хора за чужди кучила.
И накрая ще кажа, че тази цена е съвсем приемлива за ПОРОДАТА немски шпиц померан.
За породата.
Поздрав!
Публикувано: 28 August 2010 - 10:49 AM
Дури, в 28 August 2010 - 08:47 AM, написа:
samoyedfan, в 27 July 2010 - 11:00 AM, написа:

Това е изключително некоректен въпрос защото цените в един развъдник има етично, морално и всякакво право да бъдат коментирани САМО от самият развъдчик, никой друг няма това право.
Вие можете да питате всеки развъдчик по отделно и сами да си решите коя цена & качество и прочее ви устройват, без да искате коментари на чужди хора за чужди кучила.
И накрая ще кажа, че тази цена е съвсем приемлива за ПОРОДАТА немски шпиц померан.
За породата.
Поздрав!
Напълно съгласна съм. Има възможност купуваш, нямаш-не купуваш.
Публикувано: 28 August 2010 - 11:28 AM
Толкова е преценил развъдчика - толкова иска. А защо само развъдчикът да може да я коментира?
В Търново един развъдник е обявил цени по 3000 лв в една вет. лечебница.
(И моля, не ме закачайте на тема ценообразуване, че може и да кажа нещо грозно, ако не успея да стисна зъби.)

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 28 August 2010 - 11:50 AM
GAG, в 28 August 2010 - 11:33 AM, написа:
Толкова е преценил развъдчика - толкова иска. А защо само развъдчикът да може да я коментира?В Търново един развъдник е обявил цени по 3000 лв в една вет. лечебница.
(И моля, не ме закачайте на тема ценообразуване, че може и да кажа нещо грозно, ако не успея да стисна зъби.)
Кой е казал, че дадена цена трябва да е "супер - тайна".
Когато се обърнете към даденият развъдчик и той Ви каже цената на конкретното кучеце -за каква супер тайна би могло да става дума?
И нима моите съобщения не целят именно "да се разбули тайната защо един пом струва толкова много"?
Коментирам как е там от където се купуват тези кученца.
Мисля, че това е правилната посока първо да се види :"от къде", после да се нищи надире.
Етично е да я коментира развъдчика защото той е вложил своите лични средства, време, енергия, нерви, потенциал в нещо, което е негова лична собственост и е негово правото да прецени какво, що, на кого и колко.
Например, ако аз подходя към развъдник от чужбина с първи въпрос:"Колко струва пом с "шоу - потенциал" от кучилото Ви в момента?"
Има голяма вероятност изобщо да не получа отговор.
Цената обикновено се коментира между клиент & развъдчик
по - надире, ако изобщо се стигне до по -продължителна кореспонденция.
Не виждам лошо в това, че еди - кой си е решил да си напише публично цената на дадено кучило и да я лепне нейде си.
Не Ви разбрах добре за ценообразуването & стискането на зъби & казването на нещо грозно, ако желаете пояснете.
Публикувано: 28 August 2010 - 12:28 PM
[/quote]
Дури, явно не съм те разбрала правилно, но наистина останах с убеждение, че цената не трябва да се коментира тук или с други хора, извън развъдчика. Ако аз се бях насочила към някаква порода щях да питам, да чета и да мисля, а тук във форума все има поне 5 човека, които да са много наясно с тази порода. Защото всички казват "от развъдник", но кучетата в различните развъдници едва ли са еднакви като потенциал, а да се вярва само на думите на развъдчика (без поне още няколко мнения на разбиращи от породата) на мен ми звучи наивно, особено ако си решил да направиш възможно най-добрия избор.
Аз поне така мисля...
(Другото е по въпроса за 3-те женски с родословие и 1-я мъжки с родословие под един покрив. Сори, но за мен това е псевдо развъдчик).
И пак казвам - ако поискам куче от дадена порода бих го взела от развъдчик с утвърдено име и позиции, за което бих си направила труда да чета много.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 28 August 2010 - 12:45 PM
(Другото е по въпроса за 3-те женски с родословие и 1-я мъжки с родословие под един покрив. Сори, но за мен това е псевдо развъдчик).
И за това си много права!Само с една малка подробност-когато започваш го правиш с едно или няколко кучета и после растеш в бройката.Виж,ако все си стоиш с тия кучета,да,определено не си развъдчик, а повторител на връзки с родословие.Което пък те праща не кой знае колко по-далеч от хмх...фермите,междусъседското размножаване.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia