Dog.bg Форуми : Случайно някой ветеринар да знае, как да изгониш съсел?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Случайно някой ветеринар да знае, как да изгониш съсел?

#21 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 July 2010 - 11:58 PM

Показване на мнениетоChupacabra, в 28 July 2010 - 09:18 PM, написа:

Абе, хора.. отрова!!
Тука в тоя форум ежедневно се борим срещу насилието над животни.. ежедневно някой попада на натровени такива, а вие се чудите каква отрова да вземете, за да убиете гризач на тавана ви !!?!?!?
Това е безумно. Човекът е този, който се е нанесъл да живее на територията на животните. Не е обратното. Ние сме дошли втори и затова ние трябва да се съобразяваме с тях, а не те с нас.
Какви отрови, какви капани ?!? Сложете капан, ако се хване - пак ще се върне и ще е три пъти по-диво. Написах вече по-горе - спрете да водите война и съселът ще спре.
Писна ми да виждам хора, които разделят кучето и котката от всички останали животни.
Осъзнайте се, това е супер смешно.
Има и други начини да се справиш с проблема, не е нужно да се използва отрова!

Finwe, припомни си какво си написала в подписа си.

Chupacabra - четете по-внимателно какво съм написала по-горе, и тогава поучавайте - не съм ползвала нито капани, нито отрова, а само обясних какво съм проучила за тези животинки и кои са действащите/недейсващите начини за справяне с проблема! Затова написах на създателя на темата какъв е моя опит и какво ми помогна поне частично - пелиновата вода - тя само прогонва, нито трови, нито убива.

Ако не сте наясно с това, че гризачите могат да бъдат и проблем, и тогава да стоим и нищо да не правим, докато те изяждат дървената ламперия и изолацията на покрива и гредите, няма защо да споря с Вас.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#22 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2010 - 12:27 AM

Е извинявам се! Аз мислех, че става въпрос за таван стълби по които се стига до тавана и там нормални има едно старо легло малки прозорчета и куп кашони и други неща при нас когато живеехме в БГ. имахме хранилки за гълаби и от там представите ми са за такъв таван а не за под керимидите.
Успех с животинката!
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#23 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2010 - 09:53 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 28 July 2010 - 07:48 PM, написа:

обаждах се на фирма за борба с гризачи, те не можаха да ми отговорят отровата, която поставят дали няма да е опасна за кучетата. Съселите са интелигентни и не се ловят лесно в капани като мишките, както и не ядат отровата, ако подушат човешката миризма и не посягат към капана, трябва да се работи с ръкавици.

Има ли какво друго да прочета внимателно ?
Фактът, че говориш за отрова, значи си мислила за този вариянт. Фактът, че изобщо ти е минало през ума такова нещо, значи вече си си служила с него. Фактът, че си звъняла на фирма за борба с гризачи (която несъмнено се бори с гризачите по крайно нехуманен начин), значи че не ти е пукало дали ще убиеш няколко съсела - само и само да спрат да вдигат шум. А и като прочитам внимателно собственото ти мнение относно борбата със съселите, оставам с впечатлението, че знаеш как да сложиш отрова на такова животно така, че то да я изяде.

Греша ли в някой от изводите, които си направих от написаното от теб ? Защото наистина четох внимателно и се опитах да го изтълкувам по друг начин.. но не успях.
Така че пак ще кажа: припомни си отново какво си написала в подписа си. Това е той:

"Разумният човек трябва да застане срещу всички жестоки обичаи, независимо колко дълбоко вкоренени в традицията и доколко заобиколени от ореол са те. Когато имаме избор, трябва да избягваме да причиняваме страдания и болка в живота на друго, дори и най-низше същество. Ако не правим това, си навличаме вина, която нищо не оправдава. /Алберт Швайцер/

И понеже това е цитат, ще се възспра да коментирам колко безумно звучи подчертаното.

#24 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 29 July 2010 - 12:13 PM

Показване на мнениетоChupacabra, в 28 July 2010 - 11:18 PM, написа:

[i]Абе, хора.. отрова!!
Тука в тоя форум ежедневно се борим срещу насилието над животни.. ежедневно някой попада на натровени такива, а вие се чудите каква отрова да вземете, за да убиете гризач на тавана ви !!?!?!?
Това е безумно. Човекът е този, който се е нанесъл да живее на територията на животните. Не е обратното. Ние сме дошли втори и затова ние трябва да се съобразяваме с тях, а не те с нас.

Малко пресилвате нещата.
Та значи първо се нанесохме ние, след това се домъкнаха натрапниците!
Би било гадно от моя страна да ви ги препоръчам, за да разберете за какво става въпрос, но все пак гризачите са напаст срещу, която света се бори всеки ден.Дай да си оставим и плъховете да си щъкат навсякъде.
А и като се има в предвид, че гризачите разнасят болести, а явно няма да ми се доверят да ги обезпаразитя и ваксинирам, пък реално ми се разхождат из къщата, да ви кажа честно здравето на децата и семейството ми въобще е някак си по-важно от това на едно плъхо подобно.
Освен това проблема не е само вдигането на шум и евентуално разнасяне на зарази, а и прегризването на ел.кабели, ламперии, вата и к`во ли още не.
Може би сте против и нехуманното тровене на хлебарки?А мухите и комарите ги дресирате ли за да ги изкарате от в къщи?
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#25 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 July 2010 - 12:43 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 28 July 2010 - 11:50 PM, написа:

Показване на мнениетоestrella, в 28 July 2010 - 10:03 PM, написа:

Пробвай да сложиш мрежа или проследи от къде влизат и затвори хубаво нямам си и идеа от такива гадини. А може и да сложиш дискове те биха отразили светлината в различни цветове и може да ги уплашат.

Явно въобще не сте наясно за какво става въпрос, за което блазе ви!
В момента единия се е нанесъл под перваза на прозореца, между къщата и перваза демек, и се придвижва по улуците....къде точно да сложа мрежа и как да ги гоня по улуците?
Въобще изключвам факта с каква скорост се размножават гризачите :dh_188:

И за последно едно уточнение, къщата е финландски тип от дървени трупи /вижда се на снимката/, и някак си не ми се чака да я направят на клечки за зъби, докато се опитвам да ги дресирам.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 July 2010 - 05:04 PM

Ултразвукови уреди срещу гризачи? Макар, че съм чела И кофти отзиви за тях.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#27 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 29 July 2010 - 05:30 PM

1. Намирате вероятните входове, през които животното влиза и излиза.
2. Намирате парчета керемида, теракот, плоски камъни или каквото и да е друго, но тежко, което лесно влиза през тези отвори така, че да не пречи на съсела да минава.
3. Намазвате парчетата със специално лепило за гризачи и ги поставяте в отворите.
4. Чакате. Ще се залепи със сигурност.
5. Като се залепи го вадите със парчето и правите с него каквото искате.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#28 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 July 2010 - 02:18 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 29 July 2010 - 05:09 PM, написа:

Ултразвукови уреди срещу гризачи? Макар, че съм чела И кофти отзиви за тях.

Това беше първото, което изпробвахме, абсолютно нулев ефект.
Уреда си пищи то си гризе, като с разклонител го монтирам максимално близко до мястото, от което се чува съсела.Може би е ефикасен срещу мишки и плъхове, но явно не и срещу съсели.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 July 2010 - 02:27 PM

Показване на мнениетоD-r Koko, в 29 July 2010 - 05:35 PM, написа:

1. Намирате вероятните входове, през които животното влиза и излиза.
2. Намирате парчета керемида, теракот, плоски камъни или каквото и да е друго, но тежко, което лесно влиза през тези отвори така, че да не пречи на съсела да минава.
3. Намазвате парчетата със специално лепило за гризачи и ги поставяте в отворите.
4. Чакате. Ще се залепи със сигурност.
5. Като се залепи го вадите със парчето и правите с него каквото искате.

Всъщност, това го изпробва съседа ни, в чиято къща /въпреки, че е масив/ гадините се промъкват през отдушника и му изгризаха окачения таван в кухнята, след като му прекъснаха тока на тавана де.
И да, със сигурност се залепват, но още по-сигурно е и че се отлепват, как един бог знае.На двете лепки беше останало само козина, като доказателство, че са били там.....
Въобще няма оправия, освен с отрова май друг начин няма.Интересното е, че отровата за мишки не я ядат, просто си я складират в различни ъгълчета :ud_009:
Въобще, голяма гад се оказа това животно :dh_188:
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 02:44 PM

Никога не съм предполагала,че съществуват подобни неловими гадинки.Понеже ми стана интересно и попитах един познат,първите му думи бяха че и на враг не пожелава да му дойдат в къщата тези същества.И той е чувал за лепило дори го смесвали с мед,сигурно да ги привлече.Каза,че единствения начин да е сигурен човек че няма да се върнат е да залепнат и лично да ги хване и махне(вече какво ще ги прави си е негова работа).Никаква отрова не действала - или не я докосвали,или я избутвали да не им пречи.
Колкото до ултразвуковите джаджи,пробвали сме против къртици,въздействие нулево.

#31 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 July 2010 - 02:56 PM

Показване на мнениетоЛола, в 30 July 2010 - 02:49 PM, написа:

И той е чувал за лепило дори го смесвали с мед,сигурно да ги привлече.Каза,че единствения начин да е сигурен човек че няма да се върнат е да залепнат и лично да ги хване и махне(вече какво ще ги прави си е негова работа).

Мммм даааа, ама нашите съсели се отлепват, и си изчезват :ab_041:
Снощи единия беше излязъл на въздух, и най-невъзмутимо стоеше на козирката над вратата и ме наблюдаваше с интерес, докато му обяснявах какво мисля да му направя, ако го докопам.А мъжът ми точно в този момент съжаляваше, че няма пушка...въобще няма да се учудя ако днес се е обзавел с такава :ab_041:
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 30 July 2010 - 04:29 PM

Има огромна разлика между готовите лепенки и тубите с лепило за гризачи. Пробвал съм и двете форми. Лепенка не бих ползвал вече. От лепилото отърване няма. Другото хубаво нещо е, че не съхне дълго време, а лошото е че ако го забравите и се нацапате някъде измиването и премахването от кожата е същински ад.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#33 Потребителят е офлайн   saryta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 01:16 PM

Наистина ме размяхте с тези съсели.Какви ли не методи се предлагат за премахването им. Тежко на тези дето си ги имат в къщи. А между другото "denicc" овчарките са ти много готини.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 05:18 PM

Какво става с "малкия" проблем? Кой спечели или се борите още?

#35 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 05 August 2010 - 05:36 PM

Нищо не са направили ! Ако беше наблизо мога да ги за....лям , по 15 лв/ съсел + пиене и мезе . :beer:

#36 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 August 2010 - 05:37 PM

Отровата и стрелянето се изключват като варианти... за ваше нещастие Качена снимка
Съселът се оказва, че е защитен вид... http://bg.wikipedia.org/wiki/Съсел

#37 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 05 August 2010 - 05:48 PM

И каква е тая усмивка ? Радваш се на нашето нещастие ? :eg_033:
Разрешено ли е поне да се кастрират ? Ще го стрелям м/у краката ? :md_064:

#38 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 August 2010 - 06:24 PM

Показване на мнениетоTali, в 05 August 2010 - 05:42 PM, написа:

Отровата и стрелянето се изключват като варианти... за ваше нещастие Качена снимка
Съселът се оказва, че е защитен вид... http://bg.wikipedia.org/wiki/Съсел

Рядък и изчезващ вид ли.... :ud_009:
Ми да заповядат у нас да видят колко са на рядко :dh_188:
Казано на кратко, нищо не помага!Дойде една фирма от София /поне ни взе някой лев :ab_041: / - I.M. Control лицензирана да извършва професионално унищожаване на вредни инсекти (насекоми) - хлебарки, бълхи, мравки и комари, с третиране (пръскане) срещу мухи, оси, стършели, дървеници, кърлежи, молци и борба с различни вредни гризачи, като плъхове, мишки, къртици, съсели, сляпо куче и други вредители.Ръководител дейност:
Д-р Миглена Миланова - хуманен лекар, специалист по паразитолигия и заразни болести.
Управител:
Ивайло Миланов - ветeринарен лекар, с 20 годишен професионален опит в областта на борба с вредители, преносители на опасни за човека болести.

И сега за радост на всички любители на съселите, спете спокойно /за разлика от нас/, милите гадини не я ядат отровата, продължават да си скрибуцат.Имаше ден, два затишие след като ни разглобиха почти целия покрив, но явно просто бяха възмутени, че им разбъркахме домът.
Не знаеш и къде точно тази нощ ще вилнеят, лягаш и се молиш да е в другия край на къщата.Ако към 5 часа се окаже, че не си уцелил правилното място, се преместваш.Точно снощи се сблъскахме с децата посред нощ, търсейки спалнята над, която тази нощ имат милост да не закусват....е за съжаление децата ни превариха :ab_041:
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 August 2010 - 06:27 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 05 August 2010 - 05:41 PM, написа:

Нищо не са направили ! Ако беше наблизо мога да ги за....лям , по 15 лв/ съсел + пиене и мезе . :beer:

Давам по 20 лв. на парче + ядене и пиене, само някой да ги премести :ab_041:
Въпреки, че е къде е октомври месец, ще заспят милите та чааааааак до май месец.......
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 07:10 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 05 August 2010 - 04:32 PM, написа:

Давам по 20 лв. на парче + ядене и пиене, само някой да ги премести :ab_041:

Тъкмо си мислех да обявите награда за залавянето на нарушителите,ама вие сте се сетили вече :ab_041:

Страшна работа се оказаха тези същества :wa_048:

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни