Случайно някой ветеринар да знае, как да изгониш съсел?
Публикувано: 06 August 2010 - 09:41 AM
Около месец след като се събуди се актвизират половите му жлези и влиза в размножителен период. Ражда 3-9 малки в началото на август.[2] Бременността трае около месец, а малките проглеждат след 3-4 седмици и почти веднага започват да приемат и твърда храна."
Не знам как ще се оправяте............КЪСМЕТ!
Публикувано: 06 August 2010 - 10:26 AM

Публикувано: 06 August 2010 - 11:49 AM
Нямам опит със съсели, но си мисля за най-древното оръжие в борбата с гризачите - Котката!
Не прочетох да сте пробвали с котка. Нито пък прочетох да имате такава сред домашните си любимци?
Защо не си вземете една, но да не е някоя мързелива персийка, а най-обикновена дворна котка, доказала се като мишелов. Все пак и съселът е гризач, нали? Т.е. малко по -голяма мишка с рунтава опашка.
Предполагам, че ще трябва нощем да прибирате кучетата вътре, за да не пречат на "бойните действия". В най-добрия случай, ако котката не успее да проникне в леговището на врага, поне може да ги притесни достатъчно, за да решат да потърсят нова, по-безопасна квартира.
Ако пък нищо не стане, поне ще си имате още един домашен любимец.

Публикувано: 06 August 2010 - 02:03 PM
buddy, в 06 August 2010 - 11:54 AM, написа:

А мерси, от тоя модел вече си имаме

Публикувано: 06 August 2010 - 02:20 PM
В крайна сметка съселите ми станаха безкрайно симпатични.
Явно не съм от хората, които имат котки и мразят кучета или гледат гълъби и мразят котки и т.н.
Живея в апартамент и на моята стая прозорецът никога не се затваря. Миналата зима в стаята ми се нанесе прилеп. Много ги харесвам и през деня имах възможността да го разглеждам отблизо. Хората, на които разказах с кого съжителствам бяха ужасени. Като се стъмнеше си излизаше, но на сутринта пак си беше вкъщи. Така седмица. После си отиде завинаги.

Публикувано: 06 August 2010 - 03:24 PM
ssiberia, в 06 August 2010 - 02:25 PM, написа:
В крайна сметка съселите ми станаха безкрайно симпатични.
Явно не съм от хората, които имат котки и мразят кучета или гледат гълъби и мразят котки и т.н.
Живея в апартамент и на моята стая прозорецът никога не се затваря. Миналата зима в стаята ми се нанесе прилеп. Много ги харесвам и през деня имах възможността да го разглеждам отблизо. Хората, на които разказах с кого съжителствам бяха ужасени. Като се стъмнеше си излизаше, но на сутринта пак си беше вкъщи. Така седмица. После си отиде завинаги.

И аз си падам по всякакви животни. И на мен са ми симпатични съселите, ама нали не са в моята къща.....

Не съм от хората, дето имат от едно и мразят друго.... Имам рибки, котка и куче. Имали сме и хамстер, и един врабец отглеждахме около седмица, докато се научи да лети...
Дядо ми, бог да го прости, ми казваше - "Изгони тази оса от стаята, но внимавай да не я убиеш".
Съгласна съм, че най-добрият вариант за съселите, е да бъдат прогонени, а не убити.
Обаче и хората в къщата ми станаха някак симпатични и им влизам в положението. Не е лесно да не спиш в продължение на месеци, нали?
Но като гледам, съселите не са в голяма опасност, ще си останат там още време, за разлика от прилепа, който си е тръгнал доброволно.
Denicc, котката ви е разкошна. Но не ми изглежда да е голям мишелов

Публикувано: 06 August 2010 - 03:51 PM
buddy, в 06 August 2010 - 03:29 PM, написа:

Eй така ловува

Публикувано: 06 August 2010 - 05:01 PM
Публикувано: 06 August 2010 - 05:45 PM

Приемаме Словенци на гости, ако някой има такива познати, моля да ни запознае....от другото нищо не помага!

Публикувано: 15 October 2010 - 12:34 AM
valin, в 06 August 2010 - 09:46 AM, написа:
Около месец след като се събуди се актвизират половите му жлези и влиза в размножителен период. Ражда 3-9 малки в началото на август.[2] Бременността трае около месец, а малките проглеждат след 3-4 седмици и почти веднага започват да приемат и твърда храна."
Не знам как ще се оправяте............КЪСМЕТ!
...хванах 7 съсела! обичат орехи, лешници...много са забавни..
с капани за мишки или плъхове! и с самоделен капан стана(2ок) - тип еднокрака къщичка...
въпрос на фантазия и въображение...а и много свободно време - за около месец :)
изучих всичките им навици ...

Публикувано: 15 October 2010 - 12:55 AM

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 15 October 2010 - 11:50 AM

Те като заспят, и ние спим.Ще очакваме включване на пролет......ужас

Публикувано: 02 April 2011 - 05:32 PM

If you want to touch Me - touch the sun,
if you want to catch Me - catch the wind,
if you want to smell Me - smell the blood,
if you want to kill Me - kill the death,
if you want to live - be Me...
Публикувано: 02 April 2011 - 06:12 PM
Миналата есен намерих малко, беше много дезориентирано.Прибрах го, оцеля животинката.Много интересни и сладки животни са, дори при достатъчно внимание привикват с хората

P.S. При все това на съселите мястото им е в природата.
Публикувано: 04 May 2011 - 04:48 PM
Публикувано: 04 May 2011 - 05:39 PM
darizad, в 04 May 2011 - 04:48 PM, написа:
Въх, не думай

Нашите "любимци" още спят...на вилата ни е по-студено, и се събуждат към края на май, поне така беше предните години.Лошото е, че когато спят, и ние по-рядко ходим, а лятото когато сме основно там, вършеят с пълна сила

Сега съм решила да пробвам другата седмица предложението, което някой беше дал за пелина.Ще сваря отвара, и ще напръскам цялото подпокривно пространство, па да видим....