ShiBumi_GirL, в 02 August 2010 - 04:04 PM, написа:
1-дразня се от подобни забрани-ограничаващи по някакъв начин правото ми на избор и свободата на кучето ми.Ако кучето е на рулетен повод ти пак го контролираш нали?Спазваш закона кучето да е на повод.Някой горе го беше измерил без ръкохватката и карабината повода му бил точно 80см.Проверяващите как ще ми мерят повода ли и от къде ще го мерят.
2-намордник-смятам че ако кучето е на повод можеш да предотвратиш евентуално ухапване.По принци п съм ЗА намордник,защото може да предпази кучето да лапне някой боклук от земята.Но ме притеснява това че може пак да ми се случи да ни нападнат бездомни кучета и предния път не можах да го откопчея прекалено бързо стана всичко.А и винаги ще има такива дето няма да я спазват забраната и ако ме връхлети свободно пуснато агресивно куче......
3-Като цяло май е това,проблем нямам,защото аз и така си разхождам голямото куче на 1,50 повод и с намордник,но друите ми 2 са по дребни и ми е по удобно с дълъг повод.
4-Ако някой ме нападне и кучето ми го ухапе аз как ще докажа че съм в правото си,100% съм убедена че оня ще подаде жалба за ''агресивното'' ми куче че го ухапало и със тази истерия покрай зачестилите случаи на ухапани хора от домашни кучета няма аз да съм аз правата.
-1: това че ти се дразниш не променя общата картина. Никой сега не говори за теб, мен, съседа с кучето отсреща и тям подобни. Говорим за обща картина в социалното ни общество. Стига с тази егоцентричност "аз и кучето ми". Тук никой не говори за това, нали?
-2: гледала ли си куче със силно изразени охранни качества и подвеждаща визия, какъвто е моят чау? С метален намордник тип кошница той бе в състояние да насини ръцете на идиота, който го хвана зад врата да мачка, докато кучето ми бе седнало по команда РЕДОМ, до лявото коляно докато чакахме зелено на светофара. Ако кучето ми бе без намордник щеше да има поредни истерии по медиите относно кучета-убийци. Намордника за едно куче в условията на градска среда е необходим не само за да не лапа лайната ТВОЕТО куче, а като превантивна мярка.
Не виждам никакъв проблем да стана преди 9 сутринта (и без това ставам рано), да го изведа куч, да играя и да се упражнявам с него, през деня ако ми се налага да го изведа с намордник и къс повод, а след 19.00 да стигна до определено място за разходки пак на къс повод и с намордник. КАКЪВ е проблема, защо са тези истерии?
Та това е проект, и то не лош, за Бога. И дано го приемат най-бързо че аман от идиоти-стопани.
-3: като нямаш проблем, за какво говорим въобще?
-4: за това цитирах по-горе.
Извинявай, живееш в Шотландия, обитаваш във Варна, а се възмущаваш за проекти в София. Това ми изглежда като сферичен кон във вакуум. Аз живея в София и не се възмущавам.