Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 August 2010 - 11:44 AM

Показване на мнениетоalexy, в 01 August 2010 - 09:00 PM, написа:

Вещицо!!!!Ззнаех че не трябва да се хващам пак с теб в спор.Обаче я кажи аз каде съм го нарекал неправилно,че ми казваш че не съм му знаел" правилното" наименование.Недей се чуди с кого да се заяждаш,че в малкия си джоб те слагам.

Препоръчвам смяна на успокоителните. По възможност с по-силни.:tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#82 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 11:48 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 02 August 2010 - 09:02 AM, написа:

Показване на мнениетоDanyto, в 02 August 2010 - 08:59 AM, написа:

Можете ли да ми кажете къде, как и какви документи ми трябват да обжалвам тая простотия../накратко/. Мога ли да го направя само от мое име или трябва да е колективно?
Сложих на Арес намордник (който имаме за ходенето при вет) за секунда си разби носа в опит да го махне, едва го хванах милото...

Вземете се успокойте първо, на драматизирайте чак толкова, и не е лошо да попрочетете какво са ви писали след вас съфорумниците ви относно намордника, и привикването с него.
А за това, че не можете да си контролирате кучето не е нужно да отнасяме ние истериите ви!
Точно заради такива дето едвам си хващат кучетата се стигна до тези "простотии".

Ще ме прощаваш, но лошото настроение и тона във вас, не на мен... Къде видя истерия, че и да я търпиш се наложи..
Кучето ми си има основателена причина да изпада в паника и да не може да свикне с намордник. Това беше и момента в който не успях да го успокоя и хвана веднага. Нито ни познаваш нито знаеш как се държи моя пес, за да ми говориш аз за какво съм виновна и за какво не съм. Ок?

Мил, благодаря за инфото, аз лично ще се възползвам от възможността да изкажа мнение относно проекта...

#83 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 02 August 2010 - 11:51 AM

Показване на мнениетоDanyto, в 02 August 2010 - 11:53 AM, написа:

Показване на мнениетоdenicc, в 02 August 2010 - 09:02 AM, написа:

Показване на мнениетоDanyto, в 02 August 2010 - 08:59 AM, написа:

Можете ли да ми кажете къде, как и какви документи ми трябват да обжалвам тая простотия../накратко/. Мога ли да го направя само от мое име или трябва да е колективно?
Сложих на Арес намордник (който имаме за ходенето при вет) за секунда си разби носа в опит да го махне, едва го хванах милото...

Вземете се успокойте първо, на драматизирайте чак толкова, и не е лошо да попрочетете какво са ви писали след вас съфорумниците ви относно намордника, и привикването с него.
А за това, че не можете да си контролирате кучето не е нужно да отнасяме ние истериите ви!
Точно заради такива дето едвам си хващат кучетата се стигна до тези "простотии".

Ще ме прощаваш, но лошото настроение и тона във вас, не на мен... Къде видя истерия, че и да я търпиш се наложи..
Кучето ми си има основателена причина да изпада в паника и да не може да свикне с намордник. Това беше и момента в който не успях да го успокоя и хвана веднага. Нито ни познаваш нито знаеш как се държи моя пес, за да ми говориш аз за какво съм виновна и за какво не съм. Ок?

Мил, благодаря за инфото, аз лично ще се възползвам от възможността да изкажа мнение относно проекта...

И тука има нужда от успокоителни :ab_041:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#84 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 02 August 2010 - 11:59 AM

Май на мнозинството им трябват успокоителни...луд свят. Някои имат нужда от отпуска... :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#85 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 12:01 PM

То стана заразно напоследък....и на мене ми препоръчаха същото тези дни.... :af_089:
Почвам да си мисля,че фармацефтичните компании ше избият рибата от продажби,ако хвърлят едно очо във форума.... :ab_041:

P.s..Арчибал писали сме заедно...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#86 Потребителят е офлайн   stanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2010 - 12:04 PM

Не драматизирайте толкова нещата. Всеки на когото кучето е убито пред очите му от друго домашно куче ще се зарадва на изискването за наморници. Аз съм от тези хора. Колкото и добро да е едно куче, никога не може да си сигурен как ще реагира. Какво ще стане, ако посегне не на куче, а на човек? Ще му кажете: Ах, ти лошо куче, какво направи? и ще се приберете спокойно в къщи,така ли. Няма ли да си кажете : Защо не му сложих наморника? Това нямаше да се случи,ако беше с него.Трябва да има и санкции. Ако знаеш, че ще ти вземат кучето и ще те глобят ще мислиш по друг начин.
За кучетата трябва да има заградени места за свободно пускане и игра във всеки квартал.Тогава никой няма да си пуска кучето в другите градинки. Всеки ще си има място.Колоездачите и децата в парка, кучетата в тяхната градинка.

#87 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 02 August 2010 - 12:05 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 02 August 2010 - 12:04 PM, написа:

Някои имат нужда от отпуска... :tb_195:

Ми явно, щом получавам предупредителни лични да не пълня темата с личните си мнения :ab_041:
Явно някои се чувстват привилегировани, и с предимство да изказват само ТЕ личните си мнения, или се изживяват като нещо по-специално :zz_218:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#88 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 12:09 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 02 August 2010 - 12:10 PM, написа:

Показване на мнениетоArchiball, в 02 August 2010 - 12:04 PM, написа:

Някои имат нужда от отпуска... :tb_195:

Ми явно, щом получавам предупредителни лични да не пълня темата с личните си мнения :ab_041:
Явно някои се чувстват привилегировани, и с предимство да изказват само ТЕ личните си мнения, или се изживяват като нещо по-специално :zz_218:

Кой бе, кой бе ... кажи го провокатора :beer:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#89 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 August 2010 - 12:11 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 02 August 2010 - 12:06 PM, написа:

То стана заразно напоследък....и на мене ми препоръчаха същото тези дни.... :af_089:
Почвам да си мисля,че фармацефтичните компании ше избият рибата от продажби,ако хвърлят едно очо във форума.... :ab_041:

Ти представяш ли си каква истерия ще настане ако задължат безхаберните стопани да посещават с кучета над 10 кг задължително общ курс дресура? (размечтах се)
Изобщо не ми е забавно обаче: пишеш-пишеш-пишеш, превеждаш, говориш и дори тук ей-го-на какво виждаш...

Все повече се убеждавам че за притежание на куче трябва да се въвеждат по-големи ограничения и мерки: далеч не всеки човек трябва да притежава куче. Нека останат само фенове, които знаят как да ги гледат правилно, социализират и да възпитават така, че да няма възмутени и уплашени минувачи.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#90 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 12:35 PM

На 16 години може да вземеш книжка и да се трепеш със скутер/мотор по улиците, но не можеш да разхождаш куче...
И каква е логиката с ограничението на броя домашни любимци? И това за домакинство ли се отнася или за отделен човек? Нали точно за това се прие законът с изискването за минимална жилищна площ? Какъв ще е механизмът за следене? В София е напълно възможно да регистрираш кучета на фиктивен адрес...
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#91 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 02 August 2010 - 12:41 PM

И аз питам същото Zonker ,но ми казаха да си търся правата в общината,не да рева по форумите.
Да въведат и горна възрастова граница,как може една 50-60 год.жена да води по-добре кучето,от 17год.младеж ? Да бяха написали че са несериозни,а не че не могат да удържат куче-по щях да им се вържа.

#92 Потребителят е офлайн   stanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2010 - 12:43 PM

Напълно подкрепям Furia_S.
Да гледаш куче значи ТИ да носиш отговорност за неговото държане.
Проблемите идват от безотговорни и самонадеяни собственици, а не от кучетата.

#93 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 August 2010 - 12:56 PM

Показване на мнениетоstanka, в 02 August 2010 - 12:48 PM, написа:

Напълно подкрепям Furia_S.
Да гледаш куче значи ТИ да носиш отговорност за неговото държане.
Проблемите идват от безотговорни и самонадеяни собственици, а не от кучетата.

Алилуя, че почнах да се отчайвам вече като обяснявам повече от очевАдни неща през третото хилядолетие на хората, които могат да боравят с интернет. Включително тук имаше дете на 15 с пито-подобно куче, което се заканваше как ще го откопчае и ще каже "Дръж", какво да го обсъждаме още - че породата не е виновна задето попадна в ръцете на комплексарче дето разсъждава така? Аз бих умряла от срам ако моят син мислеше по този начин. лошото е че безотговорните стопани са 90%, ако въведат сериозни ограничения няма сульо и пульо да си взима НОК, чау или голдън-подобни, защото просто няма да му се занимава.
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 02 August 2010 - 01:03 PM

Има ли тема в този раздел,която да не се превърне в селска свада?Прелива се от пусто в празно,дори да има хора,които искат да кажат нещо смислено,никой не ги слуша.Важно е да се караме и да се обиждаме.Аз лично не виждам никаква полза от темите в този раздел и не бих влизала тук,за да прочета нещо,което ще даде отговор на въпросите ми.Имайте уважение малко към тези,които се стараят да дадат конкретен отговор по темата.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#95 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 02 August 2010 - 01:03 PM

Цитат

имаше дете на 15 с пито-подобно куче, което се заканваше как ще го откопчае и ще каже "Дръж", какво да го обсъждаме още - че породата не е виновна задето попадна в ръцете на комплексарче дето разсъждава така? Аз бих умряла от срам ако моят син мислеше по този начин.

Не само от срам,ами и главичката му неузряла да счупиш.Но това не означава че всички 16-17 год.са такива.По -скоро съм виждала надхвърлили доста тази граница,в чиито ръце и малка болонка става истински звяр.Да,нас ни нападна пуснат свободно пинчер.Хвърли се и захапа моето куче.Вдигнах си кучето,а то джавка и се хвърля пак да хапи.И собствениците не бяха съвсем деца,а зрели хора.

#96 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 01:17 PM

Tи Джей
Много уважавам и харесвам питове и стафове. Разбира се че не всички деца под 18 години са като този младеж. Но за съжаление тези породи са с лоша слава точно поради неграмотното държание и липса на възпитание благодарение на точно такива младежи, което е много тъжно и грозно. А и не можеш да съдиш и глобиш непълнолетен, за това подобно ограничение за възрастта аз го смятам за доста разумно.
За дребни декоративни породи - разбирам те, нашето е лесно - ние сме с грива и обилна козина, на нас дребсита нищо не могат да ни направят, а и моя няма да ги ръфне през гръбнака което щеше да е смъртоносно.

Напълно разбирам ситуацията която ми описваш, но те моля като разумен и добър човек: погледни малко извън понятието "само моето куче". Виж цялата картина, която изобщо не е розова. Аз съм съгласна да водя кучето си на къс повод и с намордник до мястото на разходката. Стига да знам къде точно в нашия район е разрешено пускане без повод и намордник - ще го правя и то как. За сега около нас съм единствената която регистрира кучето и носи вет-паспорт с лепенка от чипа и бележката от общината със себе си.
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 01:20 PM

Има и друго,така например ние живеем до парка и естествено се разхождаме там.Кучето ми бяга само сутрин,когато в парка има все още само хора,които си правят сутришната гимнастика.Завираме се в някоя отдалечена алейка и там му хвърлям пръчка и си отренираме командички.Винаги,абсолютно винаги още от далеч ,когато видя,че някой ще минава,кучето се слага в легнало положение,без да мърда и изчакваме така,докато човека не се отдалечи на голямо разстояние и пак продължаваме.Вечер,когато парка вече е пълен с хора се разхождаме вързани,отскоро с повод тип ролетка,защото единствено,което моето куче иска е да си души тревичките и дръвчета,така хем аз не съм длъжна да влизам в тревата,хем той си се самозабавлява.Така че смятам,че не смущавам никой,единственият досег на кучето ми с чужд човек е ако той самият не ме помоли.От друга страна имаме общинска служба,която патрулира в парка и ако някой се почувства застрашен от свободно пуснато,казва на тях и те до минута са на място ( това се получава при едрите породи,не знам защо ,но те са по-голямата част от свободно бягащите ).Та всички сме си на калабалък деца,кучета,баби,дядовци и майки и може би точно поради причината,че има контролиращ орган,са по-малко случаите на пуснати кучета.Та лично мое мнение е,че това е най-добрият вариянт,а не намордници и т.н.Разбира се не всяка община би го направила ( това за градове,които нямат кучешки поляни ).Аз също не бих искала кучето ми да е с намордник или да ми забранят ролковия повод,че аз се родих с него и мисля,че съм се постарала да не смущавам никой.Разбира се ние сме доста далече от София във всяко едно отношение,та не се притеснявам на този етап.Друг е въпросът за отношенията между самите кучкари,все още не проумявам защо като видиш,че другата страна си придърпва кучето плътно до себе си,решаваш,че ти задължително трябва да отпуснеш до край повода или направо да довтасате с кучето ти,което от далече си личи ,че нещо не му харесва другия четериног.И настава лаене и тем подобни и хората,които са си насядали по пейките им се ококорват очите и си мислят " колко са злобни кучетата",но това е друга тема.
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   stanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2010 - 01:25 PM

Вече питах веднъж във форума и моля да ме извините, но пак питам : КЪДЕ СА КУЧЕШКИТЕ ПОЛЯНИ В СОФИЯ? Става дума за поляни които са с ограда.

#99 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 August 2010 - 01:30 PM

А на мен ми е интересно след това с късия повод и намордника какшо следва?Какво друго още ще измислят за да ни откажат да гледаме кучета? :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 01:37 PM

Аз пак ще попитам: А дискутирано ли е какво ще се прави със собствениците в заварено положение - тези, които вече имат 2+ домашни любимци?
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни