Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#301 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 28 August 2010 - 01:56 PM

Хора, моля ви, четете (и в тази тема!
Обяясни се много пъти, че:
- въпросът за тест, който дава право на издържалите го да водят кучето без намордник, е отворен. Общината чака от участниците в работната група готов вариант на същия и предложения кой и как да го провежда;
- намордникът е задължителен аксесоар за куче над 10 кг на обществени места. Това не означава, че на мястото за разходка трябва да е пак с намордни;
- забраната от 9 до 18 часа важи само за свободно пускане на кучетата в парковете. Спокойно можете да преминавате с куче на повод и да го пуснете на определеното за разходка място.
- всяка община е определила места за разхождане на кучета. Имаше обявено обсъждане в повечето общини и се приемаха предложения. Където хората са били активни, местата за разходка хич не са малко.
- темите за домашните и бездомните кучета в СО са поставени отделно. В Проектонаредбата иде реч за домашните.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#302 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2010 - 04:26 PM

Тест? Непрактично. Това, че Шаро ще е образцов с човека Х при провеждане на теста (защото човека Х се е наложил като водач и умее да контролира Шаро) не означава, че с др. членове на семейството Шаро ще е образцов и ще чуе какво му се говори. Това, че Шаро в 999 случая е неагресивен, съвсем не означава, че в хилядния случай ще е такъв, още повече не се знае и каква точно ще е ситуацията.
Намордник? Безумно за София при наличния брой на улични кучета с териториални претенции. Особено при преминаване в чужда територия. Статистиката задължително ще покаже увеличен брой нахапани (защото кой ще остави кучето си незащитено?
Аз виждам решението само в задължително чипиране на всички домашни кучета и сериозни глоби в случай на нападение.
А нападенията така или иначе идват от кучетата на безотговорни собственици, които ми се струва, че винаги ще са между капките, защото не вярвам да спазят каквото и да било от задължителните условия и в случай на проблем кучето ще е "ничие".
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#303 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 04:44 PM

dog.bg Хайде стига с глупостите, всички знаеме защо стана така, нали!? Съжалявам, ако някой се обиди, но цялата тази простотия и тези наредби почнаха от инциденти, примерно с детето и рота и тн! Всичко това става заради хора, които си взимат големи кучета и после незнаят какво да правят с тях, данеби хората да мразят кучетата и да ги е страх заради сетерите примерно, точно заради такива хора с големи кучета всички страдаме и вашите сладури, независимо какви са, колко са големи и от каква порода са и си мисля,че в бъдещата наредба или ще има наморници за определени кучета, или за всички, това за мен е по-скоро като ей така нарочно, за да не сте вие, да прецакате всички, това е супер глупаво, разликата м/у кучетата е огромна, предназначението и това за което се използват, или са се използвали също!
Аз лично не разбирам защо държите да гледате малки кучета с наморници, след като на всички ни е ясно, че няма никакъв проблем с удържането им и както някой пита дали съм имала контакт с големи кучета, дам имала съм едно от най-милите кучета, които познавам е пит и също така съм бягала от друго такова и съм разтарвавала същото такова, гадно е че са набедени, но това което могат да пречинят необучените такива е много повече отколкото могат тези как го нарече агресивни кокери, та това е смешно, ако е на повод и да е луд няма какво да направи :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   elena94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 09:13 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 28 August 2010 - 12:12 PM, написа:

Показване на мнениетоelena94, в 28 August 2010 - 10:17 AM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 28 August 2010 - 09:51 AM, написа:

знаете ли понякога какво си мисля че е добър варянт
когато кучето отива да речеме до площадката зад блока кучето да бъде вързано без намордник, а когато го пуснеме свободно да бъде с намордник ... така ако мине някои циганин примерно които кучетата ненавиждат ще могат само да тичат около него и да лаят без да имат възможноста да го захапят (и след това да ни усудят че видиш ли кучетатът ни нападат циганите които имат право да се возят бесплатно в градския например за разлика от нас и тнт)

Съгласна!!!
Когато се изведе кучето за 5 мин, колкото да си свърши нуждите, ще трябва да се опакова като Ханибал Лектър ... и по едно 50 килограмово гюле на крака, че да не може да се затича..... :flagbg:
Друг е въпроса, че мисля, че хората се плашат повече от куче с намордник отколкото от такова без...но май това се дискутира по едно време в темата

уж има съгласие пък няма
ок ако твоето куче нахапе някои пак ще пламнат новините и пак ще намразят нас останалите, сещаш лис е за тоя варянт а ?
ако хората виждат че всяко 1 куче е под контрол ... ще се промени тяхното отношение спрямо кучетет това минавало ли ти е през главата
?

:ud_009:
Не мисля, че казах нещо по-различно от теб... защо се заяждаш? Изкара ме, едва ли не , че кучето ми е убило 3746348 човека :eg_033: .... Не съм против намордника! Но при определени условия(например тези, които изтъкна ти и аз)
Ако под контролирано куче имаш в предвид 80-те см и намордник, еми да бъдем реалисти- никога ВСЯКО 1 КУЧЕ няма да е под контрол....

#305 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 28 August 2010 - 10:17 PM

Има макар и рядко агресивни кокери , на мен такъв ми гони пекито.
Най -тъпо е кокер , воден от блондинка . ( то кокерът я води нея .. )

#306 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 10:45 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 28 August 2010 - 04:49 PM, написа:

dog.bg Хайде стига с глупостите, всички знаеме защо стана така, нали!? Съжалявам, ако някой се обиди, но цялата тази простотия и тези наредби почнаха от инциденти, примерно с детето и рота и тн! Всичко това става заради хора, които си взимат големи кучета и после незнаят какво да правят с тях
Аз лично не разбирам защо държите да гледате малки кучета с наморници, след като на всички ни е ясно, че няма никакъв проблем с удържането им

Точно така! Всеки втори 'контролира" рота, стафа, питбула.... Да ама не. Виж само колко са нахапаните от ротвайлери деца, и изобщо от едри породи домашни кучета. Ами това са 99%. И това, че кучето не можело да се защитава от бездомните е пълна глупост. Кога бездомно куче ще ви нападне ротвайлера, ще ви нахапе?? Ама те горките като им тропнеш и се напикават..Чудят се къде да избягат и ви гледат с бялото на очите, а ние ще защитаваме ротвайлера от тях.. :ab_041: И как веднъж поне едно Чихуахуа, Кокер или Йорки не скъса веригата и не нахапа дете, а все са питове и ротове.. Като е пуснато свободно гордост ли изпитва собственика? Огромно куче щъка по улицата а собственика уж го контролира, докато не обезобрази някого. Трябва да има ред и да се спазва тази наредба, трябва тези кучета да са на повод.
Истината е, че всеки втори си мисли, че "контролира" ротвайлера, стафа и др.., но се лъже. Затова са и нахапаните хора, затова трябва да минават тестове и да носят намордник. В моя квартал бъка от хъскита, които са без повод и уж нищо не правят и се контролират, но в същото време нападат мен и кучето ми.. Е ако аз не съм 100 кила и не мога да им набия по един шут а съм дете на 10 годинки??А моя пинчер е на каишка и трябва да пази спокойствие когато хъскито ни напада. И дали тези стопани не посещават форума. Моето куче макар да няма 3 килограма е на повод и не виждам какво лошо има един ротвайлер-50-60 кила също да е на къс повод и с намордник.

#307 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 02:19 AM

valnataщо говориш глупости.ти някога разхождала ли си куче?знаеш ли че пред вс блок си има по няколко кучета които като дойде пришълец нападат щото пазят територия.прясна случка с мен и кучето ми вчера-5 бездомни ни наобиколиха лаейки и въпреки моето викане и навеждане за да избягат, 2 се спуснаха да хапят.Проблема си е сериозен,но просто ние сме балъците да вярваме на голите приказки ,че кастрират а не си прибират само сухото в джоба.Амън от разбирачи,амън от лъжци. :tb_195:

#308 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 07:46 AM

Да, разхождам си кучето по няколко пъти на ден. Бездомните може да си лаят колкото искат.. Няма да ти хапнат Рота. Колко пъти се е налагало собственици на едри породи да освобождават кучетата си от челюстите на някое бездомно куче? Кучето ми стана на две години, а досега сме нападани единствено от домашни кучета, които се "контролират". Пускат си големите кучета(хъски, ротвайлер и др.) без поводи вървят след тях, кефят се и гледат лошо.. Пълни комплексари.. Но истината е, че нищо не контролират и идват да си приберат хъскито чак след като залепне на подметката ми. Скоро щях да бия един идиот, защото хъскито му започнало да скача върху жена ми.. Тя е вдигнала на ръце пинчера и онова се мъчи да го докопа.. Прибра се цялата надрана а за стреса да не говорим. Е, значи аз мога да го регистрирам, да го водя на повод а оня с голямото куче има нужда от повече свобода. За това, че лъжат и не кастрират съм съгласен с теб, но много по-лесно е да изгониш бездомно куче. Друго се получава когато те нападне "контролирано" домашно без намордник. И пак да питам аз. защо все нахапаните деца са от Ротвайлер или Питбул? Някой озверял дакел защо не скъса каишката и да изяде бабката и внучето.. Еми защото дакела ходи на повод, а 'контролирания" ротвайлер не. Може би трябва да се предпази от нещо и затова :ab_041: .. Как искате да се разхождат свободно след толкова нахапани деца и възрастни.

#309 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 August 2010 - 10:11 AM

Това, че теб не са те нападали бездомни, не означава, че нападат!

Каня те на разходка в моя квартал, тук бездомните нападат всяко непознато куче, без значение малко или голямо е.
User's Signature

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 11:06 AM

valnata съгласен съм за някой неща,казани от теб,но това че повечето случаи за нахапани хора са от големите породи кучета,не значи,че само те нападат.Разликата е в щетата,която нанасят и врявата,която се вдига.Защото ще ти кажа,че на всяка разходка виждам как малки зверове скачат,бият се и лаят по минаващите хора,докато хората с големите кучета минават спокойно встрани.
Приятен ден! :re_037:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#311 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2010 - 11:17 AM

Според мен трябва да бъде въведена задължителна застраховка,както е с чипа и регистрацията.
Всичко останало е въпрос на отговорността на собственикът-дори да е задължителен намордникът,ще има такива които слагат и такива, които няма да слагат.
Застрахователните дружества трябва да предложат достъпни цена,така както е в останалите страни.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#312 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 11:18 AM

Дайте тогава на бездомните да сложим наморници! Вчера бях в парка до нас и се запознах с една собственичка на кокер, която го разхожда там от 9години и ми казва: Внимавай има едно куче от едикаква си порода, което хапе, има един ротвайлер, който за малко да убие кучето ми, има един питбул и добре, че нося пистолет!
На вас това как би ви се струвало, ако имате малко куче?
А защо след като е очевидно, че за големите са необходими наморници, да ни набутвате и нас, защо трябва да ми се наложи някой ден да убия нечие куче! И не не съм блондинка и си мисля, че съм малко по-тъмнокоса от някой хора тук!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 03:10 PM

Селския мегдан...всеки си говори какво си иска и не слуша другите...
Абе хора защо само питовете и ротовете са ви в устите? Нима няма нахапани от по-малките и "беззащитни" породи? Някой каза,че просто не се двига толкова шум - еми прав е...и то много...
А защо искам да ви набутам и вас с намордник? (приемам го лично към мен,защото аз го казах) Агресивен кокер...мисля,че трябва да ви говори нещо...всяко куче може да бъде агресивно,ама големите,'щот са големи под ножа (в случая - закона)... :ud_009:

zlatabani4ka жената носела пистолет да се защитава от големите и злобни кучета ли?
Ако е така от утре и аз ще нося,да се защитавам от малките плъхове,които джафкат по мен и не един или два пъти са се опитвали да ме гризнат. :r_181:

Приятен ден на всички и се надявам някой от пишещите да охладят страстите. :beer:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#314 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 04:59 PM

" малките плъхове "
видяхте ли го това ? :eg_033: баси обидата !
Ангренажен ремък да скъсаш дано , гръм да ти удари компютара... ,да се изприщиш по гъ-а.

#315 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 05:00 PM

Разликата е, че този агресивен кокер е 12-15 кг и е на един шут живот, това е разликата, а аз не си спомням да съм обиждала вашите кучета, но си споням простащината с "плъховете", каквото искате мислете, но заради недроросъвестни стопани на големи кучета, ще се наложи всики ние да си тормозим нашите, не е ли така, или е станало заради някой пекинез разкъсал дете или пинчер отхапал ръка :) стига бе смешни сте!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 05:00 PM

Разликата е, че този агресивен кокер е 12-15 кг и е на един шут живот, това е разликата, а аз не си спомням да съм обиждала вашите кучета, но си споням простащината с "плъховете", каквото искате мислете, но заради недобросъвестни стопани на големи кучета, ще се наложи всики ние да си тормозим нашите, не е ли така, или е станало заради някой пекинез разкъсал дете или пинчер отхапал ръка :) стига бе смешни сте!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 05:02 PM

Извинете доблирали са се някак, моля да изтриете първия!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#318 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 05:08 PM

Бе секи е прав за себе си... кокерите са ловджийски , и дори не забелязват хората , определено е смешно да е с наморд.

Големите повечето са добри и крайно безобидни , да не кажа гальовни , просто изглеждат опасни на некучкарят .
А като се изправи е по- високо от малко дете и през очитена детето все едно че към теб идва слон ....

Еднакво агресивни са и малки и големи , проблемът е в кучкарят винаги ... и няма спасение от прост кучкар , уви .
Златке , бе натисни редактирай - и си го изтрий , бее .... и ти се оля :eg_033:

#319 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2010 - 05:09 PM

Защо спорите? Нали има тестове които могат да докажат че кучето не е агресивно. Или намордник или тест или глоба. Вие си изберете.

#320 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 29 August 2010 - 05:15 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 29 August 2010 - 05:04 PM, написа:

" малките плъхове "
видяхте ли го това ? :eg_033: баси обидата !
Ангренажен ремък да скъсаш дано , гръм да ти удари компютара... ,да се изприщиш по гъ-а.

Хаха,този пък :smile: Абе какво сте ревнали за едни намордници? Толкова ли не можете да си научите кучетата си на това? Смешна работа,голям рев,голямо чудо.Каква стана работата,един носил пистолет,друг шутове раздавал :ea_103:

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни