Кучето в София - на къса каишка
Публикувано: 28 August 2010 - 01:56 PM
Обяясни се много пъти, че:
- въпросът за тест, който дава право на издържалите го да водят кучето без намордник, е отворен. Общината чака от участниците в работната група готов вариант на същия и предложения кой и как да го провежда;
- намордникът е задължителен аксесоар за куче над 10 кг на обществени места. Това не означава, че на мястото за разходка трябва да е пак с намордни;
- забраната от 9 до 18 часа важи само за свободно пускане на кучетата в парковете. Спокойно можете да преминавате с куче на повод и да го пуснете на определеното за разходка място.
- всяка община е определила места за разхождане на кучета. Имаше обявено обсъждане в повечето общини и се приемаха предложения. Където хората са били активни, местата за разходка хич не са малко.
- темите за домашните и бездомните кучета в СО са поставени отделно. В Проектонаредбата иде реч за домашните.

Публикувано: 28 August 2010 - 04:26 PM
Намордник? Безумно за София при наличния брой на улични кучета с териториални претенции. Особено при преминаване в чужда територия. Статистиката задължително ще покаже увеличен брой нахапани (защото кой ще остави кучето си незащитено?
Аз виждам решението само в задължително чипиране на всички домашни кучета и сериозни глоби в случай на нападение.
А нападенията така или иначе идват от кучетата на безотговорни собственици, които ми се струва, че винаги ще са между капките, защото не вярвам да спазят каквото и да било от задължителните условия и в случай на проблем кучето ще е "ничие".

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 28 August 2010 - 04:44 PM
Аз лично не разбирам защо държите да гледате малки кучета с наморници, след като на всички ни е ясно, че няма никакъв проблем с удържането им и както някой пита дали съм имала контакт с големи кучета, дам имала съм едно от най-милите кучета, които познавам е пит и също така съм бягала от друго такова и съм разтарвавала същото такова, гадно е че са набедени, но това което могат да пречинят необучените такива е много повече отколкото могат тези как го нарече агресивни кокери, та това е смешно, ако е на повод и да е луд няма какво да направи :)

Публикувано: 28 August 2010 - 09:13 PM
MyDuality, в 28 August 2010 - 12:12 PM, написа:
elena94, в 28 August 2010 - 10:17 AM, написа:
MyDuality, в 28 August 2010 - 09:51 AM, написа:
когато кучето отива да речеме до площадката зад блока кучето да бъде вързано без намордник, а когато го пуснеме свободно да бъде с намордник ... така ако мине някои циганин примерно които кучетата ненавиждат ще могат само да тичат около него и да лаят без да имат възможноста да го захапят (и след това да ни усудят че видиш ли кучетатът ни нападат циганите които имат право да се возят бесплатно в градския например за разлика от нас и тнт)
Съгласна!!!
Когато се изведе кучето за 5 мин, колкото да си свърши нуждите, ще трябва да се опакова като Ханибал Лектър ... и по едно 50 килограмово гюле на крака, че да не може да се затича.....

Друг е въпроса, че мисля, че хората се плашат повече от куче с намордник отколкото от такова без...но май това се дискутира по едно време в темата
уж има съгласие пък няма
ок ако твоето куче нахапе някои пак ще пламнат новините и пак ще намразят нас останалите, сещаш лис е за тоя варянт а ?
ако хората виждат че всяко 1 куче е под контрол ... ще се промени тяхното отношение спрямо кучетет това минавало ли ти е през главата
?

Не мисля, че казах нещо по-различно от теб... защо се заяждаш? Изкара ме, едва ли не , че кучето ми е убило 3746348 човека

Ако под контролирано куче имаш в предвид 80-те см и намордник, еми да бъдем реалисти- никога ВСЯКО 1 КУЧЕ няма да е под контрол....
Публикувано: 28 August 2010 - 10:17 PM
Най -тъпо е кокер , воден от блондинка . ( то кокерът я води нея .. )
Публикувано: 28 August 2010 - 10:45 PM
zlatabani4ka, в 28 August 2010 - 04:49 PM, написа:
Аз лично не разбирам защо държите да гледате малки кучета с наморници, след като на всички ни е ясно, че няма никакъв проблем с удържането им
Точно така! Всеки втори 'контролира" рота, стафа, питбула.... Да ама не. Виж само колко са нахапаните от ротвайлери деца, и изобщо от едри породи домашни кучета. Ами това са 99%. И това, че кучето не можело да се защитава от бездомните е пълна глупост. Кога бездомно куче ще ви нападне ротвайлера, ще ви нахапе?? Ама те горките като им тропнеш и се напикават..Чудят се къде да избягат и ви гледат с бялото на очите, а ние ще защитаваме ротвайлера от тях..

Истината е, че всеки втори си мисли, че "контролира" ротвайлера, стафа и др.., но се лъже. Затова са и нахапаните хора, затова трябва да минават тестове и да носят намордник. В моя квартал бъка от хъскита, които са без повод и уж нищо не правят и се контролират, но в същото време нападат мен и кучето ми.. Е ако аз не съм 100 кила и не мога да им набия по един шут а съм дете на 10 годинки??А моя пинчер е на каишка и трябва да пази спокойствие когато хъскито ни напада. И дали тези стопани не посещават форума. Моето куче макар да няма 3 килограма е на повод и не виждам какво лошо има един ротвайлер-50-60 кила също да е на къс повод и с намордник.
Публикувано: 29 August 2010 - 02:19 AM

Публикувано: 29 August 2010 - 07:46 AM

Публикувано: 29 August 2010 - 11:06 AM
Приятен ден!

Публикувано: 29 August 2010 - 11:17 AM
Всичко останало е въпрос на отговорността на собственикът-дори да е задължителен намордникът,ще има такива които слагат и такива, които няма да слагат.
Застрахователните дружества трябва да предложат достъпни цена,така както е в останалите страни.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 29 August 2010 - 11:18 AM
На вас това как би ви се струвало, ако имате малко куче?
А защо след като е очевидно, че за големите са необходими наморници, да ни набутвате и нас, защо трябва да ми се наложи някой ден да убия нечие куче! И не не съм блондинка и си мисля, че съм малко по-тъмнокоса от някой хора тук!

Публикувано: 29 August 2010 - 03:10 PM
Абе хора защо само питовете и ротовете са ви в устите? Нима няма нахапани от по-малките и "беззащитни" породи? Някой каза,че просто не се двига толкова шум - еми прав е...и то много...
А защо искам да ви набутам и вас с намордник? (приемам го лично към мен,защото аз го казах) Агресивен кокер...мисля,че трябва да ви говори нещо...всяко куче може да бъде агресивно,ама големите,'щот са големи под ножа (в случая - закона)...

zlatabani4ka жената носела пистолет да се защитава от големите и злобни кучета ли?
Ако е така от утре и аз ще нося,да се защитавам от малките плъхове,които джафкат по мен и не един или два пъти са се опитвали да ме гризнат.

Приятен ден на всички и се надявам някой от пишещите да охладят страстите.

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 29 August 2010 - 04:59 PM
видяхте ли го това ?

Ангренажен ремък да скъсаш дано , гръм да ти удари компютара... ,да се изприщиш по гъ-а.
Публикувано: 29 August 2010 - 05:00 PM

Публикувано: 29 August 2010 - 05:00 PM

Публикувано: 29 August 2010 - 05:08 PM
Големите повечето са добри и крайно безобидни , да не кажа гальовни , просто изглеждат опасни на некучкарят .
А като се изправи е по- високо от малко дете и през очитена детето все едно че към теб идва слон ....
Еднакво агресивни са и малки и големи , проблемът е в кучкарят винаги ... и няма спасение от прост кучкар , уви .
Златке , бе натисни редактирай - и си го изтрий , бее .... и ти се оля

Публикувано: 29 August 2010 - 05:15 PM
emilvr, в 29 August 2010 - 05:04 PM, написа:
видяхте ли го това ?

Ангренажен ремък да скъсаш дано , гръм да ти удари компютара... ,да се изприщиш по гъ-а.
Хаха,този пък