Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#181 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 August 2010 - 02:57 PM

Показване на мнениетоssiberia, в 06 August 2010 - 09:51 AM, написа:

Показване на мнениетоicyland, в 06 August 2010 - 09:29 AM, написа:

За съжаление свестните и съвестни хора са доста малко. Аз съм плащала данък куче още 1999г. бях ученичка! А как ми се смяха и ме подиграваха в общината.....
А сега като отидох да регистрирам.....леле ми те не знаят какви документи искат и какво да гледат.
Т.е. общината също трябва да си обучи хората какво пише в приетите наредби и те да знаят как да работят.

През 1999 г. такса куче се заплащаше в данъчното към МФ, а не в общината. За гр. София беше 9 лева за куче. Тогава платих за две кучета и също отнесох доста подигравки от служителите. Аз бях втората, платила си за 1999 г. Още пазя квитанциите.

Е аз плащах в община Стара Загора, дадоха ми табелка и паспорт за домашен любимец. (не ветеринарен, мога да го изровя).
User's Signature

IcyLand siberians

#182 Потребителят е офлайн   Heltah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2010 - 12:14 PM

Един познат работи към Столична община. Днес го пращат на проверка за кучета в Ловния парк, от 18 ч. до 21 ч. Който се разхожда там, да знае:) Документи и прочее да носите:)

#183 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 August 2010 - 01:02 PM

имам 1 въпрос искам да изкарам кучето си в софия в борисова градина
какво трябва да нося ...мисля че само паспорт и да е на повод
защото ваксина за бяс няма тя се бие на куче на 4 месеца
също така наморника е за над 10кг куче мойта е 10кг
и данъка за регистрация на кучето също се плаща на скуче след 6 месечна възраст ....
нали така ?

а и в градския транспорт с бебето ?
пак същите изисквания + билетче за нея
User's Signature

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2010 - 05:03 PM

в софия в градския транспорт е забранено превозването на живи животни.. всякакви.. с изключение на кучета водачи и полицейски кучета май...
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 August 2010 - 11:02 PM

Не си спомням тази забрана.Доколкото съм запознат с наредбата ,трябва къс повод,намордник,обичайните документи за разходка и билет задължително/за кучо/.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#186 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 10:26 AM

То не трябва да се "помни". Трябва да се чете. Гледаме чл. 13/8
http://www.sumc.bg/b...evoz-na-patnici
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#187 Потребителят е офлайн   Motley Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 18 August 2010 - 04:14 PM

"определените от общината алеи за разходки на животните по кварталите"
Пресен кучкар съм и се уча в движение, ама... де е туй нещо? В моя квартал не съм видяла...

Моето пале е на 4 мес., 15 кг.... каква агресия пръщи от него... мани мани... чуди се кой колко пъти да олигави. /не разбрах дали има специфика относно възрастта/

И... тези общинари със служители на реда ли обхождат? Защото аз на общинари, контрольори и разни такива документ за самоличност не предоставям... а ако искат полиция да ми прибере кучето и повикат такава, то това ще бъде неправомерно задържане.

Та... прочетох една камара неща и някои се разминават, изобщо май не съм наясно с наредбата. Не си и давам зор... така или иначе чак на заплата ще мога да пъхна някой лев в техния бюджет... по-важна ми е качествената храна отколкото данъка за акитата, които ВОЛФ ги изхвърля заедно с другите отпадъци в кофите... пък и затова все ще отделя някой лев, но не сега.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#188 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 18 August 2010 - 06:22 PM

Няма да платя доброволно.

Сутринта ме спря общинарка , и каза че дължа 12 лв , ако не +глоба 50лв.
Казах и усмихнато ,че ще платя , но няма да е доброволно.
Имам ли някакво право ?

#189 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 August 2010 - 10:46 PM

Имам много тъп въпрос - защо? Каква е логиката куче на невъзможно къс повод да носи и намордник? Нали повода е за контрол? Днес намордник - утре...какво следва?
User's Signature

#190 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 10:25 AM

Ако по лична карта се водя в един квартал, а по домова книга в друг, къде трябва да го регистрирам?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 23 August 2010 - 01:26 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 23 August 2010 - 08:30 AM, написа:

Ако по лична карта се водя в един квартал, а по домова книга в друг, къде трябва да го регистрирам?

По постоянен адрес е регистрацията.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#192 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 03:02 PM

Показване на мнениетоklarisss, в 20 August 2010 - 10:51 PM, написа:

Имам много тъп въпрос - защо? Каква е логиката куче на невъзможно къс повод да носи и намордник? Нали повода е за контрол? Днес намордник - утре...какво следва?

Логиката е,че ако някое малко дете се спусне да се радва на кучето ти,то няма да го изяде.:mg_062:Както и поради куп подобни ситуации...
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#193 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 23 August 2010 - 03:10 PM

Пък и намордникът не е толкова страшно нещо - ако е подходящ модел, кучето свиква и не му пречи. Нали не ви изглежда нещастен:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#194 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2010 - 04:10 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 23 August 2010 - 01:15 PM, написа:

Пък и намордникът не е толкова страшно нещо - ако е подходящ модел, кучето свиква и не му пречи. Нали не ви изглежда нещастен:

Защо моето куче ще трябва да свиква с наморник, когато държавата не може да се справи с безстопанственните, които нападат лаят и търчат?

Тогава, кой ще е отговорен за нападнатите ни деца и ако не моите кучета, кой ще ми защити детето от глутницата гладни псета?
Така поне моите ги пъдят, а защо ми трябват кучета, които да ме пазят с детето ми докато влизам в парка?

Дай ми отговор на този въпрос, не ми обяснявай с какво ще и не ще свикне кучето ми.

А вие защо не свикнете с ухапани деца ??? Това просто не е редно, нормално и пак България е феномен.

Обичам кучетата, но има моненти, в които искам да газя и трепя......а тук са виновни много хора, безотговорни и.....
User's Signature

IcyLand siberians

#195 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2010 - 04:31 PM

Цитат

... Дай ми отговор на този въпрос, не ми обяснявай с какво ще и не ще свикне кучето ми.

Не виждам защо аз трябва да ти давам отговор. Общината и общинска фирма Екоравновесие имат грижа по закон и действащата наредба да се справят с бездомните кучета. И програма си имат написана даже. Можеш да се обърнеш към тях - ако наистина имаш агресивни бездомни по пътя си. И да ги гониш до дупка, докато си свършат работата.

Цитат

А вие защо не свикнете с ухапани деца ???

С ухапани деца никой тук не иска да свиква. Но проблемът е там, че повечето ухапани деца са ухапани не от бездомни, а от кучета на безотговорни стопани. Потърси в мрежата и ще се убедиш. Другото са насаждани масови психози.
И ако искаме да живеем в една нормална, уредена държава - просто трябва да осъзнаем, че правилата трябва да се спазват от всички. И никой да не е над закона.
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 06:42 PM

На мен лично ми се струва глупаво кокер или пудел с наморник! Лично смятам, че наморниците трябва да са според порода и пак с право на освобождаване и защо първо влиза закона в сила, а после ще се мисли за тестове, трябва да си тормозя кучето за 2 месеца и после да се освободим ли?!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2010 - 06:54 PM

Изтрих дългия пост, който бях написала.....няма смисъл!

Забавлявайте се, разведрявай те се по разходки, запознавайте се с нови хора, поддържайте се в добра форма с вашето куче, усмихвайте се. Живейте щастливо, нали затова си имаме куче?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

IcyLand siberians

#198 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 23 August 2010 - 07:05 PM

Показване на мнениетоklarisss, в 20 August 2010 - 10:51 PM, написа:

Лъжеш. Не е тъп вапросът ...
Опира и до минимална лична свобода и човешко достойнство , опира до полирана робска психика ...
Utre namordnik и на стопанинът :ab_041: , и хиляда .... аайде ... нали ... такова ... :md_064:

#199 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 08:09 PM

Показване на мнениетоicyland, в 23 August 2010 - 04:59 PM, написа:

Изтрих дългия пост, който бях написала.....няма смисъл!

Забавлявайте се, разведрявай те се по разходки, запознавайте се с нови хора, поддържайте се в добра форма с вашето куче, усмихвайте се. Живейте щастливо, нали затова си имаме куче?

icyland, хайде без тия! :ab_041: Вземи и сложи на това куче наморник, че ще вземе да изяде това дете!!! :ab_041:
И тук, без закачки, не разбирам какъв е този зор за тези наморници - вече се повтарям, ама един повод и контрол над кучето е съвсем достатъчно! А отностно[b]:" И ако искаме да живеем в една нормална, уредена държава - просто трябва да осъзнаем, че правилата трябва да се спазват от всички. И никой да не е над закона."[/b] -да съгласна съм, трябва да се спазва закона, но и по-напред писах, че трябва и контрол и някаква активност от страна на общината(оправия с бездомните, заградени паркове за кучета и т.н. )Бля,бля,бля......само си говорим и .......С нашия балкански манталитет до никъде няма да я докараме за съжаление!!!

#200 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 08:59 AM

Ами аз да ви отговоря за осемнайсетхиляден път защо трябва намордник - защото общината иска да успокои заплашените от геноцид чрез нахапване граждани. Повтарям - да успокои гражданите, което не означава задължително да предотврати нахапване.
За целта твърдението "сегашните правила са добри" не върши работа и отива в коша.
Докато не се предложи на общината друг вариант за успокояване на гражданите, каквото и да се приказва все тая. А дори и да се предложи - уважаеми съфорумци, адресирайте предложенията, протестите и мотивите си до общината, ясно е, че не искате намордници, и аз не искам.

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни