Dog.bg Форуми : Кучето в София - на къса каишка

Към съдържанието

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето в София - на къса каишка Оцени темата: -----

#241 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 August 2010 - 07:53 AM

Eми мен си ме регистрираха и нямаше проблем, поне засега!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#242 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 August 2010 - 10:41 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 25 August 2010 - 11:45 PM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 25 August 2010 - 01:16 PM, написа:

....ама без оправдания това е бойна порода това не е....

:ud_009: А сега де, и кои са те, и има ли такива породи???

ужким има .... така ми казват доста хора и ще искам да ми съставят някакъв списък дори бегъл ....до колкото знам хората в списъка вкарват амстафф и pit ......(амстафа нз кога точно е бил селектиран за бои ....аз знам за дръго тяхно предназначение в миналото)
това което ми казаха е че бойни породи се водели кучета които като нападнат не хапят по няколко пъти а си заключват захапката ..... интересното е че буллдозите не влизали в тая категория... не ми е много ясно .......
бойна порода...всяко куче може да бъде пъскано на бои :Д:Д:Д:Д:Д дори чихячя .... щом има бои с петли .... може би и те са боен клас нз :Д:Д:Д:Д:Д
User's Signature

Качена снимка

#243 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 10:55 AM

Mоже, бе защото моето куче не е голямо и все си мился, че е смешно примерно коли, пудел, кокер, басет, сетер, самбернар, дори дог, да са с наморници, просто това не са агресивни кучета, разбира се всяко куче може да бъде направено агресивно, но нали затова стопаните носят отговорност!!! Лично мое мнение е, че наморници трябва да има за определени породи или както беше преди за големи породи, защото понякога нямаш сили да ги удържиш и пак да има възможност за освобождаване, просто не виждам, защо коли да ходи с наморник, определено неможе да се сравнява с питбул или пък кокер с ротвайлер, това е смешно просто!
Не мисля, че този закон ще проработи и защо са всички ограничения, като е ясно че ние носим отговорност за кучетата си, има ограничение във възрастта, което означава, че този, който разхожда кучето подлежи на наказателна отговорност!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2010 - 11:03 AM

Все пак общината "преправя" наредбата, не защото тя е лоша, а защото поне 80% не я спазват. Има много злощастни "инциденти".
Ето защо, тъй като чета и слушам много истории с комплексирани стопани, с хора които са си взели примерно средноазиатка ( сега това е на мода, преди бяха лабрадори и хъскита ) и сега имат кучета, които нападат, кучета от по 40 - 50 кг. които доста трудно се удържат и контролират. Какво ще стане ако има заграждения за разходки, но вътре има средноазиатка. Тя има право да се разходи, но не и захапала друго куче. Тогава какво на изчакване ли ще го караме, аз нямам цял ден за разходки?!
Така, че все пак главното е да се търси отговорност при стопаните, да има изисквания за кучета живещи в апартаменти, блокове, където отваряйки вратата, може и има право да изкочи дете с шпиц примерно.
Та според мен в новата наредба трябва да се цели точно такива хора, да не се сдобиват с такива кучета, т.е. тест за агресивност. След като те самите не могат да преценят, че не е по силите им да се справят с такова куче значи не трябва да имат. Въпроса е след като се установи, че е агресивно какво....?
User's Signature

IcyLand siberians

#245 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 26 August 2010 - 11:44 AM

Показване на мнениетоMyDuality, в 26 August 2010 - 10:46 AM, написа:

ужким има .... така ми казват доста хора и ще искам да ми съставят някакъв списък дори бегъл ....до колкото знам хората в списъка вкарват амстафф и pit ......(амстафа нз кога точно е бил селектиран за бои ....аз знам за дръго тяхно предназначение в миналото)

Ох, не ми се рови да ви търся снимки на питове, стафове, ротвайлери /и всичко останало попадало в черната хроника благодарение на някой тъпанар/ ама не просто снимки, а "бойни" с бебета и деца, да видите какво търпят, и то с любов тези страшни породи от малките калпазани.

НЯМА бойни породи, има бойни и безмозъчни представители на породата хомо сапиенс!!!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#246 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 12:10 PM

Еми аз си мисля, че един отговоред стопанин, след като знае, че кучето му хапе ще си го държи с наморник, а и ако е от големите породо или по-агресивните, ще му трябва тест, за да се освободи, аз много искам след време да имам дог и като това стане, за мен ще е по-добре да е минал такъв тест! За изчакването, какво като има ограждения, нищо не се променя, все едно на обичайната полянка да има лошо куче, влизаме на каишка и преди да се приближим питаме стопанина или те се познават лошите и го караме да му сложи наморник, след като едно куиче е агресивно то навън трябва да е с наморник!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#247 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 August 2010 - 12:17 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 26 August 2010 - 10:00 AM, написа:

Mоже, бе защото моето куче не е голямо и все си мился, че е смешно примерно коли, пудел, кокер, басет, сетер, самбернар, дори дог, да са с наморници, просто това не са агресивни кучета, разбира се всяко куче може да бъде направено агресивно, но нали затова стопаните носят отговорност!!! Лично мое мнение е, че наморници трябва да има за определени породи или както беше преди за големи породи, защото понякога нямаш сили да ги удържиш и пак да има възможност за освобождаване, просто не виждам, защо коли да ходи с наморник, определено неможе да се сравнява с питбул или пък кокер с ротвайлер, това е смешно просто!
Не мисля, че този закон ще проработи и защо са всички ограничения, като е ясно че ние носим отговорност за кучетата си, има ограничение във възрастта, което означава, че този, който разхожда кучето подлежи на наказателна отговорност!

ок де то носиш отговорност ... и мислиш че до тук свършва проблема ? а ако кучето нарани или убие дете ? ходи кажи на майката миии аз нося отговорност разправяй се с мен ...ми разбира се че ще го направи ...или ходи и обяснявай sorry забравих да сложа намордник или сужелявам то е добро ма нз защо така стана ....

за всички правилата трябва да са еднакви ...какво е това тая порода такава оная онакава ....извинявай но да си видяла доберман примерно да нападне изнанадващо както си седи спокойно както много пинчери са правили с моето куче ?
няма такова нещо .... твоя кокер може да е кротък но на съседа не е ...на съседа е зла гат сещаш ли се ?
кучетата си имат характер те не знаят нито акква порода са нито кой за какви ги мсили ... къдетио се вика 2-ма сина отгледани от 1 майка нямат нищо общо ...
User's Signature

Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 August 2010 - 12:22 PM

мисля че се повтарям но според мен като цяло човек преди да се здобие с куче е редно да мина психо тест .... както е за шофьор на обществено превозно средство , за оръжие и тн...
не забравяйте че кучето може да бъде оръжие много лошо оръжие при това ! едно е да ти пази къщата от ограбване съвсем дръго е да си на 15 да решиш че някои си не те кефи ...но не можеш да го надвиеш и затова дай да насъскам кучето

а относно това че стопаните трябва да преценят дали им е зло кучето и да сложат намордник ....колко зли кучета си виждала с намордник ....минавала съм покрай много кучета от злоба хпдещи само на задните си крака предните във въздоха и yста с пияна и оголени зъби към всеки минъвач..... и те не са с намордници
User's Signature

Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 26 August 2010 - 01:07 PM

Е как психотест , ай моля ти се , нали трябва да се отнемат хиляди кучета , какво ще се правят ?
И каква е логиката тогава- да не се продават ножове , амониев селитра + пиратки , нафта + грес , газово оръжие ,о трова за мишки и
какво ли не ...
Напротив , според мен - трябва дасе либерализира режима , и тогава нещата се саморегулират ... :af_089:
Погледни теорията на Кейнс , тя е пробвана в мн. страни и работи :ab_041:

#250 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 01:07 PM

Отговорността е същата като при шофиратето, инциденти са възможни и ако нещо стане си лежиш, по-добре от теб няма кой да познава кучето ти и след като е на повод, ти можеш да прецениш дали можеш да го удържиш, ако неможеш с наморник, ако е минало теста, пак ти си преценяваш! И какво ще направи този съседски кокер, не е като да може да те разкъса, та той е на един шут и от мъж и от жена, просто си има разлика в породите, на мен си ми харесват големите, но че могат да направят повече поражения си е вярно!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 04:04 PM

Абе само си чешем езиците и търкаме клавиатурите. От последните две събрания на БРФК видях, че има 2 човека, които са юристи предполгам, че много повече има такива, които са собственици на кучета. Е все пак не сме Ботсуана или Бряг на слоновата кост. Намираме се в правова държава и имаме закони, плащаме си данъци и имаме права. Нека тези от нас, които са наясно със законовата страна да вземат нещата в свои ръце, а ние останалите каго граждани защитаващити правата си ще ги подкрепим.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#252 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 August 2010 - 06:15 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 23 August 2010 - 04:47 PM, написа:

Лично смятам, че наморниците трябва да са според порода и пак с право на освобождаване

Намордниците трябва викаш да са според порода ?
А би ли споделила защо ,моля.

EDIT/ Видях - заради това ли? : ".. защото понякога нямаш сили да ги удържиш и пак да има възможност за освобождаване, просто не виждам, защо коли да ходи с наморник, определено неможе да се сравнява с питбул или пък кокер с ротвайлер, това е смешно просто! "
Защo ? - коли да не би да нямат толкова зъби колкото пит ,даже са с доста повече маса ? Аз пък не виждам защо примерно коли да не ходи с намордник ,а пит да ходи . Или кокер да не ходи с намордник, а рот да е .
Значи ли според теб ,че САМО определени индивиди от определени породи могат да се разхождат без намордник едва след тест (евентуално) ,а всякакви индивиди от всякакви други , ненабедени от теб породи, трябва да си ходят без ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#253 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 06:47 PM

Ако зависи от мен никой няма да има наморник и стопаните ще си обучават кучетата, за да не се и налага, но нека погледнем обективно, ако трябва да има наморници, не мисля че по дружелюбните породи трябва да носят такива, винаги разбира се има изключения, както каза за колито, но стопанина носи отговорност, но неможеш да пуснеш голмо необучено куче с една 50 килограмова жена и то да не отговори на провокация, дори на повод, а ако е обучено ще си мине тест и ок, а малките кучета не нанасят толкова щети като питбул примерно и няма никакви ядове с задърйането им с повод! Не съм против питбулите, а против лошите стопани и ако ни тормозят с наморници и тестове, за мен е смешно да има кокер или пудел с наморник! :) А ако си решил/а просто да си поспорим, това е което имам да кажа! :) А последно, какво означава набедени от мен породи, аз казах че ги харесвам, но все пак това са много силни кучета, с това ги разграничавам и с това главно за какво ги взимат разни изроди и как ги правят злобни!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#254 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 26 August 2010 - 07:01 PM

за Германия , ( в Хамбург съм живял ) герм. овчарки са без намордници , и всички останали ... дори ги пускат да ти1чат свободно м/у блоковете .
Гонят зайците , ( там м/у блоковете има диви зайци) ...
За мен прим. блондинките са по- опасни от ротовете - те с какво да ходят ?

#255 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 August 2010 - 07:06 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 26 August 2010 - 04:52 PM, написа:

Ако зависи от мен никой няма да има наморник и стопаните ще си обучават кучетата, за да не се и налага, но нека погледнем обективно, ако трябва да има наморници, не мисля че по дружелюбните породи трябва да носят такива, винаги разбира се има изключения, както каза за колито, но стопанина носи отговорност, но неможеш да пуснеш голмо необучено куче с една 50 килограмова жена и то да не отговори на провокация, дори на повод, а ако е обучено ще си мине тест и ок, а малките кучета не нанасят толкова щети като питбул примерно и няма никакви ядове с задърйането им с повод! Не съм против питбулите, а против лошите стопани и ако ни тормозят с наморници и тестове, за мен е смешно да има кокер или пудел с наморник! :) А ако си решил/а просто да си поспорим, това е което имам да кажа! :) А последно, какво означава набедени от мен породи, аз казах че ги харесвам, но все пак това са много силни кучета, с това ги разграничавам и с това главно за какво ги взимат разни изроди и как ги правят злобни!

Мила ми баничке , питбулът е къде 20 кила мах - перце. :) Каня те най- официално да дойдеш и да те запозная с такива Дзверове .
Не знам кви глупости ръсиш , но категорично не ми харесва расизма ти спрямо породи, каквито и да са те.Такова нещо няма място в този форум.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#256 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 August 2010 - 08:04 PM

Няма агресивни породи само некадърни стопани :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 08:14 PM

Какъв расизъм бе, ей стига с глупостите, аз такива питул-котки съм виждала, че направо се размазах от кеф, но неможеш да не признаеш, че с лоши стопани могат да са си опасни, аз неискам никое куче да носи наморник, но просто бих видяла някаква логика ако са определени породи! А за поканата благодаря и с удоволсвие ще се запозная, няма никакъв расизъм в мен, просто както ти така и аз си защитавам кучето, което е кокер и просто има голяма разлика, поне според мен м/у пит и кокер, не се обиждай, аз не искам твоето куче да е ограничено по какъвто и да е било начин, просто с лоши стопани идва и логиката, че е възможно да стане беля, повече отколкото с миролюбиво, не толкова силно куче! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 August 2010 - 10:32 PM

виж сега ти ако си 30кг за теб ще е силно и 20кг кокер...отново повтарям че силата на кучето се равнява на 2-пъти неговата маса .... кое куче е силно и кое не зависи от стопанина .... гoлданите са от ДОБРИТЕ породи нали ? е голдана на моя приятел е 35кг днес моя приятел погали 1 конче и кончето тръгна към него .... и в последствие аз летях след голдана (искаше да си защити най-добрия приятел) ! това какво значи ?

а какво ще кажеш за СТАФОРДШИРЕ БУЛЛ ТЕРИЕР те варират от 17кг до 20кг кажи ми ,те към кой спадът към тези с наморник или към чези без ?
User's Signature

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 10:36 PM

Айде стига сте се превъзнасяли!:zz_020:Или можеш да си контролираш кучето или не.Килограмите нямат значение!Има хора,които ходят с кучета по 50-60кг и нямат абслолютно никакви проблеми,има и такива,дето пекинезите им ги разхождат...:ud_009:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#260 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 10:50 PM

За това казах, че зависи от стопаните! Хахаха нали има ограничение за възраст, как ще си 30 кг, и впречем до скоро приятеля ми имаше дог и знам какво е голямо куче, не ме учете! Нищо не зависи от нас, ако сте чели предишните постове щяхте да знаете, че предложих всеки да си каже мнението без после да го обсъждаме 200 пъти, толкова от мен, явно не сте много интелигентни, но все пак не ви познавам може и да греша, но така мисля! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема