Кучето в София - на къса каишка
Публикувано: 26 August 2010 - 10:41 AM
denicc, в 25 August 2010 - 11:45 PM, написа:
ужким има .... така ми казват доста хора и ще искам да ми съставят някакъв списък дори бегъл ....до колкото знам хората в списъка вкарват амстафф и pit ......(амстафа нз кога точно е бил селектиран за бои ....аз знам за дръго тяхно предназначение в миналото)
това което ми казаха е че бойни породи се водели кучета които като нападнат не хапят по няколко пъти а си заключват захапката ..... интересното е че буллдозите не влизали в тая категория... не ми е много ясно .......
бойна порода...всяко куче може да бъде пъскано на бои :Д:Д:Д:Д:Д дори чихячя .... щом има бои с петли .... може би и те са боен клас нз :Д:Д:Д:Д:Д
Публикувано: 26 August 2010 - 10:55 AM
Не мисля, че този закон ще проработи и защо са всички ограничения, като е ясно че ние носим отговорност за кучетата си, има ограничение във възрастта, което означава, че този, който разхожда кучето подлежи на наказателна отговорност!

Публикувано: 26 August 2010 - 11:03 AM
Ето защо, тъй като чета и слушам много истории с комплексирани стопани, с хора които са си взели примерно средноазиатка ( сега това е на мода, преди бяха лабрадори и хъскита ) и сега имат кучета, които нападат, кучета от по 40 - 50 кг. които доста трудно се удържат и контролират. Какво ще стане ако има заграждения за разходки, но вътре има средноазиатка. Тя има право да се разходи, но не и захапала друго куче. Тогава какво на изчакване ли ще го караме, аз нямам цял ден за разходки?!
Така, че все пак главното е да се търси отговорност при стопаните, да има изисквания за кучета живещи в апартаменти, блокове, където отваряйки вратата, може и има право да изкочи дете с шпиц примерно.
Та според мен в новата наредба трябва да се цели точно такива хора, да не се сдобиват с такива кучета, т.е. тест за агресивност. След като те самите не могат да преценят, че не е по силите им да се справят с такова куче значи не трябва да имат. Въпроса е след като се установи, че е агресивно какво....?

IcyLand siberians
Публикувано: 26 August 2010 - 11:44 AM
MyDuality, в 26 August 2010 - 10:46 AM, написа:
Ох, не ми се рови да ви търся снимки на питове, стафове, ротвайлери /и всичко останало попадало в черната хроника благодарение на някой тъпанар/ ама не просто снимки, а "бойни" с бебета и деца, да видите какво търпят, и то с любов тези страшни породи от малките калпазани.
НЯМА бойни породи, има бойни и безмозъчни представители на породата хомо сапиенс!!!

Публикувано: 26 August 2010 - 12:10 PM

Публикувано: 26 August 2010 - 12:17 PM
zlatabani4ka, в 26 August 2010 - 10:00 AM, написа:
Не мисля, че този закон ще проработи и защо са всички ограничения, като е ясно че ние носим отговорност за кучетата си, има ограничение във възрастта, което означава, че този, който разхожда кучето подлежи на наказателна отговорност!
ок де то носиш отговорност ... и мислиш че до тук свършва проблема ? а ако кучето нарани или убие дете ? ходи кажи на майката миии аз нося отговорност разправяй се с мен ...ми разбира се че ще го направи ...или ходи и обяснявай sorry забравих да сложа намордник или сужелявам то е добро ма нз защо така стана ....
за всички правилата трябва да са еднакви ...какво е това тая порода такава оная онакава ....извинявай но да си видяла доберман примерно да нападне изнанадващо както си седи спокойно както много пинчери са правили с моето куче ?
няма такова нещо .... твоя кокер може да е кротък но на съседа не е ...на съседа е зла гат сещаш ли се ?
кучетата си имат характер те не знаят нито акква порода са нито кой за какви ги мсили ... къдетио се вика 2-ма сина отгледани от 1 майка нямат нищо общо ...
Публикувано: 26 August 2010 - 12:22 PM
не забравяйте че кучето може да бъде оръжие много лошо оръжие при това ! едно е да ти пази къщата от ограбване съвсем дръго е да си на 15 да решиш че някои си не те кефи ...но не можеш да го надвиеш и затова дай да насъскам кучето
а относно това че стопаните трябва да преценят дали им е зло кучето и да сложат намордник ....колко зли кучета си виждала с намордник ....минавала съм покрай много кучета от злоба хпдещи само на задните си крака предните във въздоха и yста с пияна и оголени зъби към всеки минъвач..... и те не са с намордници
Публикувано: 26 August 2010 - 01:07 PM
И каква е логиката тогава- да не се продават ножове , амониев селитра + пиратки , нафта + грес , газово оръжие ,о трова за мишки и
какво ли не ...
Напротив , според мен - трябва дасе либерализира режима , и тогава нещата се саморегулират ...

Погледни теорията на Кейнс , тя е пробвана в мн. страни и работи

Публикувано: 26 August 2010 - 01:07 PM

Публикувано: 26 August 2010 - 04:04 PM
Публикувано: 26 August 2010 - 06:15 PM
zlatabani4ka, в 23 August 2010 - 04:47 PM, написа:
Намордниците трябва викаш да са според порода ?
А би ли споделила защо ,моля.
EDIT/ Видях - заради това ли? : ".. защото понякога нямаш сили да ги удържиш и пак да има възможност за освобождаване, просто не виждам, защо коли да ходи с наморник, определено неможе да се сравнява с питбул или пък кокер с ротвайлер, това е смешно просто! "
Защo ? - коли да не би да нямат толкова зъби колкото пит ,даже са с доста повече маса ? Аз пък не виждам защо примерно коли да не ходи с намордник ,а пит да ходи . Или кокер да не ходи с намордник, а рот да е .
Значи ли според теб ,че САМО определени индивиди от определени породи могат да се разхождат без намордник едва след тест (евентуално) ,а всякакви индивиди от всякакви други , ненабедени от теб породи, трябва да си ходят без ?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 26 August 2010 - 06:47 PM

Публикувано: 26 August 2010 - 07:01 PM
Гонят зайците , ( там м/у блоковете има диви зайци) ...
За мен прим. блондинките са по- опасни от ротовете - те с какво да ходят ?
Публикувано: 26 August 2010 - 07:06 PM
zlatabani4ka, в 26 August 2010 - 04:52 PM, написа:
Мила ми баничке , питбулът е къде 20 кила мах - перце. :) Каня те най- официално да дойдеш и да те запозная с такива Дзверове .
Не знам кви глупости ръсиш , но категорично не ми харесва расизма ти спрямо породи, каквито и да са те.Такова нещо няма място в този форум.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 26 August 2010 - 08:04 PM

Публикувано: 26 August 2010 - 08:14 PM

Публикувано: 26 August 2010 - 10:32 PM
а какво ще кажеш за СТАФОРДШИРЕ БУЛЛ ТЕРИЕР те варират от 17кг до 20кг кажи ми ,те към кой спадът към тези с наморник или към чези без ?
Публикувано: 26 August 2010 - 10:36 PM

Публикувано: 26 August 2010 - 10:50 PM