Dog.bg Форуми : Търся приемен дом за пиле

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся приемен дом за пиле за десетина дни

#1 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 03 August 2010 - 09:24 PM

Този пильо го намерихме преди около 2 седмици. Имаше проблем с очите, лекувахме го с надеждата скоро да оздравее и да го пуснем обратно. Обаче лечението се попроточи, а и за съжаление пильо още не се е научил да се храни сам и не е готов да се справя навън.
В събота заминаваме за десетина дни и няма на кого да го оставим. Моля, ако някой има възможност да го приюти през това време - той не изисква много грижи. Храненето и поставянето на лекарствата (2 пъти дневно) отнема по десетина минути. Давам го с всички необходими консумативи и луксозна картонена къща :ab_041:

Качена снимка
User's Signature

everything will be okay in the end.

if it's not okay, it's not the end.

#2 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 August 2010 - 10:20 AM

Показване на мнениетоln_none, в 03 August 2010 - 07:29 PM, написа:

Давам го с всички необходими консумативи и луксозна картонена къща :ab_041:
Качена снимка

Не пишеш от кой град си. Предполагам - от София?
Гледала съм гълъб.
Проблемът при мен е, че имам котки. :zz_020: И ме няма по цял ден.
Ако нямате друг изход освен мен: Трябва му кафез, от който да не се измъква и в който не може да влезе някоя нахална котка. След 10-ина дни си го прибирате. :mg_062:

#3 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 August 2010 - 11:08 AM

София, да. Благодаря много, че откликвате :rc_036:
Пильо не може да лети, само пърха малко. Гледаме го в кашон, покрит с мушама и не е успявал да се измъкне от него. Предполагам, че можем да намерим по-сигурна клетка, но дори и в клетка не трябва да е в едно помещение с други животни, защото гълъбите пренасят доста болести и може да е опасно за тях. Също и за хората, затова миене на ръце след пипане и т.н., а ако имате малки деца по-добре не рискувайте. Сигурно сте наясно, щом сте гледали гълъб, но аз да си предупредя :smile:
Аз съм го изолирала в кухнята и не пускам котките при него. Имате ли помещение, в което да е сам? На балкон също може.
А компания не му трябва, и при нас цял ден е сам. Сутрин и вечер храна и лекарства, смяна на постелката и това е.
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 03:33 PM

Помещенията ми са кът.
Остъкленият балкон е предоставен на котките.
Неостъкленият балкон е зает от мушката и много слънце, защото е с южно изложение. Там пилето ще изгори.
В събота ще кастрирам женска котка и ще трябва да я отделя сама в стая.
Предполагам, че ще е най-добре в стаята с кучето, но кашонът не е сигурен.
Докога ще трябва да решите?

#5 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 August 2010 - 04:00 PM

Тази вечер пильо ще го гледа специалист и се надявам най-накрая да имаме сигурна диагноза. Ще пиша довечера опасно ли е заболяването му за кучета и ако прецените, че можете да го вземете, ще намерим клетка :ba_025:
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 04:27 PM

Показване на мнениетоln_none, в 04 August 2010 - 02:05 PM, написа:

Тази вечер пильо ще го гледа специалист и се надявам най-накрая да имаме сигурна диагноза. Ще пиша довечера опасно ли е заболяването му за кучета и ако прецените, че можете да го вземете, ще намерим клетка :ba_025:

Сега трябва да се справям със съдбата на бездомно куче с неизвестна диагноза. Първо беше натровено, после блъснато или пребито, ... Каквото и да се е случило, човек се е намесил. На улицата е и е напълно безпомощно.
Ще чета и отговарям утре. Надявам се, да не е късно.

#7 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 August 2010 - 10:22 PM

Ужасно е това, дано сте успели да помогнете на кучо :dh_188:
Диагнозата на пильо е трихомоноза. Казаха ми, че не е опасно за кучета, но към лечението му се добавят още някои препарати и сега трябва да му се слагат капки и маз за очи + 2 хапчета + капка витамини през устата дневно освен храненето. Не е малко и ако прецените, че нямате възможност за толкова грижи (явно не са ви малко подопечните) напълно ви разбирам. Пишете когато можете и пак благодаря за отзивчивостта :rc_036:
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 01:22 AM

Кой постави тази диагноза Трихомоноза? И какво лечение ви предписаха?
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 05 August 2010 - 09:33 AM

Консултирахме се с ветеринар-специалист по птици, който работи в Зооцентър. За съжаление не си спомням името му. Той по описаните симптоми прецени, че е трихомоноза, след което при преглед при д-р Кирилов от Добро хрумване беше подтвърдена диагнозата.
Лечението - трихо-нещо си (пак съжалявам, ама старост-нерадост, забравям вече :ab_041: ) и доксициклин на таблетки по 1/4 на ден, витамини пилешки някакви по 1 капка на ден и Тобракулин и Гентакулин за очите сутрин и вечер.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 10:13 AM

Показване на мнениетоln_none, в 05 August 2010 - 07:38 AM, написа:

, че е трихомоноза, след което при преглед при д-р Кирилов от Добро хрумване беше подтвърдена диагнозата.

Трихомонозата заразна ли е за хора и други животни?
Извинявам се, но нямам никакво време да ровя в интернет и да чета, а нямам познания в тази област.
Вчера закарахме бездомното куче в Добро хрумване. Прие ни д-р, който два пъти ми повтаря името си и аз все го забравям. Та, този д-р Кирилов как изглежда? Нашия д-р беше по-скоро риж с брадичка. Неудобно ми е трети път да го питам за името.
Ще е добре да се познавам с д-ра, който е назначил лечението на пилето /ако се случат инфарктни моменти/.
Сега спешно търся транспорт за кучето. Трябва да се закара от Добро хрумване до най-близкия рентген и обратно. Вчера, покрай това куче видях вашето пиле.
С други думи, доста ми е нанагорно и затова не ви отговарям бързо.

#11 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 05 August 2010 - 10:39 AM

Това, което ми казаха лекарите, а и намирам в нета е, че трихомонозата не е заразна за кучета и котки. За хората е заразна, но при тях се предава основно по полов път, така че ако има добра хигиена няма проблем. Моля, ако някой има друга информация нека сподели, страшно ми е притеснено да не довлека проблеми на ssiberia :ea_103:
А за кучето сте били при д-р Митко Иванов :smile:
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 11:49 AM

:ae_085: Значи, правилно съм запомнила името!
Кога ще пътувате!
Ако искате, пишете ми на лични.

#13 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 03:10 PM

Ммммм значи в българия имало вече и специалист по птици.
Да Трихомонозата не е заразна за други животни освен за птици, може да се нарече зоонозно заболяване но при добра хигиена няма никакви проблеми.
Лечението което са ви назначили според мен е супер сложно и вероятно и скъпо но както и да е и те пари трябва да печелят :) ако се интеренсувате от друго лечение или искате да се консултирате с още някой за диагнозата пишете на лично.
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 04:19 PM

Показване на мнениетоln_none, в 05 August 2010 - 08:44 AM, написа:

Това, което ми казаха лекарите, а и намирам в нета е, че трихомонозата не е заразна за кучета и котки. За хората е заразна, но при тях се предава основно по полов път, така че ако има добра хигиена няма проблем.

Това гълъбе е опасно както за себе си така и за околните . Разбирам че обичате птиците, но закона на джунглата /самооцеляване/ не трябва да се игнорира. Единствения печеливш в случая е доктора. Нахрани с пилето някоя змия и ми се обади да ти подаря едно здраво ако искаш да гледаш.

#15 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 24 August 2010 - 07:32 PM

Пильо вече е здрав, клъвка сам - всичко си изяжда и буйства в кашонената си къща :ab_041: Хич не му се седи вече в затвора и все гледа да се измъкне и да пърха наоколо. Мисля, че му е време да се прощаваме, но малко се съмнявам дали летателните му умения са достатъчни да се справя навън. Вкъщи хвърчи доста некадърно на не повече от 20 сантиметра от пода. Е, то вярно, че няма много място за развихряне, но все пак... Дайте съвет - да пробвам ли да го пусна? Мисля да го върна пред блока, където го намерих. Там има доста гълъби, а една съседка им троши остатъци от хляб всеки ден, та нямат и грижа за прехраната.
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Yasena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 09:16 AM

И ние сме така с нашия. Вчера го водихме в една градинка да видим как ще се справи с летенето на открито. Ами доста е непохватен, някак си не му стигат силите. Да не говорим, че няма никакъв страх от хора. Изобщо си нямам идея как ще се оправи сам ...

#17 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 25 August 2010 - 03:20 PM

На разходка с пиле - сигурно сте били забавна гледка :wc_055:
Нашия тази сутрин успя да избяга от затвора и похвърча няколко секунди високо под тавана, естествено се тресна в лампата и се приземи безславно. Та хем не се справя особено добре, хем лети достатъчно, за да не мога да го хвана. Но пък от седене в кашон няма да му се подобрят уменията, така че в събота, когато ще имаме повечко време мисля да го пуснем.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Yasena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 06:13 PM

Показване на мнениетоln_none, в 25 August 2010 - 01:25 PM, написа:

На разходка с пиле - сигурно сте били забавна гледка :wc_055:
Нашия тази сутрин успя да избяга от затвора и похвърча няколко секунди високо под тавана, естествено се тресна в лампата и се приземи безславно. Та хем не се справя особено добре, хем лети достатъчно, за да не мога да го хвана. Но пък от седене в кашон няма да му се подобрят уменията, така че в събота, когато ще имаме повечко време мисля да го пуснем.

Да, бяхме атракция в градинката, която е в центъра и пълна с дечурлига :ab_041: Които някак си както всичките си имаха занимания, започнаха да се подмотват около нас, уж случйно. Много са забавни. Та, хванахме няколко от тях да се пробват да го подплашат, обачееее не! Не става! Гледа ги умно и си стои, а те се постараха наистина доста. Не знам как ще се справи сам наистина. Хич не го виждам.

#19 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 08:29 PM

Моето гълъбче го пуснах успешно заедно с други гълъби на моя балкон преди около няколко месеца и се връща почти всеки ден.Най добре сложете храна на балкона да привлечете други гълъби и го пуснете така ще знае къде е живяло и ще се връща за храна.Ако няма гълъби го дръжте в клетка на балкона и след седмица просто отворете клетката.

#20 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 02 September 2010 - 09:07 PM

Оказа се, че и наш пильо хич не го бива в летенето :tb_195: Пуснахме го в събота, поседяхме петнайсетина минути да се поразходи и толкоз. Пробвах да го хвърля - пърха, но сякаш не му стигат силите и само се върти около себе си. Та прибрахме се пак с него, какво да го правим.
Аз честно казано не държа да ми се връща, искам само да се научи да се справя сам и специално се стараем да не му обръщаме излишно внимание, за да не свиква с хората. Явно и седенето в кашона вече си дава отражението, но за съжаление нямам остъклен балкон да му предложа - зает е от котки.
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни