Тестове за пазачи на стада
Публикувано: 15 April 2008 - 11:37 AM
Снимка от преди седмица.

Публикувано: 15 April 2008 - 07:40 PM
не съм известен дресиор ,обаче с подобен тест по скоро бих търсил куче откривател на наркотици
способноста на азиатците да се адаптират към изискванията на свите стопани точно пък чобанските имат наи малка нужда от адаптация и тя далеч не им е силата помисли си само с колко нови неща се запознава един чобан ,овце баир ,овце ,баир ........не случаино се учат трудно но веднъж научени незабравят,казвал съм ти има кучета които се стресират само като ги отделиш от стадото точно заради ниската им адаптивност
един нок щеше се държи десет пъти по адекватно ,маи скъсаните кучета са по добрите
вземи нещо доказано и ще го скъсат на тези тестове ,пълни глупости са тва

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 15 April 2008 - 08:18 PM
Цитат
Целта на тези тестове /физически, поведенчески и тест за способността на азиатците да се адаптират към най-различни изисквания на своите стопани, например служебни телохранители/ беше да даде една Обща Оценка на наследствеността при азиатците на Мартен. Да се изпробва вече изготвен модел за подобни тестове на Александър Власенко /специалист по дресура и поведение/, да се обсъди - коментира, промени, приеме или отмени.
Аз лично участвах, защото разчитах подобно събитие да ме сближи с кучката ми /както и стана/, за да разбера до колко е пластична и да се опитам да й уловя нови дарби, освен тези, които бях забелязала до този момент. /например, точно там осъзнах, че физически е доста издържлива, корава и че поведението й може да бъде много пластично/
Един път пишеш по форумите за Номадските традиции, как всичко трябва да се придържа към тях и сега се получава, че трябва да работят, като малиноа например
Публикувано: 16 April 2008 - 09:57 PM
Цитат
Целта на тези тестове /физически, поведенчески и тест за способността на азиатците да се адаптират към най-различни изисквания на своите стопани, например служебни телохранители/ беше да даде една Обща Оценка на наследствеността при азиатците на Мартен. Да се изпробва вече изготвен модел за подобни тестове на Александър Власенко /специалист по дресура и поведение/, да се обсъди - коментира, промени, приеме или отмени.
Аз лично участвах, защото разчитах подобно събитие да ме сближи с кучката ми /както и стана/, за да разбера до колко е пластична и да се опитам да й уловя нови дарби, освен тези, които бях забелязала до този момент. /например, точно там осъзнах, че физически е доста издържлива, корава и че поведението й може да бъде много пластично/
Публикувано: 20 April 2008 - 10:58 AM
Цитат
Проверявайки в каква кондиция е и дали е готова да сътрудничи след десетина километра бягане, без спир, например.
Цитат
Прав си. Но и сам знаеш, че развитото самостоятелно мислене в може би най-голяма степен от породите-кучета ги различава. Лошо ли е да се експериментира и да се опитва човек да установи границите на техните възможности?
Чобанското куче, може да запълни много дупки..
Но я се опитай да направиш от служебното чобанско, например.. По-трудно ще е, мисля..
Цитат
един нок щеше се държи десет пъти по адекватно ,маи скъсаните кучета са по добрите
вземи нещо доказано и ще го скъсат на тези тестове ,пълни глупости са тва
Кое е пълна глупост? Един проведен експеримент?
Аз не съм го взела толкова навътре, колкото повечето от пишещите тук, макар че те не участваха дори..
Цитат
Изкривяваш ми думите, или не си разбрал каква мисъл следват.. Аз съм против да се променя ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО на породата. И съм ЗА нейното ИЗУЧАВАНЕ И ИЗСЛЕДВАНЕ. Винаги ще има поне едни 20 процента /за съжаление, които в момента са 90 и повече/, които няма да се ползват по предназначение, но целта е именно те да показват качествата на тези, които работят и по предназначение.
Простичко.
Цитат
"бесенето, влаченето, биенето и другите екстри" - това по-скоро се наложи на тези, които не бяха установили контакт с животното си до този момент. Важно бе на място да се покаже, че човекът е Водача и щом Той е решил, че нещо Трябва да се изпълни, то значи ЩЕ СЕ. Та нали кучето е създадено, за да служи на човека, а не обратното.
Аз лично съм ПРОТИВ, понеже винаги съм гледала кучета с мерак и за мен изграждането на контакта е най-важното нещо.. Всеки ден се боря за него, не разчитам на тираничната си същност и налагане на мнение в последния момент..
Един азиат е склонен да прояви нетърпимост и агресия само към човек, който не уважава и не зачита като част от семейството си. Така си мисля.
Цитат
Това не го разбрах.
Цитат
Ти какво си представяш като го прочетеш?
Поведение което се нагажда според ситуацията.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 20 April 2008 - 11:43 AM
[quote author=JONSANA link=topic=3619.msg385001#msg385001 date=1208281210]
мад как разбра от подобен тест че е физически издържлива ?
[/quote]
Проверявайки в каква кондиция е и дали е готова да сътрудничи след десетина километра бягане, без спир, например.
[quote]
[/quote]
;Dсмяташ ли че е такава изържливоста на азиата ,първо десетина километра не са нищо ,знам че на някои ще им се сторят много ,но помниш ли в мартен бях пуснал едно в познаи породата ,как го издъспих знаеш ли?преместих половината стадо на десетина километра .тои продължи да се връща ,и на старото място,башка че си беше цял ден със стоката обаче вечер предполагам заради храна идваше и проверяваше ,кога не маери нищо ,пак обратно .та колко километра е минал ,а е куче де няма и година
на азиата изържливоста е по скоро винаги готов ,отколкото след десет километра пак съм готов,незнам и аз как да го проверя това
,но не ми изглежда логично.те по скоро не си дават зор но и никога почивка ,тоест теста трябва да продължи много време ,с по малки натоварвания ,по възможност в лоши условия ,на гладно ,на студ и т.нт.обаче в познато място ,за да има възможност да избира ,ако си в непознат раион убеден съм че ще те следва дока може а не дока иска
гончетата правят така търчи три три часа след това обаче като се трепне неще да мръдне даже ,чобанските са по скоро обратно,бягат само като атакуват ,(атаката не е десет километра я)когато се придвижват на големи растояния ,имат нещо като тръс ,като преминават в бърз ход от време на време ,но не в спринт
по врем на работа пък имат един бавен ход сякаш се чуди да стъпи ли да не стъпи ли ....ниакои разправяше че се гънели като вървели ,нещо такова .но бягане десет километра ?

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 20 April 2008 - 12:00 PM
Попита ме, отговорих ти.
Туй не е нито първия нито последния път в който съм експериментирала с издържливостта й, все пак беше случка, от която си направих изводи. За себе си. И другите.
Ако ме питаш дали повторно бих се явила на подобни изпитания - не бих, освен ако преодоляването им не е задължително условие за постигане на цел, която съм си поставила.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 20 April 2008 - 12:07 PM
Цитат
е и ,ако ще ги сравняваш с ония ще ти кажа че вечер само за проверк минаваше дваисе
добре де но мислиш ли че е реален теста ?

Публикувано: 20 April 2008 - 12:13 PM
Цитат
Цитат
е и ,ако ще ги сравняваш с ония ще ти кажа че вечер само за проверк минаваше дваисе
добре де но мислиш ли че е реален теста ?
За нея не бе проблем да мине още толкова.. Имало е случаи - минавала е.
Какво разбираш под "реален"?
Реален тест за чобанско куче може да се проведе само там, където е дънди. И Балкана, и овцете, и вълка, и мечката.
Всичко останало са екстравагантни експерименти в изучаване и доказване на неща допълнителни и придружаващи основата. Всяко нещо по реда си. Първо изучи основата и докажи че я има, пък после си прави каквото си искаш.
Хаосът поражда хаос.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 20 April 2008 - 12:24 PM
... силните владеят хаоса...
реален е този които ще се доближи до естественото поведение на чобанското куче ,то в никакъв случаи не минава деня си в бягане (под час трябва да е 10 километра ) и след това водене и шашкане още половин час аиде ...и после свободно
..маипочвам да те ядосвам ,спирам че ти обещах

Публикувано: 20 April 2008 - 12:40 PM
.знаеш ли кво лично аз вярвам че не вярваш в тези тестове ,и повтаряш чужди приказки ,жалко че тия дето вярват невлизат да си защитят теорията и вярванията ,пишат си на сигурно със собствен редактор ,пъзлоиовци ,па ти им вадиш кестените
харсева ми да си пиша с мислещи хора не с теб задължително(приеми го като комплимент),ма пък си и голяма тарикатка тръдно се гелпиш ,ставаш за лъжец ,знаеш какво и как да
кажеш....почти като каракитан си

Публикувано: 20 April 2008 - 12:56 PM
на азиата изържливоста е по скоро винаги готов ,отколкото след десет километра пак съм готов,незнам и аз как да го проверя това
,но не ми изглежда логично.те по скоро не си дават зор но и никога почивка ,тоест теста трябва да продължи много време ,с по малки натоварвания ,по възможност в лоши условия ,на гладно ,на студ и т.нт.обаче в познато място ,за да има възможност да избира ,ако си в непознат раион убеден съм че ще те следва дока може а не дока иска
гончетата правят така търчи три три часа след това обаче като се трепне неще да мръдне даже ,чобанските са по скоро обратно,бягат само като атакуват ,(атаката не е десет километра я)когато се придвижват на големи растояния ,имат нещо като тръс ,като преминават в бърз ход от време на време ,но не в спринт
по врем на работа пък имат един бавен ход сякаш се чуди да стъпи ли да не стъпи ли ....ниакои разправяше че се гънели като вървели ,нещо такова .но бягане десет километра ?
[/quote]
Джонсън ! Ашколсун !!! да ти кажа честно, на път си да утрепеш рибата. не се подигравам. казвам го абсолютно сериозно.
Личи си, че като гледаш кучета, мислиш!!!
Публикувано: 20 April 2008 - 06:30 PM
преди време ти рекох, че вярата която изповядваш не ме интересува. Скоро ти го припомних чрез други думи, но си забравил, та пак да ти кажа - не ме интересува мнението ти. :blink:
Жив и здрав бъди!
пс. А за лъжата.. Случвало ми е да излъжа себе си, май няма жив човек, на който да не му се е случвало. За другите - техен проблем..

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 21 April 2008 - 02:03 PM
Цитат
преди време ти рекох, че вярата която изповядваш не ме интересува. Скоро ти го припомних чрез други думи, но си забравил, та пак да ти кажа - не ме интересува мнението ти. :blink:
Жив и здрав бъди!
пс. А за лъжата.. Случвало ми е да излъжа себе си, май няма жив човек, на който да не му се е случвало. За другите - техен проблем..
държа на думите си ,инак бих те бъзнал малко ,в грешка си ....бъди жива и здрава и ти ,пожелавам го на малко хора ,но за теб винаги,инак винаги съм се интересувал от твоето мнение,за мен то е било много повече от това на онези комуто се кланеш
начините да излъжеш са много понякога е достатъчно да замълчиш
...и вярата ,тва не го разбрах ,ако имаш впредвид религия -атеист съм.

Публикувано: 26 April 2008 - 03:16 PM

Публикувано: 26 April 2008 - 04:49 PM
Цитат
джонсъне, питах.
ети една снимка на куче, което е на 14 години (на снимката). няма нужда да ти казвам каква е породата. Кучето се казвало Ихтияр или нещо подобно. не запомних.

по принцип колкото е по- едра породата толкова по-малко живеят. особено кучетата от мастифовия тип дето са им скъсени муцуните и дихателната тръба.
друго не знам. пък за хрътките - хабер понятие си нямам.