Тестове за пазачи на стада
Публикувано: 26 April 2008 - 04:55 PM
според руста има разлика ,а според породата или типа може би ?тоест хрътки срещу пазачи на стада

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 26 April 2008 - 05:18 PM
има една теория че в генетиката ни са заложени физическите ни способности,дотук добре тва всеки го знае,обаче един учен използваики днк проби каза че ще познае дали притежателя им ще покаже добри резултати по физически тест за войник .позна.та той твърдепш че този ген или хорарата притежаващи го имат кратък живот но тези са хората които чупят рекорди ,способни са на резки натоварвания бързи са ,но цената е по късия живот
като се замисля ....костенърката е най големия дълголетник,слона,леннивеца ,някои змии ,
а най бързите, например гепарда .май има нещо вярно
като се замисля ....костенърката е най големия дълголетник,слона,леннивеца ,някои змии ,

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 26 April 2008 - 05:21 PM
Цитат
има една теория че в генетиката ни са заложени физическите ни способности,дотук добре тва всеки го знае,обаче един учен използваики днк проби каза че ще познае дали притежателя им ще покаже добри резултати по физически тест за войник .позна.та той твърдепш че този ген или хорарата притежаващи го имат кратък живот но тези са хората които чупят рекорди ,способни са на резки натоварвания бързи са ,но цената е по късия живот
джонсън може и да е тъй, ама генома на човека не като този на другите животни. всеки геном си е уникален и това което става с един вид не може да се прахвърля механично върху друг вид. иначе замирисва на неодарвинизъм апъкт той се свързва с фашизма.
Публикувано: 02 October 2008 - 10:57 AM
здравейте и от мен.отдавна съм регистрирана,но скоро не съм се включвала.
Чак сега прегледах темата за пазачите на стада.Запомних един много хубав израз,не помня на кого беше-"...важно е кучето да има сърце...". При мен това се доказа на практика. Стадото ни се охранява в момента от една особена кръстоска м/у кавказец+улична и средно азиатка. Има сърце за десет! Вече се сби и с лисица и с чакал,да не говорим за други кучета.... 100% надежден охранител! А иначе имам и кавказци,но те не стават за свободни пазачи...
Чак сега прегледах темата за пазачите на стада.Запомних един много хубав израз,не помня на кого беше-"...важно е кучето да има сърце...". При мен това се доказа на практика. Стадото ни се охранява в момента от една особена кръстоска м/у кавказец+улична и средно азиатка. Има сърце за десет! Вече се сби и с лисица и с чакал,да не говорим за други кучета.... 100% надежден охранител! А иначе имам и кавказци,но те не стават за свободни пазачи...
Публикувано: 02 October 2008 - 11:24 AM
напълно съгласна съм с теб,още повече кавказеца е овчарско куче,с близка до нашите овчарски характеристика,точно според тази характеристика,кучето си има функция или предназначение,щом един индивид има сърце и дух,той е адекватен за работата,която върши

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 26 November 2008 - 01:35 PM
А сега малко съобщения: Национален преглед Финал за годината на овчарското куче в с. Динката на 6. 12. 2008г. за наградата на кмета. КУпи, КУпон, КУрбан и КУчета. Начало 10. 30ч. Могат да участват всички, които признават FCI, БРФК, и НК БОК и не участват в алтернативи! Останалите поканваме като добри зрители и наши гости на "курбанчеата" - овнешките. Само с. Динката ще изкара над 60 кучета на мегдана където ще се проведе големия финал с много награди! Ще има и рибичка щото е Никулден! Айде сега да ви видим!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 03 December 2008 - 12:38 PM
Уважаеми колеги!
С голямо съжаление съобщаваме, че изложбата на 06.12.2008 в с.Динката се отлага, тъй като на този ден БРФК провежда CACIB в гр.София и по правилата, които сме приели, нямаме право да провеждаме изложби паралелно с CACIB.
При определяне на новата дата веднага ще ви информираме допълнително.
Още веднъж моля да ни извините за създаденото неудобство.
Ст.Попов - Председател на НК БОК.
С голямо съжаление съобщаваме, че изложбата на 06.12.2008 в с.Динката се отлага, тъй като на този ден БРФК провежда CACIB в гр.София и по правилата, които сме приели, нямаме право да провеждаме изложби паралелно с CACIB.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 03 December 2008 - 04:39 PM
Оцахте ги тези теми с тая изложба, ще има на 6.12 , няма да е на 6.12. ще е на 7.12 ,сега пък се оказа ,че още няма определена дата и ,ще чакаме кога кмета ще даде курбана B). Тъкмо наместихме кучетата за 6, после за 7.12. как и с какво да пътуват и хора ангажирахме и от работа се освободихме,и лъжици и чинии за курбана си приготвихме в колата да не ги забравим,и ... тате баница,курбан йок :'(
Публикувано: 03 December 2008 - 08:55 PM
Цитат
Уважаеми колеги!
Поредната гръмко афиширана и в крайна сметка не проведена изложба - май много често взе да се случва напоследък. Да не би нещо нещата в НК БОК да не вървят както трябва :)

www.bgdogs.net
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн