Dog.bg Форуми : Борба между две мъжки кучета живеещи в един двор.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борба между две мъжки кучета живеещи в един двор. Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   jespes Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 August 2010 - 02:04 PM

Имам две мъжки кучета, едното е на две години а другото на една. И двете са прибрани от улицата като бебета. Кучетата имат отделни къщички, които са ситуирани една до друга в двор на къщата в която живеем. Не ги вързваме. По голямото има много благ характер, не гони котки никога не е ръмжало или лаело срещу човек или друго куче. Докато по малкото беше бебе нещата бяха чудесни, но с порастването съм бил свидетел на сцени на спречкване. Ръмжене между двете кучета. Имало е ситуации в които безобидните игри да прерастват в борба, която съм прекъсвал винаги когато съм бил при тях. Сега обаче се случи инцидент. Чухме врява и когато стигхаме при кучетата видяхме сериозна борба, а кучетата изцапани в кръв. По-младото куче, което се оказа по силно, от ниските породи с крокодилска уста къси крака и дебел врат, беше нахапало по-възрастното куче, като му беше разранило лапата, шията. Прекъснах им борбата доста агресивно, с ритници като насила закарах по-младото (и според мен агресивно) куче и го затворих за няколко часа в помещение метър на метър. Раните не възрастното не са сериозни, въпреки че имаше доста кръв. По младото няма видими физически наранявания, но очите му бяха червени и беше превъзбудено. Почти през цялото време помахваше опашката която беше завита и изправена.

Сега проблема ми е как да избегна наранявания в бъдеще. Борбата се случи в присъствието на женско куче малка порода близка до пинчер, но нея сякаш не я забелязваха. Не знам дали има връзка с нейното присъствие.

Кучетата не са кастрирани и обмислям кастиране на поне едно от мъжките още следващите дни.

Досега не е имало случаи на агресия срещу хора на никое от гореспоменатите кучета.

Все пак моля за съвет как да избегна бъдещи кръвопролития и да намаля агресивноста до минимум.

Благодаря предварително

#2 Потребителят е офлайн   Joey Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 02:18 PM

Показване на мнениетоjespes, в 19 August 2010 - 12:09 PM, написа:

Имам две мъжки кучета, едното е на две години а другото на една. И двете са прибрани от улицата като бебета. Кучетата имат отделни къщички, които са ситуирани една до друга в двор на къщата в която живеем. Не ги вързваме. По голямото има много благ характер, не гони котки никога не е ръмжало или лаело срещу човек или друго куче. Докато по малкото беше бебе нещата бяха чудесни, но с порастването съм бил свидетел на сцени на спречкване. Ръмжене между двете кучета. Имало е ситуации в които безобидните игри да прерастват в борба, която съм прекъсвал винаги когато съм бил при тях. Сега обаче се случи инцидент. Чухме врява и когато стигхаме при кучетата видяхме сериозна борба, а кучетата изцапани в кръв. По-младото куче, което се оказа по силно, от ниските породи с крокодилска уста къси крака и дебел врат, беше нахапало по-възрастното куче, като му беше разранило лапата, шията. Прекъснах им борбата доста агресивно, с ритници като насила закарах по-младото (и според мен агресивно) куче и го затворих за няколко часа в помещение метър на метър. Раните не възрастното не са сериозни, въпреки че имаше доста кръв. По младото няма видими физически наранявания, но очите му бяха червени и беше превъзбудено. Почти през цялото време помахваше опашката която беше завита и изправена.

Сега проблема ми е как да избегна наранявания в бъдеще. Борбата се случи в присъствието на женско куче малка порода близка до пинчер, но нея сякаш не я забелязваха. Не знам дали има връзка с нейното присъствие.

Кучетата не са кастрирани и обмислям кастиране на поне едно от мъжките още следващите дни.

Досега не е имало случаи на агресия срещу хора на никое от гореспоменатите кучета.

Все пак моля за съвет как да избегна бъдещи кръвопролития и да намаля агресивноста до минимум.

Благодаря предварително

От думите ви разбирам, че имате едно силно доминиращо куче! Първо в никакъв случай не трябва да му позволявате да напада, моментална корекция от ваша страна при опит за нападение. При две мъжки кучета е нормално по младото да прави опити да доминира. Бих препоръчал също да се храни първо кучето което има добро поведение след това другото куче. За кастрацията мисля, че е трябвало да я направите още като сте взели кучетата.

#3 Потребителят е офлайн   jespes Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 02:28 PM

Благодаря за бързия отговор и съветите.

#4 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 02:48 PM

за съжаление имам една наистина лоша новина - кучетата ви ще продъжават да се бият, а едно от тях ще живее почти постоянно в много неприятна обстановка, защото даже няма къде да избяга. Наблюдавала съм мъжкари, които са отраснали заедно, братя и въпреки това, продължават да се бият, от време на време си спретват много сериозни въргали, по време на които си уточняват позиците. Отделно, по-доминантния систематично терори другия - песовете от нашата гледна точка могат да бъдат отвратително гадни, един към друг. Колкото и да сте стриктни в йерархията, пред вас те ще се държат както искате, но няма ли ви...

Моят съвет е - разделете ги, ако не можете - вържете ги или вържете само по-агресивния.

Поздрав и успех!
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   jespes Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 03:05 PM

Това е от което се опасявам най-много, при следващ конфликт ще вържем по агресивното куче, ако и това не помогне като крайна мярка ще мислим за разделяне.

#6 Потребителят е офлайн   Васил Динков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2010 - 08:18 PM

Аз също ще се присъединя към мненията на колегите.За мен стъпките са следните.

1.Задължителна кастрация на малкия(по агресивния)или редовно посещение на женски (отнася се и за двете),което не е препоръчително,защото ще сте производители на кученца,и е много непрактично,чисто като ангажимент.Кастрацията убива нагона ,а не промива мозъка на кучето,то пак ще има инстинкти

2.Дръжте агресивния вързан когато ви няма,за да се намесите

3.Избягвайте срещи със женска когато сте с двете кучета(независимо колко е малка)

4.Бъдете практични ,колкото и да изглежда,че двете кучета са спокойни, когато сте с тях ВНИМАВАЙТЕ и корегирайте всеки зачатък на агресия(колкото по рано го уловите толкова по добре

5.Не ги ритайте а доминирайте с поведение :) :) :)

6.Дайте им шанс да се разберат ,ако ли не се разделете с едното колкото и да ви е тежко , за тях ще е по добре

Поздрави и успех
User's Signature

Да възпиташ котка,като куче...Т'ва му е майката....

#7 Потребителят е офлайн   jespes Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 August 2010 - 09:51 PM

Благодаря за практическите съвети.

Кучето вече е кастрирано. Сега се възстановява и има мир и спокойствие. Относно поведението като стопанин полагам усилия да доминирам без да прибягвам до насилие. И ние се учим :) Всяко ръмжене между тях или взаимодействие което не ми харесва го пресичам на момента. Използвам силен и уверен глас като им казвам "Седни!" (това го изпълняват). Обикновено ме слушат, ако не го правят ги натискам леко но твърдо и сядат. Като много не слуша по-лудия го разтърсвам да муприпомня че имам по голяма сила от тях. Общо взето са изпълнителни.

Малкото куче е женско и живее при мен в къщата. В хубави летни дни я пускам на двора при тях, тя ги строява, кара им се и не им позволява да я доближават. Имат огромен респект от нея не смеят нищо да и кажат. Не бих искал да отнемам привилегията да тича на двора.

Засега не връзвам никое от двете ще рискувам да видя дали няма да се успокоят нещата, защото свободата на движение а е удоволствие за тях което не бих искал да отнемам. При първи индикации ще вземем мерки и ще започнем да ги връзваме едно или повече.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни