Цитат
Тези дни се присетих че съм писал тук преди година и реших да ви информирам по случая ми :предполагам някой от вас се интересуват,дискусията беше интересна
Проблема се реши от самосебе си декември 2006,бяхме на Банско със жена ми,и хазайката беше прошищяла от женскиа вариант на моя Муцончо:аже ни благодари когато я взехме
Нямам представа дали е истинка дива котка,или не,но има същите окраски,нрав и дебелина като котарака
Отначало когато я донесохме и тя и той бяха изпаднали в ужас..и се побийваха
Сега имаме 2 малки,същите прасенца като родителите си:на 1 мецес,щъкат из градината,много им се радвам
А котарака престана да ми мъкне дивечи в къщата,сега има поколение,забелязъл съм че и той и майка му непрестанно им донасят по нещо,и този път са полу живи
Честно казано не съм вярвал че може да има такава връзка между животни,където и да погледна ги виждам заедно,или с малките(те обикновено спяти дебелеят)Е,котарака поотслабна доста,нормално ,има си годеница
бях се притеснил какво ше правя ссъ малките зверове като поотхврикнат но и този проблем оптадна:преди 10тина дни имахмя случаен посетител,котките му направиха особено впечатление
Оказа се някакъв австриец ветеринар:разбрахме се винаги когато ако женската роди да му звъня:предполагам ги продава някъде по Европа,кой знае
Честно казано ми е мъчно за малките,но ако ги задържа половин дузина дебели хишници ми идват в повече,а и човека плаша добре
Това семейство въпреки че ловува яде като за световно,и не какво да е bl)
ДОбре че не послушах някой от вас които ме посъветваха кастрация:в последствие видях кастрирани животни...тъжна гледка
А и нямаше как да ги има малките дебелаци сега b)
Аз винаги мисля най-лошото ама да не иска да ги прави за кожи? Някъде по европа не ми харесва определено. Сигурен ли си в човека? Т.е не просто да се усмихва хубаво ...
Съжалявам, като чуя ветеринар и се сещам, че учат и препариране.
ПП: А и преди време имаше подобна схема не помня за кучета или котки, пак за австрия уж заминаваха.
Все пак, просто го проверете, аз винаги съм параноик заради всичко което става около мен. Може и да не съм права в случая, не познавам човека.
А и сигурно има още хора обичащи животни и имащи финансовата възможност да се грижат за такъв звяр и да ви осигурят снимки примерно да знаете, дали са добре. Или още по добре - лична проверка. r)
ППП: Още нещо. Котарака на дядо ми доста съвпада по описание. Само че си е сравнително кротка домашна котка сред хора и никога до сега не се бях замисляла. Обаче от котешките сбирки се връща сериозно изподран и няма как да не забележа малката попдробност че в района около къщата липсват мъжки котараци. Виж кварталните мацки водят война за момчето, и редовно има женска котка която си гледа котетата в нашия двор. Самите котета са много сладки, дълга козина, макар че рядко имат шарката на котарака, по скоро приличат на майките но дългокосмести. До сега не сме имали случай някое дребосъче да не го харесат.
Самия котарак се появи преди 7-8 години, малко коте подхвърлено в двора. Тогава в района имаше доста мъжки котараци. r)
Не е прекалено едър, но спрямо местните котки от по 2 кг е доста по голям. Мислех си дали не е ангорец или персиец заради невероятната козина.
Ама сега си ходи се зверски надран и изпохапан, половината му ухо последно беше заминало та ... вече повече прилича на психопат котка. Но вкъщо има уважението на хората и не съм го видяла да драска. И гледа дядо ми влюбено.
Предполагам че дивите животни могат да бъдат не по малко сладки домапшни любимци. Не и в ръцете на идиоти. Това което търпи една домашна котка като издевателства(ресане и къпане на персииките и т.н.) не виждам как ще го изтърпят. Но при човек който разбира какво прави не виждам защо не. Още повече че иначе просто ще изчезнат като видове. Което ще е много тъжно.