Dog.bg Форуми : Дива горска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дива горска котка

#61 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2006 - 01:22 PM

Цитат

Да, на изложбите във Пловдив участвуват и членовете на Пловдивското фелинеложко дружество, но аз ги познавам и знам, че не са злобари и не постват в дира.

явно не си съвсем наясно какво пишеш. няма да си губя времето да ти обяснявам очевидни неща, а само за цитата по горе-Праматарови пишат в дир-а. винаги анонимни, винаги злословещи. помисли върху това.

#62 Потребителят е офлайн   nfw_bitch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2006 - 01:37 PM

Абе хора какви ги говорите ????Вие четете ли постовете от самото начало или само на последните страници и си праите некви съвсем различни изводи..Ае зарежете вече темата за ловците и лоялноста към животните -Логично е че едно 90% от хората тука ОБОЖАВАТ животните не е нужно да се отдалечаваме толкова от темата...които не е доволен нека да си говори на лична ..немисля че темата е за това.Другото което е,нужно ли е аз да ви преразказвам темата....човека е намерил две малки котенца които са били премръзнали ..едното е умряло а другото като по чудо и до днес е живо...недейте да говорите за средата му ..да там принципно би мy било добре но не и ако от малко е живяло при хора ..айде моля ви това и 5 годишно лапе го знае, това животно НЕ може да се върне в средата си по простата причина че то няма усета да се справя само...аз ли трябва да ви казвам тези неща...всички знаете каква е зоологическата градина...ако искате да помогнете то влезте в положението на хората следователно замислете се бихте ли си дали вашето животинче там???? Аз лично не защото си го искам живо и здраво!!!! Така че дайте да спрем всички да се джафкаме за глупости ясно е че като се появят такива хора като Конак ги премазваме ...нужно ли е и ние да се превръщаме в такива арогантни хора като него!!! И недейте да опреквате човека че е взел котето напротив трябва да го поздравим за това че е спасил нечии живот,защото сигорно и то щеше да умре!!!Айде помислете за това,недейте да мислите като злобните комплексирани хора които гледат само лошите качества,а си отворете очите и сърцата и се замислете колко от вас са направил нещо подобно...и ако са то чувството неможе да се сравни с нищо...нека не губим човечността си!!! 1super

#63 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2006 - 10:55 PM

Цитат

Щом искате да си поговорим. Аз не съм модератор, но съм почитател на котките, хардрока, моторите, кучетата и добрия живот. НО децата са първо място в моя личен и професионален живот. Не мога да си представя възрастен човек, който предпочита какъвто и да било биологичен вид пред своя. a)
Била съм във форумите на дира и не съм очарована. По-скоро съм потресена от липсата на познания, изслушване на другите и способност да промениш своето мнение, ако не е правилно. Всяка позиция се защитава до последно. Човекът е единствения разумен вид и БИ трябвало да може в зависимост от новополучените знания да променя своето мнение.
Определено сме се чудили с колеги как е възможно хора, които твърдят, че работят по цял ден да са по всяко време в нета, следят всеки постинг по темите и веднага са линия да се постнат дори само с емотиконки. Има километрични изказвания, невпопад встрани от темата. Следяхме една тема за която бяхме информирани след инцидент в софийско училище, всички се втурнаха да съчувстват на една майка, която излъга и след като се установи лъжата - там е имало много неучаствали деца в инцидента, продължиха да бърборат. Толкова за скучаещите злобари.
Професионализмът е присъщ на имащите знания. Обикновено се получават след получаване на съответно образование. Ако е резултат на дългогодишна практика се доказват с получените резултати. На изложбите за котки у нас и в съседните страни не съм виждала ВАШИТЕ котки. А на Йона, Христо Симеонов, д-р Попов и други форумници тук. Да, на изложбите във Пловдив участвуват и членовете на Пловдивското фелинеложко дружество, но аз ги познавам и знам, че не са злобари и не постват в дира.
tsveti няма условия за отглеждане на диви животни в незоопаркови условия. Може би ако имаш личен зоопарк да. Развъждането в домашни усковия е просто неразумно и детинска прищявка на презадоволени и много свободни хора.
Разгонването се премахва единствено с катрация, всичко друго е отрова. Дилянката е валериана...
Ловците не са ловци за да ловят домашни котки. Няма закон за забрана дейността на типове като конак. Стрелбата по панички си е много приятна и е спорт. Има си и правилници и т.н. Аз мисля, че съм добър стрелец, но никога не съм стреляла по животни, има си стрелбища.

tsveti няма условия за отглеждане на диви животни в незоопаркови условия. Може би ако имаш личен зоопарк да. Развъждането в домашни усковия е просто неразумно и детинска прищявка на презадоволени и много свободни хора.
Разгонването се премахва единствено с катрация, всичко друго е отрова. Дилянката е валериана...

Абе,много ми е странно за6то се обра6та6 кам мен,когато НЕ си си направила труда да про4ете6 онова,което сам написала по-горе и на преди6ните страници???Оба4е,специално за теб,пак 6те се повторя:1.категори4ното ми мнение бе6е,4е разваждането в дом.условия на такива животни крие много рискове!2.Категори4но сам и против кастрирането и даването на медикаменти в този слу4аи!3.Има и резервати,освен зоопаркове!
И едно отклонение-не изместваи темата-мене ли4но НЕ ме валнува какви хора пи6ат в другите форуми,наи-малко пак ме интересува твоята оценка за тях!темата за тази дива котка ми е интересна,предпо4итам да 4ета за това!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#64 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2006 - 10:59 PM

А на Йона, Христо Симеонов, д-р Попов и други форумници тук. Да, на изложбите във Пловдив участвуват и членовете на

А колко от твоите котки посетиха тези изложби?! bl)
Виж,аз не искам да се заяждам,но естествено и логи4но ми идва да ти задам този вапрос,за6тото по принцип не харесвам,когато някои критикува другите за не6то,което тои самият не прави!И нека наистина да пи6ем само по темата,моля!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#65 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2006 - 08:13 AM

предварително се извинявам, че ще се отклоня от темата, но май трябва да дам разяснения:

1/ azzi - чудесно ако мое изказване е предизвикало регистрация, защото анонимковци не обичам!
2/ форумът не е мой, само от време на време се весвам тук като модератор, неуместно е да се говори за собственически чувства, но дълго време следях "общуването" ви в дир(ник)-а и останах неприятно изненадана, да не кажа ужасена от тона на болшинството от изказванията. Разбира се, че не искам този характерен тон на общуване да се пренесе и тук! Скучаещи, да, дори по-скоро тръпнещи в очакване да се нахвърлите срещу нерегистриран форумник дръзнал да сподели своето мнение... Ако можехте да се видите отстрани как реагирате безумно като глутница освирепяли кучета... (разбира се, това не важи за всички, има и приятни изключения), но общото впечатление е именно такова и за съжаление това не е само мое мнение. И дума не може да става за завист защото рейтингът на даден форум не зависи от броя на форумниците, а от адекватността на постингите, нали! Чудесно е, че защитавате бездомните котки и сте обединени от подобна благородна идея, но дали същевременно не съдействате за почти безконтролно увеличаване на техния брой, с констатации от рода "не ви дават да го развъждате, но кой ли ги пита..." (цитирано по памет). И освен това, чудесно би било да се ограничите само в областта на ясните вам неща, а не да се опитвате да разсъждавате (почти неподготвени) върху теми като развъдници/чистопородни и нечистопородни котки... Това накратко.
3/ В никакъв случай не защитавам конак, а още по-малко и безумните му идеи да тренира ловни кучета върху котки или каквото и да е друго живо същество!
4/ emetic, ти защо алармира в дир-а за случая с конак? Убедена съм, че можеше и сама да се справиш, нали r) И какво последва, като фанатизирани се изсипаха клубарите от дир-а тук, единствено за да нападат...

А сега дайте път на дивата горска котка!
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#66 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2006 - 10:38 AM

Цитат

предварително се извинявам, че ще се отклоня от темата, но май трябва да дам разяснения:

1/ azzi - чудесно ако мое изказване е предизвикало регистрация, защото анонимковци не обичам!
2/ форумът не е мой, само от време на време се весвам тук като модератор, неуместно е да се говори за собственически чувства, но дълго време следях "общуването" ви в дир(ник)-а и останах неприятно изненадана, да не кажа ужасена от тона на болшинството от изказванията. Разбира се, че не искам този характерен тон на общуване да се пренесе и тук! Скучаещи, да, дори по-скоро тръпнещи в очакване да се нахвърлите срещу нерегистриран форумник дръзнал да сподели своето мнение... Ако можехте да се видите отстрани как реагирате безумно като глутница освирепяли кучета... (разбира се, това не важи за всички, има и приятни изключения), но общото впечатление е именно такова и за съжаление това не е само мое мнение. И дума не може да става за завист защото рейтингът на даден форум не зависи от броя на форумниците, а от адекватността на постингите, нали! Чудесно е, че защитавате бездомните котки и сте обединени от подобна благородна идея, но дали същевременно не съдействате за почти безконтролно увеличаване на техния брой, с констатации от рода "не ви дават да го развъждате, но кой ли ги пита..." (цитирано по памет). И освен  това, чудесно би било да се ограничите само в областта на ясните вам неща, а не да се опитвате да разсъждавате (почти неподготвени) върху теми като развъдници/чистопородни и нечистопородни котки... Това накратко.
3/ В никакъв случай не защитавам конак, а още по-малко и безумните му идеи да тренира ловни кучета върху котки или каквото и да е друго живо същество!
4/ emetic, ти защо алармира в дир-а за случая с конак? Убедена съм, че можеше и сама да се справиш, нали  r) И какво последва, като фанатизирани се изсипаха клубарите от дир-а тук, единствено за да нападат...

А сега дайте път на дивата горска котка!

Е човека с дивата котка си каза какво ще прави. Не виждам да помагаш да си реши проблемите

Странно, за човек от толкова приличен, добър и готин форум изръси доста обиди за едно мнение, не мислиш ли? Бих помолила мода да поредактира откорвенно нападателното мнение на тема колко гаден е някой, но ти си мода. bl)

ПП: Хората в дира са свестни. Не ги интересува да продадът следващото коте, как да го обявът за супер дупер "качество" и т.н. Истински важно е самата котка и дали е добре, дали не я изтезава човек с глупостите си и т.н. А това е важното, не ходенето по изложби. И кожите на дивите котки. Както и един живот винаги е много по-важен от добрия тон в даден форум.
Във всеки случай повечето хорта от този клуб си струват, с удоволствие бих се запознала на живо с тях(макар че като се каже среща на изложба губя интерес). Разликата е в егоизма.
А да, като е толкова нормално държанието на ловеца защо не трябва да казвам за него? Искаш ли да направим тест - пускам по всички бг форуми двата цитата и давам линк насам - само заради статистиката? Ако кажеш ще го направя - даже за да не кажеш че пропускам някое форумче - един най обикновен скрипт, ще ти го дам ти да го пуснеш и да кажеш кои форуми искаш, хич да не са свързани с котки. Да се обзаложим ли за реакциите на всеки нормален човек? Всеки който не е ловец? Каде видя фанатици? Бтв да нямате нещо общо с неткат - тя много се радва да ни нарича така между другите обиди?

#67 Потребителят е офлайн   tanislava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2006 - 01:27 PM

Цитат

дали същевременно не съдействате за почти безконтролно увеличаване на техния брой, с констатации от рода "не ви дават да го развъждате, но кой ли ги пита..." (цитирано по памет).

Ааа, Йона, недей така с този цитат по памет. Написаха го на мен, по повод, че съдията не даде на Мартин оценка Excellent, т.е. един вид, "не дават да се развъжда" клубно. Но той настоя, че Мартин е още малък и трябва да бъде видян втори път от съдия след 6 месеца. Аз обаче Мартин ще си го развъждам, независимо от тяхната оценка, защото има достатъчно желаещи за котенцата. Това имаше предвид и човекът, който го пост-на. Изобщо не е "безконтролно".
User's Signature

животът е прекрасен!

#68 Потребителят е офлайн   azzi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 April 2006 - 04:21 PM

"производство на котки" ми звучи като "производство на бебета" - познато ти е, има го на сайта ти. толкова за "контролираното размножаване".
скучаещи не са тези, които обичат и се радват на котето си всеки ден, а тези, които чакат котка хикс-игрек-зет да се оплоди от а-бе-це, и да се произведат ен-броя изделия.
ако не искаш "този характерен тон на общуване да се пренесе и тук" спокойно можеше да насочиш пишещите към вашите правила, без да даваш за пример дир-а.
"рейтингът на даден форум не зависи от броя на форумниците, а от адекватността на постингите, нали" - ми не знам, не следя рейтинга. но ако повече хора споделят проблемите си в дира, не тук, това може би означава, че постовете са "адекватни". най - малкото, защото виждаме в котките си повече от козина и нос и ни интересува как се хранят, как да си играем с тях, някакъв симптом какво означава... ей такива - "живи" неща... съвсем любителски и непрофесионално...
както и да е, няма повече да поствам неадекватно тук, стига да уважиш молбата ми да не даваш дир-а като лош пример. защото не е така.
... котката в леглото май е бритиш/персиец/или там каквото е произведено. със здраве

#69 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 April 2006 - 10:04 PM

90% от темите са се превърнали в грозна караница и мерене на разни работи.
Ако не към себе си - поне проявете уважение към човека, създал този сайт, към хората, които се опитват да поддържат добрия тон, и най-вече - към хората, които биха искали да четат нещо интересно, а не само кой е по-велик!
Само излезте от собственото си его и разгледайте темите - погледнете в какво се превръща този форум!
След мен и потоп!
Ако наистина не ви пука за форума, а сте тук само за да се доказвате колко сте велики, ще има форум и без вас!

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#70 Потребителят е офлайн   dpetrov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 April 2006 - 02:59 PM

Забелязах,че всеки път като проверя за нови съвети и виждам някакви грозни кавги,идеята ми за темата беше съвсем различна,съвсем!Имаь(и все още имам нужда от съвети,и единствено Ементик и господин Здравко(много приятен човек,запознахме се лично вече)помагат

ДАМИ!!!(забелязах че отговарящите са предимно дами)Моля ви,какво е това отношение един към друг?Та погледнете се!какво се опитвате да докажете?Нали УЖ сме цивилизовани люде,кому е нужно това?
Моля ви,не разводнявайте темата,80% от постингите са нападки към друг постващ......А КАЗВАТ ЧЕ ДАМИТЕ БИЛИ ПО УРАВНОВЕСЕНИ ;)

Някой госпожички се опитват едва ли не да ме изкарат сноб че видите ли съм го изтръгнал от естествената му среда,защото съм презадоволен и със много свободно време
нека да ви напомня;в началото Муцончо беше една 58 грама точно,със пневмония и микоза,не искам да споменавам за останалото
Ако не го бях прибрам умираше 100%...знаете ли че съм го хранил 2 седмици със биберон?То не бяха инжекции,лекарства,витамини,та дори и хормони за растеж(в началото само плачеше и не искаше да се храни)
Така че моля ви,помислете преди да пишете тъпотии,все пак това не е тигър или пума

Сега съм му сложил камбанка на шията,и трябва да ви кажа че жертвите му намаляха драстично...а и той се поуктори,дебне само в мазата и в гаража

офтопик:::
какво е това ДИР-а за което така ожесточено спорите?Може би друг форум за котки?Този ми попадна от гугъл бтв

#71 Потребителят е офлайн   azzi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 April 2006 - 05:55 PM

надявам се разбирате английски
keeping wild cats as pets
ако имате време можете да се опитате да потърсите още подобни неща.
за съжаление повечето материали препоръчват кастрация, тъй като след като достигне полова зрялост той най-вероятно ще почне да се съревновава дори с вас за територия.
доколкото разбрах не се насърчава отглеждането на диви котки вкъщи. една от причините е острата миризма при маркиране. дивите животни са склонни да маркират.
доколкото разбрах имат много силно собственическо чувство, особено към местата на които се хранят, и местата на които спят. това обяснява случката с кучето ви.
препоръчва се да се загради някаква територия в двора, където котката да се разхожда без да нанася щети и където да е защитена.
не знам дали за вас това е евентуален проблем, но подобно животно не би могло да съжителства с бебета и малки деца.
за мен неща като отстраняване на нокти и постоянно упояване, както вече казах, прави котката непълноценна. но все пак за вас това е някакво решение.
основният проблем е бил ловът - решили сте го, според мен за постоянно. вторият проблем - разгонването ли е? не се оплаквате, че маркира в къщата ви, явно го прави навън. все пак - ако не мислите да го развъждате, което не ви съветвам, не виждам причина да не го кастрирате.

#72 Потребителят е офлайн   slawianka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2006 - 11:33 AM

Чудесно е, че номерът с камбанката действа!Представям си го как позвънква като си ходи насам-натам и като дебне... b)
User's Signature

Качена снимка

to cat around

#73 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2006 - 11:01 AM

Цитат

...
Интересен факт който не бях споменал по рано: ако му остане някаква храна (редки случаи) най-грижливо си я закопава в градината винаги на едно и също място, поведение, което според мен е по-присъщо на кучетата, нямам идея дали е така при другите горски котки
...

Темата е много интересна!
Жалко, че изчетох толкова много обиди и нападки...чак ми стана гадно да чета по едно време...
Не мога да давам съвети, но...по конкретния цитат:
Отглеждайки моите Норвежки ГОРСКИ котки (те явно произлизат от горските котки, но са били опитомявани столетия и мнооого поколения назад...) отдавна забелязах, че моя възрастен вече котарак винаги след като се нахрани копаеше да си зарива купанката с храна. Явно е някакъв останал инстинкт от прадедите му.
Така че не се учудвай - не само кучетата си зариват храна! c)
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

#74 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2006 - 11:28 AM

Цитат

...
Аз имам породиста котка сиамка, както и няколко обикновени, имам и породист териер и ги разбиваме по изложбите тук в Германия, така че изложбите в бг не ги хвали особено, знаем за какво става въпрос. Поне тук по изложбите не чуваш на всяка втора дума че се продават и т.н. най малкото защото не е по правилата на една такава изложба, и представяш ли си, хората го спазват bl)
....

Здравей,
Съгласен съм с много от казаните неща и искам само да уточня по цитата:
Бил съм по не малко вече изложби, включително из европата - да, правилата се спазват и никаде няма табелка "Продава се", НО...пак според правилата има табелки "Развъдник Х разполага с котенца". Та...както си е редно, хората се запознават на изложбите, а след това си ходят на гости и се разбират кавко, как и за колко.
На изложбите в София вече се налага същата култура през последните години, а ако някой не е разбал още, му се обясняват правилата най-учтиво.
Поздрав,
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2006 - 11:40 AM

Цитат

... А това е важното, не ходенето по изложби...

Всеки с приоритетите си, нали? За теб изложбите явно не са интересни, но не забранявай на другите да се наслаждават на това!
Мерси c)
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   dpetrov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 11:31 PM

Тези дни се присетих че съм писал тук преди година и реших да ви информирам по случая ми :предполагам някой от вас се интересуват,дискусията беше интересна
Проблема се реши от самосебе си декември 2006,бяхме на Банско със жена ми,и хазайката беше прошищяла от женскиа вариант на моя Муцончо:аже ни благодари когато я взехме
Нямам представа дали е истинка дива котка,или не,но има същите окраски,нрав и дебелина като котарака
Отначало когато я донесохме и тя и той бяха изпаднали в ужас..и се побийваха
Сега имаме 2 малки,същите прасенца като родителите си:на 1 мецес,щъкат из градината,много им се радвам
А котарака престана да ми мъкне дивечи в къщата,сега има поколение,забелязъл съм че и той и майка му непрестанно им донасят по нещо,и този път са полу живи

Честно казано не съм вярвал че може да има такава връзка между животни,където и да погледна ги виждам заедно,или с малките(те обикновено спяти дебелеят)Е,котарака поотслабна доста,нормално ,има си годеница
бях се притеснил какво ше правя ссъ малките зверове като поотхврикнат но и този проблем оптадна:преди 10тина дни имахмя случаен посетител,котките му направиха особено впечатление
Оказа се някакъв австриец ветеринар:разбрахме се винаги когато ако женската роди да му звъня:предполагам ги продава някъде по Европа,кой знае
Честно казано ми е мъчно за малките,но ако ги задържа половин дузина дебели хишници ми идват в повече,а и човека плаша добре
Това семейство въпреки че ловува яде като за световно,и не какво да е bl)

ДОбре че не послушах някой от вас които ме посъветваха кастрация:в последствие видях кастрирани животни...тъжна гледка
А и нямаше как да ги има малките дебелаци сега b)

#77 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 June 2007 - 07:21 AM

Еи,супер.Аз още не съм била регистрирана,когато е започната тази тема,но преди малко изчетох всичко и наистина много се радвам.Честито за котенцата и да са ти живи и здрави. 1super

#78 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2007 - 10:13 AM

Цитат

Тези дни се присетих че съм писал тук преди година и реших да ви информирам по случая ми :предполагам някой от вас се интересуват,дискусията беше интересна
Проблема се реши от самосебе си декември 2006,бяхме на Банско със жена ми,и хазайката беше прошищяла от женскиа вариант на моя Муцончо:аже ни благодари когато я взехме
Нямам представа дали е истинка дива котка,или не,но има същите окраски,нрав и дебелина като котарака
Отначало когато я донесохме и тя и той бяха изпаднали в ужас..и се побийваха
Сега имаме 2 малки,същите прасенца като родителите си:на 1 мецес,щъкат из градината,много им се радвам
А котарака престана да ми мъкне дивечи в къщата,сега има поколение,забелязъл съм че и той и майка му непрестанно им донасят по нещо,и този път са полу живи

Честно казано не съм вярвал че може да има такава връзка между животни,където и да погледна ги виждам заедно,или с малките(те обикновено спяти дебелеят)Е,котарака поотслабна доста,нормално ,има си годеница
бях се притеснил какво ше правя ссъ малките зверове като поотхврикнат но и този проблем оптадна:преди 10тина дни имахмя случаен посетител,котките му направиха особено впечатление
Оказа се някакъв австриец ветеринар:разбрахме се винаги когато ако женската роди да му звъня:предполагам ги продава някъде по Европа,кой знае
Честно казано ми е мъчно за малките,но ако ги задържа половин дузина дебели хишници ми идват в повече,а и човека плаша добре
Това семейство въпреки че ловува яде като за световно,и не какво да е bl)

ДОбре че не послушах някой от вас които ме посъветваха кастрация:в последствие видях кастрирани животни...тъжна гледка
А и нямаше как да ги има малките дебелаци сега b)

Аз винаги мисля най-лошото ама да не иска да ги прави за кожи? Някъде по европа не ми харесва определено. Сигурен ли си в човека? Т.е не просто да се усмихва хубаво ...
Съжалявам, като чуя ветеринар и се сещам, че учат и препариране.

ПП: А и преди време имаше подобна схема не помня за кучета или котки, пак за австрия уж заминаваха.
Все пак, просто го проверете, аз винаги съм параноик заради всичко което става около мен. Може и да не съм права в случая, не познавам човека.

А и сигурно има още хора обичащи животни и имащи финансовата възможност да се грижат за такъв звяр и да ви осигурят снимки примерно да знаете, дали са добре. Или още по добре - лична проверка. r)

ППП: Още нещо. Котарака на дядо ми доста съвпада по описание. Само че си е сравнително кротка домашна котка сред хора и никога до сега не се бях замисляла. Обаче от котешките сбирки се връща сериозно изподран и няма как да не забележа малката попдробност че в района около къщата липсват мъжки котараци. Виж кварталните мацки водят война за момчето, и редовно има женска котка която си гледа котетата в нашия двор. Самите котета са много сладки, дълга козина, макар че рядко имат шарката на котарака, по скоро приличат на майките но дългокосмести. До сега не сме имали случай някое дребосъче да не го харесат.
Самия котарак се появи преди 7-8 години, малко коте подхвърлено в двора. Тогава в района имаше доста мъжки котараци. r)
Не е прекалено едър, но спрямо местните котки от по 2 кг е доста по голям. Мислех си дали не е ангорец или персиец заради невероятната козина.
Ама сега си ходи се зверски надран и изпохапан, половината му ухо последно беше заминало та ... вече повече прилича на психопат котка. Но вкъщо има уважението на хората и не съм го видяла да драска. И гледа дядо ми влюбено.

Предполагам че дивите животни могат да бъдат не по малко сладки домапшни любимци. Не и в ръцете на идиоти. Това което търпи една домашна котка като издевателства(ресане и къпане на персииките и т.н.) не виждам как ще го изтърпят. Но при човек който разбира какво прави не виждам защо не. Още повече че иначе просто ще изчезнат като видове. Което ще е много тъжно.

#79 Потребителят е офлайн   Yasna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 01:16 AM

dpetrov,

всичко е добре когато свършва добре, радвам се че в дома ви цари мир и хармония super best С историята за Муцончо и перипетиите около него ме върнахте в детството, когато нашата котка имаше лошия навик да подрежда целия си улов пред входната врата (аз все си мисля, че сме й изглеждали малко недохранени, та за това горката ни носеше мишки, плъхове, малки невестулки, птички и змии bl) ) Та тази котка явно поддържаше близки отношения с някой див писан, защото раждаше 1-2 котета винаги мъжки и все в тигрова окраска, които вече като възрастни бяха много по-едри от обикновена котка, (а нашата беше много дребничка и черна) и с репутация на отлични мишеловци. Задържахме си единственото котило в което котета бяха 3 с надеждата, че ще са по-дребнички ама не познахме. Още ми е пред очите Негра, как снове като малък черен генерал и раздава шамари или гушка и мие порасналите й вече синове, два пъти по едри от нея l), а като като се разгонеха, както казва 100 годишната баба, в махалата сякаш бяха пуснали турски дяволи. За съжаление ловците доста ги заглеждаха и единият котаран си отиде надупчен от сачми s)

Уф, oleeee отплеснах се, а се включих само за да ви помоля ако имате възможност да пуснете снимки на сем. Муцончови, да им се порадваме.

#80 Потребителят е офлайн   lybitel Икона

Публикувано: 22 June 2010 - 01:34 PM

Здравейте,
Видях темата случайно в интернет.Ако дивата котка бъде чифтосана с друга дива котка имам желание да взема коте за отглеждане.

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни