Dog.bg Форуми : Дива горска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дива горска котка

#21 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2006 - 05:57 PM

b) Точно така. Засрамено ще се оттегля, тъй като съм разкрит b)

#22 Потребителят е офлайн   nfw_bitch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 06:21 PM

Бих изкала и аз да добавя нещо в тая тема тъй като разговорите на emetic и Konak ме втрещиха и наистина акала не ми го побира как може да има такива хора в този сайт?????Аз съм с нагласата че тук има любители на животните а не УБЙЦИ...и един съвет за Konak- За всяка една постъпка в този живот, ще си платиш във другия.....никoй не е упълномощил човека да отнема живот само защото може ...и кучето може да ни разкъса но не го прави..и коня може да ни стъпче и да ни пречука но не го прави ..замисли се защо ...!!!!

#23 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 08:18 PM

И аз често си задавам въпроса как може да има такива хора в този сайт oleeee
Айде успокойте се вече. Убийците са в затвора. ;) А ловците не правят нищо ПРОТИВОЗАКОННО деца!
Поздрави!

#24 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 08:31 PM

Цитат

Айде успокойте се вече. Убийците са в затвора. ;) А ловците не правят нищо ПРОТИВОЗАКОННО деца!
Поздрави!

Е според Хитлер едни неща които сега са противозаконни са били нещо нормално. Има цял куп други съвсем законни примери за масово избиване на хора. Каква е разликата? Така че не се крий зад тази думичка "ПРОТИВОЗАКОННО". Дори и децата значт че чичковците паричковци правят законите. Сега ако атака вземат властта може и чичковците лудите ще започнат да правят закони. Крайно време е дете като мен да се разкара от тук макар че ес примерно са същата работа каквато сме и тук но на по визше ниво. Много по добри в тази работа. Между другото преди около година две един тузар като теб прегази с кола пресичащ в студентски град студент. Пред фантастико. Разплеска му черепа - цялото платно беше в кръв. Човека който го уби не е влизал в затвора следователно не е направил нищо противозаконно? Кара още по бързи коли и се забавлява. Каде се криеш зад тази дума? Има ли значение?

Може и дете да съм. Ако ти си възрастния не искам да пораствам. Не искам тук мам*** ви.

#25 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 09:17 PM

Цитат

Подземниците се учат /поне аз така правя/ с котки.Щом един дакел или териер проявява интерес към котки, то това куче наистина може да стане ловец.Лошото при теб е че няма начин да си пуснеш басета да преследва котката  , а едва тогава ще разбереш за какво става дума.Той ще я преследва по дирята с лай и именно това е удовлствието, да чуваш как твоето куче преследва дивеча.Ако имаш някое село на което можеш да го заведеш, там би могла да опиташ да го пуснеш да преследва  .

Това е твое мнение. Обучаваш ловни кучета на котки. КАКВО ТЪРСИШ В ТОЗИ КЛУБ?

#26 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 09:43 PM

Още едно твое мнение

Цитат

Аз също имам младо куче за учене  .Дакел е и за сега върви отлично.Вече има няколко удушени питомни з....ци и к....ки, но в истинска бърлога все още не се е срещала с лисица или язовец.Залагам доста на нея, защото е вече третия ми дакел и засега е най ...........абе като ягдтериер е  .През 1986 година вземах първия си бърлогар - фокстериер.Веднага след това започнах да се занимавам с ягдтериери до 1994 год., когато се случи нещастие.Както се казва териерите винаги загиват нелепо.Двата ми териера бяха на тавана на една двуетажна къща.По уличата минава един РОМ  с каруца и подвиквайки продавам дърва или въглища, не помня, териерите отиват на гласа и виждайки коня, скочиха от тавана  .А това все едно е трети етаж на жилищната сграда.Оживя само женската.След около 3 месеца и тя почина.А тя прескочила в двора на съседите, влязла в избата им през прозореца и се налапала с солена пастърма  От тогава, тъй като бях много привързан кам тези същества, се зарекох да не гледам повече ягдтериери.Имам мноооогооо други случки с тях.Каде плащах гъски, каде съм връщал кокшки  абе ...териерска им работа.Най опасното беше, когато след лов прибирайки се виждам насреща ми овче стадо.Охраняваше го женско куче, навремето им казвахме "вълчак".Сиво, едро, с прави уши и тъмно седло.Та като видя териерите и се спусна върху тях.Предвид разликата в ръста и килограмите се изплаших доста и хукнах и аз викайки напред.Но, още преди да стигна, мъжкия висеше на гърлото на вълчака, а женското беше захапало за слабините.Вълчака бе повален и почти удушен.Ако не бях отишъл знае ли човек какво щеше да стане. 

#27 Потребителят е офлайн   nfw_bitch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 10:31 PM

Аз ще ти отговоря на драго сърце че половината от хората в този сайт са ЛЮБИТЕЛИ на животните....и другото което е ако не бяхме в ш***ната България вече щеше да си в пандиза защото хората са си измислили закон за защита на животните точно от такива отрепки като тебе...И може да смяташ че сме деца (което означава че мястото ти НЕ е тука), но сме мноооооо мнооооо по напред с материала от тебе и понеже си "възрастен човек" ще ме разбереш прекрасно какво имам впредвит с това!!!!Хора като тебе заслужават да умрат по същия брутален начин по които вие тапите ловци убивате безащитните и невини животни ...като стръв за кучетата или одрани и захвърлени в кофата, а главите ви да окръсяват нечия стена ..надали тогава ще сте толкова остроумни!!!! NNN NNN NNN NNN

И още нещо...да по държавните закони може и да не те осъдят ,но по едни други закони ще те накарат рано или късно да си платиш за всеки отнет живот!!!!

#28 Потребителят е офлайн   Svetli Икона

Публикувано: 03 April 2006 - 12:05 AM

Конак направо се излагаш,какви са тези представи които имаш,защо искаш да УБИВАШ???????И като собственик точно на териер,да ти кажа,ако знаеше как да се държиш с тях до сега и двамата да са живи!Моят териер ОБОЖАВА котки,постоянно ги ближе и си играе с тях,и въпреки това е истнски териер,който печели първи места на изложби и т.н. Конак излагаш се не знаеш как да подхождаш нито с котки нито с кучета!Ако беше тук където съм аз до сега да си гледаш тъжно зад решетките!ГАДНО е това което правиш с животните!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Мисля че по закона на Дарвин маймуните са по еволюирали от теб!

#29 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 03 April 2006 - 12:55 AM

Мислех да забравя, че съществува тази тема. Господин Петров си е намерил разрешение на проблема временно, а може би и окончателно. Не предполагах, че форумът ще се превземе от спорещи на идиотски теми. Измествате темата, измествате същността на нещата. Да не забравяме добрия тон.
В тази връзка ще помоля форумистите да си преглеждат постингите за граматични грешки, за логическите няма смисъл да говорим
Някои са на по 13-16 години и е естествено да реагират по детски и основна ценност за тях да е домашният любимец. Странно е на трийсетина години, или поне за толкова се представяте, да смятате за връх на любовта си животно. Злобното ровичкане във форума и старите постинги на другите не правят чест никому. Е, ако човек има чест. Отстояването на мнението на всяка цена, без да се приемат или излагат аргументи е характерно за тийнейджърите или за...
Конак, ще ти кажа защо е скопен моят сибирец, защото е кучемразец. Тази порода е доста едра и натурална, в известен смисъл доста нецивилизована. Наложило се е на синът ми да плати доберман. Да бъде скопен според законодателството там. Но в БГ няма закон срещу котки кучеразкъсвачи. Направил го е много по тигърски - със скок на врата. Няма проблем да започна да го разхождам на верига без намордник. Хлабава верига.
Но няма да го направя. Аз съм любител на животните и спазвам правилата на социума.
Що се отнася до дресирането не е това начинът за нахъсване на ловна порода. Обещавам да го проверя в понеделник и закона и тълкуванието на закона от органите. А и много пъти съм се чудела защо не си купувате месо не е ли по вкусно, лесно и евтино?
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#30 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 03 April 2006 - 01:04 AM

Щях да забравя В С. Петербург бях на гости у семейство с котки и огромен руски териер - КГБ териер. Каква радост за окото, какви животни. Злобата не е в кръвта на кучетата, а на стопаните им. Котките, а не кучетата по природа са хищници.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#31 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 01:26 AM

Моето мнение е,4е у него не е притапен инстинктат да оцелява,т.е.-да ловува и ако сега убива само,за да се забавлява-ако е гладен и 6те изяде пля4ката си.Саветат ми е-пусни го на свобода,НО в РЕЗЕРВАТ!!!Не мисля,4е затворен в клетка,дори и в зоопарк,6те е 6тастлив-даже ми зву4и цини4но...6тастлив в клетка,хаиде,моля,моля!Това е диво животно и наи-важното за него е СВОБОДАТА!!!
А и 6том ве4е са се пробудили в него естествените му инстинкти,зна4и е готов за новата си адаптация!
НЕ го хранете с коте6ка храна,особено пак гранулираna!
Котките,макар и диви,подлежат на дресировка,макар и 4асти4на.Но това трябва да се направи от професионален дресьор-4ела сам много материали по темата и доста филми сам изгледала,за да приема друго мнение за вярно...една ремарка-котките са ми слабост,особено дивите!

Напално нормално се развива котакат,за6тото 2 годи6ната вазраст ве4е е т.нар. "зряла вазраст" при тези котки и напално естествено е сега с пална сила да се "взривят"неговите сетива!
Само 4е-не може и не бива да спирате разгонването,о6те пове4е,4е една мажка котка,макар и дива,е в кондиция нон-стоп...Таи4е ,според мен ,6те имате проблеми и с намирането на подходя6та женска!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#32 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 02:15 PM

а може ли аз да попитам за какви хапчета се говори тук за успокояване? хормонални ли? успокоителни ли? c)

#33 Потребителят е офлайн   arnold Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 04:16 PM

Ей Манус, знам, че си антихапчевист, но не мислиш ли, че най-доброто е скопяването? Тая тема я обсъждаха колегите и масово се питат защо да не е в зоопарка? То и аз се чудя защо дивото животно да не е там.
Аз съм привърженик на скопяването за всички освен за породистите разплодни животни.

#34 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 04:25 PM

Цитат

Ей Манус, знам, че си антихапчевист, но не мислиш ли, че най-доброто е скопяването? Тая тема я обсъждаха колегите и масово се питат защо да не е в зоопарка? То и аз се чудя защо дивото животно да не е там.
Аз съм привърженик на скопяването за всички освен за породистите разплодни животни.

А за6то да не се "скопяват"(еи как зву4и само тая дума-4удно!) и НЕПОРОДИСТИ хора...или о6те по-добре:диваците в зоопарк!Там им е мястото!!! n)
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 04:31 PM

Цитат

Ами повечето хора водят Ройал Канин за най-добра на българсия пазар. Общо взето като че ли съм съгласна, не е идиална храна но става. Уискас и Китикат не давай в никакъв случай, всички котки се разгонват от тях. Давай му месото варено - предполагам че така и правиш. Т.е да яде и месо защото като храна която и да е готова храна от пазара не е достатъчо качествена - все пак ги правят за животни, а те няма да се оплачат. Радвам се зарешението за котарака. Все пак - пазете го и внимавайте. И не споменавайте неща за хубава козина във форум с идиоти за които котките са или бизнес или хоби. Между другото - защо не му потърсите госпожица от зоологическата градина като порасне съвсем? Ако има там. В бг и без това са малко тези котета. Как мразя ловците. Изроди от класа.

Давай му месото варено -

не,не му даваи варено месо,а сурово!Това,4е го отглежда6 в ка6ти,не променя факта,4е е диво животно.Има много известни слу4аи(при тигри),които заболяват тежко,ако не им се дава сурово месо!за вси4ки котки и за дома6ните вклиу4ително е МНОГО важно да им се дава сурово месо,наи-добре е теле6ко!!!
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   arnold Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 04:36 PM

tsveti Аз като бъдещ ветеринар съм готов когато кажеш да се жертвам за когото кажеш. Защо трябва да се създават съзнателно животинки, на които трудно ще се намерят стопани. Берконтролното разплодяване е характерно за държави с кофти закони. Виж в БГ бездомните песове какво правят - всяка сутрин когато разхождам Арни се опитват да го хапят, лаят и тичат след старците с торбички хляб и мляко, опитват се да нападат децата за да им вземат закуските. За това са виновни собствениците на нескопени непородисти нерегистрирани песове. Тяхното поколение се изхвърля на улицата и формира банди от песове. Всяко улично куче има топка, колкото грейпфрут, тения в червата си. Правиха ни демонстрация. Не може да се контролират здравословно и пренасят болести и паразити.
Не се сравняват хората и животните що се отнася до подобни неща. Ми тогава ако смяташ всички за равни лекувай се при ветеринар. Обещавам да завърша докато се върнеш в БГ и да те лекувам на половин цена душко.

#37 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 04:37 PM

Цитат

Поздрави!

Освен писаните закони,някои от тях саздадени и с комерсиална цел,има и други-неписани,4ове6ки!!!Или за ловците-те не са важни?!
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   ike Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 04:42 PM

Цитат

arnold
ДА съгласен съм с теб, скопяването е най-доброто решение за такива като тебе. И аз се чудя, защо не си в зоопарка там ще ти най добре.
И още нещо наистина породистите животни трябва да се скопяват
защото гените има са пълна каша, така им се прави услуга.

#39 Потребителят е офлайн   Svetli Икона

Публикувано: 03 April 2006 - 04:44 PM

bravoS Само че не знам какво лошо има едно животно да е върха на любовта c)
За разлика от хората те не убиват за кеф или дресировка,а за да се хранят.Не споделям мнението че при условие колко е евтина,достъпна и в изобилие храната за нас хората,е нужно да убиваме.И не сме на по 16 и въпреки това ще ти кажа че няма нищо лошо да обичаш животните.Да аз ги обичам!За разлика от хората те са лишени от черти като злоба,завист и омраза,те не са тези които правят гадости на себеподобните си за кеф.И тези които осъзнават това,го и оценяват подобаващо,с много много любов.И да върха на любовта е животно,защото са толкова истински и чисти душевно за разлика от нас.У дома също има няколко котки и териер,картинката е много мила като териера тегли едно облизване на котаците и ги мокри целите като след баня b)

Прикачени файлове

#40 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 04:45 PM

Цитат

tsveti Аз като бъдещ ветеринар съм готов когато кажеш да се жертвам за когото кажеш. Защо трябва да се създават съзнателно животинки, на които трудно ще се намерят стопани. Берконтролното разплодяване е характерно за държави с кофти закони. Виж в БГ бездомните песове какво правят - всяка сутрин когато разхождам Арни се опитват да го хапят, лаят и тичат след старците с торбички хляб и мляко, опитват се да нападат децата за да им вземат закуските. За това са виновни собствениците на нескопени непородисти нерегистрирани песове. Тяхното поколение се изхвърля на улицата и формира банди от песове. Всяко улично куче има топка, колкото грейпфрут, тения в червата си. Правиха ни демонстрация. Не може да се контролират здравословно и пренасят болести и паразити.
Не се сравняват хората и животните що се отнася до подобни неща. Ми тогава ако смяташ всички за равни лекувай се при ветеринар. Обещавам да завърша докато се върнеш в БГ и да те лекувам на половин цена душко.

Виж,парво не сам ти "ду6ка"...а и за да позволя на някои да лекува животното ми,освен диплома,трябва да се е доказал 4рез работата си вав времето и пространството!И принципно-дипломата о6те ни6то не зна4и!
Второ-тук не е форум за ВЕТЕРИНАРИ,а за хора,които оби4ат животните,т.е. с тази професионална терминология се ограни4и там,кадето и е мястото...
Трето-може и да сам се обаркала в мнението за теб,но така ми прозву4а от поста ти!

А за бездомните ку4ета не ми се говори,това ми е трудна тема,казвала сам мнението си за това там,кадето му е мястото-ако ти е интересно-про4ети!Не оби4ам да се повтарям!
Поздрави..."ду6ко"!
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни