Dog.bg Форуми : Снежобяло бебе, мечтае някой да го поиска!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Снежобяло бебе, мечтае някой да го поиска! Снежнобял намерен и спасен от зъбите на куче, мечтае за стопанин

#1 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2010 - 07:33 AM

Аз съм още бебе, едва на три месеца, обичам да си играя, а най-много обичам да мъркам, като реактивен самолет!
Момченце съм и съм снежнобял, очите ми, едва сега започват да се оцветяват, но явно ще са с кехлибарен цвят.
Не помня мама, братята и сестрите си, не помня как се озовах на булеварда, нито как успях да пропълзя под някаква кола. Помня само, че огладнях и ожаднях много, а миризмата на топлите закуски от баничарницата отсреща, повикаха празното ми стомахче... Помня как се измъкнах изпод колата и вече не бях снежнобял, а по-скоро сив на петна и тръгнах в посока на вкусната миризма, тогава чух оглушително ръмжене и лай и човешки викове. Не видях какво стана, краката ми не ме слушаха, макар че поисках да избягам, вместо това само се свих и започнах да треперя. Тогава нечии ръце ме вдигнаха високо и ръмженето и лаят останаха назад.
Една жена ме прибра у дома си, изкъпа ме, обезпаразити ме и ме нахрани и напои. А аз за благодарност й показах колко добре съм възпитан, макар и толкова мъничък и веднага отидох в котешката тоалетна, защото макар и спасен от улицата - имам маниери на благородник.
Жената която ме спаси от устата на кучето е мила с мен, храни ме, гали ме и си играе с мен, но е много натъжена и тревожна, защото знае, че не може да ме задържи, а когато се приберат останалите членове на семейството - ще я принудят да ме пусне навън...
Какво ще правя сам, аз съм още много малък и имам нужда някой да ме пази и закриля, а животът е толкова прекрасен!
За това си мечтая някой добър човек да ме поиска, аз не съм богат, нямам титли и не зная дали имам родословно дърво, но съм добър приятел и ще дам цялата си обич, на човекът, който ме дари със семейство, никога няма да го нараня или обидя, а ще му бъда верен и послушен, защото аз само това мога: да обичам и да мъркам!

Това е накратко историята на малкия бял красавец, който вчера намерих на булеварда, точно когато си купивах хляб. Ако не бях чула ръмженето и лаят на кучето, което се нахвърли, нямаше и да го забележа, толкова е мъничък. Обаче не знам, как по чудо успях да го грабна пред муцуната на кучето.
Хвърлих си чантата и торбата с хляба и го грабнах, па добре, че беше на две-три крачки при една спряла кола и не хукна а само се сви. Ако не го бях грабнала, сигурно щеше да си чака кучето да го размята.
Когато го гушнах не се опита да ме одраска, а едновременно трепереше и замърка.
Видях го, че е момче и че принципно е бял, макар че изглеждаше по-скоро сив от смазката, скоято беше омазан.
Заведох го у нас и го изкъпах, но както виждате от снимките, на които ушаците му още не ги бях почистила - ще си му трябва още поне едно-две къпания. Иначе е абсолютен албинос от върха на муцунката до върка на опашката - чисто бял. И макар че албиносите не са порода - са доста редки, а още по-рядко не са глухи. Малкият хубавец обаче не само че чува отлично, ами при най-малкото шумолене на плик се зарежда да чака да яде. А когато ме чуе, че идвам към кухнята, се зарежда до вратата и както отворя ме посреща с мяукане, но не пискливо и силно, а по-скоро гальовно и глезено и бърза да протегне лапички, за да го гушна. Като малко дете е, изправя се на задните си крачета и протяга предните си лапички към мен.
Нахраних го и го напоих обезпаразитих го за бълхи. Той веднага отиде в тоалетната, която му приготвих и ми демонстрира, че има отлични хигиенни навици.
Днес ще го водя на вет, за да го обезпаразити вътрешно и да планираме ваксинката.
Малкият е просто едно бижу - спи си в легенчето, което му постлах с кърпи, храни се, пие вода, ходи до тоалетна, играе си с мен, но дори не се опитва да се покатери на дивана, който е супер нисък и дори по-малко коте може да се изкатери на него, но малкият не посяга към него, нито към масата. Уникален е.
Вече се отпусна и изследва кухнята основно.
Мърка, като реактивен двигател, когато го гушна.
Но беше доста дехидратиран, защото не можеше да се напие с вода...
Когато си играе с мен е много интересен, защото не ме драска, а когато захапе пръста ми го прави толкова деликатно, че не чувствам въобще зъбките му, не стиска, а е много внимателен, макар че котетата на неговата възраст нямат усет и драскат и хапят когато си играят, но този пухчо определено имаманиери. Козината му не е къса, а е дълга и има невероятни торбички под очичките, когато е сънен.
Не е претенциозен към храна - лапка всичко, което му дадеш.
Обаче, винаги има едно обаче....
опитах да го събера с големите ми котки, но както си и зная отпреди - беше пълен неуспех, заръмжаха го на мига и настръхнаха да го бият...
Даже това не е най-големият проблем...аз не живея сама, живея в жилището на баща си и имам съпруг. Те и двамата бяха на работа вчера през нощта, но днес ще се върнат...
След като в началото на този месец, почина от чернодробна и бъбречна недостатъчност котаракът ми, който беше на 13г. и бе любимец на баща ми и съпруга ми, аз вече имам тотална възбрана да водя животно у дома. Имам още четири големи котки, но пето няма да мога да прибера...
Всички още страдаме за загубата на котарака ми и баща ми и съпругът ми ще са непреклонни и няма да оставят мъника у нас...
Днес ще опитам да намеря решение, може да остане за днес у съседката, но тя има малко бебе и когато мъжът й се върне ще иска да махне котката незабавно...
Зная, че на всички във форума вече им е дошло до гуша от подобни теми, защото всеки търси дом на някое малко и беззащитно животинче, но аз пак ще помоля, надявайки се на отклик - ако някой иска този хубавец - нека се обади, аз ще поема финансовата грижа за ваксините и обезпаразитяването, ще му купя храна и тоалетна, само някой да го приюти, па макар и временно. Няма да спирам да търся варианти, просто зная, че ако го пусна навън ще намери колелата на някоя кола или устата на някое куче. Тук при нас са на глутници...
А най-лошото е, че той вече се успокои, че е на топличко и е защитен...
Цяла нощ съм ревала, като магарица и си блъскам главата какво решение за малкия да намеря...за първи път се чувствам толкова отчаяна и обезверена, просто преди имах подкрепата на съпруга си, но сега вече я нямам, откакто почина котаракът ми, защото и той много тежко го понесе и не желае повече животни, просто ми каза, че четририте които останаха у дома са му достатъчни и не иска повече да плаче за животно...
Моля ви, посъветвайте ме какво да направя...сърцето ми се къса от мъка.................

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:животни, изкуство (живопис, кино, театър) , пътуване, танци, срещи с нови хора

Публикувано: 30 August 2010 - 12:57 PM

Може да пробвате да убедите съпруга си ,че котето е временно у вас и ще се търси друг дом . И след като е временно у вас , няма да има време да се привърже към него и да страда, ако му се случи нещо.Просто да даде на котака още малко време , за да може да се измисли друг вариант - приемен или постоянен дом. А вие още от сега пускайте обяви , може пък бързичко да го харесат...

#3 Потребителят е офлайн   Ирка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 01:45 PM

Дано да успеете да го задържите малко, за да си намери стопани! След това чудно представяне и предвид какво сладурче е, съм убедена, че скоро ще се получи - то и аз направо се изкуших, ама ще е малко трудно... много де! Поздравления и успех в задомяването! :rc_036:

#4 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 01:53 PM

За огромно съжаление съпругът ми вече разбра за котето и имахме много сериозни проблеми и много тежка комуникация с него... Уви, котето може да остане максимум до петък, даже това бе толкова трудно извоювано, че просто губя всякаква надежда вече за котанчето....Малко време има... Уви, никакви убеждавания не свършиха работа, "временно", за съпругът ми не съществува, като вариант...
Толкова ми е мъчно за мъника, така любвеобвилен е и толкова общителен. Заспива в скута ми, докато мърка.
Вече го обезпаразитихме и вътрешно.
Просто е прекрасен, а такива игриви очички има!
Просто ми се къса сърцето :rf_011: :rf_011: ако се наложи да го пусна навън, в студовете и дъждовете, макар че няма за какво да се тревожа за студа - кучетата ще го изпреварят....
Направо безизходно положение....

#5 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 August 2010 - 06:52 PM

Напускай му ударно обяви навсякъде - за такъв хубавец бързо ще се намерят хора.

ПП. Качих го на нашия сайт.

Това мнение е редактирано от Fullmoon: 30 August 2010 - 09:45 PM

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 11:16 PM

Още малко снимчици на малкия албиносчо, който за момента носи името Рори.
За сега няма успех мъничето...стиснете му здраво палци, защото сърцето ми е свито от тревога....какво ще правим, когато вече няма даимам избор и къде ще го дяна, като няма къде...
оххх, поне има и хубаво нещо:
както сами виждате, мъничето блести в пълния си блясък вече! След като отмихме смазката от колите и прахоляка се показа едно истинско бижу!
Вече сме с измити и дезинфекцирани от вета ушета, обезпаразитени сме изцяло и чакаме ваксинката.
Вижте го и му стиснете здраво палци на писанчо, пък дано се намери неговият си човек, защото наистина заслужава по-добро бъдеще мъникът!...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 11:18 PM

Показване на мнениетоFullmoon, в 30 August 2010 - 04:57 PM, написа:

Напускай му ударно обяви навсякъде - за такъв хубавец бързо ще се намерят хора.

ПП. Качих го на нашия сайт.

Благодаря Fullmoon! Аз също продължавам с обявите, стискай палци! :)

#8 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 10:50 AM

Прекрасен бонбон! :wub:
Представям си го с една розова панделка, как едно малко момиченце го получава като подарък от мама и татко .
Дано бързо да се намери едно такова момиченце. Или пък момченце.....

#9 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 01:59 PM

Мили приятели, малкият бял хубавец си намери нов дом и стопани!:)
Благодаря на всички, които взехте присърце неговата история и помогнахте, както със съвети и предложения, така и морално:)
И най-много благодаря на хората (те си знаят кои са), които му дадоха необходимото време, за да може неговите хора да се появят в живота му!:)

#10 Потребителят е офлайн   Ирка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 02:22 PM

Поздравления! :rc_036: Да е много щастливо снежното бебе в новия си дом!

#11 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 07 September 2010 - 05:51 PM

Значи темата е за хубавия раздел, Буш да я мести.
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни