Dog.bg Форуми : Ягд териер в беда!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ягд териер в беда!!! търси се спешна помощ!!!

#101 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2010 - 03:25 PM

тези снимки да не са правени в Западен парк?
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#102 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 09:31 AM

Показване на мнениетоZonker, в 09 November 2010 - 03:30 PM, написа:

тези снимки да не са правени в Западен парк?

не е софия

#103 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 05:37 PM

Здравейте,

от известно време едно познато момче си търси Джак Ръсел Териер понеже иска да има куче,но да не е голямо....работи през деня момчето,но живее в къща с двор и плановете му са когато той самият през деня е на работа кучето да играе по двора,а вечер да си го прибира в къщи.
Момчето не иска голямо куче тъй като няма да има време за дълги разходки с часове наред.
В същото време момчето живее на 2-3 минути път от голям парк в който почти не ходят хора и има много малко кучета и предполагам,че в свободното си време ще разхожда кучето там.
Днес за пореден път се видях с него и отново стана дума за куче ... предложих му вместо да купува кученце с неясен пройзход от някоя борса да му намерим хубаво кученце което няма дом.
Той се съгласи и ми даде зелена светлина да му диря кученце.
Спрях се на това кученце тук,тъй като по темперамент , визия и размер е много сходно с Джак Ръсел Териера и съм сигурна,че ще му допадне.
Очаквам отговор и се надявам да успея да помогна на това малко кучешко момченце да намери своя дом.

#104 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 06:46 PM

mik пишете и на лични на fanfann
Колкото до темперамент Роки опредеелно има такъв :md_064:

#105 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 07:04 PM

Писах,ще чакам отговор :)
Говорих и с момчето преди малко и каза:
Кажи кога и отиваме да го вземем !

#106 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 November 2010 - 01:40 PM

Мик, похвално е желанието ти да помогнеш. Помагала си и на мен. Нне разбирам обаче, защо е този напън за осиновяване веднага. Момчето не е осведомено изобщо за операцията на кучето , какво е и откъде е. Сега говорих с него, знае форума и има желание да прочете историята. Редно беше попечителите и предлагащите кучето да си пишат, да се опознаят. Свестен ми се видя човека, но бързите истории стават недобри накрая. Да не стане като с дядо Питър. Надявам се като прочете, да се регистрира и пише.
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 08:43 PM

Дикари,единствено и само бих искала да се намери дом на кучето.
То не е за мен и аз лично няма да имам кой знае какви контакти с него така,че спокойно.
А не съм разказала подробности на момчето за кучето тъй като първо аз не съм запозната на 100% с тях и след това аз съм само посредник.
Свързах хората и от там нататък каквото става не е моя работа.
Относно дядо Пит...кучето беше АГРЕСИВНО и агресията му прогресивно растеше заедно със свикването му в дома.
Имам достатъчно опит с кучета за да преценя дали е агресивно едно куче или не е и в случая той беше такъв,но както и е да е ... лесно се говори от страни,а аз виждах всеки ден това куче и следях поведението му.
Явно не случайно беше изхвърлен на улицата.

#108 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2010 - 12:21 AM

Съвсем извън конкретната тема, за което моля да ме извините.
Агресивността на едно куче не трябва да бъде повод, за да бъде изхвърлено на улицата, а сигнал за стопанина, ако е отговорен, да потърси специалисти - лекар и треньор.
Убедена съм, че това е правилното послание, което трябва да се повтаря от нас в този форум навън към тези, които четат тук.
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 01:10 AM

Напълно съгласна с теб,но уви навън по-голям процент от стопанит на кучета при появена агресия действат първосигнално и изхвърлят кучето навън.
Според мен по-големият проблем е когато се търсят нови стопани на куче с подобен нрав които не са информирани за проблемият и агресивен характер.

#110 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2010 - 02:05 PM

Показване на мнениетоmik, в 11 November 2010 - 07:48 PM, написа:

<br />Дикари,единствено и само бих искала да се намери дом на кучето.<br />То не е за мен и аз лично няма да имам кой знае какви контакти с него така,че спокойно.<br />А не съм разказала подробности на момчето за кучето тъй като първо аз не съм запозната на 100% с тях и след това аз съм само посредник.<br />Свързах хората и от там нататък каквото става не е моя работа.<br />Относно дядо Пит...кучето беше АГРЕСИВНО и агресията му прогресивно растеше заедно със свикването му в дома.<br />Имам достатъчно опит с кучета за да преценя дали е агресивно едно куче или не е и в случая той беше такъв,но както и е да е ... лесно се говори от страни,а аз виждах всеки ден това куче и следях поведението му.<br />Явно не случайно беше изхвърлен на улицата.<br />
<br /><br /><br />

Тъпо е да намесваш Пешката. Че нямаш опит е ясно, съжалявам, но да си имал няколко немски овчарки не се квалифицира като опит с кучета. Яд ме е, че му разнасяш кокалите на момчето. Факт е, че Пешо се върна ошашавен и му трябваше време да се освести, но както каза тогава не един човек от тези, които всеки ден го виждаха и обгрижваха, на някои хора трябва да им се забрани да вземат куче! Мойто мнение за характера на Пешо явно "кучета го яли...", ма то аз не ходя да казвам "че имам опит". И за финал: на мястото, където Пешо живя до смъртта си, как пък един от хората не го намери за агресивен? Как целия Син Кръст преди това пропусна да го отбележи? Вярвай ми те не бяха като мен "заслепени" от прекрасността на кучето....
Та и аз да кажа гледай и с това да не стане като с Пешо.

#111 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2010 - 01:00 AM

Обява за Роки и още 6 кучета, които търсят дом от приют Богров ще излезе и в печатното издание на Моят приятел кучето.
User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 10:18 AM

Роки е супер-екшън герой за м. Ноември в Календар "ОСИНОВИ МЕ"
Прикачена снимка

#113 Потребителят е офлайн   El` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2011 - 04:35 AM

:wub: :wub: И то на един от любимите ми месеци. :smile:
Вдигам темата след време, но някой може ли да каже как е той, нещо ново? :smile:

#114 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 04 May 2011 - 12:09 PM

Съжалявам, че толково късно се включвам с информация за Роки.

Роки се чувства прекрасно. Крачето вече се ползва нормално и момчето тича като бясно. Сега изчетох наново цялата тема и прогнозите, че след операцията ще може да тича евентуално само в тръс, не са верни. Роки галопира :)) Но че няма да заздравее на 100 % е така - има съвсем леко накуцване и понякога си вдига лапичката, по-скоро като навик, отколкото да го боли.

Роки прояви характер. Оказа се, че иска да господства над всички останали кучовци. Явно е характерно за породата, не му ли признаят върховенството, не се колебае да влиза в "спор" и не се предава въпреки малкия си размер. Затова пък след установяване на йерархичните позиции е готов за нон-стоп игра.

Също така частта от диванче, върху която е сниман във фотосите по-горе, вече е разпердушинена. Както и още едно подобно диванче. Момчето е особено активно, въпреки че има голямо пространство да тича и всеки ден се разхожда.

Но ... му липсва внимание. Получава малко на ден поради ограничено време и то трябва да го дели с други.

Роки все още търси своите си хора. От временния му дом никой няма да го изгони, може да изчака колкото се наложи, но Роки е изключително гальовен и постоянно иска ласки.

Ще помоля който може да помага с публикуването на обяви, скоро ще пусна и нови снимки, Роки заслужава най-доброто. Толкова време мина, а все още не се появиха неговите хора. Да предупредя обаче, че всеки желаещ първо ще попълва въпросник и въз основа на този въпросник, както и на интервю, ще бъде одобрен или не.

За контакти във връзка с Роки ЛС тук или

straydogs@abv.bg
www.straydogshope.com
Скоро ще има и нови снимки.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#115 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 10:22 AM

Здравейте всички,
с помощта на една приятелка на Роки от Сливен, той има шанс след 1-2 месеца да замине за Холандия. Затова искаме да помолим с момичето, което се грижи за него за финансова помощ за пътните разходи. Необходими са 350лв., от които 200лв. сме поели ангажимент да съберем ние. За останалите 150лв. ще сме благодарни ако ни помогнете. Тъй като има вероятност и нещо да се размине с заминаването, затова предпочитаме парите да се превеждат на сметката на форума и ако нещо се обърка парите да останат за Спешни случаи или каквото решите сами.
мерси

#116 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 11:13 AM

Ехааа имало добри новини за този калпазанин :af_089:

fanfann имате малко помощ от мен за Роки,дълго чака това момче,дано му се усмихне късмета на-накрая :smile:

#117 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2011 - 09:41 PM

Здравейте на всички, които следят темата!
Преди да бъде харесан в чужбина, към Роки прояви силен интерес един г-н от Правец. Аз разговарях с човека по телефона, а момичето, което се грижи за него отиде на място да проверят как са условията. Човекът е около 50г, живял е в Америка и сега са се върнали в България. Има къща с голям двор и често ходи на разходки в планината наблизо. Има две котки, но си търсил и малко куче за компания. От около 2 седмици са заедно и се надявам да свикнат един с друг. Има уговорка ако нещо стане да се върне обратно във Варна.
Ето някой снимки от новото място:
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Искам да благодаря на момчиетата от Варна, които без да ме познават решиха да ми подадат ръка :rc_036: Специално на Уинд
На Лола и Катя за всичко
На Фламбле,МИЛ, форума и всички, които помогнаха финансово и морално при операцията на диването.

След по-малко от месец ще стане година от пускането на тази тема, така че е точното време за местене в хубавия раздел. STRUGGLE не знам дали чете още форума, но трябва да получи нашата признателност, че не остана безразличен към болката на едно живо същество.

That's all folks!
:re_037:

#118 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2011 - 11:26 PM

:be_107:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2011 - 06:51 AM

Честит му нов дом на диването!

#120 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2011 - 07:09 AM

:af_089:
Ех как се радвам за този калпазанин.Миличкия той,почака доста но къща с двор и разходки в планината са си точно като за него :smile:

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни