Dog.bg Форуми : Искам да си купувам Шар-Пей

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Искам да си купувам Шар-Пей

#1 Потребителят е офлайн   patrik Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2010 - 01:47 AM

Здравейте на всички, нов съм във форума и искам да Ви поздравя за времето, което отделяте, за да помагате на хората с техните домашни любимци. Та моя въпрос е от къде мога да си взема Шар-Пей и да е чисто кръвно, но искам да е бяло нещо такова

кученцето

Каква цена трябва да си заделя за такова куче? Имам предвид + имунизации, паспорти и тем подобни. Ако можете да ми напишете малко и за характера на кучето ще съм Ви благодарен :)
Ами общо взето това е. Ако се сетя нещо ще Ви питам :)

Благодаря Ви предварително много :)

#2 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2010 - 07:03 AM

Искате чистокръвно съответно трябва да бъде закупено от развъдник.Няма нужда пари за имунизации тъи като от разъдника трябва да са му били. Едно 1000лв. трябва да си заделите.

#3 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 10:54 AM

Здравей,

Добре дошъл/а!!!!

Много се радвам, че си избрал/а тази порода.

Същата мисъл от къде да си взема кучето, се въртеше в моята глава миналата година.

Китайският Шар-пей е много специално куче и изключително преданно на господаря си.

Искам да те помоля да прегледаш във форума всички теми свързани с това Преди да си взема шар-пей и говорилнята.

След което да си напарвиш сметка, че това е ангажимент, който е за 10 години напред.

Ако все още си навит/а може да погледнеш в този сайт -

http://www.eurobreeder.com/

Там са всички развъдници в Европа.

В България тази година няма родени родословни бебета шар-пей родени, не се лъжи от евтините обяви.

Когато ги попиташ те ще ти кажат цената за куче.

Цената си я определя развъдника и тя понякога е индивидуална.

Моето куче от развъдник от чужбина (има го и като тема тук има и развъдника в списъка от линка).

Не ми излезе евтино, но пък има една приказка Евтиното винаги излиза по-скъпо!

Ако имаш още въпроси можеш да ги зададеш на всеки, дори и на мен.

Успех!

Хубав ден!!!

Аля
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   patrik Икона

Публикувано: 03 September 2010 - 06:07 PM

Да ми предложите развъдник в България. За характера на кучето нищо не видях, а какво имаш предвид под ангажимент под 10 години напред ? Знам как се гледам куче и щом го искам значи ще му дам всичко необходимо. И кои теми ще ми предложите да прочета :))))

#5 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 08:07 PM

В България има само регистрирани няколко развъдника, но от 2 години няма малки кученца.
За това и ти дадох линка с еворо бридърс.

Ето една от много вайните теми по въпроса, който те интересува:

http://forum.dog.bg/...0%b5%d0%b9-faq/

Успех!

За произхода на китайските кучета е известно много малко. Породата шар-пей е една от тях. Писмени материали не съществуват. Устните предания са загубили своята действителна информация, останалите сведения са оскъдни. Голяма част от информацията е набавена от съвременни изследвания, предположения и теории.

Две основни теории потвърждават, че произхода на шар-пей идва от гладко-косместо чау-чау, или от древни мастифи. Китайският шар-пей и чау-чау съществували по-едно и също време. На външен вид и структура тези породи показват изключителна прилика. И само при тези две породи се наблюдава синьо-черна пигментация на езика. За съжаление за чау-чау почти нищо не се знае. Възможно е чау-чау да е самостоятелна порода, макар да не е изключен произхода му от тибетския мастиф.
В поредици от статии посветени на роднинските връзки между китайски шар-пей и мастиф, Р.Дж.Харснелл от Хонконг проследява възможните прилики. Той смята , че външността на породата се дължи на няколко вида мастифи. Такива породни характеристики като разнообразието на цвета и физическата структура , оказват влияние върху полиморфизма на произхода. Предполага се , че излишъкът на кожата се е образувал при селекцията му с по-малки по размер кучета. Потвърждението на тази теория , е ортопедическият фонд на животните(OFA) , класифицират китайския шар-пей , като гигантска порода - на основание бързото израстване на малкото кученце до размера на голямо.Китайския шар-пей съществувал от много векове в Китай - на бреговете на китайското море. Авторитетните свидетелства доказват , че породата е била известна по време на династията на Хан (202 до н.е. - 220 н.е). Доказателство за това са скулптурните изображения на кучето от старинните могили. Глинените фигури представляват ниски , квадратни по форма , с завита опашка и мрачна сериозна физиономия.

Съществува предположение , че шар-пей произхожда около местността Тай-Ли близо до Кантона (Китай). Възможно е бойните кучета от Тай-Ли , да са прадеди на днешния шар-пей. Според специалистите местните хора обичали бой с кучета , и превърнали това занимание в хазартна игра. Физиката на шар-пей се обуславя от произхода на неговите предци(бойни кучета)
Римска империя по време на династията Хан преживява разцвет , което води до отваряне на множество нови търговски пътища. Римски търговци пренесли в Китай много големи и мощни бойни кучета. Това води до теорията , че кариерата на китайския шар-пей в качеството си на бойно куче - била кратка. Те не са могли да се конкурират с прекалено огромните , мощни мастифоподобни породи. Шар-пей се превръща в домашно куче-пазач и за лов. По време на властването на Хан в 206г. до н.е. икономиката в Китай долавяна на гладните години. Кучета се превръщат в източник не само за храна. Ловът се популязирал. Знатните китайски особи държали голямо количество ловни кучета. Китайския шар-пей , съставлявал забележително допълнение в ловната дружина. Породата е силна , умна , не отстъпва на нито едно ловно куче. Шар-пей физически е способен да догони и улови дивеча , с всякакъв размер.

Размера на количеството на кучета шар-пей по време на династия Хан достигнала най-голям размер. Но при династия Мин (1368г.-1644г.) , жестоки войни и гладът довеждат до резкият спад на броя на кучетата. Окончателен удар по китайските кучета нанесъл комунистическият режим през 40-те години. Считало се , че отглеждането на домашни животни е лукс и наложиха на собствениците на кучета невъзможно големи данъци. По-късно Мао-Зедун издава декрет , в който обявява домашните животни в символ на безполезността на привилегированата класа и заповядал масовото им унищожение. Това изтребване едва не довело до пълното им унищожаване.

Към 1950г. са известни само няколко женски шар-пея които раждат кучетата. Те са били запазени само в районите на Хон Конг , Макао и Тайван. Тези кучета стават основоположниците на днешния китайски шар-пей. Поради малкия брой , изборът за разплод е бил много ограничен. С цел възвръщане оригиналният шар-пей се прибягва към инбридинг(близкородствено кръвосмешение). Първоначалната цел е била запазването на видът шар-пей , а след това се работи върху идеалния вид на породата.

Изработва се стандарт на породата , и се дават указания на развъдниците към класическият вид поради(относително дълги крака; муцуна тип "бон-маус" (bone-mauth) по-суха и стегната; козина тип "хорс"(horse coat) - конска; с малко гънки по главата. Козината на шар-пей е важна породна характеристика. Структурата на козината е заложена в самото наименование "шар-пей" -означава "пясъчна вълна", или "пясъчно куче". "Шар" - тип зърнест , бодлив пясък. За предпочитане е бодлива структура на косъма - служеща за защита на кучето по време на нападения. Някои хора получават контактен дерматит при допира до козината му.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   HaIr4o Икона

Публикувано: 21 September 2010 - 02:30 PM

Здравейте! Възнамерявам да си присъединя с куче към вашия уникално полезен форум :flagbg: Но тъй като ВелветХарт са заминали за Испания , от къде да си взема куче? Еуро Брийдър според мен са развъдници, които са твърде далеч от България. Сайта на другия развъдник не ми се отваря. Знам, че както ценни бижута, дрехи и т.н. не е редно да се обсъжда цена при положение, че те имат само стойност, но може ли да попитам за колко пари си взехте само кученцето? Не мисля,че е нужно да го криете. Ако прецените, че не е уместно да споделите цената тук, то може на лс, ако пък не- ще се появят съмнения дали въобще да купувам куче от развъдник... Кога ще има кучченца в българските развъдници? Кучето активно ли е и какво да разбирам под средба активност? Имахме далматинце, който изгриза всички видове мебели, прескачаше масата... Ще може ли да го взимам с мен да тича или не? Благодаря предварително!

#7 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 04:32 PM

Здравей,

Много се радвам, че искаш такова куче.

Шар-пей като цяло е спокойно куче. Рядко прави бели да не кажа изобщо.

Много са умни и интересни като поведение. Няма да ти е скучно с него.

Много са мили и търпеливи с децата.

Пак ще се повторя, явно не четеш всяко куче се продава на различна цена.
Зависи от развъдчика.

Цена под 1000 лв смятай, че те мамят и ще ти пробутат куче, което освен, че не е родословно може да има и много наследствени болести. Качена снимка

Вярвай има разлика между родословно и неродословно куче.

В момента в България няма ново кучило на родословни кучета.

Можеш да питаш и Главен отговорник развъдна дейност:
д-р Елена Йорданова
тел. (02) 9975097; 0888 406 375

Ето още един вариант:

Ако теоретично купиш куче от чужбина имаш 2 варианта:

Моят беше да отида до там (Унгария) и да си го прибера лично. Не ми излезе евтино, но си заслужаваше..... Качена снимка

В развъдника, от който аз си взех все още има едно свободно момче.
Развъдничката е много разбрана жена и няма да те излъже.
Ето линк:

http://sharpeis.weeb...m/for-sale.html

Или шипинг (чрез самолет или автобус) - със самолет излиза към днешна дата пълна цена 300 евро, с автобус 80 евро.

Ти избираш....

Аз ти пожелавам успех и разгледаи пак евробридърс има - хубави развъдници Чехия, Сърбия и т.н.

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2010 - 10:16 PM

Здравейте на всички нов сам в форума но чета чуждестряните форуми . Породата е вече решена след много кратни опити за отказване от страна на ветеринари и дресиори избрах да си взема Шар-Пей , сега проблема е от каде ? Говорих с международни съдии и дресиори те ме насочват кам куче от БГ , но аз живея в Франция тук има много развъдници но цените за куче което искам кято клас ми дават цени над 1500 евро кажете ми какво да правя посъветвайте ме моля!

#9 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 November 2010 - 10:46 PM

Всъщност в момента в България за съжаление няма планирани клубни кучила, а и щом си във Франция със сигурност ще ви е по-удобно да потърсиш развъдник там някъде в района. Предполагам, че знаеш, но тук всъщност има много малко кучета от нашата любима порода.

Потърси например тук http://eurobreeder.c...s/shar_pei.html
Харесай си няколко развъдника, проучи за тях в интернет (можеш да пишеш и тук и ще ти кажем дали имаме някакви лични впечатления, отзиви и т.н.) и се свържи с тези, които си харесал.

Цената не мога да я коментирам, ще говориш с всеки конкретен развъдчик и ще си прецениш. Но като цяло тази, която си споменал не е висока.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2010 - 10:59 AM

Ето ти малко координати:
http://www.france-sharpei.com
http://www.scc.asso.fr/home.php - това е френската киноложка федерация

Можеш да се свържеш с http://www.sharpei-deschandagueres.com
Имат хубави кучета, познаваме се онлайн

За съвет можеш да попиташ и Jacques Claveyrolas, има голям опит с породата, с него също се познавам онлайн.
Негови координати в момента имам само като фейсбук профил: http://www.facebook....ues.claveyrolas
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2010 - 02:10 PM

Имам още няколко въпроса относно покупката , някой има ли отзиви от тази клиника ,магазин или незнам как да я нарека http://www.netidogs.ewebsite.com/ твътдят че между 1200 и 1500 могат да ми намерят кученце ШОУ КЛАС? Втория ми въпрос е относно един развъдник в Франция които по тяхна информация в сайта са изкарали доста шампиони , това е сайта на развъдника http://royaumedarago...sommaire_4.html а това са кученцата който ми предлагат първите 10 снимки! А ето и един друг развъдник в който кученцата много ми харесват http://joncquesdebac...7&ID_SITE=15609 ето и малко снимки от втория последните 2 са различни цените на двата развъдника са между 1400 и 1600 евро даите ми савет моля! А това е френския сайт за породара http://www.sharpei-c...lub-accueil.htm ако някои се интересува от нещо за превод насреща сам, тук има всички изисквания и развъдници в франция!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Това мнение е редактирано от kir4o19: 08 November 2010 - 02:21 PM

#12 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 08 November 2010 - 02:19 PM

Така, така отново НЕТИ ДОГС! Отговарям ви веднага НЕ КУПУВАЙТЕ (извинявам се за големите букви) от тази борса. Прегледайте темите тук и ще видите имаше жена която се е излъгала и си е купила кученце от там - то почина след няколко дн. Потърсете и в интернет информация за тях и ще разберете , че са мошенници. които продават болни кученца. За нищо на света не си взимайте от тях, хиляди хора реват по форумите и се оплакват как кученцето им умряло в мъки и е било закупено от тях! Не се лъжете по рекламите и всичко което ви предлагат, бягайте от тях докато е време, а на тези цени ще си купите от легитимен развъдник здраво кученце и ще има истинско родословие , а не измислено от тях!
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#13 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2010 - 02:24 PM

Значи нетидог отпадат!

#14 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2010 - 02:44 PM

Така, много правилно - "Нети" е една от борсите за кучета, които предлагат и търгуват с животни най-вече от ферми, без или с фалшиви документи, а и отглеждани и развъждани в отвратителни и нерегламентирани условия.

Пак ти казвам- най-добре е за препоръка да се обърнеш към клуба по породата във Франция, както и към специалиста, който ти препоръчах по-горе.
Не се води толкова от цената, а от отзивите за даден развъдник!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2010 - 02:58 PM

благодаря ви много когато имаме нов член на семеиството ще публикувам снимки и ще ви запозная с него!

#16 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2010 - 06:37 PM

Пиши ни пак като проучиш с клуба там и имаш някой развъдник предвид :)
Успех
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2010 - 11:43 PM

Днес проведох наколко разгора с ферми и стигнах до няколко заклучения че куче show clas което да печели изложби много рядко е със цетовете които сам избрал а те са синьо и виолетово или черно сега сам пред дилема какво да правя ! За моя радост живея на границата на няколко държажи и мисля да по разгледам и там! говорих с една ферма в Белгия и ми казаха че там имат по големи изисквания от Франция като например кучетата се допускат до разплод след 18тия месец а в Франция след 12тия и че в Белгия имало генетичен тест на родителите които не позволявал при такива болести да продалжи развъждането ! Някой чувал ли е някакви отзиви за този елваж http://www.ladynastiehan.com/!

Това мнение е редактирано от kir4o19: 09 November 2010 - 02:41 AM

#18 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2010 - 01:49 AM

Първо искам да те поздравя за решението да си вземеш шар-пей, второ-поздравявам те,че си решил/а първо да се поинтересуваш/информираш и чак след това да купуваш и трето-за агенция Нети догс-не се лъжи да си взимаш куче от тях! :ba_025:

Ако имате възможност да си вземете кученце от друга държава и ако си харесате някой развудник от Чехия...бих могла да помогна (най-малкото с информация), а пък и по мое наблюдение...цените тук като че ли..са по-ниски (макс.1000-1200 евро) :wb_052: Както и да е...явно цените варират различно, в зависимост държавата,колко титуловани са кучетата и т.н
Пожелавам ти късмет!И ще чакаме с нетърпение новини и снимки :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Precious Pei Kennel Bulgaria http://www.facebook....eciousPeiKennel

#19 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2010 - 08:24 PM

Здравейте отново да ви дам малко ново инфо до каде сам , днес се свразах с господин Jacques Claveyrolas който ми беше препоръчан от Nickey на която сам много благодарен , ми даде много подробна информация и ми препоръча два развъдника с който тои работи единия е френски и сайта му е http://www.sharpei-d...andagueres.com/ другия сръбски елваж и сайта му е http://www.goldpanonia-kennel.com/ който бил източно от Белград това е за сега тази вечер ще пиша на спъбския елваж и ще пиша пак! между другото господин Jacques Claveyrolas ще е в България кам края на седмицата сигурно има някакво състезание !

#20 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 09 November 2010 - 08:34 PM

Показване на мнениетоkir4o19, в 08 November 2010 - 10:48 PM, написа:

Днес проведох наколко разгора с ферми и стигнах до няколко заклучения че куче show clas което да печели изложби много рядко е със цетовете които сам избрал а те са синьо и виолетово или черно сега сам пред дилема какво да правя ! За моя радост живея на границата на няколко държажи и мисля да по разгледам и там! говорих с една ферма в Белгия и ми казаха че там имат по големи изисквания от Франция като например кучетата се допускат до разплод след 18тия месец а в Франция след 12тия и че в Белгия имало генетичен тест на родителите които не позволявал при такива болести да продалжи развъждането ! Някой чувал ли е някакви отзиви за този елваж http://www.ladynastiehan.com/!

Как така си разговарял с ферми ? Да не би да имаш предвид развъдници, защото има голяма разлика :tb_195: , ферми и в България има бол , вече ако имаш предвид развъдници е ок , но ферми :ea_103: ,
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни