Ще се грижа още няколко дена, после просто не знам, побърквам се като си го помисля, искам времето да спре...
Изхвърлен ротвайлер !!! Търсят се стопани ! Приморско ( Бургас)
Публикувано: 11 September 2010 - 10:39 AM
Взех го вчера от клиниката, единственото хубаво е, че има апетит ...но иначе не може да се изправи, само лежи ,мърда само с очите,яде от легнало положение. В момента му слагам 2 вида антибиотици, едни хапчета му давам и още един разтвор за в устата....много ми е тежко да го гледам така, като парализиран
Казаха ми ,че трябва да е на нископротеинова диета, заради черния дроб...
Ще се грижа още няколко дена, после просто не знам, побърквам се като си го помисля, искам времето да спре...
Публикувано: 16 September 2010 - 06:31 PM
Кучето вече е много добре, не иска да стои сам и плаче като го оставям....ходим на разходки и много се радва като ме види. Прекрасно куче ,но иска много любов...В събота ще се прибирам за Сф и може да го вземем, но СПЕШНО МИ ТРШЯБВА ПОНЕ ПРИЕМЕН ДОМ !!!!! ПОМАГАЙТЕ !!!
Публикувано: 17 September 2010 - 09:54 AM
Добре де, в крайна сметка какво се случва? "Приятели на животните в Бургас" не могат да помогнат, приюта в Бургас също. Много добре ги разбирам, препълнени са, но наистина, ето този случай е просто показателен - подаваш ръка на едно животно, спасяваш го, а когато се налага някой да ти помогне - всичко замира и ти оставаш съвсем сам да се спасяваш както можеш, в случая визирам terra1, която е в явна безизходица. И в крайна сметка тя какво да прави - остава й отново да изостави кучето там, където го е намерила. Не трябва ли във всички приюти да има по едно кътче за такива случаи? В крайна сметка това е породисто куче и където и да е, то лесно ще си намери стопани - няма да се задържи дълго. Дано не съм обидила никого, но и аз съм изпадала в такава ситуация, в безнадеждност и отчаяние и все съм се питала, строят се приюти, напълват ги отведнъж, не съм наясно как става толкова бързо и кои точно кучета отиват в приютите, но никога, никъде няма място за куче в беда.
Публикувано: 17 September 2010 - 01:25 PM
Благодаря ти Missi за покрепата !!! Права си...но искам да кажа само, че Приятели на животните-Бургас много ми помогнаха. Блгодарение на тях ползвах намаление за лечението на кучето и една вечер то пренощува в едно от момичетата , за което съм много благодарна.
Иначе сега има желаещ в Сф за кучето ,да стискаме палци нещата да се развият добре . Утре тръгваме , живот и здраве вечерта Бари ще спи в новия си дом :)
п.с.
Съжалявам, но Хектор вече се кава Бари ! Прекръстих го ,защото реагира повече на Бари и така си остана
Ще видим новите стопани какво ще решат !
Иначе сега има желаещ в Сф за кучето ,да стискаме палци нещата да се развият добре . Утре тръгваме , живот и здраве вечерта Бари ще спи в новия си дом :)
п.с.
Съжалявам, но Хектор вече се кава Бари ! Прекръстих го ,защото реагира повече на Бари и така си остана
Публикувано: 17 September 2010 - 02:02 PM
Missi, разбирам разочарованието ти от ситуацията, че няма къде да бъде прибрано кучето, но не мога да се съглася с нищо от това, което си написала.
Ако помагаш на животно, прави го с идеята, че то става твоя отговорност, а не на хората от форума. Те понякога могат да помогнат, понякога не. Преди да се впуснете в подобни спасителни акции, направете си сметка до къде ви стигат силите и възможностите да му помогнете. Безполезно е да ви обяснявам, че повечето хора тук вече са се нагърбили с едно, две и повече кучета...
Вие някога стъпвали ли сте в приют? Ако не, моля първо се запознайте с условията там и тогава давайте идеи и се оплаквайте. Какво ще рече да има запазено място за такива случаи? Да отделим една празна клетка специално за породистите в нужда? И какво да правим с всички междувременно изхвърлени непородисти бебета, сгазени бездомни и тн? И вярвайте, при възможност никой приют не дискриминира, за това и в Богров има няколко хъскита и немски овчарки.
А как се пълнят приютите? Виждам , че сте регистрирана тук от повече от година, не знам, от колко време влизате в секцията "Без Дом" , но явно не сте запозната от къде идват бездомните кучета, как се размножават изхвърлените некастрирани кучета и тн. Вземете малко се образовайте, тук има достатъчно материали и информация по въпроса.
Ако помагаш на животно, прави го с идеята, че то става твоя отговорност, а не на хората от форума. Те понякога могат да помогнат, понякога не. Преди да се впуснете в подобни спасителни акции, направете си сметка до къде ви стигат силите и възможностите да му помогнете. Безполезно е да ви обяснявам, че повечето хора тук вече са се нагърбили с едно, две и повече кучета...
Вие някога стъпвали ли сте в приют? Ако не, моля първо се запознайте с условията там и тогава давайте идеи и се оплаквайте. Какво ще рече да има запазено място за такива случаи? Да отделим една празна клетка специално за породистите в нужда? И какво да правим с всички междувременно изхвърлени непородисти бебета, сгазени бездомни и тн? И вярвайте, при възможност никой приют не дискриминира, за това и в Богров има няколко хъскита и немски овчарки.
А как се пълнят приютите? Виждам , че сте регистрирана тук от повече от година, не знам, от колко време влизате в секцията "Без Дом" , но явно не сте запозната от къде идват бездомните кучета, как се размножават изхвърлените некастрирани кучета и тн. Вземете малко се образовайте, тук има достатъчно материали и информация по въпроса.

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"
Публикувано: 17 September 2010 - 03:25 PM
Ако някого съм засегнала - извинявам се. Не ми е било това целта. За сведение на Zonker и на други, които се чудят - за да говоря така сигурно имам поглед върху нещата. Във форумите съм от 5 години, но съм кучкарка от 20. В доста приюти съм си прекарала част от времето и знам за какво иде реч. Благодарение на това, че знам от къде идат бездомните кучета и как се размножават - имам 3 (безпородни) у дома, 9 навън, към 20 съм кастрирала и още два пъти по толко отгоре ваксинирала. Но както и да е, не е мястото тази тема да се заяждаме. Съвсем друго имах в предвид. А Вие Zonker не се засягайте толкова. Не сте единствен на този свят, който много знае. И да допълня: нямах в предвид място за породисти кучета в приют, а място за куче в беда, защото поне аз и прегазените ми бездомни-безпородни е нямало къде да ги настаня - отговорите винаги, още от години са били - "съжаляваме".
А на Хектор - Бари - стискам палци и пожелавам късмет.
А на Хектор - Бари - стискам палци и пожелавам късмет.
Публикувано: 22 September 2010 - 10:18 PM
аз искам да попитам дали е агресивен към други кучета
Публикувано: 22 September 2010 - 10:31 PM
щях да предложа временно съжителство докато се намери дом, но докато се постне(много ми е скапан нета днес) и сега виждам че вече си има дом, радвам се за момчето, дано е в добри ръце

Вход

Горе
Цитиране +