Dog.bg Форуми : Изхвърлен ротвайлер !!! Търсят се стопани !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлен ротвайлер !!! Търсят се стопани ! Приморско ( Бургас)

#21 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2010 - 10:39 AM

Взех го вчера от клиниката, единственото хубаво е, че има апетит ...но иначе не може да се изправи, само лежи ,мърда само с очите,яде от легнало положение. В момента му слагам 2 вида антибиотици, едни хапчета му давам и още един разтвор за в устата....много ми е тежко да го гледам така, като парализиран :dh_188: Казаха ми ,че трябва да е на нископротеинова диета, заради черния дроб...
Ще се грижа още няколко дена, после просто не знам, побърквам се като си го помисля, искам времето да спре...

#22 Потребителят е офлайн   COLT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 September 2010 - 01:58 PM

здравейте какво става с кучето?Подобрява ли се?Ще попитам мойте контакти за Хектор.
User's Signature

Искено ваш COLT aka AP(animal planet)

#23 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 06:31 PM

Кучето вече е много добре, не иска да стои сам и плаче като го оставям....ходим на разходки и много се радва като ме види. Прекрасно куче ,но иска много любов...В събота ще се прибирам за Сф и може да го вземем, но СПЕШНО МИ ТРШЯБВА ПОНЕ ПРИЕМЕН ДОМ !!!!! ПОМАГАЙТЕ !!!

#24 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 16 September 2010 - 06:43 PM

А какво стана с евентуалните осиновители от Пловдив?
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 06:45 PM

Ами нищо...преди малко ми заявиха,че се отказват...

#26 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 09:31 AM

Хора, помогнете...никой ли не може да приюти кучето ,докато се намерят стопани. Утре пристигаме в Сф, а кучето няма къде да остане !

#27 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 09:54 AM

Добре де, в крайна сметка какво се случва? "Приятели на животните в Бургас" не могат да помогнат, приюта в Бургас също. Много добре ги разбирам, препълнени са, но наистина, ето този случай е просто показателен - подаваш ръка на едно животно, спасяваш го, а когато се налага някой да ти помогне - всичко замира и ти оставаш съвсем сам да се спасяваш както можеш, в случая визирам terra1, която е в явна безизходица. И в крайна сметка тя какво да прави - остава й отново да изостави кучето там, където го е намерила. Не трябва ли във всички приюти да има по едно кътче за такива случаи? В крайна сметка това е породисто куче и където и да е, то лесно ще си намери стопани - няма да се задържи дълго. Дано не съм обидила никого, но и аз съм изпадала в такава ситуация, в безнадеждност и отчаяние и все съм се питала, строят се приюти, напълват ги отведнъж, не съм наясно как става толкова бързо и кои точно кучета отиват в приютите, но никога, никъде няма място за куче в беда.

#28 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 01:25 PM

Благодаря ти Missi за покрепата !!! Права си...но искам да кажа само, че Приятели на животните-Бургас много ми помогнаха. Блгодарение на тях ползвах намаление за лечението на кучето и една вечер то пренощува в едно от момичетата , за което съм много благодарна.
Иначе сега има желаещ в Сф за кучето ,да стискаме палци нещата да се развият добре . Утре тръгваме , живот и здраве вечерта Бари ще спи в новия си дом :)

п.с.
Съжалявам, но Хектор вече се кава Бари ! Прекръстих го ,защото реагира повече на Бари и така си остана :md_064: Ще видим новите стопани какво ще решат !

#29 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 02:02 PM

Missi, разбирам разочарованието ти от ситуацията, че няма къде да бъде прибрано кучето, но не мога да се съглася с нищо от това, което си написала.

Ако помагаш на животно, прави го с идеята, че то става твоя отговорност, а не на хората от форума. Те понякога могат да помогнат, понякога не. Преди да се впуснете в подобни спасителни акции, направете си сметка до къде ви стигат силите и възможностите да му помогнете. Безполезно е да ви обяснявам, че повечето хора тук вече са се нагърбили с едно, две и повече кучета...

Вие някога стъпвали ли сте в приют? Ако не, моля първо се запознайте с условията там и тогава давайте идеи и се оплаквайте. Какво ще рече да има запазено място за такива случаи? Да отделим една празна клетка специално за породистите в нужда? И какво да правим с всички междувременно изхвърлени непородисти бебета, сгазени бездомни и тн? И вярвайте, при възможност никой приют не дискриминира, за това и в Богров има няколко хъскита и немски овчарки.

А как се пълнят приютите? Виждам , че сте регистрирана тук от повече от година, не знам, от колко време влизате в секцията "Без Дом" , но явно не сте запозната от къде идват бездомните кучета, как се размножават изхвърлените некастрирани кучета и тн. Вземете малко се образовайте, тук има достатъчно материали и информация по въпроса.
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#30 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 03:25 PM

Ако някого съм засегнала - извинявам се. Не ми е било това целта. За сведение на Zonker и на други, които се чудят - за да говоря така сигурно имам поглед върху нещата. Във форумите съм от 5 години, но съм кучкарка от 20. В доста приюти съм си прекарала част от времето и знам за какво иде реч. Благодарение на това, че знам от къде идат бездомните кучета и как се размножават - имам 3 (безпородни) у дома, 9 навън, към 20 съм кастрирала и още два пъти по толко отгоре ваксинирала. Но както и да е, не е мястото тази тема да се заяждаме. Съвсем друго имах в предвид. А Вие Zonker не се засягайте толкова. Не сте единствен на този свят, който много знае. И да допълня: нямах в предвид място за породисти кучета в приют, а място за куче в беда, защото поне аз и прегазените ми бездомни-безпородни е нямало къде да ги настаня - отговорите винаги, още от години са били - "съжаляваме".
А на Хектор - Бари - стискам палци и пожелавам късмет.

#31 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 10:01 PM

Какво стана с Бари?
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 10:12 PM

Показване на мнениетоHRISI_1084, в 22 September 2010 - 08:06 PM, написа:

Какво стана с Бари?

Точно влязох ,за да пиша, че Бари вече си има дом в София :ab_041: Дано всичко е наред, за сега взаимно се радват с новите си стопани....скоро снимки от новия дом, очаквам ги...

#33 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 September 2010 - 10:18 PM

аз искам да попитам дали е агресивен към други кучета
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#34 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 10:21 PM

Браво за Бари, Браво на Теrra1. Браво, че не го изоставихте.

#35 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 September 2010 - 10:31 PM

щях да предложа временно съжителство докато се намери дом, но докато се постне(много ми е скапан нета днес) и сега виждам че вече си има дом, радвам се за момчето, дано е в добри ръце
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#36 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 11:27 AM

Страхотна новина, :rc_036: !!!
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 12:00 PM

Благодаря на vinek за това,че искаше да помогне ! Е, не се наложи...Бари е добре и се надявам така да продължат нещата ! Ето и няколко снимки от новия му живот ( не са мн хубави,но пак радват..)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни